Kalp Damar Hastalığı

Kalp Damar Hastalığı

Son dakika Kalp damar hastalığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kalp damar hastalığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kalp damar hastalığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kalp Damar Hastalığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kalp damar hastalığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.280 kalp damar hastalığı haberi bulunmuştur. Tüm kalp damar hastalığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
İnme riskine dikkat! 'Eğer film çekmiş olsaydık, oğlumun hastalığını görebilirdik'
İnme riskine dikkat! 'Eğer film çekmiş olsaydık, oğlumun hastalığını görebilirdik'İstanbul’da Mucize Organ Beyin Sempozyumu’nun 4’üncüsü düzenlendi. Sempozyumda, inme geçirmiş ve yaşama tutunmuş birçok hasta, hasta yakını ve bu konuda uzman isimler bir araya geldi. İnme ve beyin hasarı yaşayan hastalar yeni bir hayata başladı ve bu yolculuk sürecini sempozyumda anlattı.
22.11.2024Yaşam
Doç. Dr. Gökhan Alıcı: “Kan sulandırıcı kullanma kararı mutlaka hekime bırakılmalı”
Doç. Dr. Gökhan Alıcı: “Kan sulandırıcı kullanma kararı mutlaka hekime bırakılmalı”Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Alıcı, kalp damar hastalıklarında yoğunlukla kullanılan ve dünyanın en çok bilinen ilacı olan kan sulandırıcı kullanımı konusundaki kararın mutlaka hekimler tarafından verilmesi gerektiğini, aksi takdirde fayda yerine zarar verebildiğini söyledi.
20.03.2024Adana
“Reçetesiz ve kolay ulaşılan soğuk algınlığı ilaçları tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor”
“Reçetesiz ve kolay ulaşılan soğuk algınlığı ilaçları tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor” Soğuk algınlığı ilaçlarının reçetesiz alınabilmesinin ve kolay ulaşılmasının tehlikeli sonuçlara yol açabildiğini söyleyen Prof. Dr. Şehmus Özmen, “Bu ilaçlar kalp hızını arttır, kaygı ve uykusuzluğa neden olur. Kalp ve damar hastalığı, hipertansiyon, diyabet, anjina ve çarpıntı sorunu olan hastalarda ise durumu kötüleştirebilir” uyarısında bulundu.  
21.12.2023Yaşam
Aşırı sıcaklara karşı peş peşe uyarılar geldi! Bakan Koca: Sıcak havalar tetikliyor
Aşırı sıcaklara karşı peş peşe uyarılar geldi! Bakan Koca: Sıcak havalar tetikliyor  Rekor sıcaklılar tüm Türkiye'yi etkilemeye devam ederken Bakan Koca'dan önemli uyarı geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşırı sıcaklıklarda nelere dikkat edilmesi gerektiğini paylaştı. Ankara Etlik Şehir Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Tolunay kalp ve tansiyon hastaları için önemli tavsiyelerde bulundu.
4.08.2023Gündem
Diyabet, tansiyon ve kolesterolü olanlar dikkat! Hepsi kalp sağlığına iyi geliyor
Diyabet, tansiyon ve kolesterolü olanlar dikkat! Hepsi kalp sağlığına iyi geliyorKalp krizine karşı kalkan oluyor, yüksek tansiyonu kontrol altına alıyor. Hepsi kalp damar sağlığını koruyor. Diyabet ve ailesel kolesterol sorunu olanlar için de öneriliyor. Kalp hastalıklarına neden olan risk faktörlerini bilmek ve buna göre yaşamak kalp sağlığını korumada etkili oluyor. İşte kalp hastalıklarına karşı koymanın ve kalp sağlığının korumanın yöntemleri...
21.01.2023Sağlık
Kavurmaya katı yağ eklemeyin
Kavurmaya katı yağ eklemeyinKurban Bayramı ve sonrasında etin nasıl tüketilmesi gerektiğine ilişkin açıklamalarda bulunan Uzman Diyetisyen Dilara Kefeli, “Kavurma yapıyorsak, katı yağdan uzak durmalıyız” dedi.
10.07.2022Sağlık
Kurban Bayramı’nda et tüketimine dikkat
Kurban Bayramı’nda et tüketimine dikkatKurban Bayramı’nda et tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Diyetisyen Tuba Yıldırım, kırmızı eti uygun pişirme yöntemleri ile pişirmek ve yeşilliklerle birlikte tüketmenin sağlığı korumaya yardımcı olacağını söyledi.
