Emekli Son Haber

Emekli Son Haber

Son dakika emekli son haber haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan emekli son haber ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını emekli son haber haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Emekli Son Haber

haberleri sayfasında son dakika yaşanan emekli son haber gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.141 emekli son haber haberi bulunmuştur. Tüm emekli son haber haberleri aşağıda listelenmiştir.
SGK'lı, Bağ-Kur'lu, dul ve yetim... Hepsini kapsıyor! 2 maaş birden...
SGK'lı, Bağ-Kur'lu, dul ve yetim... Hepsini kapsıyor! 2 maaş birden...Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Birden fazla maaş almak mümkün. Birçok kişi bu haktan haberdar olmadığı için başvuruda bulunmuyor. Emekli, çalışan, dul yetim aylığı alanlar faydalanabiliyor. Birden fazla emekli maaşı alınabiliyor. Belli şartlarda ikinci hatta üçüncü maaş bağlanıyor. Bunun yasal sınırları sosyal güvenlikle ilgili yasalarca belirlenmiş durumda. Binlerce emekli bu haktan kimlerin nasıl yararlanabileceğini merak ediyor. Peki kimler birden fazla maaş alabiliyor? İşte detaylar...
11.08.2021Ekonomi
Emeklilik imkanı! Bin 880 TL aylık...
Emeklilik imkanı! Bin 880 TL aylık...Emeklilik ile ilgili önemli detay. Birçok çalışan ne zaman emekli olacağını merak ediyor. Bazı durumlarda emeklilik günü öne çekilebiliyor. Normalden az prim ile emekli olma imkanı doğuyor. 3600 prim gün sayısı ile emekli olmakta bunlardan biri. Bu imkandan milyonlarca kişi yararlanıyor. Peki, Kimler 3600 günle emekli olabilir? 3600 günden emeklilik şartları ne? 2021 yılı 3600 emekli maaşı ne kadar oldu? İşte 3600 günle emekli olma şartları ve 2021 yılı 3600 emekli maaşı detayları...
24.03.2021Emekli
Emeklilere kötü haber! Maaşlar kesiliyor, SGK tespit ediyor
Emeklilere kötü haber! Maaşlar kesiliyor, SGK tespit ediyorÇok sayıda kişiyi ilgilendiriyor. Emeklilik hakkı iptal ediliyor. Ödenen maaşlar faizi ile birlikte geri alıyor. Para iadesi yapılmıyor. SGK tespit ediyor. Çok büyük bir risk! Bu yöntemi kullananlar ortaya çıkarılıyor. Fiili olarak çalışmamasına rağmen 'bir yerden sigortalı gösterilenler' herkes için geçerli. SGK bu yola başvuran kişileri eninde sonunda tespit ederek prim günlerini iptal ediyor. Ödenen primler de iade edilmiyor. Üstelik bu yılla emeklilik hakkı kazananların sonradan tespit edildiğinde hem emeklilikleri iptal oluyor hem de bu güne kadar ödenmiş maaşları faiziyle geri isteniyor.
7.03.2021Ekonomi
Emeklilere müjde! Zam geldi, bin 600 TL…
Emeklilere müjde! Zam geldi, bin 600 TL…Milyonlar bekliyordu. Ve belli oldu. Tek tek açıklandı. Harekete geçildi ve zam yapıldı. Emekli, dul ve yetim... Hepsi yararlanıyor. Ödemeler bin 600 liraya kadar çıkıyor. Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Garanti BBVA, TEB ve diğer bankalar harekete geçti. Ödeme miktarları arttırıldı. Vatandaşlar istediği bankayı seçebiliyor. Bankalar adeta birbiriyle yarışıyor. Yeni emekli olanlar da yararlanıyor. Promosyon imkanı devam ediyor. Bankalar emekli vatandaşlar için promosyon dışında da çeşitli fırsatlar sunuyor. Tüm ATM'lerden para çekme, ücretsiz havale-EFT, kredi kartı aidat muafiyeti, kredi ve mevduata özel faiz oranı gibi imkanlar emeklileri bekliyor. Peki en yüksek promosyonu hangi banka veriyor? Emekliler maaşlarını nereden alırlarsa daha kazançlı oluyor?
19.02.2021Ekonomi
SGK'dan emekliye 6 bin 972 lira! Başvuran alıyor
SGK'dan emekliye 6 bin 972 lira! Başvuran alıyorMilyonlarca çalışan emeklilik hayali kuruyor. Uzun yıllar çalıştıktan sonra emeklilik için gün sayan vatandaşlar için güzel haber geldi. SGK tarafından ödeme yapılıyor. Emeklilik işlemlerinin uzaması durumunda vatandaşın mağdur olmaması için SGK devreye girdi. 6 bin 972 liraya kadar ödeme alma imkanı sağlanıyor. 3 şartı da tamamlayıp emeklilik başvurusu yapanlar ortalama 1 hafta, 10 gün içinde maaşa kavuşuyor. Aylık bağlama işlemleri uzayanlara ise 6 bin 972 liraya varan avans imkanı var. Peki emeklilik başvuru dilekçesi vermek için en doğru tarihler ne zaman? Emeklilik için doğru zamanda başvuru yapanlar daha yüksek emekli aylığı alma hakkı kazanıyor.
