Kamu Borcu

Kamu Borcu

Son dakika kamu borcu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kamu borcu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kamu borcu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kamu Borcu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kamu borcu gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.149 kamu borcu haberi bulunmuştur. Tüm kamu borcu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Tek haneye girmesi biraz zaman alacak
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Tek haneye girmesi biraz zaman alacakHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Enflasyonun tek haneye girmesi biraz zaman alacak” dedi.
5.06.2024Ekonomi
Kamu borç yapılandırma hangi borçları kapsıyor? Borç yapılandırma tarihi uzatıldı mı, kamu borç yapılandırmada son tarih nedir, borç yapılandırma tarihi uzatıldı?
Kamu borç yapılandırma hangi borçları kapsıyor? Borç yapılandırma tarihi uzatıldı mı, kamu borç yapılandırmada son tarih nedir, borç yapılandırma tarihi uzatıldı?"Borç yapılandırma tarihi uzatıldı mı, kamu borç yapılandırma süresi ne zaman bitiyor?” Kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi uzatıldı. Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaşan vergi affı düzenlemesiyle vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus, köprü, öğrenim kredisi borçları ve destekleme primi gibi borçlar yapılandırılabilecek.
23.05.2023Gündem
Bakan Nebati'den EYT ve enflasyon açıklaması
Bakan Nebati'den EYT ve enflasyon açıklamasıHazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TBMM Genel Kurulu’nda bütçe sunumunda açıklamalarda bulunuyor. Enflasyondaki son duruma ilişkin konuşan Bakan Nebati, "Önümüzdeki dönemde, küresel emtia fiyatları, döviz kuru gelişmeleri ve beklentilerde görülecek iyileşmelerle birlikte gerek tüketici gerek üretici enflasyonunda düşüşler devam edecektir. Her ay bu düşüşler gerçekleşecektir." ifadelerini kullandı. Öte yandan Nebati EYT'deki son duruma ilişkin olarak ise, "EYT ile ilgili çalışmayı da tüm paydaşların görüşlerini dikkate alarak titizlikle yürütüyoruz. Çalışmanın detayları Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından zamanı gelince kamuoyuna açıklanacaktır." dedi.
12.12.2022Ekonomi
Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika açıklaması! AK Partili isim duyurdu
Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika açıklaması! AK Partili isim duyurduAsgari ücret ile ilgili milyonları ilgilendiren açıklama geldi. Hükümet kanadından asgari ücretle ilgili çarpıcı bir yorum geldi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, "Asgari ücretle ilgili değerlendirmenin ne zaman yapılacağını göreceğiz. Hükümetimiz başından beri hiçbir zaman ücretleri enflasyona ezdirmedi" dedi.
8.05.2022Ekonomi
S&P'den flaş Türkiye açıklaması! Kredi notu...
S&P'den flaş Türkiye açıklaması! Kredi notu...Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notu ile not görünümünü teyit etti.
23.10.2021Ekonomi
IMF'den Türkiye övgüsü!  En iyiler arasında yer alıyor
IMF'den Türkiye övgüsü! En iyiler arasında yer alıyorTürkiye salgın sürecini hem sağlık hem de ekonomi açısından en iyi yöneten ülkeler arasında başı çekiyor. Başarılı süren aşılama ile birlikte ekonomi alanında atılan adımları IMF değerlendirdi. IMF'in raporunda yer alan bilgilere göre Türkiye mali disiplinini bozmadan GSYH'sının yüzde 9.4'nün destek olarak verdi. Prof. Dr. Sefer Şener, ABD vatandaşlarının yüzde 200 borçlu olduğunu, Türkiye'nin ise para basmadan, mali disiplinini bozmadan vatandaş ve şirketlerine yardım ettiğini söyledi.
1.05.2021Ekonomi
Borçlar siliniyor! Son tarihi 1 Mart...
Borçlar siliniyor! Son tarihi 1 Mart...Vergi borçları, trafik cezaları, kamuya olan borçlar siliniyor. Yüz binlerce vatandaş borçlarını yapılandırarak büyük avantaj sağladı. Fakat yapılandırılan borçların son taksit süresi 1 Mart'ta doluyor. Vatandaşların 1 Mart'a kadar borçlarının ilk taksitini ödemesi gerekiyor.
