Son dakika profesör haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan profesör ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını profesör haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan profesör gelişmeleri de dahil olmak üzere 35.481 profesör haberi bulunmuştur. Tüm profesör haberleri aşağıda listelenmiştir.
Deprem açıklaması! Naci Görür o ilçeyi işaret etti: Bu fay hattı çok daha büyük deprem üretebilecek potansiyeldeKars’ta sabaha karşı gerçekleşen 4.1 büyüklüğündeki depremle ilgili Yer Bilimci ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür’den dikkat çeken bir açıklama geldi. Depremin bölgedeki fay hatlarını işaret ettiğini belirten Prof. Dr. Görür, “Bölgede büyük deprem üretme potansiyeli var” diyerek uyarılarda bulundu. Açıklama, depremin ardından vatandaşlarda tedirginlik yaratırken, uzmanlar bölgedeki hareketliliğin yakından izlenmesi gerektiğini vurguladı.
Lapa lapa kar yağışı İstanbul'da etkili oldu! Meteoroloji'den 44 şehir sarı ve turuncu kodlu alarmMeteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu ile Erzurum, Muş, Bitlis, Şırnak ve Ardahan çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile İstanbul çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli yağmur ve sağanak, İç Anadolu’nun doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun batısı ile Sakarya, Bilecik ve Kütahya çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Meteoroloji, 6 ile turuncu, 38 ile sarı kodlu alarm verdi. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Sabah evden çıkarken kalın montunuzu paltonuzu ve şemsiyenizi almayı unutmayın." dedi.
Denizin akciğerleri ‘deniz çayırları’ yok olma tehlikesi ile karşı karşıyaMersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Ayas, Akdeniz ekosistemi için önemli rol oynayan deniz çayırlarının yok olma eşiğine geldiğini belirterek, “Mersin Körfezi son kaldıkları yer. Yaptığımız çalışmalarda bu türün artık ortadan kalkmaya başladığını tespit ettik. Bu türün korunması için projeler yürütüyoruz” dedi.
Meteoroloji son raporu açıkladı; Kar yağışları ve sağanaklar hayatı olumsuz etkileyecek! AKOM'dan İstanbul'a kar uyarısı geldi: Sıcaklıklar 12 derece birden düşecekSon dakika haberi Meteoroloji'den geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz ile Samsun, Amasya Çorum, Yozgat, Adana ve Mersin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Marmara’nın güneybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile akşam saatlerinden sonra iç bölgelerin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz’de kuvvetli, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ile Antalya’nın doğu çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege’de kuzeyli yönlerde kuvvetli, yer yer fırtına (50-80km/saat), İç Anadolu’nun batısı ve Batı Akdeniz’de güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen hafta sonuna dikkat çekerek sıcaklıkların 12 derece birden düşeceğini açıkladı. Öte yandan AKOM, İstanbul için fırtına ve karla karışık yağmur uyarısında bulundu. İşte beklenen hava durumu tahmini...
Çukurova Üniversitesi akademisyenlerinden afetlere ve iklim değişikliğine karşı bitki fabrikaları çözümüÇukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yıldız Daşgan, laboratuvar ortamında kurulan ‘Bitki fabrikaları’nın her geçen gün artan kuraklık, sel, fırtına ya da salgın hastalıklar gibi iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı gıda güvenliğini korumak ve sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla geliştirilen tarımsal bir üretim modeli olduğunu söyledi.
Meteoroloji uyardı! Kar fena geliyor, sıcaklıklar eksiye düşecek, İstanbul dahil birçok il için alarmMeteoroloji Genel Müdürlüğü son tahmin raporunu yayınladı. Yayınlanan rapora göre bugün 1 ile turuncu kodlu uyarı, 2 ile sarı kodlu uyarı geldi. 2 gündür süren yağışlar yarın yurda gelecek soğuk hava dalgasıyla kara dönüşecek. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen hafta sonuna dikkat çekerek sıcaklıkların 12 derece birden düşeceğini açıkladı. İşte beklenen hava durumu tahmini...
İnme riskine dikkat! 'Eğer film çekmiş olsaydık, oğlumun hastalığını görebilirdik'İstanbul’da Mucize Organ Beyin Sempozyumu’nun 4’üncüsü düzenlendi. Sempozyumda, inme geçirmiş ve yaşama tutunmuş birçok hasta, hasta yakını ve bu konuda uzman isimler bir araya geldi. İnme ve beyin hasarı yaşayan hastalar yeni bir hayata başladı ve bu yolculuk sürecini sempozyumda anlattı.
Prof. Dr. Pampal'dan Adana uyarısı! Özellikle 3 ilçeyi işaret ettiJeoloji Mühendisleri Odası Deprem Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Süleyman Pampal, “Türkiye'nin santimetrekaresi yok ki tehlikeden muaf olsun. Tüm yapıları depreme dayanıklı hale getirmeliyiz” dedi. Pampal Adana ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunarak 3 ilçeye dikkat çekti.
İstanbul'da yağış başladı! Hava bir anda karardı, Meteoroloji uyardı: Kar yağışı ve lodos...Meteoroloji Genel Müdürlüğü yurdun büyük bölümünü "sarı" kodla uyardı. Aralarında Ankara, İstanbul ve İzmir'in de olduğu 50 kentte fırtına ve kuvvetli yağış bekleniyor. Yetkililer sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı. Prof. Dr. Orhan Şen ise, İstanbul'da bugün öğlenden sonra kuvvetli yağışın olacağını belirtti. Şen ayrıca Ankara için de kar uyarısında bulundu. AFAD ise Antalya için turuncu kodlu uyarıda bulundu.
