Güneş Sistemi

Güneş Sistemi

Son dakika güneş sistemi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan güneş sistemi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını güneş sistemi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Güneş Sistemi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan güneş sistemi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.397 güneş sistemi haberi bulunmuştur. Tüm güneş sistemi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ay'ın soğuk yüzüne seyahat! Eksi 167 dereceye uygun kıyafet giyecekler
Ay'ın soğuk yüzüne seyahat! Eksi 167 dereceye uygun kıyafet giyeceklerNASA astronotları gerçekten de korkutucu bir yere iniş yapacaklar.
31.10.2024Yaşam
Güneş, solar maksimum evresine girdi! Olağanüstü hava olayları olabilir
Güneş, solar maksimum evresine girdi! Olağanüstü hava olayları olabilirABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) ve ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Güneş'in, ‘Manyetik Güneş Döngüsü’ adı verilen 11 yıllık solar döngüsünde, manyetik kutuplarının değiştiği ‘solar maksimum’ evresine ulaştığını açıkladı. Solar maksimum evresinde Güneş, daha fazla enerji ve manyetik aktivite üretir, bu da Dünya'daki hava durumunu ve uzay hava koşullarını etkileyebilir.
16.10.2024Gündem
NASA, "tehlikeli" bölgeye gidiyor
NASA, "tehlikeli" bölgeye gidiyorNASA'nın Europa Clipper aracının "beyni" metalden bir kasada tutuluyor.
3.10.2024Yaşam
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Diyarbakırlı öğrencilerin sorularını yanıtladı: Eğer önceden neler olacağını bilmiyor olsam korkabilirdim
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Diyarbakırlı öğrencilerin sorularını yanıtladı: Eğer önceden neler olacağını bilmiyor olsam korkabilirdimTürkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Diyarbakırlı öğrencilerin sorularını yanıtladı. Uluslararası Uzay İstasyonu’nda bulunan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı, uzay meraklısı öğrencilerle görüntülü görüşmede, soruları cevapladı. Uzaylı görüp görmediğinin sorulması üzerine Gezeravcı, 'Uzaylı henüz görmedim ama görseydim, 'Sana Furkan’ın selamını getirdim' derdim herhalde. Herhangi bir uzaylı ile karşılaşmadım ama ben de merak ediyorum. Varlıklarını öğrenirsem farklı bir şey dönüşte seninle de paylaşacağım muhakkak.' şeklinde yanıt verdi.
31.01.2024Gündem
Titan'ın 'gizemli adalarının' sırrı çözülüyor
Titan'ın 'gizemli adalarının' sırrı çözülüyorUzay aracı Cassini, Satürn'ün uydusu Titan'ın yüzeyinde gerçekleştirdiği radar taramalarından elde ettiği verileri geri gönderdiğinde karşılaşılan sonuçlar akıllara durgunluk vericiydi. Taramalar, devasa sıvı metan göl ya da denizlerini, bu devasa denizlerdeki dalgasızlığı ve adalar gibi coğrafi şekilleri ortaya çıkardı. Bilim insanlarından oluşan ekip, bunların atmosferde oluşan, göllerde toplanan ve etrafta dolaşan organik molekül damlacıkları olabileceğini düşünüyor.
7. Sınıf Güneş Sistemi Ve Ötesi: Güneş Sistemi Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
7. Sınıf Güneş Sistemi Ve Ötesi: Güneş Sistemi Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!Dünya ile beraber birçok farklı gezegen güneşin etrafında döner. Güneş çok güçlü bir yer çekimine sahiptir ve böylece gezegenleri etrafında döndürür. Aynı zamanda dünyanın ısı kaynağı olarak da öne çıkar. Bu sebepten dolayı ve dünyanın şekli ile dönüşüne bağlı olarak mevsimler ortaya çıkar.
26.12.2023Eğitim
Asteroit Nedir, Özellikleri Nelerdir? Asteroitlerin Kimyasal Yapıları...
Asteroit Nedir, Özellikleri Nelerdir? Asteroitlerin Kimyasal Yapıları...Hem Güneş sisteminde hem de birçok farklı sistemde asteroidler bulunmaktadır. Bunların sayısının rakamla ele almak dahi mümkün olmaz. Ancak asteroidler meteorlar ile beraber ayrıca gezegenlerden farklı bir yapıya sahiptir. Küçük Güneş sistemi cisimleri olarak da ifade edilen bu sistemler, aynı zamanda bir gezegeni alt üst edecek güce ve boyutlara sahiplerdir.
14.12.2023Eğitim
Parker, Güneş'i solladı! En hızlı nesne rekorunu kırdı
Parker, Güneş'i solladı! En hızlı nesne rekorunu kırdıGüneş sistemi içinde saatte 635 bin 266 kilometre gibi dudak uçuklatan bir hızla ilerleyen Parker Solar Probe (Parker Güneş Sondası) insan tarafından yaratılan en hızlı nesne rekorunu kırdı.Güneş sistemi içinde saatte 635 bin 266 kilometre gibi dudak uçuklatan bir hızla ilerleyen Parker Solar Probe (Parker Güneş Sondası) insan tarafından yaratılan en hızlı nesne rekorunu kırdı.
