Son dakika Fesih yasağı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Fesih yasağı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Fesih yasağı haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan fesih yasağı gelişmeleri de dahil olmak üzere 162 fesih yasağı haberi bulunmuştur. Tüm fesih yasağı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Deprem bölgesindeki konteyner kentlerde 21 bin kişiye iş fırsatı!Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden sonra afet bölgesinde depremzedelerin barınmaları için konteyner kentler kuruldu. Deprem bölgesinde toplum yararına işlerde 21 bin kişiye iş kapısı açılırken, konteyner kentlerde iş fırsatı sunacak mobil ofis üniteleri kurularak, gençlere istihdam olanakları sunulacak
Yüzlerce sporcuyu ilgilendiren gelişme! Dikkat çeken fesih yasağı detayıYüzlerce sporcuyu ilgilendiren son dakika gelişmesi. Resmi Gazete’de yayımlandı, uyarılar art arda geldi. Hukukçu Ahmet Yavaş, “Profesyonel sporculara da İş kanunu hükümlerine dayanılarak fesih yasağı getirilecekse bu sefer bu karar işçi niteliğinde yargılanmak isteyen yüzlerce sporcu için emsal oluşturacak” uyarısında bulundu.
Hesaplara tek seferde 8.284 TL yatırılıyorZam yapıldı. Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Ödeme miktarı değişti. Temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere hesaplara 8.284 TL yatırılıyor. Temmuz ayı kamu çalışanları ve emekliler için zam ayı oldu. Kıdem tazminatı tavanı da temmuz ayı itibarı ile değişti. Yapılan zam ile 8.284 lira oldu. Kıdem tazminatının tek seferde ödenmesi gerekiyor. Ancak bazı işverenler taksitli ödeme yoluna gidiyor. İşveren kıdem tazminatı ödemesini taksitle ödemek isterse bunu çalışana bildirmesi ve onun da bu talebi kabul etmesi gerekiyor. Bu durumda ödeme taksitle yapılabiliyor ve işçinin taksitlendirilerek ödeme için faiz talep etme hakkı da bulunuyor.
Her ay 1.556 TL ödeniyor! Bir yıl sürüyorYüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. 12 ay boyunca 1.556 TL ödeniyor. Bazı durumlarda bu süre 18 aya kadar çıkıyor. Koronavirüs salgını sürecinde vatandaşların ekonomik olarak zor durumda kalmaması için sağlanan desteklerden bazıları devam ediyor. Özellikle pandemi sürecinde vatandaşların işini kaybetmemesi için bir dizi destek paketi devreye alındı. İşen çıkarma yasağının uygulanması bunlar içerisinde en önemli olandı. Pandemi döneminde istihdamı korumak amacıyla uygulanan kısa çalışma ve işten çıkarma yasağı 30 Haziran’da sona erdi. İşletmeler normalleşme döneminde iki teşvik mekanizması ile desteklenecek. Destekten yararlanabilmek için geçen yılki işçi sayısına ilave işçi almak gerekecek. İşçi sayısı geçen yılın altına düşenler ise teşviklerden yararlanamayacak.
2 bin 862 lira ödeniyor! Hemen başvurun, 30 gün içerisinde...Her ay 2.862 TL ödeme yapılıyor. Başvuranlar en az 6 ay para alıyor. Başvuruda süre sınırı bulunuyor. 30 gün içerisinde müracaat edilmesi gerekiyor. Bu süre içinde başvuru yapmayanlar daha az ödeme alıyor. Örneğin 10 ay maaş alacak bir sigortalı eğer 2 ay geç başvurursa 8 ay maaş alıyor. En düşük işsizlik maaşı 1.431 lira iken en yüksek miktar 2.862 lira olarak belirlendi. İşten çıkarma yasağı sona erdi. Bu süreçte işsiz kalanların işsizlik maaşından yararlanabilmeleri içerinde fesih işleminden itibaren 30 gün içerisinde İŞKUR'a işsizlik maaşından yararlanabilme için başvuru yapması gerekiyor. İşsizlik maaşı kişinin aldığı son brüt ücret üzerinden hesaplanıyor. İşte işsizlik maaşı ile ilgili merak edilenler...
Çalışanları ilgilendiriyor! O kağıda sakın imza atmayın, paranız yanar...Çalışan milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Sakın o kağıda imza atmayın. Paranızı alamazsınız ve mağdur olursunuz. 30 Haziran tarihinde ücretsiz izne çıkarma sona erdi. Ancak konuyla ilgili çok fazla şikayet geliyor. Bu tarihten sonra çalışanlar ücretsiz izne çıkartılamaz. İsteği olmadan ücretsiz izne çıkartılan çalışanlar haklı fesih ile kıdem tazminatını alıp işten ayrılabilir. Ancak bazı işverenler çalışanlardan ücretsiz izne çıkmayı kabul ettiğine dair imzalı yazı alıyor. Çok dikkat edilmesi gerekiyor. Eğer imzalarsanız haklı fesih hakkı kaybolur ve paranızı da alamazsınız.
