Son dakika sedef hastalığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sedef hastalığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sedef hastalığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan sedef hastalığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 142 sedef hastalığı haberi bulunmuştur. Tüm sedef hastalığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dul Avrat Otu Nedir? Dul Avrat Otu Faydaları Nelerdir?Çalılıklarda, ormanlık alanlarda ve yol kenarlarında bulunan dulavratotu, çoğumuz kırsalda yürürken veya araziye giderken giysilerimize yapışan kahverengi, yapışkan tohum başları olan bitkiler olarak bilinmektedir.
Kış aylarında cildinizi koruyunKış ayları geldi ve havalar soğumaya başladı. Soğuk hava şartlarından dolayı cildiniz aşırı kurumaya meyilli olabilir. Bunu önlemek için cildinize nem depolayan bir bakım yöntemini uygulamanız gerekiyor olabilir. İşte soğuyan havalarla birlikte kuruyan ciltler için öneriler...
Kalp krizi geçiren lise öğrencisi hayatını kaybettiAntalya'da, lise öğrencisi Şevval Bozoğlu (17), geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Kızının cansız bedenini morgdan almaya gelen Sedat Bozoğlu, yakınlarının yardımıyla ayakta durabildi.
Peeling nedir, nasıl yapılır? Peeling ne işe yarar, nasıl uygulanır?Kuru cilt, egzama ve sedef hastalığı gibi diğer sağlık durumlarında olduğu gibi, yüzünüzdeki derinin soyulmasına neden olabilir. Soğuk hava, sıcak duşlar ve ne seviyesi özellikle kış aylarında cildin soyulmasına neden olabilir. Makyaj yapan kişiler için soyulan cildi kapatmak sorunu daha da kötüleştirebilir. Yüzünüzdeki deri soyulmasından kurtulmak için peeling kısa ve etkili bir çözümdür. Peki, Peeling nedir, nasıl yapılır? Peeling ne işe yarar, nasıl uygulanır? İşte detaylar…
Erkeklerde cinsel isteği ve performansı artırıyor! Kalp atış hızını düzenliyor, egzama ve sedef hastalığına iyi geliyor...Antibakteriyel olarak kullanılıyor, doğal bir antiseptik ve dezenfektan görevi görüyor. Solunum yollarında bulunan enfeksiyonları azaltıyor, soğuk algınlığı ve öksürüklerin önüne geçiyor. Spazm ve kramplar üzerinde olumlu etkileri bulunuyor, yara iyileşmesini teşvik ediyor. Cilt enfeksiyonlarının tedavisine yardımcı oluyor, ruh halini iyileştiriyor, romantik, pozitif duyguları ve enerji seviyelerini artırıyor. Kalp atış hızını, ideal vücut sıcaklığını ve beyin fonksiyonlarını yükseltmeye yardımcı oluyor. Afrodizyak özelliği bulunuyor, yatak odalarında romantizm havası yaratmak için kullanılıyor. Erkeklerde cinsel isteği ve performansı artırıyor, egzama ya da sedef hastalığı gibi birçok dermatolojik durumların tedavisinde kullanılıyor. Saç köklerini kuvvetlendiriyor, kırılgan ve kuru saçları iyileştiriyor. İşte mucize bitkinin saymakla bitmeye faydaları...
Alzheimer gelişimini durduruyor, kanserin yayılmasını önlüyor! Libidoyu yükseltiyor, doğal ağrı kesici...Cinsel yaşamın en büyük tehdidi libido düşüklüğünü ortadan kaldırıyor, prostat kanserini önlüyor ve mevcut prostat kanserinin büyümesini durdurabiliyor. Potasyum, demir, manganez ve C, B6 vitaminleri bakımından çok zengin, doğal antiseptik ve antibakteriyel yönüyle kesik ve yanıkların dezenfekte edilmesinde kullanılıyor. Meme kanserinin akciğerlere yayılmasını önlüyor, çocuklarda lösemi riskini azaltıyor. Beyinde amiloid plaklarının birikmesini kaldırarak Alzheimer gelişimini durduruyor, metabolizmayı hızlandırıyor ve kilo kontrolünü sağlamaya yardımcı oluyor. Kan damarlarındaki yeni tümörlerin büyümesini durduruyor, Sedef hastalığı ve diğer iltihaplı cilt hastalıklarının tedavisine yardımcı oluyor. Bu mucizevi besin bir doğal ağrı kesici olarak kullanılıyor.
