Bilim İnsanı

Bilim İnsanı

Son dakika bilim insanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bilim insanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bilim insanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bilim İnsanı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bilim insanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.636 bilim insanı haberi bulunmuştur. Tüm bilim insanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Denizin altında sessiz tehlike! Marmara'da 24 metreye kadar yayıldı
Denizin altında sessiz tehlike! Marmara'da 24 metreye kadar yayıldıBandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi'nde 2021 yılında büyük zarara yol açan müsilaj oluşumunun yeniden ortaya çıktığını açıkladı. Prof. Dr. Sarı, 23 Ekim ve 25 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleştirdiği dalışlarda müsilajın 10 metreden başlayarak 24 metre derinliğe kadar yayıldığını ifade etti.
30.10.2024Gündem
Kurtulmuş: Büyük tarihsel birikimle, şimdi ikinci asra hazırlanıyoruz
Kurtulmuş: Büyük tarihsel birikimle, şimdi ikinci asra hazırlanıyoruzTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Şimdiye kadar geçmiş dönemlerde 16 devlet kurmuş ve sonuncusu olarak da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuş olan milletimizin, tarihsel bir sürekliliği vardır. Bu devletlerin her biri birbirinin devamıdır. Başka bir milletin devleti değildir. Selçuklu da bizimdir, Osmanlı da bizimdir, Cumhuriyet de bizimdir. Bunların arasını ayıran da bizden değildir. Bu kadar açık söylüyorum.” dedi.
19.10.2024Gündem
Geoffrey Hinton, Nobel alır almaz Sam Altman'a yüklendi: Öğrencimle gurur duydum
11.10.2024Yaşam
2024 Nobel Fizik Ödülü'nün sahibi belli oldu
2024 Nobel Fizik Ödülü'nün sahibi belli oldu2024 Nobel Fizik Ödülü'ne yapay sinir ağlarıyla makine öğrenimini mümkün kılan keşifleriyle ABD'deki Princeton Üniversitesi'nden John Hopfield ve "Yapay zekanın babası" olarak tanınan Kanada'daki Toronto Üniversitesi'nden Geoffrey Hinton layık görüldü.
8.10.2024Gündem
2024 Nobel Tıp Ödülü'nün sahibi belli oldu
2024 Nobel Tıp Ödülü'nün sahibi belli oldu2024 Nobel Tıp Ödülü'nü 'mikroRNA'nın keşfi ve gen düzenlemesi' çalışmalarından dolayı ABD'li Victor Ambros ve Gary Ruvkun kazandı.
7.10.2024Dünya
ChatGPT'nin üreticisi OpenAI'nin değeri 157 milyar doları buldu
ChatGPT'nin üreticisi OpenAI'nin değeri 157 milyar doları bulduYapay zeka teknolojileri alanındaki öncü çalışmalarıyla bilinen ChatGPT'nin üreticisi OpenAI, son finansman turunda 6.6 milyar dolar yatırım aldı.
3.10.2024Ekonomi
Sabri Ülker Vakfı'nda ödül töreni: Bilim Ödülü ‘Kök Hücre Biyolojisi’ alanına gitti
Sabri Ülker Vakfı'nda ödül töreni: Bilim Ödülü ‘Kök Hücre Biyolojisi’ alanına gittiBilimsel bilgileri topluma en doğru şekilde ulaştırma misyonuyla faaliyetlerini yürüten Sabri Ülker Vakfı tarafından 2016 yılından beri verilen Sabri Ülker Bilim Ödülü, İstanbul’da gerçekleştirilen törenle sahibini buldu. Toplum sağlığı üzerine araştırmalar yapan genç bilim insanlarına verilen en saygın ödül programları arasında yer alan Sabri Ülker Bilim Ödülü’nün bu yılki sahibi Berlin’deki Max Planck Moleküler Genetik Enstitüsü'nde Kök Hücre Kromatin Grubu’nun liderliğini yürüten Dr. Aydan Bulut Karslıoğlu oldu.
26.09.2024Gündem
James Webb Uzay Teleskobu görüntüledi! İlk kez bu kadar net görüntüler ortaya çıktı
James Webb Uzay Teleskobu görüntüledi! İlk kez bu kadar net görüntüler ortaya çıktıAstronomlar güçlü James Webb Uzay Teleskobu'nu "Ekstrem Dış Galaksi" adı verilen uzak bir noktaya çevirdi ve yıldız kümeleri barındıran yoğun kozmik bulutlara odakladı. Bölgenin ilk kez bu kadar yüksek çözünürlüklü görüntülerini çeken araştırmacılar, canlı yıldız oluşumları ve bu sıcak nesnelerden fırlatılan materyal "jetlerini" görüntüledi.
