Osmanlı Devleti

Osmanlı Devleti

Son dakika osmanlı devleti haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan osmanlı devleti ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını osmanlı devleti haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Osmanlı Devleti

haberleri sayfasında son dakika yaşanan osmanlı devleti gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.224 osmanlı devleti haberi bulunmuştur. Tüm osmanlı devleti haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tarihe ışık tutan İshak Paşa Sarayı ziyaretçi akınına uğruyor
Tarihe ışık tutan İshak Paşa Sarayı ziyaretçi akınına uğruyorAğrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan, Osmanlı Devleti'nin doğudaki en önemli eserleri arasında yer alan ve yapımı 99 yıl süren İshak Paşa Sarayı, eşsiz mimari yapısıyla 235 yıldır ayakta kalarak hem turistleri cezbediyor hem de tarihe ışık tutuyor.
3.11.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devlet Bey'in cesur çıkışları tarihe not düştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devlet Bey'in cesur çıkışları tarihe not düştüCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Devlet Bahçeli'nin geçen hafta yaptığı 'terör son bulsun' çağrısına destek vererek "Ülke ve millet olarak sayın Bahçeli'nin elini değil tüm vücudunu taşın altına koyması ile çok daha büyük imkanı ele geçirdik. Bu cumhuriyet Türk'ün de Kürt'ün de cumhuriyetidir." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca "Bizim Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki bölücü örgüte ve terör baronlarına hiçbir çağrımız yoktur." ifadelerini kullandı.
30.10.2024Gündem
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Türk ve Kürtlerin birbirini sevmesi farzdır
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Türk ve Kürtlerin birbirini sevmesi farzdırMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Akademisi Siyasi Sosyal Stratejik Araştırmalar Vakfı tarafından düzenlenen "Vefatının Yüzüncü Yılında Ziya Gökalp Sempozyumu"na katıldı. Bahçeli "Kürtleri sevmeyen bir Türk varsa Türk değildir. Türkleri sevmeyen bir Kürt varsa Kürt değildir. Bin yıllık ortak tarihleri var, bugün ortak tehdit var. Türk ile Kürtlerin birbirini sevmesi farzdır" dedi.
26.10.2024Gündem
Eskişehir'de I. Murad döneminde ramazan ayı için bastırılmış bronz sikkeler bulundu
Eskişehir'de I. Murad döneminde ramazan ayı için bastırılmış bronz sikkeler bulunduOsmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin 1288 yılında fethettiği Eskişehir'deki Karacahisar Kalesi'nde yapılan kazıda, I. Murad'a ait ramazan ayı için özel basılmış bronz sikkeler bulundu.
18.10.2024Gündem
Eskişehir'de I. Murad döneminde ramazan ayı için bastırılmış bronz sikkeler bulundu
Eskişehir'de I. Murad döneminde ramazan ayı için bastırılmış bronz sikkeler bulunduOsmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin 1288 yılında fethettiği Eskişehir'deki Karacahisar Kalesi'nde yapılan kazıda, I. Murad'a ait ramazan ayı için özel basılmış bronz sikkeler bulundu.
16.10.2024Gündem
Almanlar 111 yıl önce tarihi eserlere göz koymuş! Gizli belgeler ortaya çıktı
Almanlar 111 yıl önce tarihi eserlere göz koymuş! Gizli belgeler ortaya çıktıÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Assos Ören Yeri Kazı Başkanı Prof. Dr. Nurettin Arslan, bu yıl hazırladığı Assos-Behram kitabında, Osmanlı Devleti'nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıyı fırsat bilen Didyma, Priene ve Milet kazılarını yapmış olan İstanbul Alman Konsolosluğu Bilim Ataşesi Arkeolog Theodor Wiegand'ın, İstanbul Arkeoloji Müzesindeki eserleri Alman Bankasına götürmek için girişimde bulunduğunu belirterek, “Arkeolog Theodor Wiegand, İstanbul Arkeoloji Müzesindeki en önemli eserlerin teminat gösterilerek, Osmanlı Hükümetine, Alman Bankası tarafından yüklü bir kredi verilmesi ve sonrasında zaten Osmanlıların bu verilen krediye ödemeleri mümkün olmayacağı içinde bu eserlerin önce Alman Bankasına daha sonra da Prusya Devlet tarafından bu bankanın satın almasının iyi fikir olduğunu iddia etmiş” dedi.