26.02.2021Gündem
Borcu olan herkesi kapsıyor! Son gün 1 Mart
Borcu olan herkesi kapsıyor! Son gün 1 MartBorcu olan herkesi kapsıyor! Uyarı geldi. Son gün 1 Mart. Kamuya yönelik vergi ve idari para cezası gibi borçlarını yeniden yapılandıranların, uygulamadan yararlanabilmesi için ilk taksit tutarlarını 1 Mart'a kadar ödemesi gerekiyor.
23.02.2021Ekonomi
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den Fransa'ya sert tepki: Marsilya'yı versinler!
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den Fransa'ya sert tepki: Marsilya'yı versinler!Tarihi Laçın ilinin 28 yıl sonra yeniden alınmasının ardında ulusa seslenen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Fransa Senatosunun bizim meselemizle ne ilgisi var? Çok istiyorlarsa versinler Marsilya'yı Ermeniler orada kendilerine devlet kursun." ifadelerini kullandı.
1.12.2020Dünya
IMF'den Yunanistan'a kötü haber!
IMF'den Yunanistan'a kötü haber!Uluslararası Para Fonu (IMF), olumsuz risklerin ortaya çıkması halinde Yunanistan'ın borçlarını ödeme kapasitesinin tehlikeye girebileceği, bu durumun da Avrupalı ortaklarından daha fazla destek gerektireceği uyarısında bulundu.
2.10.2020Dünya
Türk hazine yönetimine ödül! Bakan Albayrak'tan ilk açıklama
Türk hazine yönetimine ödül! Bakan Albayrak'tan ilk açıklamaUluslararası sermaye piyasalarına ilişkin değerlendirmeleriyle alanında itibarlı yayımcı kuruluşlardan biri olan GlobalCapital, Hazine ve Maliye Bakanlığının, yaşanan zorlu süreçlere rağmen gerçekleştirdiği borç yönetimi başarısını ödüllendirdi.
24.10.2019Ekonomi
Lübnan hükümetinden önemli kararlar
Lübnan hükümetinden önemli kararlarLübnan Başbakanı Saad el-Hariri, ülkesinde devam eden protestoların gölgesinde ekonomik krizi hafifletmek amacıyla alınan kararları açıkladı.
21.10.2019Dünya
Fitch'ten Türkiye açıklaması
Fitch'ten Türkiye açıklamasıFitch Ratings’in Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Ülke Notları Grubu Direktörü Ed Parker, "Türkiye’de bazı temeller halen son derece güçlü; kamu bilançosu, düşük kamu borcu gibi. Özel bankalar görece iyi durumda. Türkiye geçen yazki finansal krizden toparlanarak ve dengelenerek son derece etkileyici bir şekilde direnç ve esneklik gösterdi. Enflasyon şu anda düşüyor ve büyüme iyileşiyor” açıklamasında bulundu.Bir güzel haber de OECD'den geldi. Ticaret savaşı ve politika belirsizlikleri nedeniyle dünya ekonomisi için büyüme tahmini 2019 için yüzde 3,2'den yüzde 2,9'a, 2020 için yüzde 3,4'ten yüzde 3'e düşürdü. Örgüt, 2019 büyüme tahminini ABD için 0,4 puan, Çin için 0,1 puan, Almanya için 0,2 puan aşağı yönlü revize etti.Türkiye ekonomisine yönelik 2019 büyüme tahmini yüzde eksi 2,6'dan yüzde eksi 0,3'e güncellendi.
19.09.2019Ekonomi
AB başlattı! İtalya’ya disiplin süreci
AB başlattı! İtalya’ya disiplin süreciAvrupa Birliği (AB), İtalya'ya yüksek kamu borcunu düşürmediği gerekçesiyle disiplin sürecini başlatma kararı aldı.
5.06.2019Dünya
Suudi Arabistan'dan 2,5 milyar dolarlık tahvil ihracı
Suudi Arabistan'dan 2,5 milyar dolarlık tahvil ihracıSuudi Arabistan, hükümetin Sukuk Programı doğrultusunda şubat ayında yaklaşık 2,5 milyar dolarlık tahvil ihraç etti.