7.07.2022Sağlık
Kurban eti nasıl saklanmalı? Kurban eti nasıl tüketilmeli?
Kurban eti nasıl saklanmalı? Kurban eti nasıl tüketilmeli?Kurban Bayramı’na kısa süre kaldı. Uzmanlar bayramda şekerli besinlerle birlikte et tüketimi konusunda uyarıyor. Kurban Bayramı’nda şeker ve şekerli besinlerle et tüketiminin de arttığını belirten Diyetisyen Özden Örkcü; özellikle obezite, yüksek tansiyon, kalp-damar, mide rahatsızlığı ve diyabeti olan kişilerin beslenmelerine daha çok dikkat etmeleri gerektiğini ifade ediyor. Diyetisyen Özden Örkcü, kurban etlerinin küçük parçalar halinde kesilip buzdolabı poşetine veya yağlı kağıda sarılarak -2 derecede buzlukta ya da -18 derecede derin dondurucuda saklanmasını tavsiye ediyor. Diyetisyen Örkcü, insan sağlığı açısından tehlikeli sonuçlara yol açması nedeniyle etin çözünmesi için kalorifer ya da soba üzerinde bekletilmesi gibi yöntemlerin de tercih edilmemesini öneriyor.
4.07.2022Sağlık
Bayramda şeker ve et tüketimine dikkat! Bunu yapmak tehlikeli sonuçlara yol açıyor
Bayramda şeker ve et tüketimine dikkat! Bunu yapmak tehlikeli sonuçlara yol açıyorKurban Bayramında şeker ve şekerli besinlerle et tüketiminin de arttığını belirten Diyetisyen Özden Örkcü; özellikle obezite, yüksek tansiyon, kalp-damar, mide rahatsızlığı ve diyabeti olan kişilerin beslenmelerine daha çok dikkat etmeleri gerektiğini ifade ediyor. Diyetisyen Özden Örkcü, kurban etlerinin küçük parçalar halinde kesilip buzdolabı poşetine veya yağlı kağıda sarılarak -2 derecede buzlukta ya da -18 derecede derin dondurucuda saklanmasını tavsiye ediyor. Örkcü, insan sağlığı açısından tehlikeli sonuçlara yol açması nedeniyle etin çözünmesi için kalorifer ya da soba üzerinde bekletilmesi gibi yöntemlerin de tercih edilmemesini öneriyor.
4.07.2022Sağlık
Damar sertliği nedir? Damar sertliği belirtileri nelerdir?
Damar sertliği nedir? Damar sertliği belirtileri nelerdir?Damar sertliğinin, tıbbi adıyla ateroskleroz, vücudun atardamarlarını etkileyen ve tedavi edilmediğinde hayati tehlikeye yol açabilen kalp damar hastalığı olduğunu bildiren Kalp Damar Cerrahı Doç. Dr. Mustafa Seren, “Şeker hastalığı, obezite, sigara kullanımı, yüksek tansiyon, aile bireylerinde kalp hastalığının olması, hareketsiz yaşam ve sağlıksız beslenme damar sertliği riskini artırıyor. Damar sertliğinin belirtileri, hangi atardamarın etkilendiğine göre farklılık gösteriyor” dedi.
24.05.2022Sağlık
Erken teşhis hayat kurtarıyor
Erken teşhis hayat kurtarıyorSağlıklı bir toplum ve ilerleyen yaşlarda daha kaliteli bir ömre sahip olmak için koruyucu hekimliğin önemi ön plana çıkıyor. İç hastalıkları uzmanı Dr. Filiz Çalışkan, koruyucu hekimlik ile birçok önemli hastalığın erken teşhis ve tedavisinin mümkün olduğunu belirterek, yaş gruplarına göre yapılması gereken taramalar hakkında bilgiler verdi.
28.04.2022Sağlık
Hipertansiyonun reçetesi fiziksel aktivite ve egzersiz!
Hipertansiyonun reçetesi fiziksel aktivite ve egzersiz!Orta ya da yüksek yoğunlukta egzersiz yapan bireylerde kalp hastalıklarına bağlı ölüm oranları yüzde 15 daha düşüktür. Dengeli beslenme ve sağlıklı yaşam tarzında hipertansiyon hastalarına en az 30 dk süreyle ve haftada 5-7 gün arasında olacak şekilde yürüme, bisiklete binme, yüzme gibi orta yoğunlukta dinamik aerobik egzersizler öneriliyor. Dr. Ört. Üyesi Mert Sarılar Hipertansiyon hastalarında egzersizin önemini anlattı.