Ücretsiz izin kıdemden sayılır mı? Ücretsiz izin kıdeme dahil edilir mi?Binlerce çalışanı ilgilendiriyor. Yeni dönem başladı. 1 Temmuz itibariyle kısa çalışma, fesih yasağı, tek taraflı ücretsiz izin gibi düzenlemeler sona erdi. Türkiye'de normalleşmeyle birlikte çalışma hayatında yeni bir dönem başladı. Pek çok çalışan da tek taraflı ücretsiz izin sürecinin tamamlanmasıyla birlikte hakları, kıdemleri ve emekliliklerine etki edip etmeyeceğini araştırıyor. Peki, Ücretsiz izin kıdemden sayılır mı? Ücretsiz izin süreleri kıdeme dahil mi? İşte ücretsiz izin ile ilgili merak edilenler...
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! 30 gün detayı, süreyi kaçıran...Milyonlarca çalışan için geçerli. 30 gün süre sınırı bulunuyor. Bu süre içerisinde başvuru yapılması gerekiyor. Kovid – 19 pandemisi dolayısıyla geçen yıl 17 Nisan’da başlayan işten çıkarma yasağı 30 Haziran’da sona eriyor. Yasağın bitmesinin ardından işten çıkarmalarda artış bekleniyor. İş Kanunu’na göre, işe iade davası açmak mümkün. Peki işten atılan herkes işe iade davası açabilir mi? İşe iade davasının kaç gün içinde açılması gerekir? Zaman aşımı süresi ne zaman başlar? İşveren işe iade edilen işçiyi başka bir yerde çalıştırabilir mi? İşe başlatmama tazminatı ne kadardır?
Ücretsiz izin ne zaman bitecek? Ücretsiz izin uzatıldı mı? Pandemi ücretsiz izin ödeneği uzatılacak mı?Ücretsiz izin desteğinde son günlere girildi. Ücretsiz izin parası olarak da bilinen ücretsiz izin desteği her ay Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenen tarihlerde hesaplara yatırılıyor. 30 Haziran’da, salgının başından bu yana işverenlere ve çalışanlara verilen desteklerin tamamı son bulacak olması nedeniyle milyonlar ücretsiz izin ile ilgili gelişmeleri takip ediyor. Peki, Pandemi ücretsiz izin ödeneği uzatılacak mı? Ücretsiz izin ne zaman bitecek? Haziran ayı ücretsiz izin maaşları ne zaman yatacak? Ücretsiz izin uzatıldı mı? İşte detaylar...
Ödemeler kesilecek! Milyonları ilgilendiriyor... 30 Haziran'da sona eriyor...Ödemeler kesiliyor... Özel sektör, kamu, milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. 30 Haziran'da sona eriyor. Geçen yıl mart ayından beri devam eden kısa çalışma ödeneği desteğinde süre 30 Haziran'da doluyor. Yeni bir düzenleme olmazsa kısa çalışma ödeneği, işten çıkarma yasağı ve ücretsiz izin desteği uygulamaları da çarşamba sona erecek.
İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor? İşçi çıkarma yasağı uzayacak mı? İşten çıkarma yasağı 1 Temmuz'da bitiyor mu?Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınan kararlar doğrultusunda 1 Temmuz itibariyle sokağa çıkma yasağı kalkıyor. Salgının ekonomik etkilerini azaltmak ve istihdamı korumak amacıyla 1 yılı aşkın süredir devam eden işten çıkarma yasağı da 1 Temmuz kararlarının adından merak konusu oldu. Peki, İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor? İşçi çıkarma yasağı kalkıyor mu? İşten çıkarma yasağı 1 Temmuz'da bitiyor mu? İşte detaylar...
Ücretsiz izne çıkarma hakkı uzatıldı mı, ne zaman bitiyor?İşten çıkarma yasağı süresince işveren işçiden onay almaksızın işçiyi ücretsiz izne çıkartabiliyor. İşçinin ayda 30 gün üzerinden kısa çalışma ödeneği hakkı varken ücretsiz izne çıkartılması, işçi açısından İş Kanunu’nun geçici onuncu maddesi gereğince işverenlere getirilen ücretsiz izne gönderme hakkı doğuyor. Peki, Ücretsiz izne çıkarma hakkı uzatıldı mı, ne zaman bitiyor?
