Doğal Taş

Doğal Taş

Son dakika Doğal taş haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Doğal taş ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Doğal taş haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Doğal Taş

haberleri sayfasında son dakika yaşanan doğal taş gelişmeleri de dahil olmak üzere 765 doğal taş haberi bulunmuştur. Tüm doğal taş haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'da doğal taş ve tespih fuarına rekor katılım
Adana'da doğal taş ve tespih fuarına rekor katılımAdana Valisi Yavuz Selim Köşger, 3'üncü kez düzenlenen Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı'na 412 bin kişinin katıldığını bildirdi.
22.10.2024Adana
Tespih ve Doğal Taş tutkunları Adana'da buluştu
Tespih ve Doğal Taş tutkunları Adana'da buluştuAdana’da 3’üncüsü düzenlenen Tespih ve Doğal Taşlar Fuarı, son gününde de tespih tutkunları ve meraklılarını ağırladı. Tespihçi esnafı Mahsum Aslan, "Adanalılar olarak, böyle bir fuarı tespih camiasına kazandırdığımız için mutluyuz. Bugün son gün ve ilgi bizi memnun etti" dedi.
20.10.2024Adana
Hayvan boynuzlarından bıçak yapıyor! Fuarın en beğenilen ürünleri oldu
Hayvan boynuzlarından bıçak yapıyor! Fuarın en beğenilen ürünleri olduAdana Valiliği himayesinde düzenlenen "3. Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı," TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Hayvan boynuzlarından yapılan bıçaklar ise fuarın en dikkat çekici ürünleri arasında yer aldı.
19.10.2024Adana
Fuara damgasını vurdu: 50 bin dolar değerindeki tespih görücüye çıktı
Fuara damgasını vurdu: 50 bin dolar değerindeki tespih görücüye çıktıAdana'da 3'üncüsü gerçekleştirilen Tespih ve Doğal Taşlar Fuarı'nda 50 bin dolar değeriyle ‘Osmanlı Sıkma Kehribar' fuarın en pahalı tespihlerinden birisi olarak dikkat çekiyor
17.10.2024Adana
Adana'da Doğal Taşlar ve Tespih Fuarı açıldı
Adana'da Doğal Taşlar ve Tespih Fuarı açıldıAdana Valiliği himayesinde düzenlenen "2. Tespih ve Doğal Taşlar Fuarı" düzenlenen törenle başladı. Tespih meraklıları, stantları gezerek ürünleri inceledi.
17.10.2024Adana
Adana'da 3. Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı 17-20 Ekim'de yapılacak
Adana'da 3. Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı 17-20 Ekim'de yapılacakAdana Valiliği himayesinde düzenlenecek "3. Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı" 17-20 Ekim'de gerçekleştirilecek.
9.10.2024Adana
Gaziantep'te öğrenciyken geliştirdiler! 6 ayda 132 bin dolar kazanç
Gaziantep'te öğrenciyken geliştirdiler! 6 ayda 132 bin dolar kazançGaziantep'te, yapay zekayla granit ve doğal taş kesimindeki kaybı ortadan kaldıracak proje geliştiren iki genç arkadaş, TÜBİTAK desteğiyle kendi şirketlerini kurdu.
26.07.2024Gaziantep
Adana'nın peri bacaları görsel şölen sunuyor
Adana'nın peri bacaları görsel şölen sunuyorAdana'nın Kozan ilçesi sınırlarında, bin 500 rakımlı Göller Yaylası'nda bulunan peri bacalarını andıran doğal taş yapılar, ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor.
28.05.2024Adana
Kadın Emeği Pazarı el yapımı ürünleri Adanalılarla buluşturdu
Kadın Emeği Pazarı el yapımı ürünleri Adanalılarla buluşturdu8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kadın Emeği Pazarı’nın beşincisi açıldı.
8.03.2024Adana
Malakit Taşı Özellikleri Nelerdir? Malakit Taşının En Bilinen Faydaları...
Malakit Taşı Özellikleri Nelerdir? Malakit Taşının En Bilinen Faydaları...Malakit taşı adını İngilizce bir kelime olan Malachite sözcüğünden alır. Genelde malahit olarak da bilinir fakat gerçekte taşın ismi malakit olmaktadır.
