Son dakika evlenme ödeneği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan evlenme ödeneği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını evlenme ödeneği haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan evlenme ödeneği gelişmeleri de dahil olmak üzere 73 evlenme ödeneği haberi bulunmuştur. Tüm evlenme ödeneği haberleri aşağıda listelenmiştir.
SGK 2023'te ödemeye başladı! SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandıklılar yararlanıyor, tek seferde 8.240 TLSosyal Güvenlik Kurumu tarafından 2023 yılında ödeniyor. SSK, Bağkur ve Emekli Sandıklılar yararlanıyor. Tek seferde 8.240 TL ödeme yapılıyor. Çalışanların statüsüne göre değişen ödemeler evlenme, cenaze ve emzirme ödeneğini kapsıyor. Ölüm halinde yapılan ödeme farkı 3 kata kadar çıkıyor. Emekli Sandığına mensup emekli memurlar ve emekli olacak kişilerin ölümü halinde yakınlarına 8.240 TL ödeme yapılıyor.
SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandıklılar yararlanıyor! SGK ödüyor, 4 bin 473.46 TL...Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeniyor. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensupları yararlanıyor. Tek sefere mahsus 4 bin 473 lira ödeme yapılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan verilen evlenme, cenaze ve emzirme ödenekleri çalışanların statülerine göre değişiyor. Kamu çalışanlarında ise 2008 öncesi ve sonrası ayrımı uygulanıyor. Ölüm halinde yapılan ödemeler arasında fark üç kata kadar ulaşıyor. Emekli Sandığı’na tabi mevcut emekli memurlar ile gelecekte emekli olacak kişilerin vefatı halinde de yakınlarına 4 bin 473.46 TL ölüm yardımı yapılıyor.
SGK'dan aylığın 24 katı destek! Hesaplara yatacak!SGK hesaba yatırıyor. Aylığın 24 katı destek ödeniyor. SSK ve Bağ-Kur sigorta kolu üzerinden yetim maaşı alanlar aylıklarının 24 katına kadar evlenme ödeneği alabiliyor. Buna göre, 2 bin lira alan 48 bin lira evlenme ödeneği imkânına sahip olabiliyor. Emekli Sandığı'ndan yetim aylığı alanlar aylığın 12 katı üzerinden evlenme ödeneği hesaplanıyor. Emekli Sandığı'ndan 2 bin lira yetim aylığı ödemesi 24 bin lira olur. Evlenme ödeneği yetim aylığının yattığı hesaba yatırılıyor. Evlenme ödeneğinden sadece Emekli Sandığı, SSK'dan değil Bağ- Kur'dan yetim aylığı alanlar da yararlanabiliyor. Evlilik parası anne ya da babadan alınan gelir, aylığın iki yılık toplamının peşin ödenmesi anlamına geliyor. Dul olup yeniden evlenenler ise ikinci defa bu ödenekten yararlanamıyor.
Birçok ödeme yapılıyor! SSK ve Bağ-Kur'lular faydalanıyor, süre sınırı bulunuyor, borç varsa...Ödemeler Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılıyor. Çoğu kişi bilmiyor ama onlar da ödeneklerden yararlanabiliyor. Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. İş yerinde bulunduğu sırada ve yürütmekte oldukları işleri nedeniyle maruz kalınan kazalar iş kazası sayılıyor. İş kazası ile ilgili önemli detaylar bulunuyor. En önemlisi ise uzun yıllardır bu sigorta kolu SSK tarafından işçiler için güvence sağladı ve iş kazası denince akla da ilk işçiler geldi. Ancak yapılan yardımlardan artık Bağ-Kur’lular da faydalanabiliyor. İş kazası hallerinde SGK birçok ödeme yapıyor. Ancak süre ve borçlu olmama şartı da bulunuyor. İş kazası ile ilgili tüm bilgiler...
