Son dakika Nörolog haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Nörolog ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Nörolog haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan nörolog gelişmeleri de dahil olmak üzere 152 nörolog haberi bulunmuştur. Tüm nörolog haberleri aşağıda listelenmiştir.
ABD'den Biden'la ilgili Parkinson hastalığı açıklamasıBeyaz Saray, ABD basınında Parkinson konusunda uzman bir doktorun 8 kez Beyaz Saray'ı ziyaret ettiğine dair çıkan haberlerin ardından ABD Başkanı Joe Biden'ın Parkinson tedavisi görmediğini açıkladı.
Dudak uyuşması neden olur, nasıl geçer?Dudaklarda karıncalanma ve uyuşma oldukça nadir durumlarda görülen belirtilerdendir. Sık sık yaşanılması halinde endişeye neden olan dudak uyuşması çoğu zaman felç riski ile ilişkilendirilir. Stres, soğuğa maruz kalma veya alerjik durumlarda da ortaya çıkabilen dudak uyuşması sık yaşanıyorsa mutlaka bir doktora başvurmak gerekiyor. Peki, Dudaklarda karıncalanma neden olur? Dudak uyuşması neden olur? Üst dudak uyuşması neden oluyor, nedenleri ne? İşte dudak uyuşmasının nedenleri...
Babinski Refleksi Nedir, Neden Olur? Babinski Refleksi Ne İçin Kullanılır?Babinski refleksi, plantar refleks olarak da bilinmektedir. 1899 yılında nörolog Joseph Babinski tarafından tanımlanmıştır. O zamandan beri standart nörolojik muayeneye dahil edilmiştir. 1899 yılından itibaren aktif olarak kullanılmaktadır.
Migrende 'atak' uyarısıNöroloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Köse Özlece migren ile ilgili verdiği bilgilerde, “Migren tanısı konulduktan sonra ayda 4’ün üzerinde atak yaşıyorsanız, kesinlikle doktora başvurun” dedi. Migrenin toplumda fazla görülen bir hastalık olduğunu söyleyen Doç. Dr. Özlece, migrenin daha çok gençlerde görüldüğünü ifade etti.
Uzman isim uyardı! Erkeklerde daha çok görülüyorSosyal davranış bozukluğunun erkeklerde daha sık görüldüğüne vurgulayan Nörolog Dr. Mehmet Yavuz, ''Temel dayanakları fikir ve düşünce özgürlüğüdür. Onlar, ortalama toplum normlarını tehdit eden davranışlarını bir özgürlük felsefesi olarak benimseyip, kendi varoluşcu çizgilerini fanatik ideallerine taşırlar'' dedi.
Kayınvalidesi soyunmasını istedi! 10 aylık kocası kadın çıktı10 aylık kocası kadın çıktı. Şok eden olay. Endonezya'da yaşayan 22 yaşındaki genç bir kadın polise giderek kocasının aslında kadın olduğunu söyledi ve şikayetçi oldu. Olayın perde arkası duyanları şaşkına çevirdi. İşte ülkenin günlerdir konuştuğu sıra dışı dolandırıcılık hikayesi...
Yaz sıcaklarında nasıl daha iyi uyuyabiliriz? Uzmanlar tek tek açıkladıYaz aylarında uykuya dalmakta ya da kesintisiz uyumakta zorlananlar çareyi çeşitli yöntemlerle arıyorlar. Yastığını, çorabını yatmadan önce buzluğa koyan da var partneri ile yatakları ayıran da... İşte bunaltıcı sıcaklarda uyuyabilmek için uzman tavsiyeleri...
Hastanede rezalet! Doktor Ebru Ergin Bakar'ı darbeden şüpheli tutuklandıAnkara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, ilacını yazmak için rapor istediği hastası tarafından darbedilen Nöroloji Uzmanı Dr. Ebru Ergin Bakar, "Masaya, duvara her yere vurdu beni. Üzerime oturdu ve boğmaya çalıştı. Nefes alamadığım için ölüyordum. Şikayetçi oldum" dedi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Feray Y., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Feray Y. ifadesinin ardından, 'görevi başındaki doktoru kasten yaralama' suçundan tutuklanması talebiyle sulh ceza mahkemesine çıkarılan Feray Y. tutuklandı.
Hastasının darbettiği doktor: Üzerime oturup, boğmaya çalıştı, ölüyordumAnkara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, ilacını yazmak için rapor istediği hastası tarafından darbedilen Nöroloji Uzmanı Dr. Ebru Ergin Bakar, "Masaya, duvara her yere vurdu beni. Üzerime oturdu ve boğmaya çalıştı. Nefes alamadığım için ölüyordum. Şikayetçi oldum" dedi. Öte yandan şüpheli Feray Y., 3359 sayılı kanunun 12’nci maddesi gereğince ‘görevi başındaki doktoru kasten yaralama’ suçlamasıyla tutuklanması istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
Uzmanından Parkinson hastalığına karşı öneriBeyinde dopamin üreten hücrelerin bozulması neticesinde ağırlıklı olarak 60 yaş üstü kişilerde görülen Parkinson hastalığında uzmanlar, ilaç tedavisinde oluşan yan etkilere karşı ‘beyin pili’ öneriyor. Beyin pili sayesinde ilaç alımına bağlı görülen kasılma gibi etkilerde düzelme görüldüğünü söyleyen Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Bekir Enes Demiryürek, "Beyin pili kullanımında hastalar daha bağımsız hareket edebildiği için günlük yaşama katılımları da artıyor” dedi.