27.03.2022Sağlık
Koronavirüs salgını ile ilgili flaş uyarı! Aşılama yüzde 10'lara düştü, vaka artışa geçebilir...
Koronavirüs salgını ile ilgili flaş uyarı! Aşılama yüzde 10'lara düştü, vaka artışa geçebilir...Koronavirüs salgını, Omicron varyantı, aşı ve kısıtlamalarla ilgili son dakika uyarısı! Tekirdağ Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan, koronavirüs kısıtlamalarının kaldırılmasıyla hatırlatma dozu aşılanma oranının, yüzde 10'lara düştüğünü söyledi. Doğan, "Toplumsal rehavet var. Vaka sayılarında artış olabilir" dedi.
16.03.2022Gündem
Günde en az 5 bin adım uyarısı!
Günde en az 5 bin adım uyarısı!Prof. Dr. Vedat Göral, “Şişmanlık ilerleyen dönemlerde karaciğer yağlanması, hipertansiyon, diyabet ve bazı kanser türlerine neden olmaktadır. Çocuklarda bile obezitenin görülme sıklığı artmaktadır. Havuç, elma, kavun, karpuz gibi glisemik indeksi yüksek gıdaları çok tüketmemeli, düzenli egzersiz yapılmalı. Yetişkinler günde en az 5 bin adım atmalıdır” dedi.
4.03.2022Sağlık
Erken teşhis kalp krizi riskini yüzde 80 önleyebilir
Erken teşhis kalp krizi riskini yüzde 80 önleyebilirKardiyoloji Uzmanı Dr. Özgür Öz, kalp damar hastalıklarında gerekli tedbirlerin alınması sayesinde, erken teşhis ve tedaviler ile kalp krizi riskinin yüzde 80 oranında önlenebileceğini söyledi.
17.02.2022Sağlık
Kalp hastalığına yakalananların yaş ortalaması düştü
Kalp hastalığına yakalananların yaş ortalaması düştüTekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi Başhekimi ve Kalp Damar Cerrahisi Opr. Dr. Lütfi Çağatay Onar, kalp hastalığına yakalananların yaşının düştüğünü belirterek, "Son 1 yılda yapmış olduğumuz 212 açık kalp ameliyatının 60 yaş civarında olduğunu görüyoruz. Trakya bölgesinde kamu hastanelerinde açık kalp cerrahisinin başlamasından bu yana geçen sürede yaş ortalamasının 7-8 yaş gençleştiğini söylemek mümkün" dedi.
12.02.2022Sağlık
Haftada 1 bardak şekerli içecek çocukların beyin fonksiyonlarını bozuyor
Haftada 1 bardak şekerli içecek çocukların beyin fonksiyonlarını bozuyorYeni araştırmalar, şekerli içeceklerin çocukların beyin fonksiyonlarını olumsuz etkilendiğini ortaya koydu. Çin’de yapılan araştırmayla ilgili açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Muhammed Keskin, “Haftada 250 mililitre (1 bardak) tatlandırılmış içecek tüketen çocukların beyin fonksiyonları yüzde 30 oranında, 2 bardak tüketenlerin ise yüzde 60 oranında bozuluyor. Özetle şeker, çocukların beynin fonksiyonlarını ciddi oranda etkiliyor. Şekerle tatlandırılmış içeceklerden kastımız ise gazlı içecekler ve soğuk çaylar. Meyve sularını kastetmiyoruz. Çünkü meyve suları zaten şeker içeriyor. Ancak normalde meyve oldukça faydalıyken, yüksek oranda lif ve birçok vitamin içeriyorken, meyve suyu haline geldiğinde tüm liflerini kaybediyor. Bu nedenle meyve suyundan vitamin beklentimiz olmamalı. Buradaki asıl endişemiz, içerisine şeker eklenmemiş olsa bile, früktoz içeriyor olması” dedi.
17.01.2022Sağlık
Kalp sağlığını adım adım iyileştirecek öneriler
Kalp sağlığını adım adım iyileştirecek önerilerKalp damar hastalıklarının dünyada ölüm nedenlerinin en başlarında geldiğine dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. V. Özlem Bozkaya, “Kalp damar hastalığının görülme sıklığı genç nüfusta hızla artıyor. Amerika Kardiyoloji Derneği 2050 yılına kadar yalnızca ABD’de kalp damar hastalığı teşhisi konan kişi sayısının ikiye katlanarak 25 milyona ulaşacağını tahmin ediyor” dedi.