'Uzaylılar 'yanı başımızda' olabilir mi?' sorusuna çok konuşulacak açıklama
'Uzaylılar 'yanı başımızda' olabilir mi?' sorusuna çok konuşulacak açıklamaKalın, asitli atmosferin altında, yüzeyi 475 derecelik sıcaklıkla kavrulan gezegen, Güneş Sistemi içerisinde dünya dışı yaşam bulmayı bekleyeceğiniz son yer olmalı.
Uzaylıların varlığı gerçek mi? NASA'dan açıklama: 'İnsanların inanmadığı çok şaşırtıcı olaylar var'
Uzaylıların varlığı gerçek mi? NASA'dan açıklama: 'İnsanların inanmadığı çok şaşırtıcı olaylar var'ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) son günlerde UFO tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Geçtiğimiz günlerde eski istihbarat ekiplerinin çıktıkları mahkemede UFO'ları gördüklerini iddia etmesi üzerine konu ABD kongresine taşındı. Harvard Üniversitesi'nden astrofizik profesörü Avi Loeb'da şaşartan bir açıklamada b ulunarak 28 gün sonra uzaylıların varlığı ile ilgili açıklama yapacaklarını söyledi.
6.08.2023Dünya
Saklı cenneti görebilmek için kilometrelerce yol yürüyorlar
Saklı cenneti görebilmek için kilometrelerce yol yürüyorlarSakarya’nın saklı cenneti olan Doğançay Şelalesi, her mevsim farklı güzellikleriyle yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Yol yenileme çalışması çerçevesinde araç trafiğine kapalı olan güzergahta vatandaşlar, doğal güzelliği görmek için kilometrelerce yol kat ediyor.
2.08.2023Yaşam
Güneş sistemi, dokuzuncu gezegen olmadan neden bir anlam ifade etmiyor? İşte sistemimizde gizlenen dev gezegen!
Güneş sistemi, dokuzuncu gezegen olmadan neden bir anlam ifade etmiyor? İşte sistemimizde gizlenen dev gezegen!Bildiğimiz Güneş sistemi, dokuzuncu gezegen olmadan neden bir anlam ifade etmiyor?
James Webb Uzay Teleskobu dört dev gezegenini görüntüledi
James Webb Uzay Teleskobu dört dev gezegenini görüntülediJames Webb Uzay Teleskobu (JWST) son olarak Satürn'ün de katılımıyla nihayet Güneş sistemimizin dört dev gezegenini de görüntüledi.
İlginç gezegen: Venüs'ün ikizi! TRAPPIST güneş sisteminde neler oluyor?
İlginç gezegen: Venüs'ün ikizi! TRAPPIST güneş sisteminde neler oluyor?TRAPPIST güneş sisteminin kayalık dünyaları bilim insanlarını çok etkiliyor. Bilim insanları, Webb teleskobunu TRAPPIST-1 c gezegeni üzerinde çalıştırdı.
Güneş Sistemi nasıl son bulacak? 'Dünya’nın geleceğini görüyoruz'
Güneş Sistemi nasıl son bulacak? 'Dünya’nın geleceğini görüyoruz'Gök bilimciler ilk kez, ölmekte olan bir yıldızın yörüngesindeki gezegenlerden birini yutmasıyla ortaya çıkan ışık patlamasını gözlemledi.
Heyecanlandıran keşif! Yaşanabilir başka bir dünya mı bulundu?
Heyecanlandıran keşif! Yaşanabilir başka bir dünya mı bulundu?Atmosferi var ve Dünya gibi: 'Aranan' gezegen keşfedildi mi?
NASA keşfetti Antalya'dan görüntülendi! Hızla dünyaya yaklaşıyor...
NASA keşfetti Antalya'dan görüntülendi! Hızla dünyaya yaklaşıyor...NASA tarafından 2022'de keşfedilen yeşil renkli kuyruklu yıldız hızal dünyaya doğru yaklaşıyor. Antalya'da 2 bin 500 rakımdaki TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi'nin 'Aygöz' adlı ufuk teleskobu, parlak yeşil renkteki C/2022 E3 (ZTF) isimli kuyruklu yıldızını görüntüledi. Gözlemevi Müdür Vekili Dr. Tuncay Özışık, "Bu hafta, Dünya'ya çok yakın ve bu uzaklık değişecek. Git gide kendi yörüngesi üzerinde Dünya'dan uzaklaşacak ve milyonlarca kilometre uzağa gidecek" dedi.
James Webb Uzay Teleskobu nedir, nerede, özellikleri neler, görevi ne? James Webb Uzay teleskobu Google'da Doodle oldu!