Kadir İnanır'ın sağlık durumuyla ilgili flaş gelişme! Hayat arkadaşı açıkladıSon dakika haberi... Ünlü oyuncu Kadir İnanır’ın sağlık durumuna ilişkin yeni bir açıklama geldi. Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde tedavisi süren oyuncu Kadir İnanır’ın hayat arkadaşı Jülide Kural da sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kural, “Zihin ve beden fonksiyonları bütünüyle sağlıklıdır. Doğal olarak bu zorlu sürecin yorgunluğu devam etmektedir. Ancak Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nin elbette başta doktorları olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının emeği, özeni ve sevgisiyle bu süreci de hızla olumluya dönüştürmektedir" dedi.
Uykusuzluk için kullanılan ilaçlar uyku kalitesini düşürüyor!Uykusuzluk sorunuyla karşılaşan birçok kişi, bu problemin çözümü için tedavi görebiliyor. Oysa uykusuzluk bazen başka bir hastalığın belirtisi olarak kendini gösterebiliyor. Bu sorunun çözümü için kullanılan ilaçlar ise uykunun kalitesini bozuyor, uykusuzluk sebebi olabilecek hastalıkları artırıyor. Nörolog Prof. Dr. Hakan Kaynak, “Tedavinin ilk aşaması, hastalığın teşhisi olmalı” diyor.
İnme erken teşhis konulursa tedavi edilebiliyorTürk Girişimsel Radyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Halil Öztürk, inmenin erken teşhis konulması halinde ameliyatsız tedavi edilebildiğini, çeşitli yöntemlerle daralan damarın açılabildiğini ve bu yolla hastanın felç geçirmesinin önlenebildiğini söyledi.
Hamileliğin son üç ayında uyku problemleri artıyor!Hamilelikte anne adayları değişen hormon dengesi, stres, heyecan, artan karın hacmi gibi birçok farklı nedenle uyku sorunları yaşıyor. Bu sorunlar anne adayını rahatsız ettiği kadar, bebeğe de ciddi zararlar verebiliyor. Nörolog Prof. Dr. Hakan Kaynak, hamilelikte yaşanan uyku sorunlarını çözmenin mümkün olduğunu söylüyor.
Orbitofrontal Korteks nedir? Savaşçı geni nedir? Kağıt Ev Cemre'nin hastalığı ne?Kağıt Ev dizisinde Cemre karakterinin hastalığı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Saldırgan, kontrolsüz ve öfke sorunları yaşayan Cemre karakterinin dizide birini öldürmesiyle birlikte Orbitofrontal Korteks tanısı konulmasıyla pek çok kişi bu hastalığın ne olduğunu merak ediyor. Peki, Orbitofrontal Korteks nedir? Savaşçı geni nedir? Kağıt Ev Cemre'nin hastalığı ne? İşte detaylar...
İstem dışı kasılmaları beyin pili ile son bulduManisa’da yaşayan 62 yaşındaki Eczacı Ayşe Özhan Kocakabak, 5 yıl önce sol bacağında ve karnında kasılmalar yaşamaya başladı. Yıllar içinde kasılmaların şiddeti o kadar şiddetlendi ki işini bırakmak zorunda kaldı. Doktor doktor gezen ama hastalığına bir türlü çare bulamayan Kocakabak’ın yolu Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Zırh ile kesişince hayatı değişti. Dr. Zırh, tetkikler sonrası Özhan’a vücutta aşırı kasılmalara neden olan Distoni hastalığı teşhisi koydu. Beyin pili tedavisi uygulanan Kocakabak’ın istem dışı kasılmaları bu tedavi ile son buldu.
En büyük Kovid merkezinde pandeminin kitabı yazıldıTürkiye'nin en büyük pandemi merkezi Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi ekipleri, 6 aydır canla başla sürdürdükleri Kovid mücadelesini, 400 sayfalık bir kitaba döktü.
Kod Adı: Angel filmi konusu ne? Kod Adı Angel filmi oyuncuları kim?Başrollerinde Gerard Butler, Morgan Freeman ve Lance Reddick'in olduğu "Kod Adı: Angel" filmi Kanal D'de ekranlara geliyor. Peki, Kod Adı: Angel filmi konusu ne? Kod Adı Angel filmi oyuncuları kim? İşte Kod Adı Angel filmi konusu ve oyuncu kadrosu...
'Tüketilen besinler beyin gelişimini doğrudan etkiliyor'Beslenmenin beyin gelişimini doğrudan etkilediğini söyleyen Nörolog Dr. Mehmet Yavuz, “Daha çok meyve, sebze ve evde hazırlanmış yemekleri tüketen çocuklarda IQ’nun ve hafıza yeteneğinin daha iyi olduğu kanıtlanmıştır” dedi.
Koku almada azalma ve kabızlık Parkinson habercisi olabilirParkinson hastalarına genellikle 65 yaş sonrası tanı konulduğunu belirten Nörolog Dr. Öğr. Üyesi Özge A. Kadırhan, hastalığın bazı öncü belirtiler gösterdiğini söyledi. Parkinson Cemiyeti'nin yayınladığı kılavuza göre koku almada azalma, kabızlığın hastalığın öncü bulguları arasında yer aldığını ifade eden Kadırhan, "Bu belirtiler ve hastalığa genetik yatkınlık varsa erken dönemde bir tarama testi yapılmalı.Uykuda yapacağımız bir EEG (beyin hareket faaliyetlerini sinyallerle ölçen beyin görüntülemesi) ve koku testiyle erken evrede tanı koyup hastalığın tedavisine başlayabiliriz" dedi.
Nörolog ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nörolog haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.