1.10.2024Gündem
İstanbul'un son varak ustası yetiştirecek çırak bulamıyor! 'Bu sanat maalesef ölmeye mahkum'
İstanbul'un son varak ustası yetiştirecek çırak bulamıyor! 'Bu sanat maalesef ölmeye mahkum'Osmanlı Devleti'nde ahşap süsleme sanatı olarak kullanılan varak sanatının son ustalarından Aziz Dönmez, yarım asrı deviren meslek hayatında Yıldız Sarayı'ndan Sabancı Atlı Köşkü'ne, kamu binalarından özel holdinglerin merkezlerine kadar birçok mekana işleriyle katkı sundu.
26.09.2024Gündem
Kurtulmuş, Bakü'nün düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü kutladı
Kurtulmuş, Bakü'nün düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü kutladıTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
15.09.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Kendini bilmezler temizlenecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Kendini bilmezler temizlenecekCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "21. İmam Hatipliler Kurultayı'nda önemli mesajlar verdi. Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen teğmenlerin yemin törenindeki resmi olmayan yeminine tepki gösteren Erdoğan "Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Gerekli araştırmalar yapılıyor bir kaç tane kendini bilmez temizlenecek. Bunların ordumuzun içinde barınması mümkün değil" dedi.
7.09.2024Gündem
12 yaşından beri ahşapları nakış gibi işliyor: İstanbul'un son varak ustası yetiştirecek çırak bulamıyor
12 yaşından beri ahşapları nakış gibi işliyor: İstanbul'un son varak ustası yetiştirecek çırak bulamıyorOsmanlı Devleti'nde ahşap süsleme sanatı olarak kullanılan varak sanatının son ustalarından Aziz Dönmez, yarım asrı deviren meslek hayatında Yıldız Sarayı'ndan Sabancı Atlı Köşkü'ne, kamu binalarından özel holdinglerin merkezlerine kadar birçok mekana işleriyle katkı sundu.
22.08.2024Gündem
24 Temmuz Basın Bayramı kutlama mesajları ve sözleri! Gazeteciler ve Basın bayramı nedir, neden kutlanır? 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın bayramı kutlama mesajları
24 Temmuz Basın Bayramı kutlama mesajları ve sözleri! Gazeteciler ve Basın bayramı nedir, neden kutlanır? 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın bayramı kutlama mesajları24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedir, neden kutlanır? Sorularına yanıt aranırken 24 Temmuz gazeteciler ve basın bayramı ile ilgili sözler ve 24 Temmuz gazeteciler ve basın bayramı kutlu olsun mesajları da sorgulanmaya başlandı. 1908 yılında sansürün kaldırılmasıyla basının bağımsızlığını tekrar kazanması ve gazetelerin sansüre tabi tutulmadan yayınlanmasının üzerinden 116 yıl geçti. 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı da işte bugünü kutlar. İşte, Gazeteciler ve Basın Bayramı kısa tarihçesi...
24.07.2024Gündem
Yıldız Sarayı 2 günde 13 bin ziyaretçiyi ağırladı! Eylül ayına kadar ücretsiz
Yıldız Sarayı 2 günde 13 bin ziyaretçiyi ağırladı! Eylül ayına kadar ücretsizOsmanlı Devleti'nin son dönemlerine tanıklık eden Yıldız Sarayı, ziyarete açılmasının ardından 2 gün 13 bine yakın kişiyi ağırladı.
22.07.2024Gündem
İpek Yolu güzergahında bir durak: Misis Antik Kenti
İpek Yolu güzergahında bir durak: Misis Antik KentiAdana’ya 27 kilometre uzaklıktaki Misis Antik Kenti, Ceyhan Nehri (Pyramos) kenarında tarihi yol üzerindedir...
20.07.2024Adana
Peygamber Efendimizin İstanbul hadisi doğru mu, İstanbul'un Fethi hadisi gerçek mi? Hz. Muhammed’in İstanbul’un Fethi hadisi sahih mi?