Maaşlarda yeni dönem başlıyor! İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor...Çalışan ve iş yeri sahibi herkes merak ediyordu. Yeni dönem başlıyor. Maaşlar ve mesaide eskiye dönüş. Kısa çalışma sonrası mesai ve maaşlarda normalleşme başlıyor.30 Haziran itibariyle sona ermesi beklenen kısa çalışma uygulaması sonrasında tüm işçiler normal mesai düzenine geçecek. Maaşlar tam olarak ödenecek, primler 30 gün üzerinden yatırılmaya başlayacak.
10 gün kesintisiz izin! Çalışana güzel haberYıllık izin ile ilgili flaş açıklama. Yıllık izin ile ilgili bilinmeyenler ifade edildi. İşyeri kapansa bile evde çalışma imkanı bulanların, kapanma döneminde yıllık izin kullanma hakları olduğu gibi işverenin de bu işçileri istediği zaman yıllık izne çıkarma hakkı var. Tek fark, işveren yıllık izni işçisinin onayı olmadan bölemez. Yani, kapanma döneminde bile olsa işçisine sormadan 10 günün altında izin veremez. Onayı dışında böyle bir durum gelişirse, işçi daha sonra bu konudaki haklarını yasal yollardan geri alır. İşveren ancak işçinin onayıyla kapanma döneminin tatil olmayan günleri için ücretli izin kullandırabilir.
Tam kapanma desteği başvurusu nasıl yapılır? İşte E-Devlet tam kapanma maddi destek başvurusu!Ülke genelinde koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan 17 günlük tam kapanma kararının ardından hükümet pek çok yeni destek paketini devreye aldı. Vatandaşa pandemi sosyal destek başvurularının yanı sıra esnafa kira desteği, gelir kaybı desteği ve ciro desteği gibi yardımlar veriliyor. Buna göre emekli ikramiyeleri 1.100 TL’ye çıkarılırken, esnafa verilen kira desteği süresi de 1 ay uzatıldı. TESKOMB ve Halkbank aracılığıyla esnafa kullandırılan kredilerin taksit ödemeleri, daha sonra tahsil edilmek üzere TESKOMB tarafından bankaya ödendi. KOSGEB vasıtasıyla, toplamda 5 milyar lira bütçeli yeni bir destek programı başlatıldı. Peki, Tam kapanma desteği başvurusu nasıl yapılır? Esnafa kira desteği başvurusu nereden yapılır? Pandemi desteği başvuru şartları ne? Gelir kaybı desteği ve ciro desteği başvurusu nasıl yapılır? İşte tam kapanma desteği ile ilgili tüm detaylar...
Memur, emekli, işçi milyonlarca kişinin zamları belirlenecek! İşte masadaki talepler...Yaklaşık 3 milyon memur, 2 milyon memur emeklisi ve 1 milyona yakın işçi için toplu sözleşmeler önümüzdeki aylarda yapılacak. Milyonlarca çalışanın önümüzdeki iki yıl içinde elde edecekleri sosyal ve mali haklar belirlenecek. Masadaki talepler arasında kamu işçilerinin toplu sözleşmesinde vergi dilimi yüzde 20'de sabit olsun. Mevsimlik ve geçici işçilerin sorunları çözülsün. Emekli aylığı alt sınırı asgari ücret olsun. İstihdamda kadın, genç ve engelliye daha çok yer verilsin de var.
Mikro işletme destek paketi başvurusu ve şartları! KOSGEB faizsiz kredi başvurusu nasıl yapılır? KOGEB KOBİ desteği 2021…Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni pandemi destek paketi açıkladı. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB), tam kapanmayla birlikte işletmeciye 3 yıl ertemeli faizsiz kredi verecek. KOSGEB destek kredisi haberini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Peki, KOSGEB faizsiz ve ertelemeli kredi başvuruları ne zaman başlayacak? Mikro işletme destek paketi şartları nelerdir? İşte 2021 KOSGEB faizsiz kredi başvuru süreci…
Esnaf destek paketi başvuru nasıl yapılır, gelir kaybı desteği ne zaman yatacak, kimlere verilecek? İşte 3 yıl geri ödemesiz krediEsnafa destek paketi gelişmeleri takından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni pandemi destek paketi açıkladı. Destek başvuruları e Devlet sayfası üzerinden gerçekleştiriliyor. Gereli bilgilerin girilmesinin ardından başvuruların durumu ve sonuçları hakkında bilgi ise www.turkiye.gov.tr adresinden öğrenilebilecek. Esnaf destek paketi başvuru nasıl yapılır, esnafa yeni destek paketi gelir kaybı desteği kimlere verilecek? İşte 3 yıl geri ödemesiz kredi…
İşten çıkarma yasağıyla ilgili son dakika gelişmesi!Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiren karar! Koronavirüs salgını sonrası getirilen işten çıkarma yasağı ile ilgili son dakika gelişmesi. Ve süre resmen uzatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bayram müjdesi vererek, işten çıkarma yasağının 30 Hazirana kadar uzatıldığını açıkladı.
