Sarma

Sarma

Son dakika sarma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sarma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sarma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sarma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sarma gelişmeleri de dahil olmak üzere 447 sarma haberi bulunmuştur. Tüm sarma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çelik Kubbe'yi hayata geçireceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çelik Kubbe'yi hayata geçireceğizCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu Komutanlığı Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde konuştu. Erdoğan, “Sistemler sistemi olarak geliştireceğimiz Çelik Kubbe projemizi inşallah tüm unsurlarıyla hayata geçireceğiz. Birilerinin Demir Kubbesi varsa bizim Çelik Kubbemiz olacak" dedi.
31.08.2024Gündem
Balıkçılar denize ağlarını atmak için geri sayıma başladı
Balıkçılar denize ağlarını atmak için geri sayıma başladıSu ürünlerinde adından söz ettiren Trabzon'daki balıkçılar, 1 Eylül'de başlayacak yeni sezonu bekliyor.
24.08.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aile Destek Programı açıklaması: 2024 sonuna kadar uzatıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aile Destek Programı açıklaması: 2024 sonuna kadar uzatıyoruzCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 3 haftalık aranın ardından saat 15.50'de Beştepe'de toplandı. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan "2 yıldır uygulanan programı 2024 sonuna kadar uzatıyoruz" dedi.
5.08.2024Gündem
Küfleneyen asma yaprağı için tek kullanımlık tüyo; Buzdolabına koymadan önce sap kısımlarına bunu yapın
Küfleneyen asma yaprağı için tek kullanımlık tüyo; Buzdolabına koymadan önce sap kısımlarına bunu yapınYaprak sarma, bize emek olmadan yemek olmaz deyimini anlatan en önemli yemeklerden. Zahmetli ancak leziz. Yaprağından başlayarak içinin doldurulmasına kadar birçok işlem yapılmalı. Bazı yapraklar da daha saklanmadan küflenir. Küflenmeden uzun süre yaprak saklamanın da bir tüyosu var.
5.08.2024Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Abbas tepkisi: Çağırdık gelmedi, bizden özür dilemesi gerekiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Abbas tepkisi: Çağırdık gelmedi, bizden özür dilemesi gerekiyorCumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'de Sivil Toplum Kuruluşları ve Sektör Temsilcileri Buluşması’nda açıklamalarda bulundu. İsrail Başbakanı Netanyahu'yu ayakta alkışlayan ABD Kongresine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin lideri Mahmut Abbas'a da tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizde bazı siyasi partiler diyor ki 'Hükümet Filistin Başkanını Türkiye'ye davet etsin ve parlamentoda konuştursun.' Size bunu davet etmediğimizi kim söylüyor. Davet ettiğimiz halde gelmeyen Sayın Abbas kusura bakmasın bizden ayrıca özür dilemesi lazım. Bekliyoruz bakalım gelebilecek mi." diye konuştu.
27.07.2024Gündem
Adana'da Seyhan polisi 65 silah ve çeşitli suçlardan aranan 211 kişi yakaladı
Adana'da Seyhan polisi 65 silah ve çeşitli suçlardan aranan 211 kişi yakaladıAdana’da Seyhan polisleri bir haftalık yaptığı çalışmalarda aralarında hafif makineli tüfek ve uzun namlulu tüfeğinde olduğu 65 ruhsatsız silah ele geçirirken çeşitli suçlardan aranan 211 kişiyi yakaladı. Ruhsatsız silah yakalatan 9 kişide tutuklandı.
1.07.2024Adana
Depremzede öğrencilere ücretsiz spor okulu
Depremzede öğrencilere ücretsiz spor okuluHatay'da 6 Şubat 2023'te meydana gelen büyük depremlerden etkilenen çocukların uzun dönemde sporla rehabilitesi amacıyla Antakya ve Defne ilçelerinde ücretsiz spor okulları açıldı
28.05.2024Diğer Sporlar
Gaziantep'in yeşil altını: Fıstık sarma hem göze hem de damağa hitap ediyor
Gaziantep'in yeşil altını: Fıstık sarma hem göze hem de damağa hitap ediyorBaklavasıyla meşhur Gaziantep'te tatlı krizine bire bir gelecek Fıstıklı Sarma yeşil rengi ve tam kıvamında şerbetiyle hem göze hem de damaklara hitap ediyor.
