Sıcaklar

Sıcaklar

Son dakika sıcaklar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sıcaklar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sıcaklar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sıcaklar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sıcaklar gelişmeleri de dahil olmak üzere 874 sıcaklar haberi bulunmuştur. Tüm sıcaklar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Okuldan kaçıp kanalda yüzüyorlar: Adana'da sıcaklar bitmeyince çocuklar kulaç atarak serinliyor
Okuldan kaçıp kanalda yüzüyorlar: Adana'da sıcaklar bitmeyince çocuklar kulaç atarak serinliyorAdana'da hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ederken, çocuklar okuldan kaçıp sulama kanalında serinliyor.
13.09.2024Adana
Aşırı sıcaklar yerini yağışlara bırakmaya hazırlanıyor: Eylül ayında hava durumu nasıl olacak?
Aşırı sıcaklar yerini yağışlara bırakmaya hazırlanıyor: Eylül ayında hava durumu nasıl olacak?Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son bilgilere göre, kuzey, iç ve batı kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Konya, Niğde, Kırıkkale, Çankırı, Yozgat ve Artvin çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve doğu ilçeleri, Hatay çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bunun yanı sıra, Yurdun diğer bölgelerinin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkii ile Hatay, Afyonkarahisar, Sakarya çevreleri, Muğla, Ordu, Giresun, Rize ve Trabzon'un iç kesimlerinin yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.Bu yıl yaz mevsiminin bir ay daha uzun süreceği öngörülürken, ani yağışlar bu durumu nasıl değerlendireceğimiz konusunda kafa karışıklığı yaratıyor. Peki, parçalı bulutlu ve yağmurlu hava koşulları ne kadar sürecek? Eylül boyunca ve ekim ayında bizi nasıl bir hava bekliyor?
3.09.2024Gündem
Adana'daki sıcaklar sonrası vatandaşlar akın etti! Severek tüketiyoruz ama tehlike büyük
Adana'daki sıcaklar sonrası vatandaşlar akın etti! Severek tüketiyoruz ama tehlike büyükAdana'da artan hava sıcaklığı tatlı ustaları tarafından yaz mevsimine özgü hazırlanan ‘Soğuk baklava'ya talebi arttırdı. Tatlı ustaları ‘Soğuk baklava'yı muhafaza ederken dışarıda kalmamasını ve aynı gün tüketilmesini önerdi. Bayat sütlü baklavanın gıda zehirlenmesine yol açabileceği ifade edildi.
29.08.2024Adana
Adana'da tarımda plansız üretim ve iklim krizi çiftçileri zorluyor
Adana'da tarımda plansız üretim ve iklim krizi çiftçileri zorluyorYüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, tarımda plansız üretim ve iklim değişikliği gibi sorunların üstesinden gelmek için tarımsal üretimde planlamaya dayalı bir model benimsenmesini ve çiftçilerin piyasa taleplerine uygun üretim yapmalarının teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.
28.08.2024Adana
Adana'da tarımda plansız üretim ve iklim krizi çiftçileri zorluyor
Adana'da tarımda plansız üretim ve iklim krizi çiftçileri zorluyorYüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, tarımda plansız üretim ve iklim değişikliği gibi sorunların üstesinden gelmek için tarımsal üretimde planlamaya dayalı bir model benimsenmesini ve çiftçilerin piyasa taleplerine uygun üretim yapmalarının teşvik edilmesi gerektiğini söyledi
27.08.2024Adana
Adana'da aşırı sıcaklar kenti etkisi altına aldı: Uzmanlardan koma uyarısı: Güneş çarpmalarına karşı dikkat!
Adana'da aşırı sıcaklar kenti etkisi altına aldı: Uzmanlardan koma uyarısı: Güneş çarpmalarına karşı dikkat!Aşırı sıcaklıkları ile her sene rekorlar kıran Adana'da haziranın ilk günlerinde termometreler 45 dereceyi görünce vatandaşlar serinlemek için birçok farklı yönteme başvuruyor. Adana'da kimisi yaylalara çıkarken kimisi de serinlemek için sulama kanallarına giriyor. Güneşin altında fazla vakit geçirmenin güneş çarpmasına neden olacağını belirten uzmanlar aşırı sıcaklarda mutlaka oyu giysiler giymekten kaçınmayı ve güneş kremi kullanmayı ihmal edilmemesi gerektiğinin altını çiziyor.
