Son dakika Favipiravir haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Favipiravir ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Favipiravir haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan favipiravir gelişmeleri de dahil olmak üzere 60 favipiravir haberi bulunmuştur. Tüm favipiravir haberleri aşağıda listelenmiştir.
Molnupiravir ve Paxlovıd ilaçları ile ilgili açıklama! 'Hastalık süresini azaltacak'Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, Covid-19 tedavisi için üretilen Molnupiravir ile Paxlovıd adlı ilaçların pandeminin daha hızlı sonlanması ve daha kontrol edilebilir olması açısından umut verici olduğunu bildirdi. Molnupiravir'in yakın zamanda Türkiye'de tedavi protokolüne ekleneceğini belirten Taşova, "İlaçların hastalık süresini ve yoğun bakımlardaki yoğunluğu azaltacağını bekliyoruz" dedi.
Bilim Kurulu Toplantısı ne zaman, saat kaçta olacak? Dikkatler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarında!Bilim Kurulu toplantısı son dakika gelişmeleri merakla takip ediliyor. Gözler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın toplantı sonrası yapacağı açıklamalara çevrildi. Omicron varyantı, 3'üncü doz BioNTech aşılama takvimi, vaka sayılarındaki son durum, yerli aşı ve Molnupiravir'in kullanımı ile ilgili konuların ele alınacağı Bilim Kurulu toplantısında, Bakan Koca açıklama yapacak. Peki, Bilim Kurulu toplantısı ne zaman, saat kaçta?
Prof. Dr. Ceyhan: 'Molnupiravir'de kesin veri yok, beklemek lazımHacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Türkiye'de Covid-19 hastalığına karşı tedavi rehberine eklenecek 'Molnupiravir' ilacının henüz Faz-3 çalışmasının tamamlanmadığını söyledi. Ceyhan, "Firma Faz-3 çalışmasındaki ara sonuçlar ile acil kullanım onayı aldı dolayısıyla ‘Molnupiravir’in henüz ne oranda etkili olduğuna dair kesin veri yok. Ara sonuçlar hep yanıltabilir insanları. Bence bu ilacın etkinliği ile ilgili Faz-3 çalışmasının bütün sonuçlarını beklemek lazım" dedi.
Ücretsiz olacak! Bakan Koca 'çok sürmeyecek' dedi ve duyurduSağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs nedeniyle Türkiye'de kısıtlama olup olmayacağı ile ilgili soruya "Türkiye'de yeni dönemde biz kapatmalarla salgın yönetimi düşünmüyoruz." dedi. Koca, koronavirüs tedavisinde kullanılan ''Molnupiravir' ilacıyla ilgili de konuştu, "Türkiye olarak zorunlu lisans vererek Türkiye'de üretimini birden fazla merkezde yaparak vatandaşı en ucuz maliyetle ücretsiz bu ilaçla buluşturmayı hedefliyoruz, bu çok sürmeyecek" ifadelerini kullandı.
Bilim Kurulu üyesinden 'favipiravir' açıklaması! 'İlacı kullanmış olanlar...'Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Kovid 19 hastalarında kullanılan "favipiravir" etken maddeli antiviral ilaçla ilgili bilim dünyasının merakla beklediği PRESECO çalışmasının sonuçlarını yorumladı. Faz 3 çalışmasında ilacın erken dönemde verilse dahi iyileşmeyi hızlandırmadığı gösterildi. Prof. Dr. Yavuz, ilacın Türkiye'de de Kovid tedavi protokolünden çıkarılacağını tahmin ettiğini söyledi. Yavuz, "Bu ilaç vücutta birikip herhangi bir şekilde istenmeyen bir sonuca yol açabilecek bir ilaç değil" dedi.
'Enfeksiyonu engelliyor virüs yoğunluğunu da azaltıyor’ Dünya bu ilacı bekliyor...Dünya bu ilaca kilitlendi. Korona tedavisinde aşıdan sonra yeni umut oldu. Türk Tabipleri Birliği (TTB), “Kovid-19 Pandemisi 18 Ay Değerlendirme Raporu”nda virüsün tedavisine yönelik kullanılan ilaçları masaya yatırırken, uluslararası onay süreci henüz sonuçlanmayan ancak uzmanlar tarafından “umut vaadedici” olarak nitelendirilen Molnupiravir’e ilişkin olumlu bir değerlendirmeye yer verdi.
Prof. Dr. Ceyhan: Ayırmanın tek yolu test!Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs ile soğuk algınlığını ayırmanın tek yolunun test yaptırmak olduğunu söyledi. Ceyhan, "Bir aileyi bırakın, ben de ayırt edemem. Sadece Covid-19 için değil, bu virüsler için de testler var, onları da yapmak durumundasınız" dedi.
Koronavirüs tedavisi gören çocuklarla ilgili 'ilaç' açıklamasıHacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs tedavisi gören çocuklarda hiç ilaç kullanmadıklarını belirterek, "Biz baştan beri çocuklarda hiçbir ilaç kullanmadık. Elde kesin deliller olmadığı sürece bir ilacı ya da aşıyı çocuklara uygulamanız mümkün değil. Biz çocuk ateşlendiğinde ateş düşürücü, belli belirtileri varsa onlara yönelik tedaviler, bol sıvı alması ve izole edilmesi şeklinde bir yaklaşım uyguladık, şu anda da aynı şeyi uyguluyoruz" dedi.