23.05.2024Gaziantep
Togg kullanıcıları D-Smart GO’yu beğendi
Togg kullanıcıları D-Smart GO’yu beğendiTürkiye’nin öncü yayın platformu D-Smart GO ile Türkiye’nin otomobili Togg’un oluşturduğu sinerji tuttu! Nisan ayından itibaren T10X’te erişime açılan D-Smart GO, Togg sahiplerinin yüzde 80’i tarafından kullanılmaya başlandı. Kullanıcılar, platform üzerinden 100’den fazla TV kanalına canlı olarak ulaşabiliyor. Seyahat sırasında yolcu ekranı açık kalırken sürücünün dikkatini dağıtmaması için ana ekran kapanıyor.
16.05.2024Gündem
Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu! Bakan Şimşek: 3 yıl süreyle durduruyoruz
Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu! Bakan Şimşek: 3 yıl süreyle durduruyoruzKamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, alınan tedbirleri tek tek açıkladı. Kamuda yeni araç ve bina alımı 3 yıl süreyle durduruluyor. Yönetim kurulu ücretlerine üst sınır getiriliyor. Toplu taşıma olan yerlerde personel servisi kaldırılıyor. 3 yıl süreyle mobilya ve demirbaş alımları yapılmayacak. Deprem ve zorunlu harcamalar hariç mal ve hizmet alım ödenekleri ile yatırım ödeneklerinde kesintiye gidiliyor.
13.05.2024Ekonomi
Atıklar sanatın gücüyle geri dönüyor
Atıklar sanatın gücüyle geri dönüyorRessam Hüseyin Sönmez’in bilbordlardan sökülen kağıtları kullanarak şablon baskı tekniği uyguladığı Retrospektif sergisi 19 Nisan’da Mersin’de sanat severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Sergi Mersin Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan sanatçının mezuniyetinden bugüne sanatsal üretimindeki seçkilerden oluşuyor.
16.04.2024Adana
Bu sarmada Türk kahvesi var! Osmanlı sırrı gün yüzüne çıktı, bir çay kaşığı ekleyin sonra afiyetle yiyin!
Bu sarmada Türk kahvesi var! Osmanlı sırrı gün yüzüne çıktı, bir çay kaşığı ekleyin sonra afiyetle yiyin!Efsanevi bir lezzet için işte sır: yaprak sarmasına biraz Türk kahvesi eklemek! Bu kolay tarifle sofralarınıza nefis bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz. İşte Türk kahveli zeytinyağlı sarma…
13.04.2024Yaşam
Tarlada kalan lahanayı ücretsiz dağıtıyor! "Dağıt dağıt bitmiyor sanki bereketleniyor"
Tarlada kalan lahanayı ücretsiz dağıtıyor! "Dağıt dağıt bitmiyor sanki bereketleniyor"Kozan’ın Hacıbeyli Mahallesi'nde bu yıl 10 dönüm araziye 27 bin 500 lahana fidesi eken üretici Haşim Taşkın tarlada kilosu 8 TL’den 1 TL’ye düşen lahanayı satamayınca kendi toplayıp köyüne dağıtma kararı aldı. 10 gündür tarladan topladığı lahanaları dağıtan Taşkın, "Dağıt dağıt bitmiyor sanki bereketleniyor" dedi.
