İnme Tedavisi

İnme Tedavisi

Son dakika inme tedavisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan inme tedavisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını inme tedavisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İnme Tedavisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan inme tedavisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 135 inme tedavisi haberi bulunmuştur. Tüm inme tedavisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sinsice ilerliyor! Ömür boyu sakatlıklara neden oluyor!
Sinsice ilerliyor! Ömür boyu sakatlıklara neden oluyor!İnmenin sonuçları hayat boyu sakat kalmanıza sebep olacak sinsi bir hastalık olduğunu dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak, inme gelişmeden kolay tanı konulabileceğini belirtiyor. Ameliyatla sakat kalma ihtimalinin de ortadan kaldırılabileceğini söyleyen Prof. Dr. Çaynak, inme hakkında merak edilenleri anlattı.
14.12.2021Sağlık
İnmeye yol açan 7 önemli neden
İnmeye yol açan 7 önemli nedenHer yıl dünyada yaklaşık 17 milyon kişi inme (felç) geçiriyor. 6 milyon kişi de felç nedeniyle hayatını kaybediyor. Türkiye’de ise yılda yaklaşık 200 bin kişi inme geçiriyor. Peki, İnme belirtileri ne? İnme (felç) nedenleri nelerdir? Nöroloji Uzmanı Dr. Esra Mıhçıoğlu, inmeni nedenlerini anlattı.
17.12.2020Sağlık
Türkiye’de her yıl 40 bin kişi bu hastalıktan hayatını kaybediyor
Türkiye’de her yıl 40 bin kişi bu hastalıktan hayatını kaybediyorHalk arasında felç olarak bilinen inme, dünya genelinde kanser ve kalp hastalıklarından sonra en fazla ölüme yol açan sağlık sorunu olarak öne çıkıyor. Öyle ki ABD’de yapılan bir araştırmaya göre her bir dakikada bir kişi inme geçiriyor, her üç dakikada bir kişi bu nedenle yaşamını kaybediyor.
28.10.2020Sağlık
İnmede erken müdahale hayat kurtarıyor
İnmede erken müdahale hayat kurtarıyorDoç. Dr. Topçuoğlu, akut inme tedavisinde en önemli unsurun zaman olduğunu belirterek, erken müdahalenin hem hayat kurtardığını hem de sakatlıkların önüne geçtiğini bildirdi.
30.04.2020Sağlık
Yetişkinlerdeki en önemli sakatlık nedeni inme
Yetişkinlerdeki en önemli sakatlık nedeni inmeTürkiye ve dünyada yetişkin nüfustaki sakatlıkların, bağımlı yaşamanın, işgücü ve daha da önemlisi yaşam kayıplarının en önemli nedenlerinden olan akut inme, girişimsel radyolojik yöntemlerle, ameliyatsız olarak damar içinden tedavi edilebiliyor. Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Melih Topçuoğlu, akut inme ve akut inmeye bağlı tıbbi ve sosyoekonomik olumsuz sonuçların önlenmesinde girişimsel yöntemlerin çok önemli bir acil durum olduğunu söyledi.
30.04.2020Sağlık
'İnme'de ilk 6 saate dikkat!
'İnme'de ilk 6 saate dikkat!Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Özcan Özdemir, inme bulgularının ortaya çıkmasının ardından ilk 6 saatte uygulanacak olan beyin damarı açıcı tedavisi ile hastanın yüzde 80 ile yüzde 90 oranında başkasına bağımlı kalmayarak, kendi işlerini yapabilecek şekilde iyileşebileceğini söyledi.
2.11.2019Sağlık
Türkiye’de her yıl 40 bin kişi bu hastalıktan ölüyor
Türkiye’de her yıl 40 bin kişi bu hastalıktan ölüyorDahiliye Uzmanı Dr. Fatma Başıbüyük, 29 Ekim Dünya İnme Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada özellikle 55 yaşın üzerindeki herkesin daha dikkatli ve duyarlı olmasını istedi.
29.10.2019Sağlık
İnmeyle ölenlerin sayısı kazalarda hayatını kaybedenlerin iki katı!
İnmeyle ölenlerin sayısı kazalarda hayatını kaybedenlerin iki katı!Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Şerefnur Öztürk, 29 Ekim Dünya İnme Günü dolayısıyla AA muhabirine yaptığı açıklamada, inme belirtilerinin kişiden kişiye değişiklik gösterdiğini söyledi.
29.10.2019Sağlık
İnme en ölümcül üçüncü hastalık
İnme en ölümcül üçüncü hastalıkBEYİNDER Başkanı Prof. Dr. Uludüz, "İnme, nöroloji anlamında en ürktüğümüz hastalık. Neden? Çünkü dünyada yılda 17 milyon kişi inme geçiriyor ve bunlardan 6 milyonu hayatını kaybediyor." dedi.