Kritik grip uyarısı: Bu yıl salgına karşı uyanık olmalıyızSağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, geçtiğimiz yıl çok seyrek görülen grip vakalarında bu yıl artış yaşanabileceğini söyleyerek kritik uyarılarda bulundu.
Koronavirüs anne karnındaki bebeği etkilemiyor!Koronavirüs süreci herkesi olduğu kadar hamileleri de fazlasıyla etkilemiş durumda. Birçok yanlış bilgi etrafta dolaşırken, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Salih Yılmaz merak edilen sorulara cevap verdi. Pandemi sürecinde dikkat edilen önlemlerle birlikte çok rahat bir şekilde doğumların gerçekleştiğini hatırlatan Dr. Salih Yılmaz, şimdiye kadar elde edilen bilgiler dahilinde koronavirüsün anne karnındaki bebeği etkilemediğinin altını çizdi.
Maske zorunluluğu ne zaman kalkacak? Açıklama geldiTam kapanma sona erdi, normalleşme adımlarına geçildi. Maske zorunluluğunun ne zaman kalkacağı merak konusu oldu. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, hem hastalığı geçirerek hem de aşılama ile toplumun yüzde 70'e yakınının bağışıklık kazanması halinde birçok alanda maske zorunluluğunun kalkabileceğini söyledi. Vaka sayıları ile ilgili de açıklama yapan Savaşçı, "Aşılanmayı artırırsak temmuz, ağustos gibi vakalarda ciddi düşüşler yakalayabiliriz. Muhtemelen bizim sonbaharda günlük vaka sayılarımız belki 500'ün altına bile düşmüş olacaktır." ifadelerini kullandı.
Maskeler ne zaman çıkacak? Dünyada aşının etkisi ile virüs yayılımı azalıyor!Maskeler ne zaman çıkacak? Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Savaşçı koronavirüse karşı maske ve aşının en büyük silah olduğunu söyleyerek, maske zorunluluğunun ne kadar süreceğini aktardı.
Dr. Ahmet İnal: Favipiravir erken dönemde etkili!Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Ahmet İnal, Covid-19 hastalarının tedavisinde kullanılan Favipiravir ilacının, erken dönemde etkili olduğunu söyledi. İnal, "Örneğin PCR pozitif, öksürük ve boğaz ağrısı varsa Favipiravir etkilidir. Yine PCR pozitif olup akciğer tutulumu varsa da yine Favipiravir’in etkili olduğu görülüyor" dedi.
'Favipiravir önemli yan etkilere yol açmıyor'Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Covid-19 hastalarının tedavisinde kullanılan Favipiravir ilacına ilişkin, "Hidroksiklorokinden farklı olarak, güvenlik açısından önemli yan etkilere yol açmıyor" dedi.
Bakan Varank: Sanayi sektörü son bir yılda 337 bin ilave istihdam oluşturduBakan Varank, "Pandemiye rağmen sanayi sektörü son bir yılda 337 bin ilave istihdam oluşturdu. Bu sabah açıklanan sanayi üretim endeksi verilerine göre ocak ayı sanayi üretimimiz beklentileri oldukça aşarak geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11,4; bir önceki aya göre ise yüzde 1 arttı." dedi.
Yüzlerce kovid hastası takip edildi! Kadınlarda saç dökülmesine yol açıyorİstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, koronavirüs tedavisi görmüş hastaların 9 aylık takipleriyle ilgili yaptığı açıklamada, "Özellikle kadın hastalarımızda saç dökülmesi sorununa yüzde 10'lara varan bir oranda rastlamaya başladık" dedi. Tükek, "Türkiye'de tekrar hastaneye yatış oranları kesinlikle Avrupa ve ABD'deki kadar yüksek değil. En fazla yüzde 5-10 bandında. Bu da muhtemelen sağlık sistemimizin daha iyi olması ve tedavi algoritmalarımızın uyumlu bir şekilde yürütülmesiyle başarıldı" ifadelerini kullandı.
"Kovid-19 ilaçları değil hastalığın kendisi kalp krizine neden olabiliyor"Prof. Dr. Azap, Kovid-19 tedavisinde kullanılan ilaçların kalp krizine yol açtığı iddiasının doğru olmadığını belirterek, "Tersine hastalığın kendisi damarların tıkanmasına ve kalp krizi, inme gibi rahatsızlıklara neden olabiliyor." dedi.
Bakan Varank: 4 aşı adayımızın hayvan deneyleri başarıyla tamamlandıSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türkiye, Kovid Türkiye 19 Platformu, Kovid 19'a yönelik tedavi odaklı 9 ilaç geliştirme ve bağışıklık kazanılması için 8 aşı geliştirme projesi başta olmak üzere toplam 17 proje üretiliyor. Ekosistemimizdeki 13 aşı adayı Dünya Sağlık Örgütünün listesinde. Yürüttüğümüz aşı projesi sayısına göre ABD ve Çin'in ardından 3. ülkeyiz." dedi.
"Kafalarına göre ilacı kesiyorlar"Elazığ’da daha önce Covid-19 hastalığını ağır geçiren İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Dr. Asena Serap Yalçınkaya, toplumda ilaç kullanımı ile ilgili büyük bir yanılgının olduğunu belirterek, “Kafalarına göre ilacı kesiyorlar. Bunun sonucunda daha kötü bir şekilde bize gelebiliyorlar. Hiçbir hekim, hastasını kötü etmek için ilaç vermez, öncelikle herkesin bunu anlaması gerekiyor” dedi.
Favipiravir ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki favipiravir haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.