21.08.2024Adana
Sıcaklar nedeniyle ihtiyaç sahibi ailelere vantilatör dağıtıldı: Dağıtımlar devam edecek
Sıcaklar nedeniyle ihtiyaç sahibi ailelere vantilatör dağıtıldı: Dağıtımlar devam edecekAdana'da aşırı sıcaklar nedeniyle ihtiyaç sahibi yüzlerce aileye vantilatör dağıtıldı. Sıcak nedeniyle hasta çocuklarıyla dışarıda oturan ve vantilatörü alınca sevinen kadının duygulanması yürekleri dağladı.
20.08.2024Adana
Yaz sıcakları geleneksel tatlıları dönüştürdü! Yerine daha ferahlatıcı meyveli tatlılar geldi
Yaz sıcakları geleneksel tatlıları dönüştürdü! Yerine daha ferahlatıcı meyveli tatlılar geldiAdana'da tatlıcılar aşırı sıcaklar bastırınca menülerine dondurmalı, meyveli ürünler eklemeye başladı. Aşırı sıcaklar, Adanalı tatlıcıları inovasyona itti.
15.08.2024Adana
Adana'da aşırı sıcaklar sonrası sayı tavan yaptı! Uzmanlardan uyarılar peş peşe geldi
Adana'da aşırı sıcaklar sonrası sayı tavan yaptı! Uzmanlardan uyarılar peş peşe geldiAdana’da aşırı sıcakların etkisini göstermesiyle birlikte yılanlar daha çok görülmeye başlandı. Yılan ısırması durumunda doğru müdahalenin önemine vurgu yapan Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, “Isırılan yerin kesilmesi ve oradaki kanın emilerek boşaltılması doğru değil. Çünkü bunu yapan kişi ağzından zehri alabilir. Yapılacak şey, bölgeye soğuk kompleks uygulayıp kan dolaşımının hızlanmaması için olabildiğince sakin kalarak hastaneye gitmektir. Ayrıca yılanı korkutmazsak, üzerine basmaya çalışmazsak insanları ısırma ihtimali yok denecek kadar azdır" dedi.
13.08.2024Adana
Adana'da sıcaklar arttı yayla evlerine talep patladı! Kira fiyatları ikiye katlandı
Adana'da sıcaklar arttı yayla evlerine talep patladı! Kira fiyatları ikiye katlandıSon dönemde yaşanan iklim değişiklikleri ve artan sıcaklıklar, şehir hayatından kaçmak isteyenlerin gözünü yaylalara çevirmesine neden oldu. Ancak yayla evlerine olan bu yoğun ilgi, kira fiyatlarını uçuk seviyelere çıkardı. Bu durum, serinlemek için yaylalara yönelen vatandaşları ciddi ekonomik zorluklarla karşı karşıya bıraktı. Sektör temsilcisi Emre Bozbey konuyla ilgili vatandaşlara uyarılarda bulundu.
13.08.2024Adana
Antalya adeta kavruluyor, hissedilen sıcaklık 46 dereceye çıktı! 'Has Antalyalı ya yaylaya çıkar, ya da klimanın karşısında oturur'
Antalya adeta kavruluyor, hissedilen sıcaklık 46 dereceye çıktı! 'Has Antalyalı ya yaylaya çıkar, ya da klimanın karşısında oturur'Antalya’da termometreler 41 dereceyi gösterirken yüksek nem dolayısıyla hissedilen sıcaklar 46 derece olarak ölçüldü. Sıcaktan bunalan vatandaşlar Konyaaltı sahiline akın etti.
11.08.2024Gündem
Aşırı sıcaklar bunaltacak sağanak yağışlar serinletecek! Meteoroloji son hava raporunu açıkladı
Aşırı sıcaklar bunaltacak sağanak yağışlar serinletecek! Meteoroloji son hava raporunu açıkladıSon hava tahmin raporuna göre 15 şehirde sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'in parçalı ve az bulutlu, yarın sabah saatlerinden sonra Akdeniz'in toroslar mevkii, Karadeniz kıyıları ile Artvin, Kars ve Ardahan çevrelerinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
6.08.2024Gündem
Adana'da sıcaklar arttı uyarılar peş peşe geldi! Yazın sessiz katili kol geziyor
Adana'da sıcaklar arttı uyarılar peş peşe geldi! Yazın sessiz katili kol geziyorAdana'da havaların ısınmasıyla birlikte gıda zehirlenmesi vakaları artışa geçti. Sıcak sebebiyle bozulan yiyecekler vatandaşlar için büyük tehlike oluşturuyor. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Fatma Nurhayat Saydam, sıcak havalarda besin zehirlenmelerinin artış gösterdiğini belirterek, riskli gıdalar ve korunma yöntemleri hakkında uyarılarda bulundu.
