Son dakika padişah haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan padişah ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını padişah haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan padişah gelişmeleri de dahil olmak üzere 787 padişah haberi bulunmuştur. Tüm padişah haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aile Temelli Ulusal Erken Müdahale Sistemimizi hayata geçireceğizCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi'nde, Engelsiz Türkiye Programı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sırf inancından, başörtüsünden, sakalından dolayı insanların kamusal hayatın dışına atıldığı o kara günler artık geride kalmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nde hangi sebeple olursa olsun kimse dışlanamaz, ikinci sınıf vatandaş olarak görülemez, sosyal, siyasal ve iktisadi noktada kesinlikle geri görülemez. Bunların en başında da engelli vatandaşlarımız yer almaktadır" ifadelerini kullandı.
Osmanlı mirası beledi dokuma İzmir'den Dünya'ya açılıyorİzmir Tireli genç girişimci Nurefşan Yaykal, Osmanlı'dan bugüne uzanan 5 asırlık tarihi bir öyküyü, beledi dokuma sanatını yeniden canlandırarak küresel pazarlara taşıyor. Padişah kaftanlarında da kullanılan beledi dokuma sanatını dedesi ve annesinden öğrenen Yaykal, aynı zamanda düzenlediği kurslarda bu kültürel mirası gelecek kuşaklara aktarıyor.
Gaziantep'te soğuk algınlığı ve gribin doğal ilacı: BeyranGastronomi şehri Gaziantep'in meşhur tescilli lezzetlerinden olan, içinde, kemik suyu, et, pirinç, sarımsak ve çeşitli baharatların yer aldığı beyran, sonbaharın ve kış aylarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.
24 Temmuz Basın Bayramı kutlama mesajları ve sözleri! Gazeteciler ve Basın bayramı nedir, neden kutlanır? 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın bayramı kutlama mesajları24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedir, neden kutlanır? Sorularına yanıt aranırken 24 Temmuz gazeteciler ve basın bayramı ile ilgili sözler ve 24 Temmuz gazeteciler ve basın bayramı kutlu olsun mesajları da sorgulanmaya başlandı. 1908 yılında sansürün kaldırılmasıyla basının bağımsızlığını tekrar kazanması ve gazetelerin sansüre tabi tutulmadan yayınlanmasının üzerinden 116 yıl geçti. 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı da işte bugünü kutlar. İşte, Gazeteciler ve Basın Bayramı kısa tarihçesi...
Askerlere örnek alınması için okutturulmuş: Atatürk'ü duygulandıran o destan çoğaltılarak cephelere gönderilmişÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi (AÇASAM) Müdür Yardımcısı Dr. İsmail Sabah, doktora tezinde, Çanakkale Savaşları'nda Anzak askerlerinin baskınında şehit olan Sinop Boyabatlı Ömeroğlu Mustafa'nın üzerinden çıkan kendi el yazısıyla yazdığı, vatan sevgisini içeren dizelerin yer aldığı destan, 19'uncu Tümen Komutanı Mustafa Kemal tarafından çoğaltılarak, tüm cephelerde okutulduğunu belirledi.
İngiliz işgal subayı, Atatürk’le ilk karşılaşmasını anlattıYıl 1919 aylardan mayıs, İstanbul işgal altında... Mustafa Kemal ve arkadaşları, İstiklal Savaşı’nın fitilini ateşlemek için Samsun’a gidecek. Ancak bir Türk zabitinin Boğaz’ı geçmesi için İngilizlerin vizesi gerekiyor. O vizeyi de Yüzbaşı John Godolphin Bennett imzalıyor. Bennett yıllar sonra bir röportajında “Onu ilk gördüğümde anladım, büyük ve kuvvetli bir adamdı. Heyecanlıydılar. Anladım ki bir şey vardı” diyor...
Dede Korkut hikayeleri Türklerde kadının konumunu ortaya koyuyor!Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Türk Kültüründe Dede Korkut Kitabı” adlı konferansında Dede Korkut hikayelerindeki kadının konum ve önemine değindi.
