Kahve Tüketimi

Kahve Tüketimi

Son dakika kahve tüketimi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kahve tüketimi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kahve tüketimi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kahve Tüketimi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kahve tüketimi gelişmeleri de dahil olmak üzere 510 kahve tüketimi haberi bulunmuştur. Tüm kahve tüketimi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yapay tatlandırıcıda acı gerçek! En çok 'şekersiz' etiketli ürünlerde bulunuyor
Yapay tatlandırıcıda acı gerçek! En çok 'şekersiz' etiketli ürünlerde bulunuyorAraştırmaya göre haftada 2 porsiyon ve üzeri yapay tatlandırıcılı içecek tüketenlerde bağırsak kanseri riski daha yüksek. Uzmanlar ayran ve doğal meyve sularını önerirken, zehir içeren yapay tatlandırıcılar özellikle ‘şekersiz’ etiketiyle satılan ürünlerde bulunuyor.
14.08.2024Gündem
Ağızdaki bakterileri anında yok ediyor! Macun bittiyse bununla çalkalayın: "Çünkü malik asit, d-limonen diş lekelerini çıkarır"
Ağızdaki bakterileri anında yok ediyor! Macun bittiyse bununla çalkalayın: "Çünkü malik asit, d-limonen diş lekelerini çıkarır"Diş lekeleri günlük yaşamınızı olumsuz etkileyebilir. Düzenli fırçaladığınız halde çay ve kahve tüketimi istenilen beyazlığa ulaşmanızı engeller. Bu meyvelerin içerisinde malik asit ve d-limonen maddesi var. İşte beyaz ve lekesiz dişler için ağız çalkayalacak o besinler...
29.01.2024Yaşam
Kahve dükkanlarındaki rezalet ortaya çıktı! Filtre kahveyi, bone ve kadın çorabıyla demliyorlar
Kahve dükkanlarındaki rezalet ortaya çıktı! Filtre kahveyi, bone ve kadın çorabıyla demliyorlarKahve tüketimi Türkiye'de son yıllarda arttı. Yapılan denetimlerde kahve dükkanlarındaki sağlıksız ortamlar da ortaya çıktı. Konya'da Doç. Dr. Ceyhun Can Özcan, sahadaki gözlemlerinde bazı işletmelerde kahvelerin, sağlıksız ortamlarda demlendiğini tespit ettiklerini söyleyerek, ''Filtre kağıdı kullanmak yerine, özellikle saç bonesiyle, kadın çorabıyla, maliyetleri düşürmek adına kahve demlemesi yapabiliyorlar. İçinde plastik barındıran ve sıcak suyla temas ettiğinde çözülen, kanserojen madde olan plastik içeren malzemeler kullanıyorlar'' dedi.
4.10.2023Gündem
Dünya Kahve Günü kutlama mesajları ve sözleri 2023 | Dünya Kahve Günü ne zaman çıktı? 1 Ekim Dünya Kahve Günü
Dünya Kahve Günü kutlama mesajları ve sözleri 2023 | Dünya Kahve Günü ne zaman çıktı? 1 Ekim Dünya Kahve GünüDünya Kahve Günü mesajları ve sözleri 2023 için araştırmalar başladı. Kahve, sıcacık dost sohbetlerinin vazgeçilmez bir parçasıdır. Tarihten günümüze uzanan kahve tüketimi, birçok kültürde özel bir yere sahiptir ve bu tüketim alışkanlığı kahve kültürünün oluşmasına katkı sağlamıştır. Dünya Kahve Günü, bu özel içeceği ve onunla birlikte gelişen kültürü kutlamak ve daha geniş bir kitleye tanıtmak amacıyla düzenlenirken, aynı zamanda kahve yetiştiricilerine destek olma amacını da taşır. Bu özel gün, kahve tutkunlarını bir araya getirerek dostlukları pekiştirir ve kahve dünyasının zenginliğini kutlar. Peki, Dünya Kahve Günü ne zaman çıktı? İşte Dünya Kahve Günü kutlama mesajları ve 1 Ekim Kahve Günü sözleri 2023…
30.09.2023Gündem
Kahve Kaç Kalori? Kahve Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Kahve Kaç Kalori? Kahve Besin Değerleri Ve Kalorisi...Kahve sıkça tüketilen bir içecektir. Farklı şekillerde tüketilen kahve herkes tarafından da çok seviliyor. Kahve tüketmenin pek çok faydası da uzmanlar tarafından açıklanmıştır. Ancak aşırıya kaçmadan tüketilen kahvenin faydası olacaktır. Fazla tüketilen kahve farklı sağlık sorunlarına yol açabilir.