Arama motorlarında yaptığınız sorgulamalarda bu kelimelere dikkat! Tüm bilgilerinizi ele geçiriyorlarGoogle ve diğer arama motorları üzerinden yapılan sorgular, çevrimiçi ortamda en güvenli eylemlerden biri gibi görünse de, siber güvenlik uzmanları bazı aramaların ciddi tehditlerle sonuçlanabileceği konusunda uyarıyor. Peki, asla aranmaması gereken kelimeler ve ifadeler neler? Siber korsanlar bu konuda nasıl bir strateji izliyor? Kullanıcıları bekleyen tehlikeler neler?
Diyarbakır'da Amida Höyük'te heyecanlandıran keşif: Çanakkale gazisine ait olduğu ortaya çıktıDiyarbakır'ın Sur ilçesindeki 10 bin yıllık Amida Höyük'teki Artuklu Sarayı'nda yapılan kazı çalışmalarında, Çanakkale Savaşı’nda gazi olan bir askere ait olduğu değerlendirilen rozet bulundu. Kazı Başkanı ve Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Yıldız, “Muhtemelen bu madalya Çanakkale savaşlarına katılıp, gazi olarak memleketi Diyarbakır’a dönen bir gazi askerimize verilen bir madalyadır. O da Amida Höyük’ün olduğu alanda düşürmüştür” dedi.
Dünya havacılık tarihinde bir ilk: Türkler başardı! Bayraktar TB3 kısa pistli bir gemiden iniş kalkış yapmayı başaran ilk İHA olduDünya havacılık tarihinde bir ilke imza atıldı. Bayraktar TB3 İHA kısa pistli bir gemiden iniş ve kalkış yapmayı başaran ilk insansız hava aracı olarak tarihe geçti. ‘Türkler dünyada bir ilki başardı’ sözleri Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ifadelerini kullandı. Bu ne anlama geliyor? Kısa pistli bir gemiden bir SİHA'nın iniş ve kalkış yapmayı başarması ne anlama geliyor ve neden önemli? İşte konunun ayrıntıları...
Muazzez İlmiye Çığ son yolcuğuna uğurlandıMersin'de 110 yaşında yaşamını yitiren Türkiye'nin ilk sümeroloğu Muazzez İlmiye Çığ, düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.
Samsun'da üniversite öğrencilerinin kivi hasadı! Mühendislik için önden hazırlıkOndokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi tarafından özel yetiştirilen kiviler, Bahçe Bitkileri Bölümü öğrencilerince arazi uygulaması kapsamında hasat edildi. OMÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ümit Serdar, "Asıl amaç derstir. Kiviyi tanımak, kivi hasadında nelere dikkat edilmeli gibi bilgileri öğrencilerimizin uygulamalı olarak öğrenmesi çok güzel” dedi.
Muazzez İlmiye Çığ hayatını kaybettiSümeroloji alanında dünyaca tanınan bilimsel çalışmalara imza atan Muazzez İlmiye Çığ, Mersin'de tedavi gördüğü hastanede 110 yaşında yaşamını yitirdi.
İstanbul'a kar ne zaman gelecek? Meteoroloji uzmanından son dakika kar yağışı açıklaması geldi, İstanbul'da kar yağışı için tarih verdiKasım ayının ortasına geldiğimiz bugünlerde İstanbul'da herkes kar yağışını bekliyor. Yurdun doğu ve kuzey bölgelerinde yaklaşık bir aydan beri yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışının batıya ne zaman geleceği merak konusu. Meteoroloji uzmanı ve CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen İstanbul'a kar yağışının ne zaman geleceğini açıkladı. Bölgeler hakkında da konuşan Prof. Dr. Şen, nokta nokta hava durumu hakkında bilgi verdi.
Çukurova'yı besleyen suyun yüzde 75'i boşa akıyor! 'Açık kanal sistemi yol açıyor'Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Özekici, Çukurova'nın bereketli topraklarını besleyen Seyhan Baraj Gölü'ndeki su kayıplarına dikkat çekerek, "Barajdan alınan 100 birim suyun ancak 25 birimi arazide kullanılıyor. Kapalı basınçlı sulama sistemleriyle bu verimi 90 birimlere çıkarabiliriz. Bu nedenle devletin, yeni yapılan projelerde olduğu gibi kapalı, basınçlı sulama sistemlerine kaynak ayırarak hızla harekete geçmesi hayati önemde" diye konuştu.
Bağcılar'da 10 milyon yıllık fosil buldu: Meğer depremin habercisiymiş! Prof. Şener Üşümezsoy açıkladıBağcılar’da bir binanın hafriyat kazısı sırasında, miyosen dönemine ait yaklaşık 10 milyon yıllık deniz minaresi fosili bulundu. İnşaatta çalışan ekip tarafından bulunan tarihi eser, alt tarafı betonlaşmış kum yığının arasından çıkarıldı. Buluntunun beklenen büyük Marmara depremine karşı ipuçları verdiğini aktaran Jeolog Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, “Depreme karşı İstanbul’un en zayıf bölgesini miyosen dönemine ait 10 milyon yaşlı deniz fosili tabakalar oluşturuyor. İstanbul’da Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy, Bağcılar, Esenler ve Topkapı’ya kadar uzanan bu istif depreme karşı en zayıf bölgeyi gösteriyor” dedi.
Profesör ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki profesör haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.