13.12.2020Emekli
Emeklilik fırsatı... 31 Aralık'ta sona eriyor! Yüzde 63...
Emeklilik fırsatı... 31 Aralık'ta sona eriyor! Yüzde 63...Milyonlara müjde! Büyük indirim yapıldı. Aynı durumda pek çok kişi bulunuyor. Emeklilik için gün sayan vatandaşlara büyük kolaylık sağlandı. Yüzde 63 indirim yapıldı. 24 bin lira yerine 9 bin lira ödenecek. 31 Aralık tarihine kadar başvuru yapılabiliyor. Ödemeler için son tarih ise 1 Mart 2021. Durdurulan hizmet sürelerini yapılandırma kapsamında ihya etmek avantaj sağlayacak. 2 yıllık prim ihyası için 24 bin 368 lira ödemesi gereken Bağ-Kur’lu, 8 bin 977 liraya işlemi tamamlayacak.
11.12.2020Ekonomi
Erken emeklilik fırsatı! Başvuran yararlanıyor
Erken emeklilik fırsatı! Başvuran yararlanıyorMilyonlara güzel haber. Erken emekli olma imkanı. 6 yıl erken emekli olabilirsiniz. Ne zaman emekli olacağını merak eden vatandaşlar bu yolla erken emekli olabiliyor. Detaylarıyla açıklandı. Başvuranlar erken emeklilik fırsatından yararlanıyor. Doğum borçlanması sigortalı çalışmaya başladıktan sonra doğan çocuklar için yapılıyor. Ancak, öğrenciliğinde staj sigortası yaptırmış olan kadınlar, normal sigortalı çalışmaya başlamadan önce doğan çocukları için de doğum borçlanması yapabilir. Staj sigortası ile normal çalışma tarihi arasında doğan çocuk için doğum borçlanması yapıldığında, sigorta başlangıç tarihi borçlanma yapılan süre kadar geriye çekilir. Böylece daha erken emekli olabilirler. İşte doğum borçlanması ile ilgili tüm bilgiler...
1.11.2020Emekli
Emeklilik için kötü haber! Gecikme riski var
Emeklilik için kötü haber! Gecikme riski varEmeklilik hayali kuran milyonları ilgilendiriyor. Çalışma hayatına başlayan herkes emekli olacağı günü bekliyor. Emeklilik bekleyenlere kötü haber geldi. Emeklilik tarihi yakın olup, primleri eksik olanların emekliliklerinin gecikmesi riski bulunuyor. Mevcut kanuna göre kısa çalışmada geçen süreler için borçlanma yapılamıyor. Bu da emeklilik için risk oluşturuyor. Çalışanların bu konudaki beklentisinin karşılanabilmesi için yasa değişikliği gerekiyor.
26.09.2020Emekli
Ne zaman emekli olurum? Çalıştığım süreyi  SGK’ya nasıl ispat ederim?
Ne zaman emekli olurum? Çalıştığım süreyi SGK’ya nasıl ispat ederim?Bütün çalışanlar ve işverenler için geçerli. Çalışanlarını SGK’ya bildirmeyen işveren yanar. Bunun tespit edilmesi halinde sigortasız işçi çalıştıran işveren hem ağır bir ceza öder hem de bütün teşvikleri geri alınır.
13.12.2019Ekonomi
Emeklilikte 18 yaş hesabı! Herkesi çok yakından ilgilendiriyor…
Emeklilikte 18 yaş hesabı! Herkesi çok yakından ilgilendiriyor…Emekli olmayı hayal eden herkesi çok yakından ilgilendiren çok önemli emeklilik hesabı. Erken emeklilik hayali kuranlar ''18 yaş öncesi sigorta geçerli mi? 18 yaş öncesi emekliliğe sayılır mı? sorularını sık sık dile getiriyorlar. Peki, 18 yaş öncesi sigortalılığa eklenir mi? 18 yaşın altındaki çalışmalar, kişilerin SSK kapsamındaki sigortalılıkları hesaplanırken prim ödeme gün sayısına eklenir. Sigortalılık süresini belirleyen “ilk defa sigortalı olunan tarih” 18 yaşının doldurulduğu tarih olarak kabul edilecektir. 18 yaş öncesi sigortalılık konusunu yazarımız Mert Nayır yazdı.
15.11.2019Ekonomi
Emekli olamayana SGK'dan prim iadesi! SGK kimlere para ödemesi yapıyor?
Emekli olamayana SGK'dan prim iadesi! SGK kimlere para ödemesi yapıyor?Emeklilik yaşını dolduran ancak yeterli prim günü bulunmadığı için emekli olamayanlar SGK’dan primlerinin iadesini isteyebilir, böylece SGK'dan toplu olarak ödeme alabilirler. Ayrıca vefat eden sigortalıların yakınları da eğer ölüm maaşı bağlanmamışsa primleri geri alabiliyor.
