Kokarca

Kokarca

Son dakika kokarca haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kokarca ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kokarca haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kokarca

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kokarca gelişmeleri de dahil olmak üzere 32 kokarca haberi bulunmuştur. Tüm kokarca haberleri aşağıda listelenmiştir.
Samsun'da alarm verildi! Çiftçilerin zararı büyük, 300 milyon TL'lik tuzak
Samsun'da alarm verildi! Çiftçilerin zararı büyük, 300 milyon TL'lik tuzakSamsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, bu yıl fındık üreticisini büyük oranda zarara uğratan kahverengi kokarca böceğiyle gerekli ve birlikte mücadele edilmemesi durumunda aynı sorunun bir sonraki yıl Türkiye’nin en çok çeltik üretilen 2. noktası olan Bafra Ovası'nda çeltikte yaşanabileceğine dikkat çekerek, zararlı ile mücadele için 300 milyon TL’lik bir tuzak alımı yapacaklarını söyledi.
14.09.2024Gündem
Ordu'da kahverengi kokarca fındığı vurdu! Kilo fiyatları dibi gördü!
Ordu'da kahverengi kokarca fındığı vurdu! Kilo fiyatları dibi gördü!Ordu'nun sahil kesimlerinde görülen kahverengi kokarca nedeniyle üreticiler fındıklarını ya satamıyor ya da 60 liraya kadar gerileyen fiyatlardan satıyor.
22.08.2024Ekonomi
Ordu'da patozcuların fındık mesaisi: Saatte 3 bin 500 lira kazanıyorlar
Ordu'da patozcuların fındık mesaisi: Saatte 3 bin 500 lira kazanıyorlarOrdu'da hasat edilen fındıkta ayıklama mesaisine başlayan patozcular, yılda sadece 1,5 çalışıyor ve saatte 3 bin 500 TL kazanıyorlar.
15.08.2024Ekonomi
Adana'da bir yeşil vadi: Belemedik
Adana'da bir yeşil vadi: BelemedikBelemedik Adana’nın Pozantı İlçesinde, Çakıt Çayı boyunca yeşil doğası, yaban hayatı, demiryolu ve tünelleri, Alman kalıntıları ile dikkat çeken etkileyici bir turistik değerdir...
20.07.2024Adana
Ordu'da fındıkta taban fiyat beklentisi 160 TL
Ordu'da fındıkta taban fiyat beklentisi 160 TLOrdu'da bir kilogram fındığın maliyeti, taban fiyat beklentisi ve fındık toplama işinde çalışacak işçilerin günlük yevmiyesi açıklandı.
12.07.2024Ekonomi
Kahverengi Kokarca Böceği bahçelerden sonra evlere dadandı! "Mikropları taşıyor"
Kahverengi Kokarca Böceği bahçelerden sonra evlere dadandı! "Mikropları taşıyor"Daha önce sadece bahçelerde görünen ‘Kahverengi Kokarca Böceği’ artık evlerde de görülmeye başlanırken, Pandemi Bilim Kurulu Üyesi, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, böceklerin çeşitli mikropların taşıyıcı olduğunu bu nedenle önlem alınması gerektiğini söyledi.
25.04.2024Adana
Kabus durdurulamıyor bir çift 14 bin yumurta bırakıyor! Uzman isim uyardı: Bizi bir felaket bekliyor
Kabus durdurulamıyor bir çift 14 bin yumurta bırakıyor! Uzman isim uyardı: Bizi bir felaket bekliyorKabus Karadeniz'de yayılıyor. Dadandığı fındık bahçelerinde yapraklarını yiyip, suyunu emdiği bitkilerin kökünü kurutan 'kahverengi kokarca' adlı böcek türü için biyolojik, kimyasal ve mekanik mücadele sürdürülüyor. Ancak tüm çabalara rağmen popülasyonunda ciddi artış görülen istilacı böceğe ilişkin Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Yönetim Kurulu Üyesi Sebahattin Arslantürk, "Bir çift kahverengi kokarca böceği ile çocukları, sezonda 14 bin tane yumurta bırakıyor" dedi.
16.10.2023Gündem
Karadeniz'de kahverengi kokarca böceği kabus oldu fındık üretimi düştü!
Karadeniz'de kahverengi kokarca böceği kabus oldu fındık üretimi düştü!İl Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, Karadeniz’de Samsun hariç tüm illerdeki fındık üretiminin yüzde 15-20 azalmasındaki nedeninin kahverengi kokarca böceği olduğunu söyledi.