9.02.2024Yaşam
Peridot Taşı Özellikleri Nelerdir? Peridot Taşının En Bilinen Faydaları...
Peridot Taşı Özellikleri Nelerdir? Peridot Taşının En Bilinen Faydaları...Peridot taşı; ‘Zeberced’ ve ‘İletişim taşı’ olarak da bilinir. En eski mücevherler arasında yer alan Peridot taşı, Mısır uygarlığı ile yakından bağlantılı olan bir taştır. İlk örneklerine ise Kızıldeniz'de bulunan Topazios Adası’nda rastlanır.
7.02.2024Yaşam
Karnelyan Taşı Özellikleri Nelerdir? Karnelyan Taşının En Bilinen Faydaları...
Karnelyan Taşı Özellikleri Nelerdir? Karnelyan Taşının En Bilinen Faydaları...Karnelyan taşı akik taşlarından biridir ve ateş kırmızısı rengindir. Kalsedeon kuvarsının türlerinden biri olan karnelyan taşı yardım saydamdır ve minerdir.
2.02.2024Yaşam
Havlit Taşı Özellikleri Nelerdir? Havlit Taşının En Bilinen Faydaları...
Havlit Taşı Özellikleri Nelerdir? Havlit Taşının En Bilinen Faydaları...Havlit taşı, enerji dengeleme taşı olarak da bilinir ve stres taşıdır. Kullanan kişilere ruhsal sakinlik ve denge verdiğine inanılan havlit taşı opak ve beyaz bir yapıdadır.
31.01.2024Yaşam
Firuze Taşı Özellikleri Nelerdir? Firuze Taşının En Bilinen Faydaları...
Firuze Taşı Özellikleri Nelerdir? Firuze Taşının En Bilinen Faydaları...Firuze taşı, turkuaz taşı olarak da bilinen değerli bir taştır. Türkler tarafından eski çağlarda savaş malzemesi olarak da kullanıldığından diğer adı Türk taşı olarak da bilinir.
30.01.2024Yaşam
Safir Taşı Özellikleri Nelerdir? Safir Taşının En Bilinen Faydaları...
Safir Taşı Özellikleri Nelerdir? Safir Taşının En Bilinen Faydaları...Safir taşı korindon grubunda yer alır ve birçok farklı renkte olabilir. En sık rastlanan safir renkleri arasında kahverengi, beyaz, yeşil, pembe, gri, turuncu ve sarı vardır.
30.01.2024Yaşam
Kuvars Taşı Özellikleri Nelerdir? Kuvars Taşının En Bilinen Faydaları...
Kuvars Taşı Özellikleri Nelerdir? Kuvars Taşının En Bilinen Faydaları...Kuvars taşı oldukça değerli olduğu bilinen doğal taşlardan birisidir. Silikon ve oksijen elementleri tarafından volkanik kayaçların çevresinde oluşan doğal taşlar kuvars olarak bilinmektedir. Kristalli bir yapıya sahip olduğu için kuvars kristali olarak da adlandırılmaktadır. Yeryüzünde en fazla bulunan doğal taşlar arasında kuvars taşı da yer almaktadır.
27.01.2024Yaşam
Beyaz Kuvars Taşı Özellikleri Nelerdir? Beyaz Kuvars Taşının En Bilinen Faydaları...
Beyaz Kuvars Taşı Özellikleri Nelerdir? Beyaz Kuvars Taşının En Bilinen Faydaları...Beyaz kuvars taşı kristal kuvars ya da kuvars kristali olarak da bilinir. Bütün şifalı taşların efendisi olarak görülen beyaz kuvars renksiz bir taştır.
27.01.2024Yaşam
Sitrin Taşı Özellikleri Nelerdir? Sitrin Taşının En Bilinen Faydaları...
Sitrin Taşı Özellikleri Nelerdir? Sitrin Taşının En Bilinen Faydaları...Sitrin, ismini Fransızca bir kelime olan citron sözcüğünden almaktadır. Citron, kelime olarak limon anlamına gelir ve birinci yüzyıldan bu yana kullanıldığı düşünülmektedir.