8.04.2024Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kent uzlaşısı adı altında kirli ittifak kurdular
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kent uzlaşısı adı altında kirli ittifak kurdularCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenlenecek mitinginde halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kent uzlaşısı adı altında kirli ittifak kurdular. Bavul bavul paralar… Bu paralar nereden geliyor, nereye gidiyor. Tek sermayesi sizlerin oyları olan DEM, benim Kürt kardeşlerimizin iradesini işporta pazarına çıkarmıştır." dedi. Erdoğan, Diyarbakır'ın ardından Batman'da önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomi politikalarına ilişkin değerlendirmede bulunan Erdoğan, "Güçlü bir kadro kurduk. Ekonomi programımız işliyor. Batman'ın evladı olan Hazine ve Maliye Bakanı'mız olan Mehmet Şimşek'e itimadım tam." dedi.
27.03.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir ayrım yapmadan bölgeyi ayağa kaldırıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir ayrım yapmadan bölgeyi ayağa kaldırıyoruzCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'da Harran Üniversitesi Spor Salonu'nda düzenlenen Deprem Konutları Kura ve Teslim Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletçe yüreğimizin yandığı tüm bu afetlerde birileri sadece şov peşinde, sadece siyasi istismar peşinde koşarken biz bir an önce dertlere derman olabilmek için gecemizi gündüzümüze kattık" dedi. Erdoğan, "Deprem gibi hepimizi derinden sarsan ve yaralayan bir meseleyi günlük tartışmaların mezesi halinde getirmek son derece yanlış bir tutumdur. İlk günden itibaren bizim deprem bölgesiyle ilgili tavrımız hep böyle oldu. Hiçbir ayrım yapmadan deprem bölgesini yeniden hızla ayağa kaldırmaya çalıştık" ifadelerini kullandı.
7.02.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem şehirlerimizi ayağa kaldırana kadar dinlenmeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem şehirlerimizi ayağa kaldırana kadar dinlenmeyeceğizCumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep Şehir Hastanesi ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Deprem şehirlerimizi, altyapısıyla, üstyapısıyla, şehir merkezi ve kırsalıyla tamamen ayağa kaldırana kadar durup dinlenmeyeceğiz” dedi.
4.02.2024Gündem
Golf Dondurma deprem bölgesinde istihdamı artırırken, yerel üreticiyi de destekleyerek yaraları sarıyor
Golf Dondurma deprem bölgesinde istihdamı artırırken, yerel üreticiyi de destekleyerek yaraları sarıyorKahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından bölgeye olan desteğini ara vermeden sürdüren Golf Dondurma, bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamaya devam ediyor. Firma Kahramanmaraş’taki fabrikasında istihdamı artırırken diğer yandan da bölge halkından ürün tedariki yaparak yerel üreticilerin yanında olduğunu kanıtlıyor. Depremin ardından üretim kapasitesini yüzde 30 artırarak 3 vardiyalı çalışma düzenine geçen marka, Kahramanmaraş’taki çalışan sayısını 180’e çıkarak bölge istihdamına da sürdürülebilir şekilde destek oluyor.
1.02.2024Ekonomi
İsim Fiil Nedir, Nasıl Bulunur? İsim Fiil Örnekleri Nelerdir?
İsim Fiil Nedir, Nasıl Bulunur? İsim Fiil Örnekleri Nelerdir?Türkçe dilinde kelimeler farklı ekler getirerek farklı anlamlar ve ifadeler ortaya çıkmaktadır. Bu bahsedilen ek getirilen kelimelerin başında sıfat, fiil ve isim gelmektedir. Bu sıfat, fiil ve isimlere getirilen eklerden dolayı fiilimsi ortaya çıkmaktadır. Fiilimsilerin tek başlarına bir anlamı yoktur. Fakat cümle de kullanıldığı zaman anlamı olan kelimelerdir.
30.01.2024Gündem
Yaprak sarma hakkında ev tüyosu: Maden suyunu ekleyince tencereden kalem gibi çıkıyor!
Yaprak sarma hakkında ev tüyosu: Maden suyunu ekleyince tencereden kalem gibi çıkıyor!Her davetin baş köşesinde olan yaprak sarma hakkında ev tüyosu içeriğimizde. Bu bilgiyle sarmanız tencereden kalem gibi çıkıyor.