29.09.2023Gündem
30 bin ‘samuray arı’ üretiliyor! İstilacı böceğe karşı harekete geçildi
30 bin ‘samuray arı’ üretiliyor! İstilacı böceğe karşı harekete geçildiKaradeniz'de dadandığı fındık bahçelerinde yapraklarını yiyip, suyunu emdiği bitkilerin kökünü kurutan 'kahverengi kokarca' adlı böcek türü için başlatılan biyolojik mücadelede Çin’den ithal edilen ‘samuray arı’lar, laboratuvar ortamında çoğaltılıyor. Bölgede haziranda kontrollü salınım sürecine geçilecek 30 bini aşkın ‘samuray arı', larvalarını yiyeceği istilacı böceğin yayılımını durduracak. Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Yönetim Kurulu Üyesi Sebahattin Arslantürk, istilacı türün, bölge tarımında yıllık 5 milyar liralık zarara yol açtığını belirtti.
10.03.2023Yaşam
Kuduz hastalığı nedir, nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir? İnsandan insana bulaşır mı, kuduz tedavisi var mı?
Kuduz hastalığı nedir, nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir? İnsandan insana bulaşır mı, kuduz tedavisi var mı?Bitlis'te köpek ısırması sonrası kuduz şüphesiyle hastaneye kaldırılan iki çocuktan birinde virüse rastlandı. Çocukta hırçın davranışlar olduğunu söyleyen Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof Dr. Cengiz, tanının kesinleştiğini söyledi. Peki, kuduz hastalığı nedir, belirtileri nelerdir, insandan insana bulaşır mı? Kuduz tedavisi var mı?
3.11.2022Sağlık
Koca köy alarma geçti! Kabusları oldu
Koca köy alarma geçti! Kabusları olduArtvin’in Borçka ilçesine bağlı Camili (Macahel) köyüne evleri ahırları kahverengi kokarca böceği sardı. Köylünün kabusu olan böceğin yaydığı koku rahatsız ederken, aynı zamanda sebze ve meyvelerde verimin düşmesine neden oldu.
17.10.2022Yaşam
İstanbul'da kokarca böceği istilası!
İstanbul'da kokarca böceği istilası!İstanbul'da özellikle Çekmeköy ve Sarıyer'de ormanlık alanın yakınındaki binaları, kahverengi kokarca böceği sardı. Böceğin yaydığı koku nedeniyle rahatsızlık oluştu. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdem Hızal, "İnsanlara zarar verici bir durumu yok. Direkt saldırmaz, arı gibi sokmaz. Ama yine de kişiden kişiye değiştiği gibi, salgıladığı koku alerji yapabilir " dedi.
23.10.2021Yaşam
Kadıköy'ün kabusu oldu! Kahverengi Kokarca Böceği istilası...
Kadıköy'ün kabusu oldu! Kahverengi Kokarca Böceği istilası...Kadıköy'de son zamanlarda artan 'Kahverengi Kokarca Böceği' nedeniyle bir çok kişi şikayetçi. Öldürüldüğü zaman kötü koku yayması ile bilinen bu böcek nedeniyle ilaçlama firmalarına talepler de arttı. Öte yandan bu böceğin tarım ürünlerine zararı olduğunu belirten Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Başkanı Murat Kapıkıran, "Yüzde 50'ye varan tarımsal zarar oluşturacağı yönünde de çeşitli ön görüler var" dedi.
21.10.2020Yaşam
Gençlik hastalığı nedir? Distemper belirtileri nelerdir? Köpeklerde gençlik hastalığı bulaşıcı mı?
Gençlik hastalığı nedir? Distemper belirtileri nelerdir? Köpeklerde gençlik hastalığı bulaşıcı mı?Tokat’ta bir köy okulunun maskotu olan Fındık köpeğin ölüm sebebi, gençlik hastalığı olarak açıklandı. Fındık’ın ölümünün ardından internette en çok araştırılan konu olan gençlik hastalığının diğer adı distemper. Peki gençlik hastalığı nedir? Distemper belirtileri nelerdir? Köpeklerde gençlik hastalığı bulaşıcı mı? İşte detaylar…
8.03.2020Gündem
'Dünya fındık ihracatının yüzde 85-90'ını ülkemiz yapmaktadır'
'Dünya fındık ihracatının yüzde 85-90'ını ülkemiz yapmaktadır'Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, dünya genelinde fındık ihracatının yüzde 85-90'ını Türkiye'nin gerçekleştirdiğini belirterek, "Üreticimizin gayretiyle üretilen fındıktan ülkemiz, 2016-2017 sezonunda 1,9 milyar dolar, 2017-2018 sezonunda ise 1,8 milyar dolar ihracat geliri sağlamıştır." dedi.
