59 bin TL'ye kiralık diploma! Talep arttı, ustalık belgesi ve lise diplomasına kadar indi
59 bin TL'ye kiralık diploma! Talep arttı, ustalık belgesi ve lise diplomasına kadar indiDiplomayı kiralayarak gelir elde etmek birçok meslek grubunda görülüyor. Özellikle işyeri açmak için diplomaya veya usta belgesine sahip olma zorunluluğu olan sektörlerde ‘kiralık diplomalar’ fırsat haline geldi. Önceden üniversite için görülen bu durum artık liselere kadar indi. Verilen ilanlarda kiralık diploma fiyatları 800 lira ila 57 bin lira arasında değişiyor. Meslek odaları, “Diploma kiralama son dönemde arttı” uyarısında bulundu.
16.01.2024Gündem
Türkiye depremlerle sarsılırken inşaat mühendislerinden internette 'kiralık-satılık diploma' ilanı
Türkiye depremlerle sarsılırken inşaat mühendislerinden internette 'kiralık-satılık diploma' ilanıAsrın felaketi 11 ile ağır hasar verirken depreme dirençli kentler ve yapılar oluşturulması bilinciyle farkındalığın arttığı süreçte, inşaat mühendislerinin internet ortamında 'kiralık-satılık diploma' ilanları dikkat çekti. İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Mehmet Soner Akdoğan, "Meslek etiği bilincinde olmayan üyelerimiz diplomalarını yapı denetim firmalarında, gitmedikleri şantiyelerde ya da kamu ihalesi işi yapan firmalarda kiralıyor. Karşılığında belli ücret alıyor" dedi.
9.03.2023Gündem
Kiralık diplomalı eczanelere ceza yağdı
Kiralık diplomalı eczanelere ceza yağdıSağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Başkanı Hakkı Gürsöz, başkasının adına işletilen ya da kiralık diploma ile açıldığı tespit edilen Türkiye genelindeki yüzden fazla eczaneye kapatma cezası verildiğini bildirdi.
29.09.2021Gündem