James Webb Uzay Teleskobu nedir, nerede, özellikleri neler, görevi ne? James Webb Uzay teleskobu Google'da Doodle oldu!NASA tarafından geliştirilen ve 25 Aralık 2021 yılında uzaya fırlatılan James Webb Uzay Teleskobu evrenin en net ve renkli fotoğrafını çekti. James Webb Uzay Teleskobu tarafından çekilen fotoğrafların yayınlanmasının ardından James Webb Uzay Teleskobu hakkında araştırmalar arttı. Merak edilen James Webb Uzay Teleskobu hakkında detaylı bilgiler…
Gezegenlerin aynı hizaya gelmesi ne demek? Gezegenlerin hizalanması bitti mi? Gezegenler yan yana nasıl izlenir?
Gezegenlerin aynı hizaya gelmesi ne demek? Gezegenlerin hizalanması bitti mi? Gezegenler yan yana nasıl izlenir?Nadir görülen gök olaylarından gezegensel hizalanma gökyüzü meraklılarının gündeminde. Satürn, Mars, Venüs ve Jüpiter ard arda sıralanması olarak tanımlanan gezegensel hizlanma olayı devam ediyor. Şafak vaktinde görülen bu gökyüzü olayı ilgiyle takip ediliyor. Peki, Gezegenlerin aynı hizaya gelmesi ne demek? Gezegenlerin hizalanması bitti mi? Gezegenler yan yana geldi mi? 24 Haziran gezegenler hizalanıyor mu? Gezegensel hizalanma ne demek? Gezegenler yan yana nasıl izlenir? İşte detaylar…
Bakan Varank, Güneş sistemini tartışan gençlerle buluştu
Bakan Varank, Güneş sistemini tartışan gençlerle buluştuSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Konya'da Güneş sistemi ile ilgili yaptıkları tartışma sosyal medyada gündem olan gençlerle bir araya geldi. Varank, gençleri Teknofest Azerbaycan ve Gökyüzü Gözlem Şenliği'nde misafir edeceklerini söyledi.
Gezegen hizalanması ne zaman? Gezegensel hizalanma ne demek? Satürn, Mars, Venüs ve Jüpiter ne zaman hizalanacak?
Gezegen hizalanması ne zaman? Gezegensel hizalanma ne demek? Satürn, Mars, Venüs ve Jüpiter ne zaman hizalanacak? Gökyüzü meraklıları nadir görülen gökyüzü olayı gezegensel hizalanmanın ne zaman izlenebileceğini araştırıyor. Satürn, Mars, Venüs ve Jüpiter tam bir hizada sıralandığı gökyüzü olayı Kuzey Yarımküre'den izlenebilecek. Peki, Gezegen hizalanması ne zaman? Gezegensel hizalanma ne demek? Satürn, Mars, Venüs ve Jüpiter ne zaman hizalanacak? İşte detaylar…
‘Bilim Tırı’ ile imkanlar kırsal mahallelerdeki okullara taşınıyor
‘Bilim Tırı’ ile imkanlar kırsal mahallelerdeki okullara taşınıyorŞahinbey Belediyesi bünyesinde hizmet veren Deneyap ve Bilim Şahinbey Atölyeleri, “Bilim Tırı” ile merkezin imkanlarını kırsal mahallelerdeki okullara taşıyarak, öğrencilere bilimi sevdiriyor.
Dünya dışı yaşam arayışında bir ilk! Hubble manyetik alan keşfetti
Dünya dışı yaşam arayışında bir ilk! Hubble manyetik alan keşfetti1990 yılından beri yörüngedeki görevini sürdüren Hubble Uzay Teleskobu son günlerinde ilginç bir keşfe imza attı. Hubble verilerini inceleyen bilim insanları Güneş Sistemi dışındaki bir gezegende ilk kez manyetik alan belirtilerine rastladı.
NASA uzay aracı Lucy'nin güneş panelinde sorun
NASA uzay aracı Lucy'nin güneş panelinde sorunABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Güneş Sistemi'ndeki "fosilleri" ortaya çıkarmak için 16 Ekim'de uzaya fırlattığı Lucy'nin güneş panellerinden oluşan kanadında sorun yaşandığını duyurdu.
NASA açıkladı: Otobüs büyüklüğünde gök taşı Dünya'yı sıyırıp geçti
NASA açıkladı: Otobüs büyüklüğünde gök taşı Dünya'yı sıyırıp geçtiOtobüs büyüklüğünde bir gök taşı, 17 Ekim Pazar günü Dünya'nın yakınından geçti. NASA verilerine göre 2021 TG14 adlı gök taşı, yakın geçiş sırasında gezegenden yaklaşık 250 bin km. uzaktaydı. Bu da aslında geçiş sırasında gezegene Ay'dan daha yakın olduğu anlamına geliyor. Zira Ay'ın Dünya'ya ortalama uzaklığı 385 bin km. olarak belirlenmişti.

Benzer Haber Etiketleri

Güneş Sistemi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki güneş sistemi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.