SGK ödüyor! 4/1-(a), 4/1-(b), 4/1-(c) kapsamında çalışanları kapsıyor! Ek ödeme ve...SGK tarafından ödeniyor. Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. 4/1-(a), 4/1-(b), 4/1-(c) kapsamında çalışanlar için geçerli. Maaş ve ek ödemeler için Sosyal Güvenlik Kurumu'nca milyonlarca lira ayrılıyor. Evlenme ödeneğinden cenaze parasına birçok kalemde çalışanların ihtiyaç duydukları dönemde destek sağlanıyor. Ayrıca 14 milyon emekli sayısı ile Türkiye 100’den fazla ülkenin nüfusunu geride bırakıyor. Tüm bunlar Sosyal Güvenlik Kurumu'nda aktif/ pasif dengesinin bozulmasına neden oluyor. Bir sosyal güvenlik sisteminin mali bakımdan ayakta durabilmesi için aktif/pasif sigortalı oranının asgari 4 olması gerekiyor. Ancak Türkiye'de bu rakam henüz 2'ye ulaşamadı. SGK'nın aktüeryal yapısının alınacak tedbirlerle aktif-pasif oranının artırılması büyük önem taşıyor. Peki bunun için ne gibi önlemler alınmalı? İşte kalem kalem SGK tarafından çalışanlara ve emeklilere yapılan ödemeler ve SGK'nın aktüeryal dengesinin sağlanması için yapılması gerekenler...
SGK'ya başvuranın hesabına yatıyor! Son dakika aylık ve maaş açıklaması!SGK'dan gelir ve aylıklarla ilgili son dakika açıklaması geldi. 5 yıl içinde başvurmayanın hakkı yanıyor. Başvurmayana gelir ve aylık bağlanmıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) iş kazası, meslek hastalığı, vazife malullüğü ve ölüm hallerinde bağlanması gereken gelir ve aylıkların yazılı olarak talep edilmesi gerekir. SGK, yazılı talep olmadıkça kendiliğinden gelir veya aylık bağlamaz. Bu tür gelir ve aylıkların, hakkın kazanıldığı tarihten itibaren beş yıl içinde istenmeyen kısmı zamanaşımına uğrar. Son beş yıllık dönemin aylık ve geliri topluca alınabilir ancak daha eski döneme ait haklar kaybolur. Ölen sigortalıların hak sahiplerine cenaze ödeneği verilir ama beş yıl içinde talep edilmediği takdirde hak düşer. Benzer şekilde, yetim aylığı almakta olan kız çocuklarına evlenmeleri halinde, aylık veya gelirinin 24 katı tutarı kadar evlenme ödeneği (halk arasında çeyiz parası olarak da adlandırılır) ödenir. Evlenme ödeneğinin beş yıl içinde talep edilmemesi halinde hak düşer.
SGK'dan son dakika kararı! Resmen duyuruldu, maaşlar anında kesiliyorSosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. SGK'dan son dakika kararı! Binlerce kişinin maaşı kesildi. Maaş kesintisi kararının detayları belli oldu. Benzer durumda çok sayıda kişi bulunuyor. SGK tek tek tespit ediyor. Maaş kesintileri devam edecek. Sosyal Güvenlik Kurumu anne ya da babası ölen kız çocuklara maaş bağlıyor ve evlenene kadar kız çocuklarına aylık ödenmeye devam ediyor. Evlenenlerin yetim aylığı kesiliyor. Ancak boşanma durumunda yeniden yetim aylığı alma imkanı doğuyor. Yetim kalan ve maddi imkanı yetersiz olanlar için sağlanan bu hak pek çok kişi tarafından suistimal ediliyor. Maaş almak için sahte boşanma davaları açılıyor. Kağıt üzerinde boşanan çiftler birlikte yaşamaya devam ediyor. Bu gibi durumlarda Sosyal Güvenlik Kurumu'na şikayetler geliyor. Gelen bildirimleri değerlendiren SGK sahte olarak boşanan ve yetim aylığı alanların maaşlarını kesiyor. Ödenen aylıklar da faizi ile birlikte geri istenebiliyor.
