Koah Tedavisi

Koah Tedavisi

Son dakika koah tedavisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan koah tedavisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını koah tedavisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Koah Tedavisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan koah tedavisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 147 koah tedavisi haberi bulunmuştur. Tüm koah tedavisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çankırı’daki 5 bin yıllık tuz mağarasında KOAH hastaları şifa bulacak
Çankırı’daki 5 bin yıllık tuz mağarasında KOAH hastaları şifa bulacakÇankırı’da yerin 150 metre altında bulunan 5 bin yıllık tuz mağarası, KOAH hastalarına şifa kaynağı olacak.
17.09.2024Gündem
MİT Kontraterör Dairesi eski Başkanı Mehmet Eymür hayatını kaybetti
MİT Kontraterör Dairesi eski Başkanı Mehmet Eymür hayatını kaybettiEski MİT Kontraterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, KOAH tedavisi gördüğü Çam Sakura Hastanesi'nde bu sabah hayatını kaybetti.
13.01.2024Gündem
KOAH, sinsi ve tehlikeli bir hastalık
KOAH, sinsi ve tehlikeli bir hastalıkGöğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Yurdanur Eryılmaz Şahin, sinsi ve tehlikeli bir hastalık olan KOAH'tan korunmanın en önemli yolunun sigarayı bırakmak, hatta sigara içilen ortama dahi maruz kalmamak olduğunu söyledi.
18.11.2020Sağlık
Açık cezaevi izinleri 2 ay uzatıldı mı? Mahkum izinleri ne zaman bitiyor?
Açık cezaevi izinleri 2 ay uzatıldı mı? Mahkum izinleri ne zaman bitiyor?Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mayıs ayında yapılan kabine toplantısı sonrası koronavirüs tedbirleri kapsamında açıklamalarda bulunurken, açık cezaevi izinleri ile ilgili alınan kararları da açıkladı. Peki, mahkûm izinleri ne zaman bitecek? Açık cezaevi izinleri kaç gün sonra sona erecek?
15.07.2020Gündem
Son dakika:Recep Aktuğ hayatını kaybetti
Son dakika:Recep Aktuğ hayatını kaybetti'Aşk-ı Memnu' isimli efsane dizinin 'Hilmi Bey'i Recep Aktuğ 65 yaşında hayatını kaybetti. Usta oyuncu uzun zamandır KOAH tedavisi görüyordu. Acı haberi duyan hayranları yasa boğuldu.
14.01.2020Magazin
Nefes borusundaki tümör ses tellerine zarar vermeden çıkarıldı
Nefes borusundaki tümör ses tellerine zarar vermeden çıkarıldıOrdu'da yaşayan 60 yaşındaki Mesude Uçak boynunda şişlik şikâyeti ile doktora başvurdu. Ameliyat sırasında nefes borusunda kitle olduğu görülen 2 çocuk sahibi Uçak'a tekrar ameliyat edilmesi gerektiği söylendi. Bunun üzerine doktor arayışına giren Uçak, Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Sina Ercan'a ulaştı. Mesude Uçak'ın nefes borusunun ses tellerine çok yakın bölümünde bulunan tümör, ses tellerine hiçbir zarar vermeden başarıyla çıkarıldı. Bu sayede Uçak boynuna delik açılarak nefes almasını sağlayacak olan trakeostomi işleminden de kurtulmuş oldu.
8.01.2020Sağlık
Pasif sigara içicilerinde KOAH oranı arttı
Pasif sigara içicilerinde KOAH oranı arttıGiresun Üniversitesi Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doktor Hayriye Bektaş Aksoy, Kronik Obstrüktif Akciğer hastalığı (KOAH) hastalığının pasif olarak sigara dumanına maruziyetin de KOAH gelişme riskini, hiç sigara dumanına maruz kalmamış kişilere oranla belirgin olarak arttırdığı söyledi.
27.11.2019Sağlık
Sinsi tehlike KOAH tehdit ediyor
Sinsi tehlike KOAH tehdit ediyorGöğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Faysal Baysal, KOAH’ın küresel bir sağlık sorunu haline geldiğini, dünyada 600 milyon, Türkiye’de ise 3 ila 5 milyon arasında kişinin bu hastalıktan muzdarip olduğunun düşünüldüğünü söyledi.
19.11.2019Sağlık
Uzmanlardan KOAH uyarısı! Başlıca nedeni...