2.08.2024Adana
İndirim başladı! Temmuz ayında markette 37 ürünün 24’ünün fiyatı düştü
İndirim başladı! Temmuz ayında markette 37 ürünün 24’ünün fiyatı düştüTürkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Temmuz ayında markette 37 ürünün 13’ünde fiyat artışı, 24’ünde fiyat azalışı oldu. Markette fiyatı en fazla azalan ürün ise yüzde 42,4 ile karpuz oldu” dedi.
1.08.2024Ekonomi
Adana'daki sıcaklar sonrası vatandaşlar akın etti! Severek tüketiyoruz ama tehlike büyük
Adana'daki sıcaklar sonrası vatandaşlar akın etti! Severek tüketiyoruz ama tehlike büyükAdana'da artan hava sıcaklığı tatlı ustaları tarafından yaz mevsimine özgü hazırlanan ‘Soğuk baklava'ya talebi arttırdı. Tatlı ustaları ‘Soğuk baklava'yı muhafaza ederken dışarıda kalmamasını ve aynı gün tüketilmesini önerdi. Bayat sütlü baklavanın gıda zehirlenmesine yol açabileceği ifade edildi.
1.08.2024Adana
TZOB açıkladı: Temmuz ayında 24 ürünün fiyatı düştü!
TZOB açıkladı: Temmuz ayında 24 ürünün fiyatı düştü!Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Temmuz ayında markette 37 ürünün 13’ünde fiyat artışı, 24’ünde fiyat azalışı oldu. Markette fiyatı en fazla azalan ürün ise yüzde 42,4 ile karpuz oldu” dedi.
1.08.2024Gündem
Meteoroloji son hava tahmin raporunu açıkladı, sağanak yağışlara karşı uyardı
Meteoroloji son hava tahmin raporunu açıkladı, sağanak yağışlara karşı uyardıBunaltan sıcaklar yurdun batısında etkili olurken, gök gürültülü sağanak yağışlar ise doğuda hayatı olumsuz etkiliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, İstanbul'un kuzey çevreleri, (Düzce, Karabük dışında) Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Tokat ve Artvin çevreleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
30.07.2024Gündem
50 yıldır böylesi görülmedi: Termometreler alev aldı! Meteoroloji'den Adanalıyı sevindiren haber gelmedi, kent hayalet şehre dönüştü
50 yıldır böylesi görülmedi: Termometreler alev aldı! Meteoroloji'den Adanalıyı sevindiren haber gelmedi, kent hayalet şehre dönüştüSıcaklık rekorları ile gündemden düşmeyen Adana'da asfalt eriten bir yaz yaşanıyor. Sıcak ve nem nedeniyle vatandaşlar dışarı çıkmayınca sokaklar bomboş kaldı. Meteoroloji'den ise Adanalıları sevindiren haber gelmedi. Kavurucu sıcaklardan korunmak isteyen Adanalılar şehri terk edip yaylalara akın etti, şehit adete hayat şehre döndü. Öte yandan sıcaklıklar daha da artacak. Meteoroloji ve uzmanlar art arda uyardı. 50 yıllın en sıcak günleri yaşanıyor. Peki aşırı sıcaklar ne kadar daha devam edecek? İşte detaylar...
29.07.2024Adana
Adana'da termometreler resmen yandı! Adanalıyı sevindiren haber Meteoroloji'den geldi: Nefes kesen sıcaklar için kısa bir ara... Tarih verildi
Adana'da termometreler resmen yandı! Adanalıyı sevindiren haber Meteoroloji'den geldi: Nefes kesen sıcaklar için kısa bir ara... Tarih verildi Sıcaklık rekorları ile gündemden düşmeyen Adana'da asfalt eriten bir yaz yaşanıyor. Sıcak ve nem nedeniyle vatandaşlar dışarı çıkmayınca sokaklar bomboş kaldı. Meteoroloji'den ise Adanalıları sevindiren haber geldi. Adana Büyükşehir Belediyesi ve MGM art arda duyurdu. Saat verilerek vatandaşlar bu kez kuvvetli yağış için uyarıldı. Sadece Adana değil çevre iller için de sarı kodlu uyarı yapıldı.