15 bin lira ödeniyor! Karşılıksız 5 yıl sınırı var...SSK'lı Bağkur'lı memur, dul, yetim herkesi için için geçerli. Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. En az 15 bin lira ödeniyor.5 yıl sınırı var, bu sürede başvurmayan hakkını kaybediyor. Ölüm aylığı alan kız çocukları evlenmeleri durumunda yetim aylığı kesiliyor. Evlilik nedeniyle yetim aylıkları kesilecek olan kız çocuklarına devlet tarafından çeyiz parası ödeniyor. SSK veya Bağkur’dan vefat eden eşinden dolayı aylık almakta olan dul eşin, yeniden evlenmesi halinde kendisine çeyiz parası ödenmiyor, kişinin kız çocuğunun evlenmesi durumunda çeyiz parası var. Fakat dul memur eşin evlenmesi halinde, kendisine de 12 aylık çeyiz yardımı veriliyor. Ayrıca anne oğlundan veya kızından dolayı Emekli Sandığı’ndan yetim aylığı alıyorsa, evlenmesi halinde yine maaşının 12 katı kadar çeyiz yardımı sağlanıyor.
SGK'ya başvurana 24 aylık maaş peşin olarak ödeniyor! Süre sınırı var, 36 bin ve....Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvuru şartı bulunuyor. 2 yıllık maaş tek seferde banka hesaplarına yatırılıyor. Süre sınırı bulunuyor. 5 yıl içerisinde müracaat etmeyenler hakkını kaybediyor. SGK ve Bağ-Kur için 24 aylık maaş ödemesi yapılıyor. Aylık 1.500 TL alan bir kişiye tek seferde 36 bin liralık ödeme yapılıyor. Devlet tarafından kız çocuklarına anne ve babasının ölümü nedeni ile sağlanan destek evlenene kadar sürüyor. Evlilik sürecinde ise çeyiz desteği veriliyor. Anne ya da babası SGK ve Bağ-Kur'dan emekli olanlar iki yıllık yetim aylığı tutarını çeyiz desteği olarak alıyor. Ancak memurlar için durum farklı. İlk kez 1 Ekim 2008 öncesinde memur olmuş anne ya da babadan ölüm aylığı alan kız çocuğuna 12 aylık ölüm aylığı tutarında evlenme ödeneği ödeniyor. Yani 1.500 TL'lik ölüm aylığı alan kız çocuğuna 18 bin TL evlenme ödeneği ödeniyor. Bu farklılığın nedeni 5434 sayılı kanunda evlenme ödeneğinin tutarının 12 ay olarak belirlenmesi. Öte yandan yerim aylığı alırken evlenen ve sonrasında boşanan kişilere yeniden yetim aylığı bağlanıyor. Buradaki dikkat çeken detay ise çeyiz parası alınan sürenin tamamlanmış olması. Yani SSK ve Bağ-Kur'dan yetim aylığı alanlar evlilik tarihi itibarı ile iki yıl sonrasında tekrar yetim aylığı alabiliyorlar.
SGK resmen duyurdu ve harekete geçildi! Maaşlar kesiliyor, SSK'lı, Bağ-Kur'lu fark etmiyorMaaşlar kesiliyor. SGK harekete geçti. Tek tek tespit ediliyor. SGK ya da Bağ-Kur farkı bulunmuyor. Maaş kesintisi ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu para iadesi talep ediyor. Paralar faizi ile geri ödeniyor. Vefat eden babadan yetim, ölüm aylığı almak için anlaşmalı boşanıp eşiyle yaşamaya devam edenlerden aylıkları cezasıyla geri alınıyor. Dolandırıcılıktan da suç duyurusunda bulunuyor.
Kimler evlilik ikramiyesi alabilir? Evlilik ikramiyesi almak için şartlar ne? Sosyal Güvenlik Kurumu, anne ve babasından dolayı aylık alanlara bir defaya mahsus verilen evlilik ikramiyesi veriyor. Hak sahiplerine rahat nefes aldıran uygulama evlenen binlerce gencin giderini karşılamaya yardımcı oluyor. Peki, Evlilik ikramiyesi nasıl alınır? Kimler evlilik ikramiyesi alabilir? Evlilik ikramiyesi almak için şartlar ne? İşte detaylar...
