Son dakika enfekte haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan enfekte ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını enfekte haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan enfekte gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.097 enfekte haberi bulunmuştur. Tüm enfekte haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör destekli siyasete yer yokCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'nde bir araya gelen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin geleceğinde terörizme yer olmadığı gibi, terör destekli siyasete de yer yoktur. Ülkemizde terörün olmadığı bir iklimi tesis edeceğiz. Bizim asıl mücadelemiz teröristler yanında bunları üstümüze salanlarladır" dedi.
Konya görüldü, bakanlıktan 'kuş gribi' açıklaması: Münferit bir vakaTarım ve Orman Bakanlığı, Konya'nın Meram ilçesindeki bir işletmede yaşanan kanatlı hayvan ölümleri sonrası yapılan analizlerde; kuş gribi tespit edildiğini, hastalığın yayılmasını önlemek adına her türlü tedbirin alındığını ve salgın olarak nitelendirilebilecek bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı.
Maymun Çiçeği sonrası Batı Nil Virüsü kabusu! Bakanlık uyardı, işte korunma yollarıMaymun Çiçeği tartışmaları devam ederken, Sağlık Bakanlığı 2024 yılında 6 kişide Batı Nil Virüsü (BNV) tespit edildiğini bildirdi. Açıklama sonrası gözler bu yeni virüse çevrildi. İşte enfekte sivrisinek sokmasıyla bulaşan A’dan Z’ye Batı Nil Virüsü ve Sağlık Bakanlığı’nın uyarıları...
Suçiçeği geçirenler maymun çiçeği olur mu? Suçiçeği aşısı maymun çiçeğinden korur mu?Dünya Sağlık Örgütü Afrika'da ölümlere neden olan bulaşıcı maymun çiçeği virüsü için acil durum ilan etti. Maymun çiçeği virüsü tüm dünyayı tehdit ederken vatandaşlar “Suçiçeği geçirenler maymun çiçeği olur mu? Suçiçeği aşısı maymun çiçeğinden korur mu?” sorularına yanıt aramaya başladı.
Bakan Memişoğlu: Maymun çiçeği için ekstra bir tedbire ihtiyaç yokSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, maymun çiçeği virüsüne ilişkin, "Bunun Covid gibi salgına sebebiyet vermeyeceği konusunda kanaat var. Tek tük görülebilir ama salgın olmaz. Ekstra bir tedbire ihtiyaç olmadığını belirtmen isterim." dedi.
Maymun çiçeği virüsü pandemi yapar mı, maymun çiçeği virüsü nedeniyle kapanma olur mu? Tekrar pandemi olacak mı 2024?Dünya Sağlık Örgütü (WHO), maymun çiçeği olarak da bilinen Mpox virüsü nedeniyle küresel halk sağlığı acil durumu ilan etti. Maymun çiçeği virüsü ilk olarak 1958 yılında araştırma için tutulan maymun kolonilerinde çiçek benzeri bir hastalığın görülmesiyle keşfedildi ve insanlardaki ilk maymun çiçeği vakası 1970 yılında Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde (DRC) kaydedildi. Dünya alarma geçerken vatandaşlar maymun çiçeği virüsünün tekrar bir kapanmaya neden olup olmayacağını sorgulamaya başladı. İşte uzman yorumlarına göre “Tekrar pandemi olacak mı 2024, maymun çiçeği pandemi olur mu? Eylülde kapanma olur mu maymun çiçeği virüsü terar pandemi yapar mı?” sorularının yanıtı…
Mpox virüsü nedir, Mpox belirtileri neler? Mpox salgını nasıl bulaşır?Afrika'da ortaya çıkan maymun çiçeği (mpox) virüsü vakalarında hızlı bir artış var. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Afrika'da yayılan mpox varyantı nedeniyle uluslararası acil durum ilanını gündeme getirdi. Peki, Mpox virüsü nedir, Mpox belirtileri neler? Mpox salgını nasıl bulaşır?
