Mezar-I Şerif

Mezar-I Şerif

Son dakika mezar-ı şerif haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mezar-ı şerif ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mezar-ı şerif haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mezar-I Şerif

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mezar-ı şerif gelişmeleri de dahil olmak üzere 79 mezar-ı şerif haberi bulunmuştur. Tüm mezar-ı şerif haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Reisi'nin ölümü sonra bir günlük yas kararı aldık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Reisi'nin ölümü sonra bir günlük yas kararı aldıkCumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı kardeşim sayın İbrahim Reisi ve heyet üyelerinin vefatından derin üzüntü duyduk. Helikopter kazasından sonra İran makamlarıyla iletişime geçerek arama kurtarma faaliyetlerine destek vermek için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Ülkemizde 1 günlük yas ilan edilmesini kararlaştırdık" dedi.
20.05.2024Gündem
Afganistan'da gazetecilere bombalı saldırı! Can kaybı ve yaralılar var
Afganistan'da gazetecilere bombalı saldırı! Can kaybı ve yaralılar varAfganistan'ın Mezar-ı Şerif kentindeki bir kültür merkezinde gazetecilerin katıldığı etkinlik sırasında bombalı saldırılı gerçekleştirildi. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdül Nafi Takor yaptığı açıklamada, patlama sonrası can kaybı yaşandığını ve yaralılar olduğunu bildirdi.
11.03.2023Dünya
Türkiye Afganistan'daki terör saldırılarını kınadı
Türkiye Afganistan'daki terör saldırılarını kınadıDışişleri Bakanlığı'nca, Afganistan'ın Mezar-ı Şerif kentinde meydana gelen patlamalarda yaşanan can kayıpları ve yaralanmalardan büyük üzüntü duyulduğu belirtilerek, ülkede son dönemde yoğunlaşan terör saldırıları kınandı.
28.04.2022Gündem
Afganistan’da camiye saldırı: 31 ölü, 87 yaralı
Afganistan’da camiye saldırı: 31 ölü, 87 yaralıAfganistan’ın Mezar-ı Şerif kentindeki bir camide meydana gelen patlamada 31 kişi öldü, 87 kişi ise yaralandı. Korkunç saldırının sorumluluğunu DAEŞ üstlendi.
21.04.2022Dünya
Taliban heyeti Türkiye'de! Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan ilk açıklama
Taliban heyeti Türkiye'de! Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan ilk açıklamaDışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Taliban heyetiyle Türkiye'nin Afganistan'a verdiği desteği ele aldıklarını ifade ederek, "Kendileri de bizden özellikle insani yardımlar, oradaki yatırımların devam etmesi konusunda, ekonomi konusunda yani kalkınma yardımları konusunda diğer kurumlarımızın bugüne kadar gerçekleştirdiği yardımlarımızın devam etmesi konusunda ricalarını ilettiler." diye konuştu.
14.10.2021Gündem
ABD'den flaş Türkiye açıklaması: Katar ile birlikte çaba gösteriyor
ABD'den flaş Türkiye açıklaması: Katar ile birlikte çaba gösteriyorABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Kabil havalimanından charter uçuşlarının yanı sıra normal uçuşların da başlaması için Türkiye ve Katar'ın çaba gösterdiğini belirtti.
15.09.2021Dünya
Blinken'dan Taliban'a çağrı: Charter uçuşlara izin ver
Blinken'dan Taliban'a çağrı: Charter uçuşlara izin verABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Taliban'a Afganistan'dan tahliyeler için charter uçuşlara izin vermesi çağrısı yaptı.
8.09.2021Dünya
Devlet Bahçeli'den Taliban açıklaması: Her seçenek dikkate alınmalı...
Devlet Bahçeli'den Taliban açıklaması: Her seçenek dikkate alınmalı...Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, "Afganistan’daki Gelişmeler ve Düzensiz Göçle" ilgili açıklamalarda bulundu. Bahçeli, 'Afganistan’daki yeni yönetimle düzensiz göçün önlenmesi hususunda muhakkak surette anlaşma, temas ve fikir birliği temin edilmesi şarttır. Taliban’la görüşmek dahil her seçenek dikkate alınmalıdır.' dedi.