Emekli ve çalışana ikinci aylık! En düşük 750 lira! SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı...Emekli ve çalışan milyonları kapsıyor! İkinci aylık bağlanıyor. Emekli veya çalışması ikinci aylığı almaya engel olmuyor. Sigortalının vefatı durumunda geride kalan yakınları ölüm aylığı ile birlikte, cenaze, evlenme ödeneği gibi bazı sosyal haklara sahip oluyor. Ölüm aylığında kadın erkek ayırımı bulunmuyor. Eşini kaybeden erkekler de evlenmediği sürece ölüm aylığı alabiliyor. Çalışması ya da emekli olması aylık almasına engel değil.
14 soruda kadın çalışanlara sağlanan destekler ve haklar! 10 milyon kadın çalışanı ilgilendiriyor!Milyonlarca kadını ilgilendiriyor. Kadın çalışanlara sağlanan yeni destekler açıklandı. Türkiye'de sayısı 10 milyona ulaşan kadın çalışanların emzirme parasından gece çalışmaya, doğum yardımından iş göremezlik ödeneğine kadar birçok konuda geniş imkanlar tanınıyor. Peki, Çalışan kadınlara sağlanan haklar neler? Emzirme parası, doğum yardımı ve gece çalışma hakları!
Maaşının 24 katı hesaba yatıyor! Devletten karşılıksız paraGençlere devletten binlerce lira. Evlenmek isteyen gençlere devletten para! En son alınan maaşın 24 katı hesaba yatıyor. Evlenme ödeneği, sosyal güvenlik kapsamında anne, babasından aylık, gelir alan kız çocuklarına evlenmeleri halinde ödeniyor. Ölüm aylığı, geliri alırken evlenmiş olmamak gerekiyor. Erkek çocuklarına ödenmiyor. Bağ-Kur'dan yetim aylığı alanlar da yararlanabiliyor. Çeyiz parasından ise yararlanmak için bulunulan yerdeki sosyal güvenlik il müdürlükleri ve merkezlerine başvuru yapmak yeterli.
Evde iş kazası geçirenlere sağlanan haklar nelerdir?Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında birçok şirketin evde çalışmaya geçmesiyle evde iş kazası konusu gündeme geldi. Uzaktan çalışanların yaşadığı kazaların hangilerinin iş kazası olduğu merak ediliyor ve sosyal güvenlik açısından sağlanan haklar araştırılıyor. Habertürk’ten Ahmet Kıvanç, tam kapanma döneminde evden çalışan kişi sayısının arttığı şu günlerde merak edilenleri detaylandırdı.
SGK'dan toplu para ödemesi! Başvuran alıyorYüz binlerce kişiyi kapsıyor. SGK toplu para ödemesi yapıyor. Yazılı olarak başvuru yapanların paraları banka hesaplarına yatırılıyor. SGK'dan toplu para ödemesi almak için prim ödemesi ya da herhangi bir para ödemesi yapmış olmak gerekmiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) 6 bin liradan başlayan toplu para ödemesi almak mümkün. Başvurular SGK müdürlüklerine yazılı olarak yapılıyor. Başvuru takibi ise e-Devlet üzerinden yapılıyor. Para ödemeleri SGK'daki yoğunluk durumuna göre değişse de genel olarak başvurulan tarihten sonraki ödeme diliminde yapılıyor. 5 yıl içerisinde başvuruda bulunmayanlar haklarını kaybediyor. SGK çeyiz ödemelerini birçok kişi çeyiz hesabı ve çeyiz kredisi ile karıştırıyor. Çeyiz parası almak için ödeme yapmak gerekmiyor. Yetim aylığı alan kadınların evlendiklerinde aldıkları maaş kesiliyor. Kadınlara evlilikle birlikte toplu ödeme yapılıyor. Bu ödemeler 12 ay ya da 24 ay şeklinde oluyor. Kimler ne kadar çeyiz yardımı alabiliyor? İşte çeyiz parası ile ilgili tüm detaylar...
