Son dakika Kanser aşısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kanser aşısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kanser aşısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan kanser aşısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 287 kanser aşısı haberi bulunmuştur. Tüm kanser aşısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası! Kanser için umut ışığı olacakAlmanya Helmholtz Doku Mühendisliği Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Ali Ertürk, dünyada ses getiren biyoteknoloji çalışmalarını gerçekleştirdiği laboratuvarlarının kapısını açtı. Dünyanın en önemli bilim dergilerine kapak olan araştırmalarıyla sadece Almanya'da değil, dünyada tanınan Ertürk, şu anda üzerinde çalıştığımız en önemli teknolojilerden biri 3 boyutlu biyo-yazıcıları kullanarak bu haritaları hücre hücre bir dokuya dönüştürmek. Bu haritaları çıkarabilen dünyadaki tek araştırma grubuyuz. O üç boyutlu yazıcılar da mühendislik anlamında geliştiğinde tahmin ediyorum ki insan organlarının büyük parçalarının tamamını, organları, ileride üretebileceğiz. Organ nakli de aynı şekilde tarihe karışabilir" dedi.
Kanser aşısında yeni gelişme! Uğur Şahin tarih verdiAşıların yardımıyla pandemiyi geride bırakan dünyanın umutla beklediği haber Uğur Şahin'den geldi. Koronavirüse (Kovid-19) karşı aşı üreten şirketinin kanser çalışmaları hakkında konuşan Şahin, kanser aşısı için tarih verdi.
Mrna kanser aşısı nedir, ne zaman çıkacak? Kanser aşısı tarihi…Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci çifti kanser çalışmalarında geldikleri son durumu açıkladı. Koronavirüse karşı geliştirdikleri Biontech aşısıyla tarihe geçen Türk bilim insanları Özlem Türeci’yle Uğur Şahin, BBC’ye yeni bir röportaj verdi ve kanser aşısı tarihini açıkladı. Söz konusu açıklamanın ardından “Mrna kanser aşısı nedir, ne zaman çıkacak?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Kanser aşısı tarihi…
Kanser aşısı ile kanseri yenmek mümkün mü? Kanser aşısı kaç doz yapıldı? Birinci aşama sonuçları ortaya çıktı!Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci tarafından geliştirilen kanser aşısının ilk sonuçları ortaya çıktı. Yapılan çalışmada kanser aşısının ilk sonuçları başarılı çıktı. Ayrıca, kanser aşısının da hastalığı başarılı bir şekilde uzak tutabildiği belirtildi. Peki, Kanser aşısı ile kanseri yenmek mümkün mü? Kanser aşısı kaç doz yapıldı? Birinci aşama sonuçları ne? Biontech kanser aşısı ne zaman çıkacak? İşte detaylar…
Kanser aşısı için müjde geldi! Uğur Şahin onay süresini açıkladıKoronavirüs aşısını geliştirerek insanlığa umut olan BioNTech’in CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin, üzerinde çalıştıkları kanser aşısıyla da yeni bir müjde vermeye hazırlanıyor. Kanserin bu şekilde kontrol altına alınacağına inandığını söyleyen Şahin, geliştirdikleri aşının deneme çalışmalarına başladıklarını belirterek, ilk kanser aşılarının onayı için tahmini süreyi açıkladı.
BioNTech aşısıyla ilgili flaş yan etki açıklaması!BioNTech aşısıyla ilgili son dakika açıklaması. Aşıdaki yan etki tartışmalarına değinen Özlem Türeci, "Elbette her ilacın yan etkisi vardır. mRNA aşılarında da durum farklı değil. Aşıdan sonra sonra baş ağrısı ve halsizlik görülebilir. Ama aşının daha ağır bir yan etkisi yok" ifadelerini kullandı.
Bilim insanları yeni aşamaya geçti! Kanser ve HIV için umut olacakKoronavirüsle mücadelede büyük başarı elde edilmesinden sonra ABD’li ilaç devi harekete geçti. Denemeler tamamlandı. Üç kategoride de testler yürütüyor. Şimdi insan denemelerine geçiliyor. Ölümcül hastalıklar için de kullanılacak.
Kanser hastalarına umut veren aşı!Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi(NKÜ) Tıp Fakültesi'nde kanser hastalarında hücresel immün tedavisinde kullanılmak üzere başlatılan aşı çalışmasının laboratuvar aşamasında sona gelindi.
Bilim insanlarından 'kanser aşısı' çalışmasıMERSİN Üniversitesinde (MEÜ) kanser çalışmaları alanında yetkin 18 akademisyen, kanser aşısı için bir araya geldi. Aşı ile kişiye özgü tedavi yöntemi geliştirilerek kanser ilaçlarının yan etkilerinin en aza indirilmesi hedefleniyor.