Uzmanlardan KOAH uyarısı! Başlıca nedeni...Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Recep Akdur, 20 Kasım Dünya KOAH Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı'nın (KOAH) en tehlikeli akciğer hastalıkları arasında yer aldığını belirterek, hastalığın oluşumunda en önemli risk faktörünün sigara olduğunu vurguladı.Sigara tiryakilerinin potansiyel KOAH adayı olduğunu söyleyen Akdur, "Bazı istisnalarla birlikte bu hastalığın sadece sigara içen kişilerde görüldüğü tespit edilmiştir" dedi.
19.11.2019Sağlık
Grip aşısı KOAH hastalarını rahatlatıyor
Grip aşısı KOAH hastalarını rahatlatıyorGöğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Funda Yalçın, havaların soğumasıyla beraber KOAH şikayetlerinin arttığını söyleyerek, “Grip aşısı KOAH hastalarının solunum yolu hastalıklarını hafif atlatmalarına yardımcı olur” dedi.
27.10.2019Sağlık
Balkondan düşen KOAH hastası öldü
Balkondan düşen KOAH hastası öldüÇorum'da, oturduğu apartmanın 4'üncü katındaki balkondan dengesini kaybederek düşen, KOAH hastası, 2 çocuk babası Ahmet Baş (50), hayatını kaybetti.
22.06.2019Yaşam
Astım ve KOAH hastalarına "oruç" uyarısı
Astım ve KOAH hastalarına "oruç" uyarısıTürkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) İnhalasyon Tedavileri Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Mecit Süerdem, ramazan ayı içinde hastaların ilaçlarını kesmelerinin veya sadece iftar ile sahur arasında kullanmalarının hastalıklarının şiddetlenmesine neden olabildiğini, tedavinin başarılı olabilmesi için ilaçların düzenli ve gereken saat aralıklarında kullanılması gerektiğini bildirdi.
15.05.2019Ramazan
Usta oyuncu Erdoğan Sıcak'a vefasızlık
Usta oyuncu Erdoğan Sıcak'a vefasızlıkGeçen Salı günü rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden usta oyuncu Erdoğan Sıcak, Ataköy 5. Kısım Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Yıllarını sahneye veren usta sanatçının cenaze törenine sanat dünyasından birkaç isim dışında gelenin olmaması ise dikkat çekti
14.02.2019Magazin
Uzmanlar uyarıyor! Sinsi ve tehlikeli...
Uzmanlar uyarıyor! Sinsi ve tehlikeli...Dünya Sağlık Örgütü(WHO), 2000 yılından bu yana tüm dünyada kronik obstrüktif akciğer hastalığından (KOAH) 2 milyon 74 bin kişinin öldüğünü açıkladı. Türkiye’de yaklaşık 3 milyon KOAH’lı hastanın olduğu tahmin ediliyor.
28.11.2018Sağlık
İlhan Cavcav anjiyo oldu
İlhan Cavcav anjiyo olduGençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) tedavisi gördüğü için sık sık hastaneye yatıyordu.
Kızıyla son kez görüşüp...
Kızıyla son kez görüşüp...Aydın’ın Nazilli ilçesinde yaşayan bir vatandaş akşam saatlerinde Akçay Nehri kenarına gidip kendini av tüfeği ile vurarak intihar etti...
25.11.2015Yaşam
Evinden vinçle çıkarılan 430 kiloluk kadın kurtarılamadı
Evinden vinçle çıkarılan 430 kiloluk kadın kurtarılamadıHasta kadını evden vinç yardımıyla indirebilmek için özel demirden sedye yaptıran itfaiye ekipleri, tedbir amaçlı atlama çadırı kurdu
29.09.2021Gündem
'Annemi son kez göreyim atlayacağım'
'Annemi son kez göreyim atlayacağım'Muğla'nın Fethiye İlçesi’nde Devlet Hastanesinde tedavi gören annesini ziyaret eden 18 yaşındaki Gülsüm S...
12.06.2014Yaşam
Uzmanı uyardı, kapalı ortam hasta ediyor
Uzmanı uyardı, kapalı ortam hasta ediyorMardin'de kış mevsimine girilmesi ile birlikte grip vakalarında geçen yıla göre artış meydana geldi. Gribin kapalı ortamlarda daha hızlı bulaştığını ifade eden Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Tahir Gökdemir, soğukların erken gelmesi ile birlikte geçen seneye oranla bu sene gribal enfeksiyon hastalıklarının çoğaldığını söyledi.
