Son dakika böcek haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan böcek ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını böcek haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan böcek gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.667 böcek haberi bulunmuştur. Tüm böcek haberleri aşağıda listelenmiştir.
Konya Ovası yağış almadı! Uzmanlardan kritik 'fare' uyarısı geldiTürkiye'nin tahıl ambarı olarak bilinen Konya Ovasında yaklaşık 10 milyon dekar alanda hububat ekimi yapıldı. Uzmanlar, yağışsız geçen kış sezonunda çiftçileri arazilerdeki fare zararına karşı uyararak arazi kontrolüne dikkat çekiyor.
Cesedin başında nöbet tutmaktan yamyamlığa: Hayvanlar ölüme nasıl tepki veriyor?İnsanlığın yüzyıllardır çare bulmaya çalıştığı bir şey ölüm. Ölümü anlamak, hastalıklara çare bulmak, yas tutmak, binlerce yıldır dünyanın her yerinde görülen ortak dertler. Peki ya hayvanlar aleminin geri kalanında durumda ne? Diğer hayvanlar ölüme nasıl tepki veriyor?
Kâbuslarınızdan fırlamadı! Bu hayvan çoğu evde varLitvanyalı fotoğrafçı Eugenijus Kavaliauskas bir karıncanın kafasını çok yakından fotoğraflayarak adeta Yüzüklerin Efendisi filmlerindeki fantastik bir dünyanın canavarıymış gibi görüntüledi.
Dünyadaki ağaçların üçte biri yok olabilirDünya genelinde ağaç türlerinin hızla yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten uzmanlar, 192 ülkede ağaçların tehdit altında olduğunu vurguluyor.
Çalıştığı iş yerinde günlerce alıkonuldu, işkence edilip böcek yedirildiAntalya'da çalıştığı iş yerinde 70 bin lirayı bulan birikmiş maaşı alamadığı için patronuna ait masadaki 15 bin lirayı aldığı gerekçesiyle alıkonulan Vedat K. (22), 3 gün darbedildi, böcek yedirildi, dişleri kırıldı. İşkence sırasında çekilen fotoğrafları gizlice telefondan alıp şikayetçi olan Vedat K., tutuksuz yargılanan şüphelilerin en ağır cezayı almasını istediğini söyledi.
Rize'de buldukları yeni su böceği türüne akademisyenin adı verildiEge ve Recep Tayyip Erdoğan üniversitelerinden bilim insanları, Rize'de yaptıkları çalışmayla literatüre kazandırdıkları yeni yangıç (Gammarus) türüne, Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı iken 2017'de trafik kazasında ölen Prof. Dr. Murat Sezgin'e ithafen "Gammarus Sezgini" adını verdi.
Aydın'da sezonun ilk kestanesi kilosu 500 TL'den alındı! Vali açıklama yaptıAydın'ın AB Coğrafi İşaret Tescilli kestanesinde 2024 sezonu ilk mahsulleri, Aydın Ticaret Borsası tarafından sembolik olarak kilosu 500 TL'den satın alındı. Düzenlenen törende ilk alımı yapan Vali Yakup Canbolat, Aydın'da yıllık yaklaşık 22 bin 715 ton kestane üretimi yapıldığını ve Valilik olarak iş yapmak isteyen üretim yapan herkesin yanında olduklarını söyledi.
Çöp evi temizlemeye giren temizlik işçisi fenalaştı! 8 kamyonet çöp çıkarıldıAdana’da polisin, kötü koku şikayeti üzerine gittiği Abdullah Aslan’ın (53) evi, ‘çöp ev’ çıktı. Belediye ekiplerinin çalışmasıyla temizlenen evden 8 kamyonet çöp çıkarıldı. Temizlik çalışması sırasında fenalaşıp, arkadaşlarının yardımıyla evden çıkarılan işçilerden birine, çağrılan ambulansta müdahale edildi.
Eskişehir canisi hakkında yeni detaylar: Saldırıda Doğu Avrupa şüphesi! 'Önüme gelene saldırıyorum'Türkiye başına kask, yüzüne maske takıp rastgele 5 kişiyi bıçaklayan Arda Küçükyetim’in şokunu yaşıyor. Yakınları ve mahalle sakinleri, 18 yaşındaki saldırganın eve kapanıp saatlerce bilgisayarın başından kalkmadığını anlatıyor. Öte yandan Küçükyetim’in saldırıyı internette tanıştığı Doğu Avrupa uyruklu bir arkadaşı ile planladığı ihtimali üzerinde duruluyor. Kamoyunda dehşete düşüren saldırıyı canlı yayınlayan Küçükyetim’in aralarında neo Nazi terör eylemcisi Breivik’in de bulunduğu yüzlerce kişinin ölümünden sorumlu suikastçileri ‘aziz’ olarak nitelendirdiği görüldü.
TÜBİTAK ile bilimin izi Küçükçekmece’de!TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında, Türkiye genelinde hibe alarak desteklenmeye hak kazanan 45 projeden biri olan “KÜÇÜKÇEKMECE BİLİMİN İZİNDE ŞENLENİYOR!” projesi yaklaşık 50 bin kişilik katılımla 26-27-28 Eylül 2024 tarihinde İstanbul-Küçükçekmece ilçesi Fevzi Çakmak Etkinlik Meydanı’nda gerçekleştirilecektir. Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün proje kurumu olarak Küçükçekmece’de ilk kez düzenleyeceği bilimsel etkinliklerin hazırlıkları, TÜBİTAK Projeleri İlçe Koordinatörü ve Doğan Cüceloğlu Fen Lisesi Coğrafya Öğretmeni Uzman Leyla ARATTAN koordinasyonunda farklı kademe ve farklı okullardan gönüllü ve bilimsel proje ile yarışmalarda tecrübe kazanmış, proje eğitimleri bulunan sadece Küçükçekmeceli öğretmenlerden oluşan uzman bir ekiple son hızla sürdürülmektedir.
