Mers

Mers

Son dakika MERS haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan MERS ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını MERS haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mers

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mers gelişmeleri de dahil olmak üzere 182 mers haberi bulunmuştur. Tüm mers haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hayvandan insana organ nakli için çalışmalar başladı! Türk bilim insanları duyurdu
Hayvandan insana organ nakli için çalışmalar başladı! Türk bilim insanları duyurduOrgan nakli ile ilgili son dakika gelişmesi, tıp dünyasında bir ilik yaşanacak. Türkiye'nin ilk yüz nakli, çift kol ve dünyanın ilk rahim naklini yapan Prof. Dr. Ömer Özkan, birçok naklin yanı sıra hayvandan insana nakilin araştırılacağı Bilim Vadisi oluşturmak için altyapı girişimlerini yaptıklarını duyurdu.
17.12.2022Sağlık
Deve gribi nedir, belirtileri nelerdir ve bulaşıcı mı? Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS) deve gribi ölümcül mü?
Deve gribi nedir, belirtileri nelerdir ve bulaşıcı mı? Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS) deve gribi ölümcül mü?Fransa Milli Takımı'nı deve gribi endişesi sardı. Fransa'da Upamecano ve Rabiot'nun ardından Kingsley Coman'da yüksek ateş şikayetinden ötürü finalde forma giyemeyecek. Benzer rahatsızlıkların artması deve gribi şüphesini güçlendirdi. Söz konusu gelişme sonrası deve gribi hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, deve gribi nedir, belirtileri neler, bulaşıcı mı?
17.12.2022Sağlık
Deve gribi nedir, belirtileri nelerdir? Deve gribi ölümcül mü?
Deve gribi nedir, belirtileri nelerdir? Deve gribi ölümcül mü? Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) uyardı! Covid-19’un daha ölümcül olan deve gribi diğer adıyla MERS’in yayılmasından endişe ediliyor. 2022 FIFA Dünya Kupası’nın deve gribinin hızlı yayılmasında etkili olabileceği belirten DSÖ, yeni bir pandemi olabileceği konusunda uyardı. Peki, Deve gribi nedir, belirtileri nelerdir? Deve gribi ölümcül mü? Deve gribi bulaşıcı mı? Deve gribi tehlikeli mi? İşte detayları ile deve gribi (MERS) hakkında bilmeniz gerekenler…
25.11.2022Sağlık
10 Ekim ne günü, tarihte 10 Ekim'de ne oldu? 10 Ekim’de kimler doğdu, kimler öldü? İşte yaşanan doğum, ölüm ve önemli olaylar…
10 Ekim ne günü, tarihte 10 Ekim'de ne oldu? 10 Ekim’de kimler doğdu, kimler öldü? İşte yaşanan doğum, ölüm ve önemli olaylar…Tarihte bugün yaşanmış yeni doğumlar, yaşanan vefatlar ve meydana gelen önemli olaylar merak ediliyor. Biz de tarihte bugün neler olduğuna haberimizde yer veriyoruz. Peki, 10 Ekin ne günü, 10 Ekim tarihinde ne oldu, kim doğdu, kim öldü, hangi önemli olaylar oldu? İşte, 10 Ekim’de yaşanan doğum, ölüm ve önemli olaylar!
10.10.2022Gündem
NeoCov varyantı nedir? NeoCov varyantı belirtileri neler?
NeoCov varyantı nedir? NeoCov varyantı belirtileri neler? DSÖ'den yeni varyant açıklaması! Bilim insanları Güney Afrika'da yeni bir corona virüs tespit etti. Yeni varyantın ismine NeoCov adı verildi. Yeni virüsün Covid-19'dan ziyade MERS'e benzediği ifade edildi. DSÖ, NeoCov isimi verilen yeni virüsün tehlikelerine dikkat çekti. Peki, NeoCov varyantı nedir? NeoCov varyantı belirtileri neler? İşte yeni varyantın semptomları!