11.07.2023Sağlık
Her 10 çalışandan 8’i 'güne kahve içmeden başlayamam’ diyor
Her 10 çalışandan 8’i 'güne kahve içmeden başlayamam’ diyorTürkiye’deki kahve tüketim alışkanlıklarını mercek altına alan bir araştırmaya göre, çalışanlar günde en az bir fincan filtre kahve tüketiyor.
Dozunda kahve tüketmek fiziksel performansı artırıyor
Dozunda kahve tüketmek fiziksel performansı artırıyorDozunda içilen kahvenin birçok yararı olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Ege Ramadanoğlu, “Kahvede bulunan kafein, epinefrin (adrenalin) hormonunun üretiminde önemli bir artışa neden olur. Korku ve heyecan durumlarında da artan bu hormon, insan vücudunu yoğun fiziksel efora hazırlar. Kahve tüketiminin ardından fiziksel performansta önemli bir artış gözlenir. Spor aktiviteleri veya fitness ile ilgilenen sağlıklı bireylerin spor salonlarına gitmeden yaklaşık yarım saat önce sade kahve tüketmesinde fayda vardır” dedi.
4.10.2022Sağlık
Kurban Bayramı’da beslenmeye dikkat! Uzmanından et tüketimi uyarısı!
Kurban Bayramı’da beslenmeye dikkat! Uzmanından et tüketimi uyarısı!Kurban Bayramı’nda özellikle et ve tatlı tüketiminde artış görülüyor. Bayramda beslenme konusunda uyarılarda bulunan Diyetisyen Çisil Güneş, sağlıklı beslenmenin ipuçlarını paylaştı.
8.07.2022Sağlık
Kahve iştah bastırıyor, vücut ağırlığını azaltıyor
Kahve iştah bastırıyor, vücut ağırlığını azaltıyorBeslenme ve Diyetetik Uzmanı Doç. Dr. Pınar Sökülmez Kaya, vücut ağırlığını azalttığı için kahve tüketimi ve kahveye olan ilginin daha çok arttığını söyledi.
8.07.2022Sağlık
Yaz sıcaklarında nasıl daha iyi uyuyabiliriz? Uzmanlar tek tek açıkladı
Yaz sıcaklarında nasıl daha iyi uyuyabiliriz? Uzmanlar tek tek açıkladıYaz aylarında uykuya dalmakta ya da kesintisiz uyumakta zorlananlar çareyi çeşitli yöntemlerle arıyorlar. Yastığını, çorabını yatmadan önce buzluğa koyan da var partneri ile yatakları ayıran da... İşte bunaltıcı sıcaklarda uyuyabilmek için uzman tavsiyeleri...
5.06.2022Gündem
Ramazan ayında ağız ve diş bakımını ihmal etmeyin
Ramazan ayında ağız ve diş bakımını ihmal etmeyinNecmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Tunçdemir, Ramazan ayında ağız ve diş bakımının ihmal edilmemesi gerektiğini belirterek, ağız ve diş sağlığını korumak adına yapılması ve uzak durulması gereken davranışları anlattı
18.04.2022Ramazan
Türkiye’de her 10 kişiden biri günde 5 fincandan fazla kahve tüketiyor
Türkiye’de her 10 kişiden biri günde 5 fincandan fazla kahve tüketiyorYapılan araştırmalar Türkiye’de her 3 kişiden birinin günde 1 fincan, her 10 kişiden birinin günde 5 fincandan fazla kahve tükettiğini gösteriyor. Pandemi sürecinde kahve tüketimindeki artış, olmadık kahvelere olan ilgiyi de yükseltti. Kahve atölyeleri adeta laboratuvara dönüşürken, olmadık lezzetleri tercih edenlerin sayısı da büyüdü. Tarçın, tahin, çilek, tereyağı ve Hindistan cevizi gibi farklı tatlarla aynı fincanda buluşan olmadık reçeteler, kahve tutkunlarına sıra dışı bir deneyim sunuyor.