16.08.2021Siyaset
Afganistan son durum nedir? Afganistan'da neler oluyor, Taliban olayı nedir?
Afganistan son durum nedir? Afganistan'da neler oluyor, Taliban olayı nedir?Taliban Afganistan'ın başkenti Kabil'e girdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Özbekistan Cumhurbaşkanı ile görüşerek durumla ilgili fikir alırken, Birleşmiş Milletler Taliban'a sivillerin güvenliğinin sağlanması için çağrıda bulundu. Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Afganistan'daki durumun, ABD'nin ülke üzerinde yaptığı deneyin sonucu olduğunu belirtti. Afganistan son durum nedir? Afganistan'da neler oluyor, Taliban olayı nedir?
16.08.2021Gündem
Kabil'de son dakika gelişmesi! Taliban ele geçiriyor
Kabil'de son dakika gelişmesi! Taliban ele geçiriyorTaliban militanlarının, Afganistan'ın başkenti Kabil'in kenar mahallerine girmeye başladığı bildirildi. Taliban'ın ABD müttefiki General Raşit Dostum’un evini de ele geçirdiği ortaya çıktı. Taliban militanlarının evde çektirdiği fotoğraflar kısa sürede sosyal medyada yer buldu ve viral oldu. NATO, AB personelinin 'daha güvenli' bir bölgeye nakledildiğini açıklarken, ABD Kabil'deki elçiliğini havalimanına taşıma kararı aldı. Rusya ise Kabil'deki elçiliğini boşaltmak gibi bir planının olmadığını açıkladı. Reuters'ta yer alan habere göre, Afganistan Cumhurbaşkanı Gani, ülkeyi terk etti.
15.08.2021Gündem
Bomba iddia: ABD, Taliban'dan büyükelçilik için güvence istedi
Bomba iddia: ABD, Taliban'dan büyükelçilik için güvence istediABD'nin, Taliban'dan, Afganistan'ın başkenti Kabil'in ele geçirilmesi halinde Amerikan Büyükelçiliğine dokunulmaması için güvence istediği iddia edildi.
12.08.2021Gündem
Afganistan'da Taliban bir vilayeti daha ele geçirdi
Afganistan'da Taliban bir vilayeti daha ele geçirdiAfganistan'ın kuzeydoğusunda, Tacikistan, Çin ve Pakistan sınırında bulunan Badahşan vilayetinin merkezi Feyzabad şehri Taliban kontrolüne geçti.
11.08.2021Dünya
İran'dan ABD'ye tehdit!
İran'dan ABD'ye tehdit!İran devlet haber ajansı IRNA pazar günü yayınladığı haberinde, İran Savunma Bakanı Amir Hatami’nin sözlerine yer verdi. Bakan Hatami, ABD tarafından geçtiğimiz yıl suikastla öldürülen İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymaniye düzenlenen suikastın intikamının alınacağını belirtti. Öte yandan İran'ın mevcut Kudüs gücü komutanı Tuğgeneral İsmail Kaani 'Süleymani suikastına ABD'nin içinde dahi karşılık verilebilir.' ifadelerini kullandı. Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Iraklı Ebu Mehdi el-Mühendis Irak'ta anıldı. İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendisi suikastının birinci yılı münasebetiyle düzenlenen törende konuşan Irak'taki Şii milis gücü Haşdi Şabi Başkanı Falih Feyyad, ABD askerlerinin ülkeden çıkarılmasına ilişkin geçen yıl Mecliste onaylanan yasanın uygulamaya konulması çağrısını yineledi.
3.01.2021Dünya
THY'nin 'Eylül ayı uçuş planı' belli oldu
THY'nin 'Eylül ayı uçuş planı' belli olduCorona virüs nedeniyle 11 Haziran itibariyle yurt dışı uçuşlarına kademeli olarak başlayan Türk Hava Yolları'nın (THY) Eylül ayı uçuş planı belli oldu. Bu kapsamda 19 Temmuz'da tekrar askıya alınan İran uçuşları da 1 Eylül itibariyle Tahran, Şiraz, Tebriz ve Meşhed seferleri olarak yeniden planlamaya dahil edildi.
