Son dakika İngiliz bilim insanları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İngiliz bilim insanları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İngiliz bilim insanları haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan ingiliz bilim insanları gelişmeleri de dahil olmak üzere 510 ingiliz bilim insanları haberi bulunmuştur. Tüm ingiliz bilim insanları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bazı insanların neden Kovid olmadığı belli olduİngiliz bilim insanları, Kovid-19 üzerine yaptıkları bilimsel çalışmada, bazı kişilerin virüse maruz kalmasına rağmen Kovid-19 olmadıklarını tespit etti. Bu kişilerin burunlarındaki özel hücrelerin, virüs yayılmadan önce fark ettiklerini ve vücutlarında virüse maruz kalmadan önce HLA-DQA2 adı verilen bir genin yüksek seviyelerde olduğunu belirledi.
Gizemli hepatit nedir, bulaşıcı mı? Gizemli hepatit belirtileri ne?Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) duyurdu! Gizemli hepatit 13 ülkeye sıçradı. Çocuklarda görülen gizemli hepatit vakaları artıyor. Gizemli hepatitte vaka sayısı 170'e yaklaşırken, virüs son olarak Kanada’da görüldü. Gizemli hepatit hastalığı çocuklarda ölüme varan ciddi sonuçlara neden oluyor. Hastalığı kökeni ile ilgili araştırmalar devam ediyor. İngiliz bilim insanları gizemli hepatit hastalığının F41 adlı bir adenovirüsten kaynaklanabileceğini açıkladı. Peki, Gizemli hepatit nedir, bulaşıcı mı? Gizemli hepatit belirtileri ne? Gizemli hepatit hangi ülkelerde görüldü? İşte detaylar…
Delta varyantı kapana 52 bin lira ödeyecekler!İngiliz bilim insanları son dönemde gündemden düşmeyen Delta varyantı ile ilgili hayli ilginç bir deneye imza atmaya hazırlanıyor. Sağlıklı gönüllülere Delta bulaştırıp inceleyecek olan ekip katılımcılara 4 bin 500 sterlin yani yaklaşık 52 bin TL ödeme yapacak. 2019'un son günlerinde hayatımıza giren koronavirüs son dönemde varyantları ile gündemde.
Delta varyantıyla ilgili kritik açıklama! Semptomlar değiştiKoronavirüs salgını dünyada etkisini devam ettiriyor. Yeni mutasyonlara karşı uyarılar arda geliyor. İngiliz bilim insanlarından Delta varyantı ile ilgili ezber bozan flaş bir açıklama geldi. Semptomları incelendi, belirti listesi güncellendi. Yaş gruplarına göre farklılık gösteriyor. Yapılan son araştırmalarda, aşıların Delta varyantına karşı ne kadar etkili olup olmadığı da netlik kazandı.
Koronavirüse karşı en çok etkili olan aşı! 2 aşıyı karşılaştırdılar...İngiliz bilim insanları, AstraZeneca ve Türkiye’de de uygulanan Pfizer/BioNTech aşılarını mercek altına aldı. İki aşıya ilişkin yapılan araştırmada çarpıcı bulgular elde edildi. Çalışmanın sonucunda, en çok antikor üreten yani en etkili aşı belli oldu.
İngiltere’de 'karışık aşı' klinik denemeleri genişletiliyorİngiltere’de koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında başlatılan ‘karışık aşı uygulaması’ klinik deneyinin genişletilerek, daha fazla sayıda kişiye uygulanacağı açıklandı.
Avrupa'yı korkutan uyarı: Yüzde 15 azalma tespit edildiİrlandalı, Alman ve İngiliz bilim insanları tarafından yapılan ortak araştırma sonucuna göre, Kuzey Avrupa ile İrlanda ve İngiltere’yi sıcak tutan akıntılar gelecek yüzyılda yön değiştirebilir ve daha da soğuyabilir. Yapılan gözlemler sonucunda, 1871 yılından günümüze bu akıntıların ısıtma gücünde yüzde 15 azalma tespit edildi.