Türkiye'yi ayağa kaldıran olay! İşkence yapıp böcek yedirdiler, kerpetenle dişlerini söktülerŞanlıurfa’dan çalışmak için Antalya’ya giden genç, maaşını ödemeyen patronun parasını aldığı gerekçesiyle 2 gün işkence gördü. Sandalyeye bağlanarak kerpetenle dişleri sökülen gence hamamböceği yedirildi. Şahısların güvenini kazandıktan sonra cep telefonundaki işkence fotoğraflarını alan genç, savcılığa şikayette bulundu. Şikayetini geri çekmesi için tehdit telefonları aldığını söyleyen genç, yetkililerden yardım istedi.
Akdeniz meyve sineği istilasına yerli çözüm! Ödül verildiAkdeniz Meyve Sineği istilasına zirai ilaç kullanmadan tuzak yöntemiyle ürün geliştiren CNA (Cleaner Natural Agro) NÇS Tarım’ın iştiraki olarak kuruldu. NÇS Tarım Genel Müdürü Mehmet Nuri Çomu, “Tamamen yerli ve yenilikçi bu ürünümüz başta turunçgil ve sert çekirdekli meyve üretiminde zararlılara karşı doğal mücadele fırsatı sunuyor.” dedi.
Ağırlığının 10 katını taşıyor! Bu böcek ölümsüzlüğün simgesi, devlet korumasına alındıAntik Mısır’da, yaşamın, ölümsüzlüğün ve var oluşun simgesi olarak kabul edilen ve Mısır tanrılarının fresklerinde de yer alan Scarabeus sacer, halk arasında bilinen adıyla 'tezek' ve 'gübre böcekleri’, Türkiye’nin en büyük subasar ormanı olan Karacabey Longoz Ormanı’nda korumaya alındı. Longoza ziyarete gelenler, doğanın geri dönüşüm sürecini hızlandıran, delikler kazıp toprağı havalandıran ve gübrelemeye yardımcı olan bu böceklere zarar vermemeleri için, tabelalarla uyarılıyor.
Ağırlığının 10 katını taşıyor! Bu böcek ölümsüzlüğün simgesi, devlet korumasına alındıAntik Mısır’da, yaşamın, ölümsüzlüğün ve var oluşun simgesi olarak kabul edilen ve Mısır tanrılarının fresklerinde de yer alan Scarabeus sacer, halk arasında bilinen adıyla 'tezek' ve 'gübre böcekleri’, Türkiye’nin en büyük subasar ormanı olan Karacabey Longoz Ormanı’nda korumaya alındı. Longoza ziyarete gelenler, doğanın geri dönüşüm sürecini hızlandıran, delikler kazıp toprağı havalandıran ve gübrelemeye yardımcı olan bu böceklere zarar vermemeleri için, tabelalarla uyarılıyor.
Merdiven altı ilaçlar arasında ‘bomba' olarak bilinen gizli tehlikeHavaların ısınmasıyla beraber ev ve iş yerlerinde görülen böcekleri ilaçlamak isteyen vatandaşlara uyarıda bulunan uzmanlar, haşere ilaçlamasının olumsuz olaylarla sonuçlanmaması için ilaçlamanın yetkili kişiler tarafından yapılmasının hayati önem taşıdığına vurgu yapıyor.
Sıtmayı karşı çözüm bulundu! Pilot bölgede çalışma yapılacakİngiltere merkezli zararlı böcekler üzerinde çalışan bir biyo-teknoloji şirketi, Cibuti hükümetiyle ortak yapılan pilot çalışmanı olarak sıtmaya karşı genetiği değiştirilmiş sivrisineklerin doğaya salındığını duyurdu.
Bir anda evde ortaya çıkıyorsa, kahve kokusu aklınızda bulunsun: Anında kaçıyorlar!Bahçeli bir evde yaşıyorsanız onları evinizde görmek daha olası olsa da son zamanlarda apartman dairelerinde bile ortaya çıkabiliyorlar. Bitkilerin ya da evinizin duvarlarında bir anda ortaya çıkan sümüklü böcekleri kovmanın da oldukça pratik bir yolu var.
Terminatör böcekler gal arısıyla mücadele için ormana salındı!Ana vatanı Çin olan, Türkiye'de ilk kez 2014’te Yalova'da ortaya çıkan, halk arasında 'katil arı' ya da 'gal arısı' olarak bilinen 'Dryocosmus kuriphilus' türü böcekler Zonguldak ve Bartın'da görüldü. Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi'nde görevli Doç. Dr. Yafes Yıldız, "Biyoteknik mücadele kapsamında sarı malt özüyle kombine ettiğimiz sarı yapışkan tuzaklarımızı geçtiğimiz yıl bölgemizde kullanmaya başladık, bundan da başarılı sonuçları aldık" dedi.
Çürümeye yüz tutan tarihi ahşap serendileri otel odası yaptı!Rize'nin Ardeşen ilçesinin Ayder Yaylası yolunda Fırtına Vadisi'nde ailesiyle yaşayan girişimci Burak Kurtoğlu, Karadeniz Bölgesi’nde teknolojinin gelişmediği yıllarda köylülerin doğal buzdolabı olarak kullanıp, yiyeceklerini sakladığı, tarihi ahşap serendilerini, konaklama odasına dönüştürdü. İçerisini otel konforu olacak şekilde düzenledi.Kurtoğlu,“Çürümeye yüz tutan 200 yıllık tarihi yapıları geri kazandık" dedi.
Böcek ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki böcek haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.