Soğuk havalarda cildinizi korumanız önemli!Soğuk hava, rüzgar, kalorifer ve elektrikli soba kullanımı, kışın havasız ortam cilt sağlığını olumsuz etkileyecektir. Kış aylarında en sık görülen cilt hastalıkları; cilt kuruluğu, soyulma, egzama, sedef hastalığı olarak sıralanabilir. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, bu ve benzeri sorunların için önerilerini sizler için derledi.
Her yaşta ortaya çıkabiliyor! Depresyona neden oluyor!Dünya genelinde yaklaşık 125 milyon civarında insanı etkileyen sedef hastalığı, her yaşta ortaya çıkabiliyor. Toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla 29 Ekim günü, Dünya Sedef Hastaları Günü olarak kabul ediliyor. Prof. Dr. Emel Bülbül Başkan, Dünya Sedef Hastaları Günü’nde sedef hastalığı ile ilgili merak edilenleri anlattı.
Sedef hastalığı neden olur, ne tetikler?Sedef hastalığı, iltihaplı ve pullu cilt ile karakterize otoimmün bir durumdur. Vücudunuz tipik olarak yaklaşık bir ay içinde yeni cilt hücreleri oluşturur, ancak sedef hastalığı olan kişiler birkaç gün içinde yeni cilt hücreleri üretir. Sedef hastalığınız varsa, bağışıklık sisteminiz aşırı aktiftir ve vücudunuz cilt hücrelerini ürettiğinden daha hızlı dökemez, bu da cilt hücrelerinin birikmesine ve kırmızı, kaşıntılı ve pullu bir cilt oluşmasına neden olur. Peki, Sedef hastalığı neden olur, ne tetikler? Sedef hastalığı tehlikeli mi? İşte sedef hastalığı ile ilgili bilmeniz gerekenler...
"Sedef hastalığı basit kürlerle tedavi edilemez"Türkiye'de 1 milyona yakın sedef hastası bulunduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir, “Sedef hastalığı süreğen bir hastalıktır, internette dolaşan basit kürlerle tedavi edilemez. Kalıtsal yatkınlığı olan kişilerde, stres, enfeksiyonlar, kalsiyum düşüklüğü gibi metabolik durumlar ve güneş yanığı gibi tetikleyici çevresel faktörler nedeniyle bağışıklık sisteminde ortaya çıkan bozukluklar sonucu sedef hastalığı gelişir. Ayrıca sedef hastalarında obezite, diyabet ve kanser görülme oranı artmıştır” dedi.
3 aydan uzun süren bel ağrısı varsa AS hastalığı olabilir!Halk arasında iltihaplı bel romatizması olarak bilinen AS hastalığına dikkat çekmek amacıyla mayıs ayının ilk cumartesi günü Dünya Ankilozan Spondilit (AS) Günü olarak kabul ediliyor. Dünya AS Günü’nde “Ankilozan spondiliti erken tanıyın, ağrıya boyun eğmeyin!” sloganı ile yeni bir farkındalık kampanyası hayata geçirildi. Trabzonspor-Antalyaspor maçı esnasında gerçekleştirilen farkındalık etkinliğinde futbolcular maça çıkarken her zamanki gibi koşarak değil, yere yakın bir körükten eğilerek sahaya çıkarak AS hastalığına dikkat çekti. Bu görüntülerin ardından pek çok kişi de ‘Ankilozan Spondilit yani AS hastalığı nedir? sorusunu araştırıyor. Türkiye Romatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Fatoş Önen Ankilozan Spondilit hastalığını anlattı.
Bel ağrınız hareket ettikçe azalıyorsa dikkat!Ankilozan spondilit (AS), omurganın eklemlerinde iltihaplanmaya neden olan kronik bir romatizmal hastalık. İltihaplı bir romatizma hastalığı olan, omurga ve leğen kemiğindeki eklemleri tutan ankilozan spondilit (AS) kendini en çok bel ağrısıyla belli ediyor. Doç. Dr. Sait Burak Erer ankilozan spondilit ve tedavisini anlattı.