2 doz Pfizer/BioNTech aşısı mutasyonlara karşı etkiliİngiltere’de bulunan Oxford Üniversitesi viroloji bölümü, 2 doz Pfizer/BioNTech koronavirüs aşısı olan kişilerin, virüsün Kent ve Güney Afrika mutasyonları dahil orijinal koronavirüse karşı güçlü bağışıklığa sahip olduğunu tespit etti. Bilimsel araştırma sonucundan yola çıkan bilim insanları, aşının mutasyonlu koronavirüse karşı güçlü koruma sağlamaya devam ettiğini açıkladı.
Aspirin koronavirüse faydalı mı? Aspirin'le ilgili çalışma başlatıldı!Koronavirüs tüm dünyada etkisini devam ettirirken, aspirin ile ilgili İngiltere'den umutlandırıcı bir haber geldi. Çalışmaya göre aspirinin koronavirüste ölüm riskini yüzde 50 azalttığı belirtildi. Bilim insanları Aspirin'in koronavirüs tedavisinde iyi gelme ihtimali olduğunu ve bu yönde deneme çalışmalarının başladığını duyurdu. Öte yandan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs tanısı konmadıkça kan sulandırıcı olarak aspirin kullanmanın riskli olduğunu özellikle çocuklarda Reye sendromuna neden olabileceğini söyledi.
Çin'den dünyaya yayıldı, ölümler başladıÇin'de ortaya çıkan yeni virüsten etkilenenlerin sayısının resmi rakamların çok ötesinde olduğu belirtiliyor. Virüsten etkilendiği teyit edilenlerin sayısı resmi rakamlara göre 50 civarında. İngiliz bilim insanları virüsten etkilenenlerin sayısının 1700'e yakın olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.Singapur ve Hong Kong, hava yoluyla gelen yolcularda tarama yapmaya başladı, ABD ise San Francisco, Los Angeles ve New York havalimanlarında tarama uygulamasına geçiyor.
Yumurtalarını dondurmak isteyen kadınlara kötü haber!Newcastle Doğurganlık Merkezi, İngiltere'deki tüm IVF doğumlarını 15 yıl öncesine kadar analiz etti. Araştırmaya göre, kadınların dondurulmuş yumurtalarını kullanarak gebe kalma şansı azalıyor. Uzmanlar, yumurta dondurma işlemi yapan kliniklerin kadınlara dondurulmuş yumurtadan gebe kalmak için beş deneme gerektirebileceğine dair bir uyarı yapması gerektiğini söylüyor.
Nefesten kanser teşhisiBilim insanlarının geliştirdiği yeni bir cihaz sayesinde kanser nefesten teşhis edilebilecek. Henüz taramada görünmeyecek kadar küçük olan tümörleri de tespit etmesi beklenen cihazın senede 10 bin hayatı kurtaracağı öngörülüyor.
Çin’de en eski insan kalıntısı bulundu!Bilim insanları Afrika dışında bilinen en eski insan kalıntısına Çin’de rastladı. Bulunan taş aletler, ilk insanlar veya onların yakın bir akrabası tarafından yaklaşık 2 milyon 120 bin yıl önce yapılmış
Kanser tedavisinde yeni yöntem!İngiliz bilim insanları, kanser tedavisinde yeni bir yöntem buldu. Uzmanlar ilaçlarını önce laboratuvar ortamında ürettikleri kanserli doku üzerinde deniyor, sonra işe yarayanları hastalarda kullanıyor.
Otizme kan testiyle teşhis!İngiliz bilim insanları, otizmin erken safhada teşhisini sağlayacak bir kan ve idrar testi geliştirdi. uzmanlar otizm ile kandaki protein hasarı arasında bağlantı olduğunu keşfetti.
Migren hastalarına müjde!Migrene karşı antikor tedavisi geliştirildi. İngiltere'de geliştirilen antikor iğnesinin migren nöbetlerinin sayısını ve ağrıların şiddetini azalttığı tespit edildi.
Yoksul ülkelerde satılan ilaçların yüzde 11'i sahte!Dünya Sağlık Örgütü, yoksul ve gelişmekte olan ülkelerde satılan ilaçların yaklaşık yüzde 11'inin sahte olduğunu açıkladı. Sıtma ve zatürreden kaynaklanan çocuk ölümlerinin önemli bir bölümünün sahte veya standart altı ilaçlardan kaynaklandığı bildirildi.
İngiliz Bilim İnsanları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ingiliz bilim insanları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.