22.03.2022Sağlık
Kısırlığa neden oluyor! Fast food, kahve tüketimi, sıcak duş...
Kısırlığa neden oluyor! Fast food, kahve tüketimi, sıcak duş...Türkiye'de yüzde 10 ila 20 arasında erkek infertilitesi görüldüğünü belirten Op. Dr. Nuh Aldemir, “Erkeklerde kısırlığın en sık sebebi varikoseldir. Enfeksiyonlar, kalıtsal hastalıklar, hormon bozuklukları, ilaç kullanımı, ağır metal ve çevresel toksine maruz kalmak kısırlığı artıran etkenlerdir. Ayrıca glütensiz beslenme, fast food, obezite, kahve tüketimi, sıcak duş alımı, çok sıcak ortamda çalışmak da infertiliye yol açabilir” dedi.
6.03.2022Sağlık
İdrar kaçırmadan korunmanın 7 yolu
İdrar kaçırmadan korunmanın 7 yoluHer 3 kadından birinin yaşadığı idrar kaçırma, gizlenen sağlık problemleri arasında yer alıyor. Tamamen doğuştan olan ya da sonradan gelişen, zorlu doğumlarla pelvik taban kaslarının zayıflaması sonucu da meydana gelebilen idrar kaçırma, özellikle kadınlarda ciddi bir sosyal ve psikolojik sorun olarak görülüyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Emine Barın, kadınlarda yaşanan idrar kaçırmanın nedenlerini ve tedavi yöntemlerini anlattı.
2.03.2022Sağlık
Türk kahvesi kanseri önlüyor
Türk kahvesi kanseri önlüyorBeslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Melisa Karataş, kahvenin kanser oluşumunu önlemek başta olmak üzere birçok hastalığı önleyici etkisinin bulunduğunu açıkladı. Türk kahvesinin kahvaltından sonra telvesiyle birlikte tüketilmesi gerektiğini ifade etti.
1.03.2022Sağlık
Ramazan ayında kabızlığa ne iyi gelir? Kabızlık nasıl geçer? Kabızlığa çözüm olacak öneriler!
Ramazan ayında kabızlığa ne iyi gelir? Kabızlık nasıl geçer? Kabızlığa çözüm olacak öneriler!Ramazan ayında beslenme düzenine dikkat etmeyenlerin sıklıkla karşılaştığı sağlık sorunlarının başında kabızlık geliyor. Peki ramazan ayında kabızlığa ne iyi gelir? Ramazan'da kabızlığı çözmek için yapılması gerekenler nelerdir? İşte kabızlık problemi ile ilgili tüm bilgiler...
26.06.2024Ramazan
Kahve tüketenler dikkat! O hastalığı tetikliyor
Kahve tüketenler dikkat! O hastalığı tetikliyorKahvenin yararları saymakla bitmiyor ancak. Tüketim miktarı büyük önem taşıyor. Fazla tüketilen kahve bazı hastalıkların oluşumuna zemin hazırlıyor.
13.02.2022Sağlık
Kahve fiyatlarına yüzde 50 zam geldi! 140 lira...
Kahve fiyatlarına yüzde 50 zam geldi! 140 lira...Zam geldi, fiyatı 140 TL’ye kadar yükseldi. Brezilya’da yaşanan iklim krizi nedeniyle Türk kahvesine olan ilgi azaldı, kahve satıcıları talebin düştüğünü açıkladı. Esnaf “İnsanlar kilo işi alırken şimdi ise gram şeklinde alıyor” diye isyan etti.
1.02.2022Ekonomi
Sağlıklı beslenme migren ataklarını azaltıyor!
Sağlıklı beslenme migren ataklarını azaltıyor!Genelde tek taraflı ve zonklayıcı karakterde, mide bulantısı hatta kusmanın eşlik edebildiği, ışık ve sese hassasiyetin olduğu, ataklar halinde gelen şiddetli baş ağrılarına sebep olan migreni beslenme ile kontrol altına almak mümkün. Peki, Migren hastalarının uzak durması gereken besinler neler? Migrende beslenme şekli nasıl olmalı? Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Belma Doğan Güngen anlattı.