Kredi müjdesi! Faizsiz ve 3 yıl geri ödemesiz...Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiren 3 yıl ödemesiz ve faizsiz kredi müjdesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Kredi için 3 Mayıs Pazartesi'den itibaren e-Devlet üzerinden KOSGEB'e başvurular yapılacak. Krediden salgın sebebiyle gelir kaybına uğramış veya nakit akışı bozulmuş, istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmeler ile teknoloji alanında faaliyet gösteren şirketler yararlanacak.
İşçi çıkarma yasağı ne zaman bitecek? İşten çıkarma yasağı son gün ne zaman? Uzatılacak mı?Milyonlarca çalışanı ilgilendiren işten çıkarma yasağı ile ilgili son gelişmeler takip ediliyor. COVID-19 salgını nedeniyle alınan devlet tedbirleri kapsamında getirilen işçi çıkarma yasağının uzatılıp uzatılmayacağı merak ediliyor. Hem işverenlere hem de çalışanları korumak için hükümet tarafından devreye alınan işten çıkarma yasağı, Kısa Çalışma Ödeneği'nin (KÇÖ) tarihinin yeniden uzatılmasıyla birlikte yeniden gündem oldu. Hükümet tarafından koronavirüs sürecinde yeni tedbirlerin getirilmesi ile birlikte çalışanlar ve işverenler sıklıkla 'İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor, uzatılacak mı? İşten çıkarma cezası ne kadar? 2021 İşçi çıkarma yasağı ne zaman sona eriyor?' sorularını araştırıyor. Peki, İşçi çıkarma yasağı ne zaman bitecek? İşten çıkarma yasağı son gün ne zaman? İşte detaylar...
Çalışan milyonları kapsıyor! Yasak kalkıyor! 17 Mayıs'tan itibaren...Fesih yasağı 17 Mayıs'ta kalkıyor. Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Pandemiyle birlikte hayatımıza giren fesih yasağı geçtiğimiz yıl ilk kez uygulanmıştı. Ardından değişik dönemlerde süresi uzatılarak devam etti. Şu anda da 17 Mayıs'a kadar fesih yasağı yani işten çıkarma yapılamıyor. Ancak bunun bazı istisnaları da bulunuyor. İşte işten çıkarma yasağı ile ilgili tüm detaylar...
İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! Ve değişti, artık...Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiren karar! Kapsam genişletildi. 17 Mayıs'a kadar devam ediyor. Birçok çalışan tam olarak bilmiyor. Bazı işverenler tarafından amacı dışında uygulanıyordu. Çalışanları sevindiren karar verildi ve değiştirildi. 16 Nisan itibarı ile uygulanmaya başladı. Koronavirüs salgını sonrası getirilen işten çıkarma yasağı ile birlikte 'Kod-29' uzun süredir gündemdeydi. Birçok çalışan haksız yere bu kod gerekçe gösterilerek işten çıkarıldığını iddia etti. SGK çalışanların mağdur olmaması için, yaşanan süreçte iyi niyet sınırlarının aşıldığının görülmesi üzerine 'Kod-29' uygulamasına son verme kararı aldı. Artık ayrı ayrı kodlar uygulanıyor. İşten çıkarma yasağı ise 17 Mayıs'a kadar devam edecek. Ancak bazı istisnalar bu yasağın kapsamında bulunuyor. 7252 sayılı yasa ile bu istisnaların kapsamı da genişletildi. Hangi işlemler olursa işten çıkartma gerçekleşir? İşçiler haklarını nasıl arar? İşverenler hangi haklara sahip? İşte cevaplar...
Hesaba yatacak! Kabul edildi, 3 bin lira...Kafe-restoran çalışanlarına güzel haber. Ve Meclis'ten geçti. Hesaba yatacak. Yiyecek-içecek alanında faaliyet gösteren çalışanlar için nisan- mayıs aylarında geçerli olacak 1.500 TL’lik destek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçti. Yeme-içme sektöründe çalışan 537 bin kişi olduğunu belirten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem, 282 bin çalışanın 1.500 TL’lik destekten yararlanmasını beklediklerini söyledi.
Fesih Yasağı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fesih yasağı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.