Adana'nın mitolojik hikayeleri birçok yaşatılmaya devam ediyorAdana, sahip olduğu coğrafi konum ve kültürel yapısıyla birçok halka ev sahipliği yapan bir şehir olarak karşımıza çıkıyor. Oldukça zengin bir kültürel altyapıya sahip olan Adana'da birçok efsane ve mitolojik hikaye geçmişten günümüze aktarılmaya devam ediliyor.
Yaya Ve Müsellem Nedir, Görevleri Nelerdir? Yaya Ve Müsellem Ordusu Hangi Padişah Tarafından Kurulmuştur?Yaya ve Müsellem, Osmanlı Ordusuna verilen isimdir. Atsız olarak görev yapan askerler Yaya, Atlı olarak orduda görev alanlar ise Müsellem olarak tanımlanmaktaydı. Osmanlı Devletinde kurulan ilk Düzenli ordu Yaya ve Müsellem olarak bilinmektedir. Kuruluş amacı Osmanlı Devletinde disiplinli bir ordunun bulunmamasıdır.
Şehzade Mustafa Gerçekte Nasıl Öldürüldü? Şehzade Mustafa Neden Öldürüldü?Osmanlı Devleti'nin 10. padişahı olan Kanuni Sultan Süleyman'ın çocuklarından biriside Şehzade Mustafa'ydı. Tabi Şehzade Mustafa'yı günümüzde halen sıkça araştıran kişiler bulunur. Bunun nedeni ise Şehzade Mustafa'nın oldukça trajik olan ölümüdür. Ayrıca bu ölüm hakkında birçok farklı anlatı duymakta mümkündür.
Naci Görür'den olası Marmara depremi uyarısı: Bu işin şakası yok, tehdit altındaYer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı 'Marmara Depremi ve Sanayide Deprem Etkisi' konulu panelde “Bu işin şakası yok. Çocuk olmayın. Size ne hangi fay kırıldı, hangisi kırılacak, kaç sene geçti ne olacak? Siz yer bilimci misiniz? Vazgeçin bundan. Sizin bilmeniz gereken Marmara bir deprem tehdidi altında. Bilim dünyası bunu söylüyor. Bizim yapacağımız iş depreme hazırlanmak, bizi yönetenleri depreme hazırlamak için kentimizi, bulunduğumuz yeri onlardan talep etmek, zorlamak. Bize düşen görev bu" dedi.
Atatürk'ün hayali 100 yaşında! "‘En sağlam, en tutarlı önder odur’"Prof. Dr. İlber Ortaylı, 'Bugün etrafımızdaki coğrafyalar kaynıyor. Bunlar içinde Türkiye en iyi durumdaysa ve barışını kısmen de olsa sağlayabiliyorsa bu büyük bir başarıdır' dedi. Ortaylı Atatürk’ün Cumhuriyet fikriyle ne zaman tanıştığını anlattı.
Mondros Ateşkes Antlaşması Özeti Ve Önemi... Mondros Ateşkes Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...Osmanlı İmparatorluğu, Trablusgarp ile 1. Balkan Savaşı'nda kayıplar yaşamıştı. Bu kayıplar özellikle askeri, siyasi ve ekonomik alanında olmuştu. Tabi Rusya, İngiltere ve Fransa gibi ülkelerin gözü Osmanlı'nın üzerinde olmaya devam ediyordu. Almanya ise Osmanlı Devleti'ni yanında görmek istiyordu. Böyle bir ortamda 1. Dünya Savaşı kaçınılmaz olmuştur. 1914 yılında başlayan savaş 1918 yılında Mondros Ateşkes Antlaşması ile son bulmuştur.