19.02.2019Ekonomi
Çipras İtalya'yı suçladı! 20 dakikada tamamlandı ve onaylandı...
Çipras İtalya'yı suçladı! 20 dakikada tamamlandı ve onaylandı...Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, dün yaklaşık 18 saat süren Avro Grubu Toplantısı'na ilişkin, "Bu kadar uzun sürmesinin sebebi Yunanistan değil, İtalya'ydı. 2019 bütçemize ilişkin konu 20 dakikada tamamlandı ve emeklilik maaşı kesintileri olmadan onaylandı." dedi.
4.12.2018Dünya
Son dakika... Avrupa Birliği'nden İtalya'ya ret!
Son dakika... Avrupa Birliği'nden İtalya'ya ret!Avrupa Birliği, İtalya'nın 2019 bütçesini reddetti.
21.11.2018Dünya
AB, İtalya'nın bütçe taslağını reddetti
AB, İtalya'nın bütçe taslağını reddettiAvrupa Birliği (AB) Komisyonu, İtalya'nın 2019 taslak bütçe planını birliğin mali kurallarına ciddi uyumsuzluk içerdiği gerekçesiyle reddetti.
23.10.2018Ekonomi
Moody's İtalya'nın kredi notunu düşürdü
Moody's İtalya'nın kredi notunu düşürdüUluslararası derecelendirme kuruluşu Moody’s, İtalya’nın kredi notunu “Baa2”den “Baa3”e düşürdü ve not görünümünü durağana çevirdi.
20.10.2018Ekonomi
İhtiyaç halinde desteğe hazırız
İhtiyaç halinde desteğe hazırızNew York’ta ABD’li iş insanlarıyla buluşan Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak ekonomik kırılganlıklar konusunda proaktif yaklaşım takınacaklarını belirterek “Bankacılığa ihtiyaç olması halinde gereken desteği vermeye hazırız” dedi.
25.09.2018Ekonomi
Bakan Albayrak: İhtiyaç halinde bankalara desteğe hazırız!
Bakan Albayrak: İhtiyaç halinde bankalara desteğe hazırız!Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin borçlanma bakımından diğer yükselen piyasa ekonomileri ve dünya ortalamasından daha iyi durumda olduğunu belirterek, "İhtiyaç halinde bankalara gereken desteğe hazırız" dedi.
25.09.2018Ekonomi
Trump: ABD'de imal etsinler
Trump: ABD'de imal etsinlerABD Başkanı Donald Trump, gümrük vergileri hakkında açıklamada bulundu.
5.08.2018Dünya
Mehmet Şimşek'ten dolar açıklaması
Mehmet Şimşek'ten dolar açıklamasıBATMAN’da basın toplantısı düzenleyen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ekonomiyle ilgili endişeleri giderdiklerini belirtirken, dolardaki yükseliş için de "Dolar, tüm para birimlerine karşı değer kazandı" dedi.
18.06.2018Ekonomi
Kandil uzak hedef değil
Kandil uzak hedef değilİçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kandil’e operasyon sinyali verdi: Kandil bizim için artık uzak bir hedef değil. Bu bir operasyon meselesi değil zamanlama meselesi. Kandil, Türkiye için güvenli bir yer haline getirilecek
4.06.2018Gündem
Bakan Soylu'dan flaş Kandil operasyonu açıklaması
Bakan Soylu'dan flaş Kandil operasyonu açıklamasıİçişleri Bakanı Soylu, "Kandil bizim için artık uzak bir hedef değil. Kuzey Irak bölgesinde Hakurk hattında birçok noktaya kadar epey bir yer ele geçirildi.Milletimiz 'Kandil ne olacak' diye bir problem düşünmesinler"dedi. Kayyum atanan belediyelere yapılan yatırımları tek tek gösteren Soylu, koruculara da müjdeyi verdi ve "Şu ana kadar 1750 korucuyu uzman çavuş yaptık, bu sayıyı 5 bine çıkaracağız" ifadesini kullandı.
4.06.2018Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Kamu Borcu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kamu borcu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.