23.01.2024Yaşam
Florit Taşı Özellikleri Nelerdir? Florit Taşının En Bilinen Faydaları...
Florit Taşı Özellikleri Nelerdir? Florit Taşının En Bilinen Faydaları...Doğal taşların insanlar üzerinde bilinen birçok etkiye sahip olduğu bilinmektedir. Florit taşı, camsı saydam bir yapıda göz alıcı bir görünüme sahiptir. Florit taşının kalsiyum florür bileşimine sahip olduğu bilinmektedir. Aynı zamanda florin elementi bakımından da zengin olduğunu söylemek mümkündür. Mor renkli olan florit taşı takılarda oldukça fazla tercih edilmektedir.
23.01.2024Yaşam
Ege’nin doğal taşları döviz oluyor
Ege’nin doğal taşları döviz oluyorTürkiye’de doğal taş ihracatının lideri olan Ege Maden İhracatçıları, İtalya’da konumunu güçlendirmek için 25-29 Eylül tarihlerinde iki fuarı birden ziyaret etti. Fuar’ın ardından açıklama yapan Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) 8 aylık dönemde sadece İtalya’ya 70 milyon dolarlık ihracat yapıldığını yılsonuna kadar bu rakamın 100 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.
5.10.2023Ekonomi
'Sürdürülebilir gıda için sofralarda bakliyata daha fazla yer verilmeli'
'Sürdürülebilir gıda için sofralarda bakliyata daha fazla yer verilmeli'Bakliyat ürünlerinin gıda sektörünün geleceğine yön vereceğinin altını çizen Duru Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Emin Duru, “Küresel ısınma ve iklim değişikliği tehlikesi göz önünde bulundurulduğunda, bakliyatın sürdürülebilir gıda sistemleri açısından önemi çok büyüktür. Bu konudaki farkındalığın artması için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.
26.09.2023Sağlık
Karavanları işyerleri oldu! Ürettikleri ürünleri satarak dünyayı geziyorlar
Karavanları işyerleri oldu! Ürettikleri ürünleri satarak dünyayı geziyorlarAntalya'da yaşayan Esra ve Ömer Aydoğan çiftinin 15 yıldır hayalini kurdukları dünya turu planı, atölyeye dönüştürdükleri karavanla gerçeğe dönüştü. Antalya'dan yola çıkan çift, karavanda ürettikleri deri ürünleri pazaryerlerinde satarak dünyayı gezecek ve Türk kültürünü tanıtacak.
12.06.2023Yaşam
Mezar taşı fiyatlarına zam geldi! En düşük 7 bin lira
Mezar taşı fiyatlarına zam geldi! En düşük 7 bin liraMaliyet artışlardan dolayı mezar taşları son bir yılda iki kat pahalandı. Mermer ustalarına göre bazı müşteriler artan maliyet nedeniyle ölmeden mezar taşını hazırlatıp tarih kısmını boş bıraktırıyor.
17.09.2022Ekonomi
Eczacıbaşı Topluluğu’ndan 80. yılında Bozüyük’e yeni yatırım
Eczacıbaşı Topluluğu’ndan 80. yılında Bozüyük’e yeni yatırım VitrA Karo, Bozüyük’te büyük ebatlı porselen karo üretimi yapacak yeni tesis yatırımına imza attı. Şirket, yeni kurulan tesisiyle birlikte Avrupa pazarında büyümesini hızlandırırken, enerji tüketimini ve israf oranlarını düşürerek sürdürülebilirliğe de büyük katkı sağlamayı hedefliyor. Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı “80. yılımızda yatırımlarımıza devam ediyoruz. Topluluğumuzun bu yılki yatırımları 250 milyon Euro’yu geçecek” dedi.
13.05.2022Ekonomi
Bakan Dönmez açıkladı! Cumhuriyet tarihi rekoru kırıldı
Bakan Dönmez açıkladı! Cumhuriyet tarihi rekoru kırıldıEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Bu sene Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırarak 5 milyar 930 milyon dolarlık maden ihracatını gerçekleştirdik." dedi.
4.01.2022Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Doğal Taş ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki doğal taş haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.