Gazete Vatan Logo

Çukurova Üniversitesi’nin kanatsız melekleri, omurilik felci hastalarının umudu oldu

Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Araştırma Görevlisi Esin Al, öğrencileriyle birlikte çıktığı yolda yüzlerce kilo kapak toplayarak, omurilik felci hastaların umudu oldu.

Çukurova Üniversitesi’nin kanatsız melekleri, omurilik felci hastalarının umudu oldu

Özel hayatında yürürken yoldaki çöpleri ve varsa şişe kapaklarını toplayan Esin Al’ın, meslek hayatında bu alışkanlığını gönüllülük projesine dönüştürmesi, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nden gelen teşekkürle taçlandı.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD)Yönetim Kurulu Başkanı Semra Çetinkaya’dan gelen, “Sayın Çukurova Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, plastik kapak kampanyasına katılarak engelsiz bir yaşamı desteklediğiniz için teşekkür ederiz” mesajı da tüm öğrencilerin yorgunluğunu aldı.

Çukurova Üniversitesi’nin kanatsız melekleri, omurilik felci hastalarının umudu oldu

DERDİM PROJEM OLDU

Yaşamı boyunca insanlığa faydalı işler yapmak için mücadele ettiğini vurgulayan Esin Al,

“Hep küçük de olsa ‘Dünya için ne yapabilirim’ derdim vardı. İş alanım bana derdimi bir gönüllülük projesine dönüştürme fırsatı sağladı. Hayalim olan işe başladığım 2019 yılında, çok değerli ve onların da derdi dünya olan cesur çocuklar, bana hem öğrencilik hem öğreticilik yaptı. Onlarla beraber yalnız yürümek yerine yürümenin mümkün olduğu tüm biçimlerle ayağa kalktık, ‘Ayaklarım Olur Musun?’ projesini 22 Ekim 2019 yılında Bölümümüz ve Dekanlığımızın da desteği ile başlattık.”
dedi.

Haberin Devamı

ÇABAMIZI PERÇİNLEDİLER

Medya Yenigün'de yer alan habere göre, el ele vererek güzel bir dostluk örneği sergileyen öğrencilerin kısa sürece yüzlerce kilo kapak topladığını anlatan Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Araştırma Görevlisi Esin Al,

“2019’dan bu yana toplamda 320 kilo olacak şekilde 4 farklı zamanda gönüllülerimizin de desteği ile topladığımız kapakları gönüllü aracı firmalar ile bizi yürümenin en güzel haliyle tanıştıran Türkiye Omurilik Felçlileri Derneğine ilettik. Onlar da teşekkür belgesi ile bizi onurlandırıp çabamızı perçinlediler”
diye konuştu.

BAHAR GÖREBİLSİNLER DİYE

Geçmişten günümüze bu proje için emek verenlere ayrı ayrı teşekkür eden Al,

“Çukurova Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü olarak kahraman gönüllülerimizle birlikte ‘Ayaklarım Olur Musun?’ projesini sürdürmeye devam ediyoruz. Gençliğimizin güzel günlerini bizden sonrakiler de bahar görebilsinler diye harcamaktan gurur duyuyoruz”
şeklinde açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Çukurova Üniversitesi’nin kanatsız melekleri, hastaların umudunu artırmak için bu tür çalışmalara devam ederken, topluma örnek olacak yeni projelere de hazırlanıyorlar.