28.10.2019Sağlık
İnme tedavisine yönelik yol haritası hazır
İnme tedavisine yönelik yol haritası hazırSağlık Bakanlığı tarafından, inme geçiren hastanın uygun merkeze sevk edilerek müdahalesinin yapılması için nöroloji kliniği, bilgisayarlı tomografi, yoğun bakım yatağı gibi kaynaklara sahip tüm hastanelerde inme birimleri kurulacak.
28.10.2019Sağlık
Kadir İnanır'ın acı günü
Kadir İnanır'ın acı günüKadir İnanır'ın ablası Elmas Bakar, hayatını kaybetti.
3.10.2024Magazin
Uzmanından uyarı: Obezite karaciğer yağlanmasına davetiye çıkarabilir
Uzmanından uyarı: Obezite karaciğer yağlanmasına davetiye çıkarabilirObezitenin tüm dünyada belirgin şekilde artarak önemli bir sağlık sorunu haline geldiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Gül Bora Makal, "Obez bireylerde sıklıkla karaciğerde yağlanma ve eşlik eden safra kesesi taşları görülür. Bazen bu durum karaciğer fonksiyon testlerinde bozulmaya kadar gidebilir" dedi.
22.01.2024Sağlık
Depremden kurtulan anne 10 yıl sonra bebeğine kavuştu
Depremden kurtulan anne 10 yıl sonra bebeğine kavuştuKahramanmaraş'ta yaşayan Lütfiye ve Mehmet Kuşat çifti, 10 yıllık evlilikleri boyunca biri 7 aylıkken anne karnında, diğeri doğduktan 22 saat sonra iki bebek kaybetti. Lütfiye Kuşat'ın üçüncü gebeliği ise 4 aylıkken düşükle sonuçlandı. Umudu kesen çift güzel haberi felakette aldı.
13.02.2023Gündem
Görmeniz arada bulanıklaşıyorsa dikkat!
Görmeniz arada bulanıklaşıyorsa dikkat!Günümüzde sıklıkla karşılaşılan ve her yaşta görülebilen diyabet hastalığı nedeniyle her yıl bir milyondan fazla kişi hayatını kaybediyor. Hastalığın risklerine rağmen ne yazık ki çoğu hasta diyabet olduğundan haberdar bile değil. Diyabetle mücadele için en önemli faktör ise yaşam tarzını değiştirmek. Bu farkındalığı artırmak için 14 Kasım günü, Dünya Diyabet Günü olarak kabul ediliyor.
14.11.2022Sağlık
Uyku apnesi ani ölüm riskini arttırıyor
Uyku apnesi ani ölüm riskini arttırıyorUyku Apnesi Sendromu, toplumda en sık rastlanan uykuda solunum bozukluğu olarak birçok kişinin hayatını olumsuz etkiliyor. Sinsi seyreden bu hastalık türünde dikkat edilmezse tehlikeli ve ölümcül sonuçlar olabilir.
11.09.2022Sağlık
Her 2 diyabetliden 1’i hasta olduğunu bilmiyor
Her 2 diyabetliden 1’i hasta olduğunu bilmiyorİç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Aktaş, dünyadaki her 2 diyabetli kişiden 1’inin diyabet hastası olduğunu bilmediğini söyledi.
18.08.2022Sağlık
Her 2 diyabetliden 1’i hasta olduğunu bilmiyor
Her 2 diyabetliden 1’i hasta olduğunu bilmiyorİç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Aktaş, dünyadaki her 2 diyabetli kişiden 1’inin diyabet hastası olduğunu bilmediğini söyledi.
18.08.2022Sağlık
Türkiye yaşlandıkça inme riski artıyor
Türkiye yaşlandıkça inme riski artıyorNöroloji Uzmanı Dr. Elif Sarıönder Gencer, inmenin tüm ölümlerin nedenleri arasında 3. sırada yer aldığına dikkat çekerek, “Türkiye’de yaşlanan nüfus ve değişen demografik veriyle birlikte, yılda 50 binin üzerinde, 100 bine yakın inme vakası bekleniyor” dedi. Gencer, yüzde ani kayma, aynı taraf kol ya da bacakta güçsüzlük, konuşma veya konuşulanı anlam sorunlarına yol açabildiğini belirterek, tedavide ilk 4 saatin büyük önemli olduğunu vurguladı.
22.07.2022Sağlık
Ölümcül örümcek zehrinden kalp krizi ilacı üretildi
Ölümcül örümcek zehrinden kalp krizi ilacı üretildiAvustralya’nın Queensland Üniversitesi’nden araştırmacılar, ölümcül örümcek zehrini kullanarak yeni bir kalp krizi ilacı üretti.