17.01.2024Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Süper Kupa kriziyle ilgili açıklama: Açık bir sabotaj girişimi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Süper Kupa kriziyle ilgili açıklama: Açık bir sabotaj girişimiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılı ihracat rakamlarını açıkladı. Süper Kupa maçındaki krizle ilgili de konuşan Erdoğan, "Türkiye'nin çıkarlarına yönelik açık bir sabotaj girişimi vardır. Nasıl daha önceki kirli senaryoları yırtıp attıysak bu oyunu da mutlaka boşa çıkaracağız" ifadelerini kullandı.
2.01.2024Gündem
Sarma Kaç Kalori? Sarma Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Sarma Kaç Kalori? Sarma Besin Değerleri Ve Kalorisi...Türk mutfağının en sevilen yemeklerden biri sarmadır. Farklı bitkilerin yapraklarına eklenen iç harçla sarma yapılmaktadır. Özellikle zeytinyağı ile pişirildiğinde lezzeti daha da farklı olmaktadır. Tadına doyum olmayan sarmanın kalorisi de farklılık göstermektedir. Pişirme yöntemi, konulan iç harç ve miktar kaloriyi etkileyen etmenlerdir.
20.12.2023Sağlık
Birleşmiş Milletler Gönüllüleri'nden oluşan heyet Fatih’te ağaç dikti
Birleşmiş Milletler Gönüllüleri'nden oluşan heyet Fatih’te ağaç diktiDünyanın birçok farklı ülkesinden Fatih’e gelen Birleşmiş Milletler Gönüllüleri heyeti, Fatih Belediyesi ile Kara Surları Millet Bahçesi 2. etabında ağaç dikme töreni gerçekleştirdi. Dünya mirası olarak tanımlanan bu bölgede ağaç dikimi yapılmasının önemli olduğunu ifade eden Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, “Birleşmiş Milletler Gönüllülük heyetinden yaklaşık 30-35 kişi ile burada tarihi mekanın dibinde ağaç dikme töreni gerçekleştirdik. Burası UNESCO Dünya Miras alanında kalan bir yer. Çok anlamlı olduğu kanaatindeyim” dedi.
25.09.2023Gündem
Orta Vadeli Program açıklandı! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan önemli mesajlar
Orta Vadeli Program açıklandı! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan önemli mesajlarCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz üç yıllık Orta Vadeli Program ile ilgili Beştepe'de açıklamalarda bulunarak, "Finansal istikrarı sağlamak ve orta vadede enflasyonu tek haneye indirmek temel hedefimiz." dedi.
6.09.2023Gündem
Hatay'da toplu temel atma töreni! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremi istismar eden değil, hizmet eden olduk
Hatay'da toplu temel atma töreni! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremi istismar eden değil, hizmet eden oldukCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı bağlantı yaparak katıldığı Hatay Kentsel Dönüşüm Projesi Toplu Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, "Seçim döneminde depremzedelere bedava ev sözü verenler hem sözlerini hem de Hatay'la birlikte diğer şehirlerimizin de yolunu unuttu. Bugün temellerini attığımız projelerimizle birlikte Hatay'ın kent meydanının, şehir merkezinin inşası için de ilk kazmayı vuruyoruz" dedi.
2.09.2023Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çanakkale açıklaması: Yangın kısa süre içinde kontrol altına alınacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çanakkale açıklaması: Yangın kısa süre içinde kontrol altına alınacakCumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma ve Adıyaman Hastane Farklı Seviyeli Kavşağı Açılış Töreni’ne Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan Çanakkale'de devam eden orman yangınına ilişkin olarak, "Hızı 70 kilometreye ulaşan şiddetli rüzgar işimizi zorlaştırsa da yayılması durduruldu. İnşallah kısa sürede kontrol altına alacağız" diye konuştu.
23.08.2023Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sarma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sarma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.