31.01.2022Sağlık
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yavuz: Bu kez dalga değil tsunami geliyor
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yavuz: Bu kez dalga değil tsunami geliyorSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, tüm dünyada panik yaratan ve kapanmaları yeniden gündeme getiren Omicron varyantının bu kez yeni bir dalga değil, tsunamiye yol açacağını söyledi. Prof. Dr. Yavuz, özellikle yılbaşı nedeniyle kalabalık ortamlara girmekten kesinlikle uzak durulmasını, imkanı olan sektörlerde uzaktan çalışmaya yeniden dönülmesi gerektiğini, aşılamaların da halen hayati önem taşıdığını vurguladı.
22.12.2021Sağlık
Yeni kabusun adını koydu: Kovid-22! Dünyayı sarsan sözler
Yeni kabusun adını koydu: Kovid-22! Dünyayı sarsan sözlerSon dönemde varyantlar ile gündemden düşmeyen virüs ile ilgili İmmünolog Profesör Doktor Sai Reddy'den çok konuşulacak bir açıklama geldi. Reddy, 'Kovid-22' olarak adlandırdığı yeni bir varyantın dünyaya hakim olan Delta'dan daha ölümcül olabileceği konusunda uyardı.
24.08.2021Dünya
Kalp hastalarının aileleri de aşıyı ihmal etmemeli
Kalp hastalarının aileleri de aşıyı ihmal etmemeliKovid-19 virüsüne karşı henüz yüzde 100 etkili bir ilaç tedavisinin bulanamadığını vurgulayan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İhsan Alur, “Aşı, şu anda koronavirüs hastalığından korunmada en etkili yöntemdir. Bu nedenle başta kalp yetmezliği olan hastalar olmak üzere, diyabet, hipertansiyon, diyaliz gerektiren böbrek yetmezliği, KOAH, aktif kanser gibi kronik hastalığı olanların birinci derece yakın akrabalarının da aşı olarak yakınlarını korumaları hayati önem taşımaktadır” dedi.
13.08.2021Sağlık
Turkovac aşısı ne zaman çıkacak? Turkovac inaktif mi, delta virüse yüzde kaç etkili?
Turkovac aşısı ne zaman çıkacak? Turkovac inaktif mi, delta virüse yüzde kaç etkili?Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama Merkezi Müdürü ve Turkovac Aşısı Proje Lideri Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, Turkovac aşısıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Özdarendeli, “İngiliz varyantı ile ilgili hızlı bir proje yaptık. Turkovac aşısı İngiliz varyantına karşı etkili mi? Çünkü son aylara kadar ülkemizde dominant olan artık İngiliz varyantıydı. O noktada yaptığımız çalışmalar İngiliz varyantına karşı yüzde 100 etkili." dedi.
9.08.2021Gündem
Prof. Dr. Ceyhan'dan '3'üncü doz' açıklaması
Prof. Dr. Ceyhan'dan '3'üncü doz' açıklamasıHacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 2 doz Sinovac aşısı olan ve hala virüs ile temas halinde bulunan sağlık çalışanları dışında genel halka 3'üncü doz aşı uygulanması konusunda yeterli veri bulunmadığını, bunun aşıya pazar arama girişimi olduğunu söyledi. Ceyhan, sağlık çalışanlarına 3'üncü doz için ise Biontech aşısını önerdi.
21.06.2021Gündem
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan 3'üncü doz aşı açıklaması!
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan 3'üncü doz aşı açıklaması!Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Covid-19 salgınında herkese 3'üncü doz aşı yapılmasını önermediklerini söyledi. Ceyhan, "Sağlık personeli yaptıkları iş açısından koronavirüs ile çok sık temas ettikleri, 2 doz Sinovac aşısı oldukları için 3'üncü doz Pfizer-BioNTech ile aşılanmalarını öneriyorum" dedi.
9.06.2021Gündem
COVİD-19 sonrası kalbe ve akciğerlere dikkat!
COVİD-19 sonrası kalbe ve akciğerlere dikkat!COVİD – 19 hayatımızı etkilemeye devam ederken akıllarda pek çok soru var. COVID-19'a dair en çok merak edilenlerin başında, hastalığı atlatan veya hastanede yatarak, yoğun bakım tedavisi gören hastaların akciğerlerinde ve diğer organlarında kalıcı hasar olup olmayacağı sorusu geliyor. Uzmanlar, bu süreçte özellikle akciğer kapasitesinde düşme olup olmayacağına odaklanıyor. Peki, COVİD-19 vücutta kalıcı hasar bırakıyor mu? Hastalar taburcu olduktan sonra ne zaman kontrol için hastaneye gitmeli? Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hijran Mammadova, coronavirüs geçirenlere uyarılarda bulundu.