16.07.2022Dünya
Hipertansiyon sinsi bir hastalık
Hipertansiyon sinsi bir hastalıkKardiyoloji Uzmanı Dr. Necmettin Korucuk, toplumda 50-60 yaş üstü kişilerin yüzde 50'sinin hipertansiyon hastası olduğunu, bunların da yarısının durumlarının farkında olduğunu belirterek, "Hipertansiyon sinsi bir hastalık, vatandaşların birçoğu hipertansiyon hastası olduklarının farkında bile değiller" dedi.
16.05.2022Sağlık
İnme (felç) durumunda kalıcı hasarı önlemek mümkün mü?
İnme (felç) durumunda kalıcı hasarı önlemek mümkün mü?Nöroloji Prof. Dr. Dilek Necioğlu Örken, inme olarak bilinen felç hastalığını ve hastalık sonucu oluşabilecek hasar ile ilgili merak edilenleri sizler için derledi.
11.05.2022Sağlık
Sağlık Bakanlığı resmen duyurdu! Flaş karar, güncelleme yapıldı, artık...
Sağlık Bakanlığı resmen duyurdu! Flaş karar, güncelleme yapıldı, artık...Sağlık Bakanlığı son dakika olarak kamuoyuna duyurdu. Güncelleme yapıldı. Çok sayıda kişiyi doğrudan ilgilendiriyor. Sağlık Bakanlığı, Molnupiravir etken maddeli antiviral Kovid-19 ilacının kullanımına ilişkin güncellemeye gitti. İlacın kullanacağı yeni hasta grupları belirlendi. Buna göre, Molnupiravir etken maddeli ilaç, aşılama durumuna bakılmaksızın, tanısı PCR ile doğrulanmış, hafif-orta seyirli, semptomlarının ilk 5 gününde olan ve ağır Covid-19’a ilerleme açısından yüksek riskli, 18 yaş üstündeki şu hasta gruplarında da kullanılacak
13.04.2022Gündem
Kalp hastaları oruç tutabilir mi? İşte Kalp hastaları için Ramazan’ı sağlıklı geçirmenin yolları!
Kalp hastaları oruç tutabilir mi? İşte Kalp hastaları için Ramazan’ı sağlıklı geçirmenin yolları!Ramazan ile birlikte kronik hastalığı olanlar için uzmanlar sık sık uyarılarda bulunuyor. Bunların başında da kalp hastaları geliyor. Uzmanlar kalp hastalarının kontrol altında oruç tutabileceğini belirtiyor. Kalp hastalarının doktorları ile görüşerek onay almaları gerektiğini belirten Prof. Dr. Barış Çaynak, kalp hastaları için Ramazan önerileri verdi.
2.04.2022Sağlık
Bruce Willis’in hastalığı afazi nedir, neden olur? Afazi hastalığının belirtileri nelerdir, tedavisi var mı?
Bruce Willis’in hastalığı afazi nedir, neden olur? Afazi hastalığının belirtileri nelerdir, tedavisi var mı?Emmy ve Altın küre ödüllü 67 yaşındaki ünlü yıldızın ailesi 'Bruce Willis'in sağlık sorunlarıyla mücadele ettiğini ve 'afazi' teşhisi konulduğunu belirtildi. Söz konusu gelişmenin ardından afazi hastalığı ile ilgili yapılan aramalar arttı. Peki, Afazi hastalığı nedir, neden olur, belirtileri nelerdir? Afazi hastalığının tedavisi var mı, hangi doktora gidilir?
31.03.2022Sağlık
Müzik sadece ruhun değil, beynin de gıdası!
Müzik sadece ruhun değil, beynin de gıdası!Beyin sağlığını en çok etkileyen hastalıkların Alzheimer, demans, inme gibi hastalıklar olduğunu belirten uzmanlar, erken teşhisin önemine dikkat çekiyor. Beyni korumak için genel sağlığa dikkat etmenin önemli olduğunu belirten Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, düzenli egzersiz yapmayı, yoğun gerilimden uzak durmayı, hobiler edinmeyi ve okumayı, yeni şeyler öğrenmeyi tavsiye ediyor. Özellikle Alzheimer’dan korunmak için hayatın içinde olmanın önemini vurgulayan Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, “Yalnız yaşamayın, eve kapanmayın. Erken emekli olup kabuğunuza çekilmeyin. Hep aynı işlerle uğraşmayın, yeni şeyler deneyin” tavsiyesinde bulunuyor. Şarkı söylemenin hafızayı koruduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, “Şarkı söylemek de benzeri şekilde hafıza oluşturarak ve hafızayı koruyarak beyni uyarır” diyerek müziğin beynin gıdası olduğunu söyledi.
15.03.2022Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

İnme Tedavisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki inme tedavisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.