7.10.2019Ekonomi
Emekliye 3’lü kazanç!
Emekliye 3’lü kazanç!Emekli maaşına yapılan temmuz zammını önümüzdeki haftadan itibaren cebine koyacak emeklilerin kazanç hanesine yenileri eklenecek. 5-9 Ağustos'ta bin lira ikramiye, promosyon almamış olanlara da bin liraya varan ek gelir imkanı var.
14.07.2019Ekonomi
Emeklilere güzel haber! 269 lira ek ödeme
Emeklilere güzel haber! 269 lira ek ödeme12 milyon emekli her ay maaşlarıyla birlikte yüzde 4-5 ek ödeme alıyor. Ocak zammıyla ek ödeme tutarları da artarken, oranın yüzde 9 yapılması gündemde. Ek ödemenin yüzde 9 olması durumunda emeklilerin maaşında 269 liraya varan bir artış gerçekleşecek.
22.03.2019Ekonomi
Milyonlarca emekli bekliyordu! En az 119 TL
Milyonlarca emekli bekliyordu! En az 119 TLMilyonlarca emekli temmuz zammını bekliyordu. Emeklilere temmuzda yapılacak zam oranı belli oldu. Memur emeklilerine temmuzda yüzde 5 zam yapılacak. Böylece emekli maaşlarındaki en düşük artış 119 lira olacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ise 6 aylık enflasyon kadar zam yapılacak.
21.03.2019Ekonomi
Eksik prim günü olanlar da emekli olabilecek
Eksik prim günü olanlar da emekli olabilecekBinlerce kişi emeklilik için gerekli prim gününü doldurmadığı için emekli olamıyor. Bu durumda askerlik borçlanması ve doğum borçlanması ilk akla gelenler oluyor. Fakat bunun yanı sıra tutukluluk ve gözaltında geçen süreler de borçlanılabiliyor. Ayrıca ekonomik kriz dönemlerinde ücretsiz izinli olanlar her yıl için 3 aya kadar borçlanma yapabiliyor.
13.03.2019Ekonomi
Milyonlarca emekli bekliyordu 2 bin TL bayram ikramiyesi...
Milyonlarca emekli bekliyordu 2 bin TL bayram ikramiyesi...Milyonlarca emekliye güzel haber... Bu yıl da bayram ikramiyesi ödenmeye devam edecek. İlk bin liralık ödeme 27-31 Mayıs'ta, ikincisi ise 5-9 Ağustos'ta hesaba yatacak.
11.03.2019Ekonomi
Emekliye müjde! En az yüzde 5 zam...
Emekliye müjde! En az yüzde 5 zam...2 milyonu aşkın memur emeklisine temmuzda yüzde 5 zam yapılacak. Enflasyon farkının oluşması durumunda bu oran daha da artabilir. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ise 6 aylık enflasyon oranı kadar zam yapılacak.
6.03.2019Ekonomi
Emeklilere 'yaz' müjdesi! Tarihler belli oldu
Emeklilere 'yaz' müjdesi! Tarihler belli olduEmeklilerin yüzü yazın da gülecek. 27-31 Mayıs'ta biner lira alacak olan milyonlarca emekli temmuz ayında da zamlı maaşlarını alacak. İkinci bin liranın ödeneceği tarihin 5-9 Ağustos olması bekleniyor
5.03.2019Ekonomi
Emekliye güzel haber! Ayda 269 lira...
Emekliye güzel haber! Ayda 269 lira...Tüm emeklilere her ay verilen ek ödemenin artırılması gündemdeki yerini koruyor. Türkiye Emekliler Derneği'ne göre artış yüzde 9 oranında olmalı. Bu tabloda emeklilerin cebine girecek tutar ise 42 lira ile 256 lira arasında değişecek.
4.03.2019Ekonomi
Emekliler dikkat! Kesinti ve bloke işlemleri...
Emekliler dikkat! Kesinti ve bloke işlemleri...Neye imza attığını bilmeyen çoğu emekli, kredi ve kart borcunu ödeyemeyince maaşındaki kesinti ve bloke işlemlerle şoke oluyor
3.03.2019Emekli
Emekliye iyi haber! Yeni emekliler de yararlanacak
Emekliye iyi haber! Yeni emekliler de yararlanacakBu yıl biner lira bayram ikramiyesinin ilkinin 27-31 Mayıs'ta, ikincisinin de 5-9 Ağustos'ta ödenmesi bekleniyor. İkramiyeden yeni emekliler de yararlanabilecek.
3.03.2019Emekli
Emeklilere müjde! Yüzde 4 ek ödeme...
Emeklilere müjde! Yüzde 4 ek ödeme...Tüm emeklilere maaşının yüzde 4-5'i kadar ek ödeme yapılıyor. SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin ödemeleri 53,6 ile 215,63 lira arasında değişiyor.
1.03.2019Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Emekli Son Haber ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki emekli son haber haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.