30.05.2021Sağlık
Aşı tasarımları mutasyonlara karşı daha hızlı yenilenebiliyor
Aşı tasarımları mutasyonlara karşı daha hızlı yenilenebiliyorTÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Mandal, Kovid-19 aşısını yenilikçi bir tasarımla gerçekleştirdiklerini belirterek, "Yenilikçi tasarımdan kastımız, etkililiğinin daha yüksek olması ve mutasyonlara karşı da hızlı tasarımlarının yenilenebilmesi." dedi.
Hamileler koronavirüsü belirtisiz geçiriyor
Hamileler koronavirüsü belirtisiz geçiriyorYapılan araştırmalar koronavirüs pozitif olarak doğuma gelen gebelerin yaklaşık yüzde 87,9’sinin hastalığı asemptomatik (belirtisiz) geçirdiği belirledi. Çalışmalar, gebelerin yüzde 12.1’inin ise semptomatik olabildiğini gösteriyor. Covid-19 enfeksiyonunun hem anne hem de bebeğin sağlığı açısından ailelerde endişelere neden olduğuna dikkat çeken Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Levent Özçer, hamilelerde koronavirüs ile ilgili bilgi verdi.
16.04.2021Sağlık
Uzmanı uyardı: Okula başlayan çocuklarda sık görülür
Uzmanı uyardı: Okula başlayan çocuklarda sık görülürHavaların serinlemesi ve okulların açılmasıyla birlikte üst solunum yolu enfeksiyonunun görülme sıklığının da artmaya başladığını söyleyen Dr. Öğretim Üyesi Habibe Duman, “Son dönemlerde çocuğu öksüren, ateşi çıkan ya da boğazı ağrıyan her anne baba çocuğun koronavirüse yakalandığı noktasında endişe duyuyor. Ancak okula başlayan çocuklarda sık solunum yolu enfeksiyonları görülmektedir” diye konuştu.
26.03.2021Sağlık
Covid-19 ve kalp-damar hastalığı, birbirinin şiddetini artırıyor
Covid-19 ve kalp-damar hastalığı, birbirinin şiddetini artırıyorAkdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. İlhan Gölbaşı, Covid-19 ve altta yatan kalp-damar hastalığının, karşılıklı olarak birbirlerinin şiddetini artırdığını söyleyerek "Her iki hastalığa bağlı komplikasyonlar alevlenir" dedi.
26.03.2021Sağlık
Koronavirüsle mücadelede 'nar kabuğu özütü' tavsiyesi
Koronavirüsle mücadelede 'nar kabuğu özütü' tavsiyesiTürkiye'de yapılan yeni bir araştırmaya göre, nar kabuğu özütü içeren besin takviyesinin laboratuvar ortamında koronavirüsü bir saatte etkisiz hale getirdiğini ileri süren Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Gülgün Dilek Arman, 'bitkisel' formüllerin günlük hayatta kullanımının koruyuculuğuna dikkat çekti.
22.03.2021Sağlık
60 yaş üstü büyük tehlikede! Yüzde 40 daha öldürücü
60 yaş üstü büyük tehlikede! Yüzde 40 daha öldürücüDaha yeni COVID-19 virüsüyle yaşamaya alışmışken, hatta aşılamaların başlamasıyla “Eski normale yakında döneriz” düşüncesi ile hayal kurarken bu kez de virüsün ‘mutasyonlu’ versiyonları çıktı. Yayılma hızı en yüksek ve en riskli olan V1’e Türkiye’de 23 ilde rastlandı, V2 ve V3 versiyonları ise üç kişide görüldü.
5.02.2021Yaşam
Koronavirüs mutasyonu küresel risk taşıyor!
Koronavirüs mutasyonu küresel risk taşıyor!Gerek Güney Afrika, gerekse İngiltere orijinli varyant virüslerde görülen N501Y mutasyonu paniğe neden oluyor. Uzmanlar, "Mutasyonlu virüsün yayılmasının sınırlanması da son derece önemli." açıklamasında bulunuyor. Yayılımın engellenmemesi halinde Kovid-19'un Afrika mutasyonu küresel risk taşıyabileceği uyarısında bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Sait Buğdacı mutasyonlu virüs hakkında bilgi verdi.