Aşıların başarısı, kanser ve HIV aşısı için umut olduKoronavirüs aşı geliştirme çalışmalarının sonucu ortaya çıkan yeni bir bilimsel teknik, HIV ve kanser aşısı üretiminde kullanılabilecek. 'mRNA' teknolojisinin koronavirüs aşılarında başarı sağlaması sebebiyle bilim insanları, HIV ve kanser aşısı üretmek için bu tekniğin umut vaat ettiğini açıkladı.
Geven otundan elde edilen molekül kanserle savaşacakİzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ile İzmir Biyotıp ve Genom Merkezinden akademisyenler, kanser hastalarının bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine yönelik çalışmada, geven bitkisinden elde edilen molekülün başarılı sonuç verdiğini açıkladı.
Türk doktordan devrim gibi buluşİstanbul’da bir özel bir üniversite hastanesinin laboratuvarlarında geliştirilen aşı kanser hastaları için büyük bir umut oldu. “Gliomir-Beyin Kanseri Aşı Tedavisi” adı verilen tedavi yöntemiyle hastadan alınan hücrelerin laboratuvar ortamında tümörlü hücreyi tanıması sağlanacak ve tedavi gerçekleştirilecek. Sağlık bakanlığı tarafından 3 hastada uygulanmasına izin verilen aşı, iyi sonuç verirse Türkiye’de ve tüm dünyada uygulanmaya başlanacak.
Küba'dan heyet geliyor!Kanser aşısı ve ilaçlar...Sağlık Bakanlığı'dan yapılan açıklamada "Uluslararası işbirliğimizi artırıyoruz. Küba ile aşı, kanser aşısı ve ilaçları konusunda çalışma grubu kurma kararı alındı. Küba'dan bir heyet bu hafta ülkemize geliyor" açıklaması yaptı.
'Mevcut aşıların uygulama şekilleri değişti'Aşılarla ilgili dünyada ve Türkiye’de değişikliklerin yaşandığını belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Selami Süleymanoğlu, birçok hastalık için yeni aşıların geliştirildiğini ve mevcut aşıların uygulama şekillerinin değiştirildiğini söyledi.
Rahim ağzı kanserini bitirecek ilk ülke!Avustralya'nın aşılama ve tarama çalışmaları bu şekilde devam ederse, rahim ağzı kanserini bitiren ilk ülke olacağı belirtildi.
Küba’dan İstanbul’a gelip kanser aşısını anlattılarKüba’da kanser aşısını en fazla uygulayan 2 uzman doktor, aşının kanserin üçüncü ve dördüncü evrelerinde yapıldığını ve bunun bir devrim olduğunu savundu
Kanser aşısı ümidi Kanser için yeni bir aşı ümidi doğdu. Stanford Üniversitesi’nden uzmanlar, bağışıklık sistemine kanserli hücreleri tanıtıp savaşmasını sağlayan bir aşının kan kanserli fareler üzerindeki denemelerinde yüzde 97 başarı sağlandığını açıkladı
‘5 günlük tedavi için Küba’ya gidiyoruz...’Türk Halk Müziği’nin usta isimlerinden eski milletvekili Arif Sağ’ın vefat ettiğine dair sosyal medyada haberler çıktı. Bunun üzerine kızı Aslı Sağ Twitter üzerinden babasının fotoğrafını paylaşarak tedavi için Küba’ya gittiklerini açıkladı
Küba’nın kanser aşısı eşimi 5 ay iyi yaşattıBurhanettin Çevik 2013’te akciğer kanserine yakalandı. Küba’da kanser aşısının bulunduğu haberleri üzerine 2014’te Küba’ya gitti. Küba’da yapılan aşılarla vücudundaki ağrı ve şişliklerden kurtuldu. Ancak aşının direnci 5 ay sonra kırıldı, 7 ay sonra hayatını kaybetti.
Kanserin ‘zayıf noktası’ bulundu, oradan vurulacakLondra Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, tümörlerin en zayıf noktalarını oluşturan “tümör belirteçlerini” saptamanın yolunu buldu. Bu belirteçler bağışıklık sistemine ‘hedef’ gösterilecek. Her hastaya özel akyuvar aşısı geliştirilecek
Tümörü kuşatan hücre tedavileri geliyorAnadolu Sağlık Merkezi Uluslararası Hizmetler Departmanı tarafından gerçekleştirilen “Kanserde Hücre Tedavileri” konulu konferans kapsamında bir araya gelen Karolinska Enstitüsü ve Anadolu Sağlık Merkezi’nden uzmanlar kanserde son gelişmeleri anlattı.
Kanser Aşısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kanser aşısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.