18.09.2024Dünya
Dünyada bir ilk! Japon bilim insanları, bilimsel keşif için 'yapay zeka bilim insanı' geliştirdi
Dünyada bir ilk! Japon bilim insanları, bilimsel keşif için 'yapay zeka bilim insanı' geliştirdiJaponya merkezli araştırma ve geliştirme şirketi "Sakana AI", bilimsel keşif için ilk kez "yapay zeka bilim insanı" sistemi oluşturdu.
13.08.2024Dünya
Uludağ’daki Gökyüzü Gözlem etkinliğinde görsel şölen! Bakan Kacır: Bilim ve teknoloji atılımlarını uzaya taşıyan bir Türkiye var
Uludağ’daki Gökyüzü Gözlem etkinliğinde görsel şölen! Bakan Kacır: Bilim ve teknoloji atılımlarını uzaya taşıyan bir Türkiye varTÜBİTAK 26. Gökyüzü Gözlem Etkinliği, Bursa Uludağ’daki Kirazlı Yaylası’nda Türkiye’nin dört bir yanından gök bilim meraklılarını bir araya getirdi. 3 gün süren etkinlikte astronomi meraklıları, perseid meteor yağmuru ile adeta görsel bir şölen yaşadı.
11.08.2024Ekonomi
Narlı Fayı nerede, kırıldı mı? Narlı Fayı nereden geçiyor?
Narlı Fayı nerede, kırıldı mı? Narlı Fayı nereden geçiyor?Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Kahramanmaraş'taki Narlı Fayı'na dikkat çekti. Sözbilir, "Narlı Fayı kırıldığında, 6.7 büyüklüğünde bir depreme neden olabilir. Tabii Sakçagöz Fayı'yla birleşirse, bu depremin büyüklüğü daha da artabilir." dedi.
6.08.2024Gündem
Bazı insanların neden Kovid olmadığı belli oldu
Bazı insanların neden Kovid olmadığı belli olduİngiliz bilim insanları, Kovid-19 üzerine yaptıkları bilimsel çalışmada, bazı kişilerin virüse maruz kalmasına rağmen Kovid-19 olmadıklarını tespit etti. Bu kişilerin burunlarındaki özel hücrelerin, virüs yayılmadan önce fark ettiklerini ve vücutlarında virüse maruz kalmadan önce HLA-DQA2 adı verilen bir genin yüksek seviyelerde olduğunu belirledi.
20.06.2024Dünya
Beyin kanserinin en agresfi türü olan glioblastoma teşhisi konuldu! Kendi çalışmasıyla tedavi oldu
Beyin kanserinin en agresfi türü olan glioblastoma teşhisi konuldu! Kendi çalışmasıyla tedavi olduBeyin kanseri teşhisi koyulduktan tam bir yıl sonra iş arkadaşıyla birlikte üstünde çalıştığı tedaviyle kendini tedavi ederek kanseri yenen Avustralyalı bilim insanı Dr Richard Scolyer, iş arkadaşı Profesör Georgina Long ile uzun zamandır birlikte yürüttüğü kanser tedavisiyle uzmanların gözetiminde tedavi olmayı başardığı açıklandı.
14.05.2024Gündem
Arabası olanlar dikkat! ‘Otomobilimizde zehir soluyoruz’
Arabası olanlar dikkat! ‘Otomobilimizde zehir soluyoruz’Yeni bir araştırmada, otomobillerin içindeki havada yüksek düzeyde toksik alev geciktirici bulunduğu ve bunun sağlık sorunlarına neden olduğu bildirildi.
9.05.2024Gündem
İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu raporu açıkladı!
İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu raporu açıkladı!Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, beraberinde 22 milletvekili, bir grup uzmanla Erzincan'a geldi. Komisyonda grubu bulunan partilerin tamamının temsilinin söz konusu olduğunu vurgulayan Başkan Uslu, AFAD'da düzenlenen bilgilendirme toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
7.05.2024Gündem
Bilim adamları uyardı! Göçmenlerin ölümleri yüzde 87'si insan kaynaklı
Bilim adamları uyardı! Göçmenlerin ölümleri yüzde 87'si insan kaynaklıGöçmen kuş ölümlerinin yüzde 87'si insan kaynaklı olduğu belirtilmesi üzerine KuzeyDoğa Derneği Başkanı, Utah ve özel bir Üniversitenin Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağan Şekercioğlu'nun katılımıyla 91 ülkede 161 bilim insanı, 2003-2021 yılları arasındaki 45 büyük göçmen kuş türüne yönelik ölümleri inceledi.
