Çukurova Üniversitesi’nin kanatsız melekleri, omurilik felci hastalarının umudu oldu
Çukurova Üniversitesi’nin kanatsız melekleri, omurilik felci hastalarının umudu olduÇukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Araştırma Görevlisi Esin Al, öğrencileriyle birlikte çıktığı yolda yüzlerce kilo kapak toplayarak, omurilik felci hastaların umudu oldu.
22.10.2024Adana
Omurilik felcinde çığır açan gelişme: 'Elektro terapi'
Omurilik felcinde çığır açan gelişme: 'Elektro terapi'Amansız bilinen omurilik felcinin tedavisinde umut verici bir ilerleme kaydedildi. Jimnastik yaparken sakatlanan ve omurilik felci geçiren David Mzee isimli İsviçreli yeni geliştirilen elektro terapi tedavisi sayesinde desteksiz olarak adım atmayı başardı. Dünyaca ünlü tıp dergisi Nature’da yayımlanan makaleye göre, tedavi yöntemi bilim dünyasında çığır açtı.
24.04.2019Sağlık
Türkiye de destek veriyor! Omurilik felçliler ilk adımını attı
Türkiye de destek veriyor! Omurilik felçliler ilk adımını attıOmurilik felcinin tedavisinde sona çok yaklaşıldı, Prof. Gregoire Courtine ve Jocelyne Bloch omurilik içerisinde hasarlı bölgeyi elektrik sinyalleri kullanarak yeniden işlev kazandıran bir tedavi geliştirdi. Tedavi sayesinde omurilik felçli üç hasta ilk adımları atmaya başladı.
22.11.2018Dünya
Farkındalık için koşacak
Farkındalık için koşacakŞarkıcı Mirkelam, omurilik felcinin tedavisi için yapılan araştırmalara fon sağlamak ve farkındalık yaratmak için dünya genelinde düzenlenen Wings For Life World Run’ın Türkiye ayağında koşmaya hazırlanıyor
13.04.2018Magazin