Tüm çalışanları yakından ilgilendiriyor! SGK tamamını ödüyor...Çalışan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK )tamamını ödüyor. SGK, iş kazalarının ardından hem sigortalıya hem de bakmakla yükümlü bulunduğu kişilere yardımda bulunuyor. İşçi, iş göremezlik ödeneği ve gelirinden yararlanırken hayatını kaybetmesi durumunda kız çocuklarına çeyiz parası veriliyor.
İşyeri dışında kaza geçirilirse, bu iş kazası sayılır mı? İşçi, tazminat alır mı?Kişinin çalışma hayatında 5510 sayılı Kanunda sayılan hallerden birinde meydana gelen ve sigortalıyı bedenen veya ruhen engelli hale getiren olayları tanımlamak için kullanılan iş kazası, işçinin en merak ettiği konuların başında geliyor. Peki, İş için başka bir şehre giden ve burada kaza geçiren işçinin kazası iş kazası sayılır mı? İşçi tazminat alır mı?
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?Milyonlarca emeklinin gözü temmuz zammında. Emekli vatandaşlar en düşük emekli maaşının ne kadar olacağını merak ediyor. 2019 yılında yapılan zamla bin liranın altında emekli maaşı kalmaması sağlanmıştı. Corona vürüs salgınından emeklilerin daha az etkilenmesi için yapılan düzenlemeyle en düşük emekli maaşı bin 500 lira oldu. Temmuzda yapılacak zamla en düşük SGK emeklisi maaşı 2 bin 200 liraya çıkmış olacak.
SGK genelge yayımladı: Yaşlılık, malullük ve ölüm aylıklarına zam...Milyonlarca kişi bekliyordu sevindiren haber geldi.Sosyal Güvenlik Kurumu genelge yayımladı. Maaşları artıyor. SGK'nın genelgesine göre yaşlılık aylığı en az 1500 lira olacak. En düşük emekli maaşının bin 500 liraya çıkarılmasının ardından SGK; malullük, yaşlılık ve ölüm aylıklarının nasıl düzenleneceğine açıklama getirdi.
SGK ödüyor! Ücretsiz ulaşım, elektrik ve su faturalarında indirim...Asker, polis, doktor, öğretmen gibi on binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Emekli ikramiyesi, emlak vergisinden muafiyet, ücretsiz ulaşım, kamu kurumlarında çalışma hakkı, özel eğitim bursu gibi birçok hakka sahip şehit yakınları ve gazilerimiz. Bazı ödemeleri Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yapıyor. Gazi ve şehitlerimizin yakınlarına elektrik ve su faturalarında, devlet tiyatrolarında indirim sağlanıyor. İşte şehit yakınları ve gazilerimizin sahip oldukları haklar...
Ödemeler tek seferde yapılıyor! 5 yıl içinde alınmazsa...SGK’dan ölüm aylığı alan kız çocukları, evlenirlerse aylıkları kesilir. Ancak evlendiği için aylığı kesilen kız çocuklarına ölüm aylığının iki yıllık tutarı kadar evlenme ödeneği, yani halk arasında bilinen adıyla çeyiz parası ödenir.
SGK ödüyor! Çalışan herkesi kapsıyor, 3 gün içinde bildirmek zorunluÇalışan milyonlarca kişiyi kapsıyor ancak birçoğu bunları bilmiyor. Ödemeleri SGK yapıyor. İş kazası, meslek hastalıkları, doğum izni gibi çok sayıda konuda haklarını bilmiyor çalışanlar. 5 günlük raporun sadece 3 gününü SGK öder. İş kazasını üç gün içinde bildirmek zorunlu.
Ölüm geliri de ödeniyor çeyiz parası daSigortalının vefatı halinde geri kalanlara sadece emekli aylığı bağlanmıyor. Vefat durumunda hak sahiplerine ölüm aylığı, ölüm geliri, cenaze ödeneği, evlenme ödeneği ve ölüm toptan ödemesi yapılıyor. Bu ödeneklerden birinden yararlanılabileceği gibi bazı durumlarda tamamı da alınabiliyor.
Evlenme Ödeneği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki evlenme ödeneği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.