24.04.2024Gündem
TCG Kınalıada'dan yola çıktı!
TCG Kınalıada'dan yola çıktı!TCG Kınalıada korveti, Japonya'ya 134 yıl önce iadei ziyaret yapan Ertuğrul Fırkateyni, dönüş yolunda yakalandığı fırtına sonucu kayalıklara çarparak batan geminin anısına Uzak Doğu'ya sefere çıktı. TCG Kınalıada, 4,5 ay sürecek seyrinde 20 ülkeye demir atacağı belirtildi.
8.04.2024Gündem
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan emeklilik kararı
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan emeklilik kararıÇocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı, Türk bilim insanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ı tüm Türkiye salgın zamanlarındaki açıklamaları ile tanıyor.
27.03.2024Gündem
Adana'dan bilim dünyasına yeni soluk! Endemik bitki keşfedildi
Adana'dan bilim dünyasına yeni soluk! Endemik bitki keşfedildiAdana'da yeni bitki türü keşfedildi. Bitkiye kentin mitolojik adı olan 'Adanus' ismi verildi.
25.03.2024Adana
12 noktaya deprem erken uyarı sistemi geliyor! Artık önceden öğrenilebilecek
12 noktaya deprem erken uyarı sistemi geliyor! Artık önceden öğrenilebilecekDokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 3 yıl önce İzmir için başlattıkları deprem erken uyarı sistemi projesinin sonuna geldiklerini belirtti. Sözbilir, "Hem yazılı hem tasarım hem de mekanizma açısından tamamen yerli, yeni bir deprem uyarı sistemi geliştirdik. Geliştirdiğimiz sistemi önümüzdeki aydan itibaren 6 aylık bir deneme sürecine sokacağız. İzmir'de farklı lokasyonlardaki 12 istasyona yerleştireceğimiz bu sistem oluşacak depremlerle ilgili saniye saniye bize bilgi aktaracak" dedi.
16.03.2024Gündem
Bakan Kacır'dan İmamoğlu'na eleştiri: İstanbul'dan 700 kilometre ötede mitingler yapıyordu
Bakan Kacır'dan İmamoğlu'na eleştiri: İstanbul'dan 700 kilometre ötede mitingler yapıyorduSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu eleştirerek, “Geçtiğimiz yıl 14 Mayıs'ta cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde, kendisini hayali cumhurbaşkanı yardımcısı ilan ederek, İstanbul'dan 700 kilometre ötede mitingler yapıyordu” dedi.
11.03.2024Gündem
Emine Erdoğan: Alev Alatlı bir ülke uğruna savaştı
Emine Erdoğan: Alev Alatlı bir ülke uğruna savaştıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Tüm çabamız, çocuklarımızın elinden tutarak, hayallerine giden yoldaki engelleri kaldırmak içindir. Tıpkı ülkemizin en önemli değerlerinden birisi olan Alev Alatlılar yetiştirebilmek içindir" dedi.
10.02.2024Gündem
Depremi önceden tahmin edebilmek mümkün mü?
Depremi önceden tahmin edebilmek mümkün mü?Bir sene önce bugün, 6 Şubat 2023 Pazartesi günü büyük bir facia yaşadık ve sadece 9 saat arayla iki büyük depremle sarsıldık. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremler çok geniş bir alanda yıkım yarattı. Ülkemizi yasa boğan bu facia binlerce canımızı aldı ve geride kalanlara unutulması imkânsız bir acı bıraktı.
6.02.2024Gündem
Sempozyum Nedir, Özellikleri Nelerdir? Sempozyumda Soru Sorulur Mu?
Sempozyum Nedir, Özellikleri Nelerdir? Sempozyumda Soru Sorulur Mu?Sempozyum, diğer adı ile bilgi şöleni olarak da bilinen bir tartışma türüdür. Sempozyum bilimsel bir konunun olması ve alanında uzman kişiler ile yapılması özellikleri ile diğer tartışma türlerinden ayrılır.
4.02.2024Gündem
Nikel Kullanım Alanları Nelerdir? Nikelin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Nikel Kullanım Alanları Nelerdir? Nikelin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...Nikel, periyodik cetvelin 8. grubunda bulunur ve 1751 senesinde keşfedilmiştir. Günümüzde genellikle sanayi alanında kullanılan nikel uçak ve tren üretiminde de kullanılır.
27.01.2024Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Bilim İnsanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bilim insanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.