Plajlardaki zararlı mikroorganizma tehdidine dikkat! Ayağına batan deniz kabuğundan bakteri bulaştıHavaların ısınmasıyla birlikte deniz sezonu açıldı. Ancak deniz tatili planı yaparken bazı sağlık risklerini göz ardı etmemek gerekiyor. ABD’de Güney Carolina’da yaşanan ve bir kişinin deniz kabuğuna basarak ‘vibrio’ bakterisiyle enfekte olduğu olay, bu risklerin ne kadar ciddi olabileceğini bir kez daha gösterdi. Peki deniz ve plajlarda hangi zararlı bakteriler yaşıyor? Bu bakterilerden korunmak için nelere dikkat etmek gerekiyor?
Lassa ateşi belirtileri neler, Lassa hastalığı nedir? Lassa salgını nasıl bulaşır?Nijerya'da hayvandan insana bulaşan ve ölümcül olabilen Lassa ateşi nedeniyle 4 ayda 156 kişi yaşamını yitirdi. Şubat 2023'te Nijerya hükümeti, Lassa ateşi salgını nedeniyle "acil durum" ilan etmişti. Peki, Lassa ateşi nedir, belirtileri neler? Lassa salgını nasıl bulaşır?
Sıcaklıkların artmasıyla vakalar görülmeye başlandı! Kırsal alanlarda yaşayanlara dikkatHavaların ısınmasıyla birçok ilde Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarında artış yaşandığını ifade eden Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Güler Delibalta, kırsal alanlarda dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Delibalta, “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ne neden olan keneler kırsal kesimlerde daha fazla risk oluşturuyor" dedi.
Kafes balıkçılığında tehdit! İki yeni parazit keşfedildiÇukurova Üniversitesi'nden (ÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Balık Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Argun Akif Özak, İzmir ve Saros körfezlerinden toplanan zooplankton örnekleri arasında, sucul ortamda serbest gezinen 2 farklı yeni parazit türü keşfetti. Özak, "İleriki aşamalarda enfekte ettiği balık türlerini tespit edeceğiz" dedi.
Hücreden AIDS’e neden olan HIV virüsünü çıkarttılar!Hollandalı bilim insanları, AIDS’e neden olan HIV virüsünü gen düzenleme teknolojisiyle laboratuvar ortamında DNA’dan makasla kesip atar gibi çıkardılar. ESCMID yaptığı açıklamada, "CRISPR-Cas gen düzenleme teknolojisinin nasıl kullanılabileceğini göstererek tedavi umutlarını artırdı” dedi.
Tokatlanmış yanak sendromu yaygınlaştı! Uzman isimden pembe yanak sendromu için uyarılar geldiÇocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Çelik Kuzeytepe, döküntüler ile başlayarak çeşitli bulaşıcı hastalıklarla karıştırılabilen beşinci hastalığın yaygınlaştığını söyleyerek, “Grip benzeri belirtilerle başlayan, ‘tokatlanmış yanak sendromu’ diğer adıyla ‘pembe yanak sendromu’çoğunlukla okul çağındaki çocuklarda görülen ‘beşinci hastalık’ değişkenlik gösteren havaların da etkisiyle yaygınlaştı. Hastalıktan korunmada temel yöntemler arasında yiyecek ve içeceklerin başkalarıyla paylaşılmaması, özellikle çocuklara el yıkamanın önemi konusunda bilgi verilmesi yer alır” dedi.
'Rahim ağzı kanserinde taramaların önemi büyük'Serviks kanserinin, dünya çapında kadınlarda en sık görülen dördüncü kanser türü olduğunu belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümünden Doç. Dr. Esra Nur Tola, “Rahim ağzı kanserlerinin yüzde 99,7'sinde HPV tespit edilir. HPV dışında serviks kanseri risk faktörleri düşük sosyoekonomik düzey ve sigaradır. İlginç olarak erkek partneri sünnetli olanlarda serviks kanseri daha az görülür. Erken evrede belirti vermeyen rahim ağzı kanserinde taramaların önemi büyüktür. HPV aşısı 12 yaşından itibaren hem kadınlara hem erkeklere önerilir” dedi.
Prof. Dr. Şener'den 'mikoplazma enfeksiyonu' uyarısıİzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı'nda görevli Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye'de 7 yaş üstündeki çocuklardaki solunum yolu enfeksiyonunda bir artış olduğuna dikkat çekip, "Bu mevsimsel bir artış. Bunların ciddi bir kesimi 'mikoplazma' olabilir" dedi.
Enfekte ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki enfekte haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.