Peygamber Efendimizin İstanbul hadisi doğru mu, İstanbul'un Fethi hadisi gerçek mi? Hz. Muhammed’in İstanbul’un Fethi hadisi sahih mi?1453 tarihleri arasındaki kuşatmanın sonucunda Fatih Sultan Mehmet tarafından Bizans İmparatorluğu'nun başkenti İstanbul'u ele geçirildi. Fatih Sultan Mehmet'e kadar birçok kez kuşatılan İstanbul’un fethini müjdelenmesine ilişkin Peygamber Efendimizin sözleri olup olmadığı ise merak ediliyor. Peki, Peygamber Efendimizin İstanbul'un fethine ilişkin hadisi şerifi doğru mu, Peygamberin İstanbul hadisi gerçek mi, sahih mi?
29.05.2024Gündem
Osmanlı Devleti ile Timur'un savaşında yeni bulgular bulundu! Tarihin seyri mi değişiyor, işte detayları..
Osmanlı Devleti ile Timur'un savaşında yeni bulgular bulundu! Tarihin seyri mi değişiyor, işte detayları..Ankara'da 1402 yılında Osmanlı Devleti ile Timur İmparatorluğu arasında Çubuk Ovası'nda gerçekleşen ve 30 ila 40 bin kişinin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor. Savaşın izlerine rastlanan bölgede kazı çalışmaları Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliği ile devam ediyor. Arkeolojik savaş kalıntıları ile kılıç ve bıçak kesikleri olan kemiklerin bulunduğu toplu mezarın ortaya çıkarıldığı alanın, kazıların ardından açık hava müzesine dönüştürülmesi planlandığı belirtildi.
23.05.2024Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan göç açıklaması! Yeni yaklaşımları ortaya koymak durumundayız
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan göç açıklaması! Yeni yaklaşımları ortaya koymak durumundayızTürkiye’nin insani yardımlar konusunda, özellikle göçmenlerle ilgili alanda dünyada en büyük fedakarlığa katlanan ülkelerin başında geldiğini ifade eden Türkiye Büyük Milletler Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Meksika'nın başkenti Meksiko'da düzenlenen 10. Parlamento Başkanları Toplantısı'nın ‘Uluslararası Göç Akımlarındaki Artış Göz Önüne Alındığında, İnsan Hakları Nasıl Güvence Altına Alınır?’ konulu 4. Oturumunun başkanlığını yaptı.
7.05.2024Gündem
İmarathane Nedir, Ne İşe Yarar? İmaret Nereye Denir?
İmarathane Nedir, Ne İşe Yarar? İmaret Nereye Denir?İmarathane kelimesi tarihi metinlerde sıklıkla karşılaşılmakta olan kelimelerden birisi olarak ifade edilebilir. İmarathane, Osmanlı Devleti döneminde yoksullara yardım etme amacı ile oluşturulmuş olan hayır kurumları olma özelliğine sahiptir. İmarathane aynı zamanda imaret olarak da bilinmektedir. İmarathaneneler tarafından verilen hizmet kurulduğu günlerden sonraki zamanlarda değişiklik göstermiştir.
22.04.2024Gündem
Fossati’nin kaleminden Ayasofya
Fossati’nin kaleminden AyasofyaDemirören Yayınları tarafından yayımlanan Chevalier Caspard Fossati imzalı “Ayasofya” adlı kitap özel koleksiyon eseri olarak basıldı. Arşivlik kitap Ayasofya’nın görkemli tarihine ışık tutuyor.
9.04.2024Yaşam
TCG Kınalıada'dan yola çıktı!
TCG Kınalıada'dan yola çıktı!TCG Kınalıada korveti, Japonya'ya 134 yıl önce iadei ziyaret yapan Ertuğrul Fırkateyni, dönüş yolunda yakalandığı fırtına sonucu kayalıklara çarparak batan geminin anısına Uzak Doğu'ya sefere çıktı. TCG Kınalıada, 4,5 ay sürecek seyrinde 20 ülkeye demir atacağı belirtildi.