21.12.2023Gündem
Vefat eden annenin maaşını alabilmek için anlaşmalı boşandı, kendisini kapının önünde buldu!
Vefat eden annenin maaşını alabilmek için anlaşmalı boşandı, kendisini kapının önünde buldu!Ölen annenin maaşını alabilmek için eşiyle anlaşmalı boşandı sonrasında kendisini kapının önünde buldu. Eşinden boşanan Ersin Kurt, "Bir gün beni kapının önüne koydu. Kayınbabama da bakmıyorlar ben bakıyorum nasıl bırakayım” diyerek başından geçenleri anlattı.
11.12.2023Gündem
Mide ağrısı sandı, hayatını şokunu yaşadı! Bir anda kendini ameliyathanede buldu
Mide ağrısı sandı, hayatını şokunu yaşadı! Bir anda kendini ameliyathanede bulduİstanbul'da 41 yaşındaki Mustafa Turan, göğsünden karnına doğru aniden başlayan şiddetli bir ağrı ile acile kaldırıldı. Tetkikleri normal çıktı, mide ağrısı sanılıp eve gönderildi. Sonraki 24 saat boyunca ağrısı hiç azalmadı, gece 02:00 sularında Göztepe Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi aciline gitti ve nöbetçi doktorun dikkati sayesinde yapılan ileri tetkiklerle, aort damarında anevrizmaya (baloncuk) bağlı yırtık olduğu tespit edildi. Acilen ameliyata alınan Turan, şans eseri ölümden döndü. Kalp Damar Cerrahisi Klinik Şefi Prof. Dr. Ebuzer Aydın, risk grubunda olanların düzenli kontrol yaptırması gerektiğini söyledi ve "Yırtığa bağlı acil ameliyatla, planlı ameliyatlar arasında ölüm riski açısından 4-5 kat fark var" dedi.
18.11.2023Gündem
Bakan Koca'dan selde yaralananlar için açıklama geldi
Bakan Koca'dan selde yaralananlar için açıklama geldiSağlık Bakanı Fahrettin Koca selde yaralananlar ile ilgili açıklamada bulundu. Bakan Koca Bartın'da sel felaketiyle ilgili acil sağlık ihtiyaçlarının karşılandığını belirterek, "Hastanelere ulaşan 4 yaralıdan 2'sinin tedavisi devam ediyor, 2 kişi taburcu edilmiştir" dedi.
10.07.2023Gündem
Üç virüs birleşti, yeni pandemi korkusu başladı! Çocuklarda ölü sayısı artıyor
Üç virüs birleşti, yeni pandemi korkusu başladı! Çocuklarda ölü sayısı artıyorKoronavirüs pandemisi ve maymun çiçeği kabusu sonrası korkutan salgın haberleri gelmeye devam ediyor. Üç virüs birleşti, İngiltere’de yeni bir kabus daha baş gösterdi. Ülkede Strep A enfeskiyonu vakaları artarken, bir ilkokul öğrencisinin hastalığa yenik düşmesi ile ölü sayısı 8'e yükseldi. Yetkililerden art arda uyarılar gelirken, son dönemde solunum yollarında 'üçlü virüs' olarak bir arada görülen bir salgın da patladı. Uzmanlar insan vücudunu sarsan bu virüsle ilgili ‘ölümcül’ açıklaması yaptı.
6.12.2022Dünya
Akciğer kanseri riskini azaltıyor, antioksidanlar bakımından çok zengin! İşte akciğer sağlığı için etkili 10 besin
Akciğer kanseri riskini azaltıyor, antioksidanlar bakımından çok zengin! İşte akciğer sağlığı için etkili 10 besinAkciğer sağlığını güçlü bir şekilde koruyor, akciğer kanseri riskini azaltıyor. Tam bir antioksidanlar zengini, vitamin-mineral, C,E ve B vitamini, magnezyum ile selenyum bakımından çok zengin. Mukus yapısının korunmasını sağlıyor. Diyetisyen Hande Güngör, akciğer sağlığı için tüketilmesi gerekli sebze ve meyveleri bir bir sıraladı.
17.11.2022Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Koah Tedavisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki koah tedavisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.