1.02.2021Sağlık
Novavax aşısı kimin, hangi ülkenin? Novavax aşısı özellikleri nelerdir, koronavirüs varyantında da etkili mi?
Novavax aşısı kimin, hangi ülkenin? Novavax aşısı özellikleri nelerdir, koronavirüs varyantında da etkili mi?Kovid-19 aşısının İngiltere'de devam eden 3. faz çalışmalarına ilişkin erken verileri yayımlayan Novavax, denekler arasında Kovid-19'un Britanya'da görülen mutasyonunun bulaştığı hastaların da bulunduğu aşının virüse karşı yüzde 89,3 etkili olduğunu kaydetti. Şirketten yapılan açıklamada aşının üç ve dördüncü faz klinik çalışmalarının İngiltere’de yapıldığı belirtildi. Novovax CEO’su Stanley Eck aşının pandemiyle mücadelede “önemli rol” oynayabileceğini belirtti. Peki, Novavax aşısı kimin, hangi ülkenin?
29.01.2021Gündem
Prof. Dr. Canatan: Koronavirüs ahtapota benziyor
Prof. Dr. Canatan: Koronavirüs ahtapota benziyorÇocuk Kan ve Genetik Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Duran Canatan, tüm dünyanın aşısını bulmak için üzerinde çalıştığı koronavirüsü ahtapota benzetti. Prof. Dr. Canatan “Koronavirüsle ilgili herkes ahtapotun farklı bir eli için aşı üretmeye çalışıyor. Bu aşılar bir araya gelince gerçek aşı bulunmuş olacak" dedi.
17.12.2020Gündem
5 aşı, insanlar üzerinde denenecek
5 aşı, insanlar üzerinde denenecekTürkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Biyoteknoloji Enstitüsü Aşı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tarlan Mammedov ve ekibinin Akdeniz Üniversitesi'ndeki (AÜ) koronavirüs aşısı çalışmalarında sona gelindi. Bitki yapraklarından protein üreterek koronavirüsün tüm mutasyonlarına karşı en etkili 5 aşı adayı geliştirdiklerini aktaran Prof. Dr. Mammedov, aşının hayvanlar üzerindeki denemesinin başarıyla sonuçlandığını, insanlar üzerinde denemelere başlayacaklarını duyurdu.
30.11.2020Sağlık
2050'de yaklaşık 100 bin yolcu drone ile taşınacak
2050'de yaklaşık 100 bin yolcu drone ile taşınacakTürk-Alman Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Yaşanur Kayıkcı, drone taşımacılığının ticari faaliyetlerden sağlığa kadar pek çok alanda kullanımının yaygınlaşması için çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Roland Berger Danışmanlık şirketinin araştırmalarına göre 2050 yılında yaklaşık 100 bin yolcunun drone ile ulaşımının sağlanması hedeflenmektedir." dedi.
Remdesivir nedir? FDA onaylı ilk koronavirüs ilaçı Remdesivir ne için kullanılır, virüsten ölümleri engelliyor mu?
Remdesivir nedir? FDA onaylı ilk koronavirüs ilaçı Remdesivir ne için kullanılır, virüsten ölümleri engelliyor mu?Corona virüs (Covid-19) tedavisinde kullanılmak üzere ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nden (FDA) onay alan ilk ilaç remdesivir oldu. Mayıs ayında acil durum kullanımı alan ilacın durumu ağır hastalarda kullanılması tavsiye ediliyor. Remdesivir nedir? Remdesivir ne için kullanılır? Remdesivir ilacı koronavirüs ölümlerini engelliyor mu?
17.11.2020Gündem
Kovid-19'a karşı bazı antikorlar, virüsün daha fazla yayılmasına yol açabilir
Kovid-19'a karşı bazı antikorlar, virüsün daha fazla yayılmasına yol açabilirBilim insanları, "yeni tip corona virüs (Kovid-19) tedavilerinde bazı antikorların bağışıklık sistemini harekete geçirmek yerine virüsün yayılmasını hızlandırabileceği" uyarısında bulundu.

Benzer Haber Etiketleri

Mers ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mers haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.