8.04.2024Gündem
Atatürk Adana’ya kaç kez gitti? İlk ziyaretinde 11 gün kaldı: İşte Atatürk’ün Adana’ya gidiş nedenleri
Atatürk Adana’ya kaç kez gitti? İlk ziyaretinde 11 gün kaldı: İşte Atatürk’ün Adana’ya gidiş nedenleriTürkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Adana ziyaretleri, tarihi dokusuyla aydınlandı. Erdem Çakmak'ın çalışmasına göre, Atatürkün ilk ziyareti, Mondros Ateşkes Antlaşması'nın imzalanmasının ardından gerçekleşmiş ve Yıldırım Orduları Grup Komutanlığı görevini devralmak üzere yapılmıştır. Ancak, gerçek anlamda ilk Adana ziyareti, Millî Mücadele yıllarında, Adana'da Suriye felaketinin ardından yaşanan olaylara dikkat çekmek üzere gerçekleştirilen ve önemli bir dönemeç olan Pozantı Kongresi'ne başkanlık etmek amacıyla yapılmıştır. İşte Atatürk’ün Adana’yı ziyaret sayısı…
20.03.2024Adana
14 Mart Tıp Bayramı kimleri kapsıyor? Hemşirelerin Tıp Bayramı kutlanır mı? Kimlerin Tıp Bayramı kutlanır?
14 Mart Tıp Bayramı kimleri kapsıyor? Hemşirelerin Tıp Bayramı kutlanır mı? Kimlerin Tıp Bayramı kutlanır?Sağlık çalışanları için önemli bir gün yaşanıyor. Aslında 14 Mart Tıp Bayramı'nın tarihi Osmanlı Devleti'nde 2. Mahmud dönemine kadar uzanıyor. 1827 yılında modern tıp okulunun kuruluşuyla birlilte Tıp Bayramı kutlanmaya başlar. Türkiye'de ilk cerrahhane 15 Mart 1827 yılında Tulumbacıbaşı Konağı'nda Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulmuştur. Peki 14 Mart Tıp Bayramı kimleri kapsar? Hemşirelerin Tıp Bayramı kutlanır mı?
14.03.2024Gündem
Yaya Ve Müsellem Nedir, Görevleri Nelerdir? Yaya Ve Müsellem Ordusu Hangi Padişah Tarafından Kurulmuştur?
Yaya Ve Müsellem Nedir, Görevleri Nelerdir? Yaya Ve Müsellem Ordusu Hangi Padişah Tarafından Kurulmuştur?Yaya ve Müsellem, Osmanlı Ordusuna verilen isimdir. Atsız olarak görev yapan askerler Yaya, Atlı olarak orduda görev alanlar ise Müsellem olarak tanımlanmaktaydı. Osmanlı Devletinde kurulan ilk Düzenli ordu Yaya ve Müsellem olarak bilinmektedir. Kuruluş amacı Osmanlı Devletinde disiplinli bir ordunun bulunmamasıdır.
17.02.2024Yaşam
Tanzimat Fermanı Nedir, Özellikleri Nelerdir? Tanzimat Fermanı Maddeleri Nelerdir?
Tanzimat Fermanı Nedir, Özellikleri Nelerdir? Tanzimat Fermanı Maddeleri Nelerdir?Batılılaşmanın ilk somut adımı olarak bilinen Tanzimat Fermanı, Osmanlı imparatorluğu döneminin önemli yapıları içerisinde yer alır. 3 Kasım 1839 yılında Gülhane parkında okunması ile beraber ayrıca farklı isimlere sahip olduğunu söylemek mümkün. Bunlar arasında Gülhane Hattı Şerife, Gülhane Hattı Hümayunu ve Tazminatı Hayriye şeklinde öne çıktığını söylemek gerekir.
15.02.2024Gündem
Osmanlıların Kısa Sürede Büyümesinin Nedenleri Ve Sonuçları Nelerdir?
Osmanlıların Kısa Sürede Büyümesinin Nedenleri Ve Sonuçları Nelerdir?Osmanlı devleti coğrafi konum özellikleri, komşu beyliklerle ilişkileri ve ordusunun durumu itibariyle kısa sürede büyümüştür. Osmanlıların tımar uygulaması, Osmanoğlu ailesinin özellikleri ve gaza ve cihat anlayışı da büyüme nedenleri arasında sayılabilir.
15.02.2024Gündem
Rumi Takvim Nedir, Ne İşe Yarar? Rumi Takvimin Özellikleri Nelerdir?
Rumi Takvim Nedir, Ne İşe Yarar? Rumi Takvimin Özellikleri Nelerdir?Rumi takvim 13 Mart 184 senesinde uygulanmaya başlanmış ve uzun süre kullanıldıktan sonra da miladi takvime geçilmiştir. Rumi takvimde hicret başlangıç olarak kabul edilir.
15.02.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Osmanlı Devleti ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki osmanlı devleti haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.