Trabzon’un Fethi hangi padişah döneminde yapıldı, Trabzon'un fethi ne zaman? Fethin tarihi önemi nedir? Trabzon'un fethi nedenleri ve sonuçları4000 yıllık tarihi geçmişiyle, Roma ve Bizans dönemlerini yaşayan, Fatih Sultan Mehmet’in Fethettiği, Yavuz Sultan Selim’in Valilik yaptığı, Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün üç kez ziyaret ettiği şehir Trabzon tarihi ve doğa güzellikleriyle dillere destan olmayı sürdürüyor. Peki, Trabzon’un Fethi hangi padişah döneminde yapıldı, Trabzon'un fethi ne zaman? Fethin tarihi önemi nedir? Trabzon'un fethi nedenleri ve sonuçları
İbni Sina nerede doğdu, kaç yaşında öldü? İbni Sina hangi padişah döneminde yaşadı?İbni Sina Buhara doğumludur. Türk olduğu söylenen büyük Türk bilgini İbni Sina hangi padişah döneminde yaşamıştır sorusu da gündeme geldi. 10 yaşında Kuran'ı ezberleyip hafız olan, ardından felsefe ağırlı olarak 200 kitap ve 450 makale yazan İbni Sina Orta Çağ Modern Biliminin Kurucusu olarka bilinir. Peki İbni Sina nerede doğdu? İbni Sina kaç yaşında öldü? İşte detaylar...
'Şarkılar Bizi Söyler' programından anlamlı geceDemirören Medya Grubu medya sponsorluğunda ve Poll Production by Polat Yağcı organizasyonuyla gerçekleşen Paraf Kuruçeşme Açıkhava Konserleri, bu kez anlamlı bir geceye ev sahipliği yaptı.
Padişahların meyvesi ilk ürününü verdi! Taleplere zor yetişiyorlarZonguldak’ın Ereğli ilçesinde yetişen, kokusu, aroması ve rengi ile diğer çilek türlerinden farklı olan Osmanlı Çileği, ilk ürününü verdi. Padişah sofralarının vazgeçilmez meyvelerinden olan Osmanlı Çileği az bulunması nedeniyle talepleri karşılayamıyor.
19 Mayıs kutlu olsun... Cumhuriyet'e atılan ilk adımMustafa Kemal Atatürk önderliğinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlatılan Milli Mücadele ile 100. yılını kutladığımız Cumhuriyet’in ilk adımı atıldı... İşgal ile Cumhuriyet’in ilan edildiği 5 yıllık dönemde; kurtuluş, kuruluş ve Cumhuriyet’e geçiş, iç içe verilen destan gibi bir mücadele ile sağlandı...
31 Mart olayı nedir, ne zaman oldu, neden çıktı? 31 Mart vakasını kim bastırdı, 31 Mart Vakasında kaç kişi öldü, Atatürk’ün rolü ne? 31 Mart olayı tarihi ve önemi!31 Mart Olayı, II. Meşrutiyet dönemi (1908-1918) sırasında, 13 Nisan 1909 tarihinde İstanbul'da meydana gelen bir ayaklanmadır. Bu olay, Osmanlı İmparatorluğu'ndaki siyasi ve sosyal çalkantıların bir sonucuydu. 31 Mart Olayı, askeri garnizonlarda görev yapan İttihat ve Terakki üyesi subayların, II. Meşrutiyet'in ilan edilmesinden sonra ordudaki muhafazakar unsurlara karşı yürüttüğü bir mücadele sonucu gerçekleşti. Peki, 31 Mart olayı nedir, neden çıktı? 31 Mart olayını kimler çıkarmıştır, 31 Mart vakasını kim bastırdı, 31 Mart vakasında kaç kişi öldü, tahtan indirilen padişah kim?
Miralay hangi rütbe? Osmanlı ordusunda rütbelerin isimleri ve sıralamasıMiralay hangi rütbe sorusunun yanıtı merak ediliyor. 1299 yılında Osman Bey tarafından kurulan Osmanlı Devleti, topraklarının genişlemesiyle birlikte imparatorluk oldu. Ordunun savaşlarda muzaffer olması sonrası en geniş sınırlara ulaşan imparatorluk olarak bilindi. Peki Osmanlı ordusunda rütbelerin isimleri ve sıralaması nasıldı?
Padişah ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki padişah haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.