26.06.2019Ekonomi
Gürcistan üzerinden Türkiye'ye geliyorlar! Tedbir alınmazsa...
Gürcistan üzerinden Türkiye'ye geliyorlar! Tedbir alınmazsa...Doğu Karadeniz Bölgesi'nde, fındık bahçelerine dadanan 'kahverengi kokarca' adlı böcek türü tehdit oluşturmaya başladı.
25.06.2019Dünya
Kuduza bağlı ölüm sayısı azaldı
Kuduza bağlı ölüm sayısı azaldıDünyada her yıl 59 bin kişinin yaşamını yitirdiği kuduzdan, Türkiye'de geçen sene 1 kişi hayatını kaybetti.
19.06.2019Sağlık
Pınar Altuğ: Kokarca gibi dolaşmayın!
Pınar Altuğ: Kokarca gibi dolaşmayın!Oyuncu Pınar Altuğ sıcakların gelmesiyle, sosyal medya hesabından ter kokusu uyarısı yaptı.
2.06.2019Magazin
Genetiği değiştirilmiş uyuşturucu ele geçirildi
Genetiği değiştirilmiş uyuşturucu ele geçirildiAntalya'da genetiğiyle oynanarak ölümcül derecede etkisi artırılmış shank (kokarca) isimli uyuşturucu ele geçirildi.
14.10.2018Gündem
Kaçak avcılara ceza yağacak
Kaçak avcılara ceza yağacakOrman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 2018 yılı doğada nesli tükenme tehlikesi altında bulunan ve koruma altındaki türleri avlayanlara uygulanacak cezalar yeniden düzenlendi.
7.07.2018Yaşam
Bonzaiden daha tehlikeli! Bavulundan tam 1 kilo 236 gram çıktı
Bonzaiden daha tehlikeli! Bavulundan tam 1 kilo 236 gram çıktıİran’dan Isparta’ya uçakla gelen yolcunun bavulunda skunk adı verilen 1 kilo 236 gram uyuşturucu ele geçirildi. Maddeye Skunk yani kokarca denmesinin nedeni ise kötü kokusu. Çok çabuk halüsinasyon etkisi gösterebilen, esrardan daha güçlü ve beyin ölümüne daha hızlı götüren skunk şizofreniye kadar varabilen akıl hastalıklarına neden oluyor.
10.05.2018Yaşam
Yeni tehlike! Ani ölümlere neden oluyor
Yeni tehlike! Ani ölümlere neden oluyorTürkiye’de bonzainin yerini kristal meth ile skunk adlı uyuşturucu maddeler almaya başladı. Zehir tacirlerinin hızla piyasaya sürdüğü bu sentetikler, bonzaiden daha tehlikeli. Bağışıklığı çökerten kristal meth, ani ölümleri tetikliyor.
29.09.2021Gündem
Gaziantep'te "özel güvenlik bölgesi" uygulaması
Gaziantep'te "özel güvenlik bölgesi" uygulamasıGaziantep'in İslahiye ilçesindeki bazı bölgeler, 15 günlüğüne "özel güvenlik bölgesi" ilan edildi.
29.09.2021Gündem
Denizli’de 4 ilçede kuduz alarmı
Denizli’de 4 ilçede kuduz alarmıGıda, Tarım ve Hayvancılık Denizli İl Müdürlüğü, Acıpayam, Çal, Çivril ve Buldan ilçelerinde kuduz vakalarının görüldüğünü ve aşılama çalışmalarının başlatıldığını bildirdi. Açıklamada kuduz hastalığının tehlikeli bir hastalık olduğu ve insanlara da bulaşabileceği belirtildi.
10.11.2016Yaşam
Milyonluk uyuşturucu vurgununa jandarmadan ağır darbe
Milyonluk uyuşturucu vurgununa jandarmadan ağır darbeEdirne'de, jandarma ekiplerince durdurulan iki farklı araç içerisinde yapılan aramada, 102 kilogram ‘yeşil kokain’ diye tabir edilen skunk ele geçirilirken, 2 şüpheli de gözaltına alındı.
8.07.2016Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Kokarca ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kokarca haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.