Cilt kuruluğuna iyi gelen 5 bakım önerisi!Kışın yaygın olarak görülen cilt kuruluğu çoğu zaman ciltteki nemi gideren çevresel faktörler ve yanlış uygulamalardan kaynaklanır. Genellikle sıcak duş, kurak iklimler ve sert sabunlar pek çok kişide kuru cildi tetikleyebilir. Basit uygulamalar ile kuru cilt semptomlarını gidermek ve nemi geri kazanmak mümkün. Dermatoloji Uzmanı Dr. Şeyda Bayraktaroğlu, kış bakımı ve cilt kuruluğu ile ilgili merak edilenleri anlattı.
Geçirgen Bağırsak Sendromuyla ilgili bilinmeyenlerİç Hastalıkları ( Dahiliye) Uzmanı Dr. Dündar Güngör, Sefirin Kızı dizisinin başrol oyuncularından Neslihan Atagül’ün Geçirgen Bağırsak Sendromu nedeniyle diziden ayrılması ile gündeme gelen bu hastalık hakkında önemli bilgilendirmelerde bulundu. Uzm. Dr. Dündar Güngör, Geçirgen Bağırsak Sendromu hastalığı ile ilgili bilinmeyenleri anlattı.
Sedef hastalarında kalp ve damar hastalıkları daha sık görülüyorSivas Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Melih Akyol, sedef hastalarında kalp ve damar sisteminde bazı hastalıkların sık görüldüğünü belirtti.
Sedef romatizmasına dikkat!Romatoloji Uzmanı Dr. Yeliz Zahiroğlu, sedef romatizmasında erken tanı ve tedavi ile hastalarda oluşabilecek eklem deformitelerinin ve cilt lezyonlarının önüne geçilebildiğini söyledi.
“Sedef hastalığı sadece bir deri rahatsızlığı değil”Havaların soğumasıyla birlikte şiddetlenen sedef hastalığının sadece bir deri rahatsızlığı olmadığına dikkat çeken Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir “Dünyada ortalama 125 milyon insanın, ülkemizde ise 1 milyona yakın sedef hastası olduğu düşünülüyor. Sedef hastalarında obezite, diyabet, bağırsak hastalığı ve kalp damar hastalıkları görülme oranının arttığı görüldü. Uzun yıllar tedavi almayan hastalarda, derideki bu iltihabın, damarlarla diğer organlarda da bozukluklara yol açma durumu olduğu unutulmamalı” dedi.
Kış aylarında 7 cilt hastalığına dikkatMevsimin değişmesiyle birlikte güneşin etkisinin azalması, havanın soğuması, rüzgar, kapalı ortamlarda daha çok zaman geçirme ve uzun sıcak banyonun cildin kurumasına neden olduğunu vurgulayan uzmanlar, bu olumsuz faktörlerin 7 cilt hastalığına neden olduğuna dikkati çekti.
Arap Zamkı nedir? Arap Zamkı sedef hastalığında kullanılır mı? Arap Zamkı (Akasya Ağacı) tedavisi ve faydalarıAkasya Ağacı olarak da bilinen Arap zamkı yüzyıllardır sağlık tedavisinde kullanılıyor. Adana'da, 12 yaşında yakalandığı sedef hastalığı yüzünden vücudunun neredeyse tamamı pullanan genç adamın Arap Zamkı sayesinde sağlığına kavuştuğu haberlerinin ardından Anavatan’nı Afrika olan Arap Zamkı tedavisi ve hangi hastalıklara iyi geldiği araştırılmaya başlandı. Arap Zamkı nedir? Arap Zamkı sedef hastalığında kullanılır mı?
Uzmanından sedef hastalarına güneşlenme tavsiyesiDermatoloji uzmanı Dr. Ubeydullah Dalmış, sedef hastalarının güneşin dik açı ile gelmediği saatlerde güneş kremi kullanıldıktan sonra mümkün olduğunca güneşten faydalanmaları gerektiğini söyledi.
Sedef Hastalığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sedef hastalığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.