16.08.2020Ekonomi
Kasım Süleymani kimdir? İranlı generali Süleymani neden hedefti?
Kasım Süleymani kimdir? İranlı generali Süleymani neden hedefti?İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani öldürüldü. Süleymanii İran'ın Ortadoğu'daki kılıcı olarak biliniyordu. Dünyada son dakika haberi olan olay sonrası herkes Kasım Süleymani kimdir? Kasım Süleymani neden öldürüldü? Süleymani neden ABD'nin hedefindeydi? sorularını sormaya başladı.
3.01.2020Dünya
Afganistanlı küçük Habibe yardım bekliyor
Afganistanlı küçük Habibe yardım bekliyorAfganistanlı küçük Habibe ülkesindeki doktorların teşhis edemediği hastalığı için yardım bekliyor.
29.05.2019Dünya
Afganistan'da polis aracına saldırı: 1 ölü, 3 yaralı
Afganistan'da polis aracına saldırı: 1 ölü, 3 yaralıAfganistan'ın kuzeyindeki Belh vilayetinin merkezi Mezar-ı Şerif kentinde polis aracına yönelik düzenlenen bombalı saldırıda bir polis hayatını kaybetti.
30.04.2019Dünya
Afganistan'da FETÖ'ye ait okullara baskın
Afganistan'da FETÖ'ye ait okullara baskınGüvenlik güçleri FETÖ'ye ait Mezar-ı Şerif'te erkek ve kız ile Herat kız liselerine baskın düzenleyerek yönetimi devraldı.
25.01.2019Dünya
Afganistan'da 25 yolcu kaçırıldı
Afganistan'da 25 yolcu kaçırıldıAfganistan'ın kuzeyindeki Sar-i Pul vilayetinden Mezar-ı Şerif kentine giden 25 yolcunun kaçırıldığı bildirildi.
27.11.2018Dünya
Afganistan'da afyon üretimi yüzde 90 arttı
Afganistan'da afyon üretimi yüzde 90 arttıAfganistan'da Ulusal Birlik Hükümeti ortağı ve İcra Kurulu Başkanı Abdullah Abdullah, ülkede afyon üretiminin yılbaşından bu yana geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 90 arttığını söyledi.
30.05.2018Dünya
Son dakika... İsrail askerleri saldırıya geçti! Can kaybı var!
Son dakika... İsrail askerleri saldırıya geçti! Can kaybı var!İsrail askerleri, Mescid-i Aksa ve Batı Şeria'da cuma namazı sonrası düzenlenen gösterilere gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahalede bulunuyor. Bir Filistinli yaşamını yitirdi, onlarca yaralı hastanelere taşınıyor.
8.12.2017Dünya
Afganistan'da ABD askerlerine saldırı
Afganistan'da ABD askerlerine saldırıAfganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde, bir Afgan askerinin NATO bünyesinde görev yapan ABD askerlerine silahla saldırdığı bildirildi.
17.06.2017Dünya
Afganistan Ramazan'larının vazgeçilmesi 'Bulani'
Afganistan Ramazan'larının vazgeçilmesi 'Bulani'Mezar-ı Şerif kentinde, Afganların iftarda vazgeçilmezi 'Bulani' olarak adlandırılan börekler semt pazarlarının en sevilen ürünlerinden
Afganistan'da 9 çiftçiyi kaçırdılar!
Afganistan'da 9 çiftçiyi kaçırdılar!Afganistan'ın kuzeyindeki Cüzcan vilayetinin Murdiyan ilçesinde 9 çiftçinin silahlı kişilerce kaçırıldığı bildirildi.
17.05.2017Dünya
Taliban asker kılığında vurdu
Taliban asker kılığında vurduTaliban cuma günü Belh vilayetinin yönetim merkezinin bulunduğu Mezar-ı Şerif’teki bir askeri üsse bir saldırı düzenlendi.
22.04.2017Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Mezar-I Şerif ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mezar-ı şerif haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.