Kbb

Kbb

Son dakika KBB haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan KBB ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını KBB haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kbb

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kbb gelişmeleri de dahil olmak üzere 19 kbb haberi bulunmuştur. Tüm kbb haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kablosuz kulaklıklar ile ilgili hayati uyarı: Hücre DNA’sını bozuyor
Kablosuz kulaklıklar ile ilgili hayati uyarı: Hücre DNA’sını bozuyorKulak Burun Boğaz(KBB) Uzm. Opr. Dr. Selami Yavuz, "Kablosuz kulaklıklar çok uzun süre kullanımlarda manyetik alanın etkileriyle kişinin hücre DNA’sında bozulmalara, kanser oluşumuna yatkınlık gibi durumlara sebep olabilir. Özellikle kulaklıkla yüksek sesli ve uzun süreli müzik dinlemek kalıcı işitme kaybına yol açabilir" dedi.
8.10.2022Yaşam
Op. Dr. Mahmut Haydar Ustaoğlu'ndan kritik uyarılar: İlk bulaşma yeri ağız bölgesidir!
Op. Dr. Mahmut Haydar Ustaoğlu'ndan kritik uyarılar: İlk bulaşma yeri ağız bölgesidir!Özel İmperial Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mahmut Haydar Ustaoğlu, korona virüsün ilk bulaşma yerinin burun ve ağız bölgesi olduğunu belirterek, virüsün genizde çoğalarak aşağıya doğru indiğini söyledi.
27.02.2022Sağlık
Yutkunma bozukluğu kanserin habercisi olabilir
Yutkunma bozukluğu kanserin habercisi olabilirKBB'den Prof. Dr. Tolga Kandoğan, sigara ve alkol kullanan bireylerin yutak kanserlerine yakalanmada yüksek risk taşıdığını belirterek, "Yutkunma ve ses değişikliği ile ilgili şikayetler varsa mutlaka boğaz bölgesinin endoskopiyle incelenmesi gerekir. Bu tür şikayetler, kanserin habercisi olabilir." ifadelerini kullandı.
30.06.2021Sağlık
'Koku egzersizi için karanfil ve limon koklayın'
'Koku egzersizi için karanfil ve limon koklayın'Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Doç. Dr Murat Doğan, koronavirüs nedeniyle koku kaybı yaşayanlara egzersiz önererek, "Koku egzersizleri özellikle okaliptüs, karanfil, limon ve kahve gibi keskin kokuların günde 3 veya 5 kez, 2’şer veya 3’er saniye koklanması şeklinde yapılıyor" dedi.
16.02.2021Sağlık
"Uyku apnesi, uykuda ani ölümlere neden olabilir"
"Uyku apnesi, uykuda ani ölümlere neden olabilir"Uyku apnesi rahatsızlığının hafife alınmaması gerektiğine dikkat çeken Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzm. Op. Dr. Dereköylü, “Ritim bozukluğuna, tansiyon problemlerine neden olmaktadır. Çok ciddi durumlarda uykuda ani ölümlerle bile sonuçlanabilir. Tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Hafife almamız gerekiyor” dedi.
28.10.2020Sağlık
"Kulak çınlamasını hafife almayın"
"Kulak çınlamasını hafife almayın"Tıptaki adı tinnitus olan kulak çınlamasının, yaşam kalitesini olumsuz etkilediğinin altını çizen Kulak, Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Op. Dr. Ertan Yıldırım, "Kulak çınlamasının basit ve iyi huylu nedenleri olabileceği gibi ciddi sorunların da işareti olabilir" dedi.
28.10.2020Sağlık
Burun tıkanıklığı deyip geçmeyin! Ciddi sorunlara neden olabilir!
Burun tıkanıklığı deyip geçmeyin! Ciddi sorunlara neden olabilir!Burnumuz yapı itibariyle alınan havayı nemlendirerek akciğerlerimize ulaşmasını sağlar. Aynı zamanda aldığımız hava, belirli bir süre burun içinde kalarak, büyük partiküllerden, tozlardan ve zararlı maddelerden arındırılır. Peki, Burundan nefes alamazsak neler olur? Burun tıkanıklığı hangi sorunlara neden olur? KBB Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ozan Seymen Sezen burun tıkanıklığının neden olduğu sorunları ve tedavi yöntemlerini anlattı.
10.06.2020Sağlık
Baş dönmesine yol açan 10 neden
Baş dönmesine yol açan 10 nedenBaş dönmesi, yani vertigo toplumda çok yaygın görülüyor. Net bir rakam verilememekle birlikte KBB polikliniklerine başvuran hastaların % 30- 40’ının yakınması vertigo oluyor.
18.04.2017Sağlık
'Nezle ve gripte antibiyotik kullanmayın'
'Nezle ve gripte antibiyotik kullanmayın'Ankara'da düzenlenen Akılcı Antibiyotik Kullanımı Lansman Toplantısına katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bir kez daha gereksiz antibiyotik kullanımına vurgu yaptı, “Nezle ve gripte kesinlikle antibiyotik kullanmamalıyız” dedi.
23.01.2017Sağlık
Ameliyat kararını selfie belirliyor
Ameliyat kararını selfie belirliyorGenç, yaşlı herkeste bir selfie çılgınlığı yaşanıyor...
17.06.2015Sağlık
Oğlunu öldüren anneden kan donduran savunma
Oğlunu öldüren anneden kan donduran savunmaAnkara’da bulunan Gazi Hastanesi’nde estetik ameliyat yüzünden bir anne 10 yaşındaki öz oğlunu kendi elleriyle öldürdü...
10.02.2015Yaşam
Her gün binlerce kişi kredi notunu soruyor
Her gün binlerce kişi kredi notunu soruyorKredi Kayıt Bürosu (KKB) Genel Müdürü Kasım Akdeniz, KBB'nin yeni finansal hizmet platformu Findeks üzerinden her gün 3 bin ila 5 bin kişinin kredi notunu sorguladığını ifade etti.
22.12.2014Ekonomi
Horlama deyip geçmeyin!
Horlama deyip geçmeyin!Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç...
7.10.2014Sağlık
Yabancılar Türk hekimlere emanet
Yabancılar Türk hekimlere emanetTuristler artık sadece tatil için değil estetik için Türkiye'yi tercih ediyor...
14.06.2014Arşiv
"Burnum Bolu Tüneli!"
"Burnum Bolu Tüneli!"Tatlıses isyan etti
17.04.2013Magazin
Faturayı geciktiren yandı!
Faturayı geciktiren yandı!Kredi Kayıt Bürosu artık sokağa çıkıyor
20.08.2012Ekonomi
Hastane kuyrukları tarihe karışıyor
Hastane kuyrukları tarihe karışıyorDevlet hastanelerinde kuyrukta bekleme sıkıntısı bitiyor
16.01.2011Sağlık
Büyük adım!
Büyük adım!Sağlık Bakanlığı’nın Merkezi Hastane Randevu Sistemi’nde hastayı rahatlatacak dev bir adım...
15.01.2011Sağlık
10 TL'ye özel muayene
10 TL'ye özel muayeneBilinçli hasta olmanız için SGK yeni taktikler veriyor...
29.09.2021Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kbb ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kbb haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.