23.07.2024Adana
Adana'da aşırı sıcaklar yılan ısırıkları vakasını artırıyor: 'Kanın emilerek boşaltılması doğru değil'
Adana'da aşırı sıcaklar yılan ısırıkları vakasını artırıyor: 'Kanın emilerek boşaltılması doğru değil'Adana’da aşırı sıcakların etkisini göstermesiyle birlikte yılanlar daha çok görülmeye başlandı. Yılan ısırması durumunda doğru müdahalenin önemine vurgu yapan Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, “Isırılan yerin kesilmesi ve oradaki kanın emilerek boşaltılması doğru değil. Çünkü bunu yapan kişi ağzından zehri alabilir. Yapılacak şey, bölgeye soğuk kompleks uygulayıp kan dolaşımının hızlanmaması için olabildiğince sakin kalarak hastaneye gitmektir. Ayrıca yılanı korkutmazsak, üzerine basmaya çalışmazsak insanları ısırma ihtimali yok denecek kadar azdır" dedi.
23.07.2024Adana
Adana kavruluyor! Uzman isim uyardı: Aşırı sıcaklar sinirlendiriyor
Adana kavruluyor! Uzman isim uyardı: Aşırı sıcaklar sinirlendiriyorYurt genelinde hakim olan sıcak hava Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de yüksek nem oranıyla birleşince vatandaşları bunaltıyor. Sıcak havanın ruh sağlığını etkilediğini söyleyen Psikiyatri Uzmanı Muhammet Emin Dağüstü, “Sıcaklık sadece öfkelendirmek değil, aynı zamanda bütün psikiyatrik şikayetleri artırıyor” ifadelerini kullandı.
21.07.2024Adana
3 yıl boyunca denemediği tedavi kalmamıştı, nefes borusundan çıktı! Doktorları bile şaşırtan vaka
3 yıl boyunca denemediği tedavi kalmamıştı, nefes borusundan çıktı! Doktorları bile şaşırtan vakaİstanbul'da yaşayan 4 yaşındaki Abdullah Majzoub, bir yaşından beri, tekrar eden öksürük, ateş ve nefes darlığı şikayeti ile sürekli hastanelik oluyordu. Çocuk defalarca zatürree tedavisi gördü, durumu düzelmedi. Bir süre sonra şikayetleri için alerjik astım tedavisi görmeye başladı. 3 yıl boyunca torba torba ilaç kullanmak zorunda kalan Abdullah'ın nefes darlığı ve öksürük şikayeti nüksedince ailesi Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Çocuk Acil Servisi’ne götürdü. Burada çekilen röntgen ve tomografi ile gerçek ortaya çıktı.
21.07.2024Gündem
İSKİ'den korkutan baraj raporu! Kavuran sıcaklar sonrası 17 Temmuz İstanbul baraj doluluk oranları
İSKİ'den korkutan baraj raporu! Kavuran sıcaklar sonrası 17 Temmuz İstanbul baraj doluluk oranlarıİstanbul baraj doluluk oranları gündeme geldi. Kavurucu sıcaklar sonrası İSKİ, 10 barajdaki son durumu paylaştı. Anlık baraj durumları da netleşti. İşte 17 Temmuz Çarşamba İSKİ güncel verileri ve İstanbul barajlarında son durum...
17.07.2024Gündem
Meteoroloji son dakika duyurdu! İstanbul dahil çok sayıda il için saat verildi, radarda görüldü
Meteoroloji son dakika duyurdu! İstanbul dahil çok sayıda il için saat verildi, radarda görüldüKavurucu sıcaklar sonrası havalar tersine dönüyor. Meteoroloji son dakika olarak duyurdu. İller tek tek açıklandı. Kuvvetli yağış geliyor. İstanbul dahil 8 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Meteoroloji saat vererek duyurdu. Özellikle İstanbul'da yaşayan vatandaşlar sel ve su baskınlarına karşı uyarıldı. İşte MGM son dakika hava durumu ile ilgili detaylar
11.07.2024Gündem
Meteoroloji son dakika uyardı! 34 ilde sağanak yağmur bekleniyor
Meteoroloji son dakika uyardı! 34 ilde sağanak yağmur bekleniyorSon dakika hava durumu ile ilgili flaş gelişme... Meteoroloji son dakika hava durumu ile ilgili bilgi verdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Buna göre çok sayıda ilde yağmur bekleniyor. 34 ilde sağanak yağmur bekleniyor. Günlerce yağmur yağacak. Kavurucu sıcaklar biraz olsun dinecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 16 il için sarı kodlu alarm verdi. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen hava durumu ile ilgili önemli uyarılarda bulundu. İşte son dakika hava durumu detayları...
10.07.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sıcaklar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sıcaklar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.