27.11.2021Sağlık
Sinsice ilerliyor! Erken tanı siroza dönüşmesini önlüyor!
Sinsice ilerliyor! Erken tanı siroza dönüşmesini önlüyor!Karaciğer hücrelerinde yaklaşık yüzde 5 oranında yağ bulunması olağan bir durum ve sağlığımızı olumsuz etkilemiyor. Karaciğer yağlanması; karaciğer hücrelerinde normalden fazla yağ depolanması durumu olarak tanımlanıyor. Günümüzde tüm dünyada görülme sıklığı her geçen gün artan obeziteye paralel olarak karaciğer yağlanması da giderek yaygınlaşıyor. Öyle ki ülkemizde her 4 kişiden biri, karaciğer yağlanması problemiyle mücadele ediyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Oya Yönal, karaciğer yağlanması belirtilerini, tanı ve tedavi yöntemlerini anlattı.
25.10.2021Sağlık
Melatonin eksikliği, hastalık riskini artıyor
Melatonin eksikliği, hastalık riskini artıyorDiyetisyen Gizem Gençyürek, "Melatonin seviyesi normalden fazla düşerse, hastalıklara yakalanma riski artar, yaşlanma süreci hızlanır. Yetersiz uyku, stres, huzursuzluk durumları melatonin eksikliğini tetikler." ifadesini kullandı.
15.10.2021Sağlık
Kahve tüketimi yaşı 12’ye düştü
Kahve tüketimi yaşı 12’ye düştü1 Ekim Dünya Kahve Günü nedeniyle açıklamalarda bulunan Barista Eğitmeni Naim Koca, “Global kahve markalarıyla beraber Türkiye’de kahve içme yaşı 12’ye düştü. Bu noktada latte, cappucino, americano gibi Avrupai kahvelerin tüketiminin daha fazla olması rol oynuyor. Hepsi de Türk kahvesinin önüne geçti” dedi. Koca, Türkiye’de her yıl kafe sayısının yüzde 10 oranında arttığına dikkat çekerek sektörün güncel sorunlarıyla ilgili de bilgi verdi.
30.09.2021Yaşam
Anne sütünü artırmanın yolu emzirmeden geçiyor
Anne sütünü artırmanın yolu emzirmeden geçiyorAnne sütünü artıracak mucizevi bir besinin olmadığına dikkati çeken Prof. Dr. Nalan Karabayır, “Havuç, dereotu, arpa, yulaf, incir, keten tohumu gibi besinlerin sütü arttırdığı bildirilmekle anne sütünün artmasını sağlayan en önemli faktörün bebeği özellikle ilk aylarda, günde en az 8-12 kez, 15-20 dakika emzirmek olduğu unutulmamalıdır. Fazla miktarda çay ve kahve tüketimi içerdiği kafein nedeniyle bebekte ağlamalara neden olmak dışında idrar söktürücü etkisi ile annede sıvı kaybına da yol açabilir” dedi.
2.08.2021Sağlık
Çay ve kahve tüketimi glokomu tetikleyebilir
Çay ve kahve tüketimi glokomu tetikleyebilirProf. Dr. Mehmet Selim Kocabora, “Kafein içeriği yüksek filtre kahve ve enerji içecekleri hem göz içi basınç artışı hem de göz damarlarında daralma yaparak glokomlu hastalarda sinir hasarının artmasına neden olabilir. Çayın içerdiği antioksidan polifenoller ve kahvedeki klorojenik asidin aynı zamanda glokom riskinin ve hasarının azalmasına yol açtığı da iddia ediliyor” dedi.
28.07.2021Sağlık
İki bardaktan fazla kahve içenlerde bunama riski artıyor!
İki bardaktan fazla kahve içenlerde bunama riski artıyor! Yeni bir çalışma, çok fazla kahve tüketiminin beyin hacmini küçültebileceğini ve uzun vadede bunama riskini artırabileceğini ortaya koydu.
25.07.2021Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kahve Tüketimi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kahve tüketimi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.