Pasif sigara içicilerinde KOAH oranı arttı
Pasif sigara içicilerinde KOAH oranı arttıGiresun Üniversitesi Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doktor Hayriye Bektaş Aksoy, Kronik Obstrüktif Akciğer hastalığı (KOAH) hastalığının pasif olarak sigara dumanına maruziyetin de KOAH gelişme riskini, hiç sigara dumanına maruz kalmamış kişilere oranla belirgin olarak arttırdığı söyledi.
27.11.2019Sağlık
Sinsi tehlike KOAH tehdit ediyor
Sinsi tehlike KOAH tehdit ediyorGöğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Faysal Baysal, KOAH’ın küresel bir sağlık sorunu haline geldiğini, dünyada 600 milyon, Türkiye’de ise 3 ila 5 milyon arasında kişinin bu hastalıktan muzdarip olduğunun düşünüldüğünü söyledi.
19.11.2019Sağlık
Uzmanlardan KOAH uyarısı! Başlıca nedeni...
Uzmanlardan KOAH uyarısı! Başlıca nedeni...Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Recep Akdur, 20 Kasım Dünya KOAH Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı'nın (KOAH) en tehlikeli akciğer hastalıkları arasında yer aldığını belirterek, hastalığın oluşumunda en önemli risk faktörünün sigara olduğunu vurguladı.Sigara tiryakilerinin potansiyel KOAH adayı olduğunu söyleyen Akdur, "Bazı istisnalarla birlikte bu hastalığın sadece sigara içen kişilerde görüldüğü tespit edilmiştir" dedi.
19.11.2019Sağlık
Her 10 KOAH'lıdan 9'u kendi hastalığını bilmiyor
Her 10 KOAH'lıdan 9'u kendi hastalığını bilmiyorDünya üzerinde her yıl 3 milyon kişinin hayatını kaybettiği, bir akciğer hastalığı olan KOAH’a dikkat çeken Uzm. Dr. Özhan Kula, her 10 KOAH hastasının 9’unun kendi hastalığının farkında olmadığını söyledi. Uzm. Dr. Kula ayrıca geçmiş yıllarda kıyasla KOAH hastalığının kadınlarda artış gösterdiğini de kaydetti.
16.11.2019Sağlık