9.10.2021Arşiv
Ketojenik diyete dikkat! Kalp krizi...
Ketojenik diyete dikkat! Kalp krizi...Son yıllarda çok ve hızlı kilo vermek isteyen kişilerin başvurduğu ketojenik diyet için Kardiyolog Prof. Dr. Özlem Esen, uyarılarda bulundu. Özellikle kronik hastalıkları olan kişilerin bu tür diyetleri yapmaması gerektiğini belirten Esen, “Araştırmalarda, bu tür diyetlerin kalp krizi ve inme riskini de yüzde 40 artırdığını ortaya koyuyor. Bu nedenle karaciğer yağlanması olan, kalp damar hastalığı riski olan kişilerin uzun dönem bu diyetleri yapması tavsiye edilmemektedir” dedi.
14.09.2021Sağlık
Dar kanal hastalığına dikkat! Başka hastalıklarla karıştırılıyor!
Dar kanal hastalığına dikkat! Başka hastalıklarla karıştırılıyor!Yürürken, ayakta dururken belde3 oluşan ağrı, uyuşma, dolgunluk hissi, yanma, kramp gibi belirtiler dar kanal hastalığına işaret ediyor. Dar kanal hastalığının damar hastalıkları ile sık sık karıştırıldığını dikkat çeken Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanı, dar kanal hastalığı belirtileri ve teşhisi ile ilgili merak edilenleri anlattı.
9.09.2021Sağlık
Obezite hastaları damgalama ve ayrımcılığa maruz kalıyor!
Obezite hastaları damgalama ve ayrımcılığa maruz kalıyor!Obezitenin tedavisindeki görünmez engellerden damgalama ve ayrımcılığa dikkat çeken 'Rolüm Ağır, Peki Senin Rolün Ne?' projesi başladı. Proje, bireylerin hayatlarının pek çok alanında karşılaştıkları, damgalama ve ayrımcılık üzerine eğilerek obezitenin iyileştirilmesindeki en büyük engeli ortadan kaldırmayı hedefliyor.
3.09.2021Sağlık
K vitamininden zengin beslenenler kalp hastalıklarına yakalanmıyor
K vitamininden zengin beslenenler kalp hastalıklarına yakalanmıyorK vitamini bakımından zengin gıdaları tüketmek, kalp-damar hastalığı riskini azaltıyor. K vitamini, ıspanak, brokoli, domates, yumurta, süt ürünleri, yağlı tohumlar gibi birçok bitkisel ve hayvansal besinde bulunuyor.
14.08.2021Sağlık
Bayramda yağlı ve tuzlu gıda tüketimine dikkat
Bayramda yağlı ve tuzlu gıda tüketimine dikkatHava sıcaklıklarının artmasının özellikle kalp hastaları açısından risk oluşturduğu konusunda uyarılarda bulunan Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Cihan Altın, bayramda yağlı ve tuzlu gıda tüketiminin kalp sağlığı açısından ciddi problemlere yol açabileceğini söyledi. Altın, "Normalleşme süreci sonrasında insanlar yeniden dışarı çıkmaya başladı. Bu sıcak havalar, Kurban Bayramı ile birleştiği için kalp rahatsızlıklarında ciddi bir artış olması bekleniyor. Hem havanın sıcaklığı hem de bayramda yenilebilecek aşırı yağlı ve tuzlu yiyecekler gerek hipertansiyon gerek kalp yetmezliği gerekse koroner damarlarında tıkanıklık olan hastalarda ciddi tehlikeler yaratabilir" dedi.
20.07.2021Sağlık
"Kahvaltı öğünü atlanmamalı"
"Kahvaltı öğünü atlanmamalı"Sağlık Bakanlığı, Kurban Bayramı'nda kavurma ve kırmızı etin öğle öğününde tüketilmesini, akşam öğününde ise sebze, kuru baklagil gibi posa içeriği yüksek yemeklerin tercih edilmesini tavsiye etti.
19.07.2021Sağlık
Uzmanından 'kurban etini 24 saat sonra ve sebzeyle tüketin' önerisi
Uzmanından 'kurban etini 24 saat sonra ve sebzeyle tüketin' önerisiurban Bayramı’na sayılı günler kala aşırıya kaçmadan sağlıklı ve dengeli beslenmeye dikkat çeken İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi (İYYÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cüneyt Ulutin, kırmızı etin yanında sebze ve meyve gibi lifli gıdaların tüketilmesini önerdi.
18.07.2021Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kalp Damar Hastalığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kalp damar hastalığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.