Firuze Taşı Özellikleri Nelerdir? Firuze Taşının En Bilinen Faydaları...
Firuze taşı, turkuaz taşı olarak da bilinen değerli bir taştır. Türkler tarafından eski çağlarda savaş malzemesi olarak da kullanıldığından diğer adı Türk taşı olarak da bilinir.
Firuze taşı ismini Fransızca pierre turkuaz ifadesinden almıştır. Turkuaz taşı olarak da bilinen firuze taşı Türkler tarafından savaş malzemesi olarak kullanılmıştır. Diğer adı bu nedenle Türk taşı olan firuze taşı Antik Mısır döneminden beri kullanılmaktadır. Özellikle de Aztekler döneminde sıkça kullanılmış olan firuze taşı Antik Yunan döneminde de yaygın bir şekilde tercih edilmiştir.
Güçlü bir şifa kaynağı olduğuna inanılan firuze taşının nazardan koruduğu bilinir ve kullanan kişilere şans, uğur getirdiği söylenir. Tarih boyunca firuze taşı mücevher yapımında kullanılmıştır fakat mekanlarda süs eşyası olarak da kullanılır.
Askerlerin ve komutanların yanından ayırmadığı bir taş olan firuze taşı savaş malzemelerinin yapımında da sıkça tercih edilmiştir. Fosfat mineral grubuna ait olan bu taş barışın sembolüdür ve yapısında fosfat, bakır ve alüminyum bulunur.
Firuze Taşının En Bilinen Faydaları...
Firuze taşı kalp rahatsızlıkları için şifalıdır ve vücudu kuvvetlendirdiği de bilinir. Cildi gençleştiren ve zindelik veren firuze taşı bağışıklık sistemini de güçlendirir. Firuze taşını kullanan kişiler daha sakin olurlar ve stresleri de azalır. İletişim, başarı ve sadakat olarak da kişilerin iyileşmesini sağlar. Mantık ve akıl gücünü artıran firuze taşı negatif enerjiyi alır ve pozitif enerji verir.
Firuze Taşı Renk Değiştirir Mi?
Firuze taşı çok fazla güneş ılığına ve sıcağa maruz kaldığı zaman turkuaz rengi değişir ve yeşilimsi bir tona geçer. Kimi zaman firuze taşının yüzeyindeki altınımsı ve beyaz damarlar boya ile yapay bir şekilde tasarlanır. Sonrasında da firuze taşının üstü mum ve yağ ile kaplanır. Bu durum da taşın zamanla renk değiştirmesi ile sonuçlanmış olur.
Böyle bir işlemin taşa uygulanıp uygulanmadığını çakı ya da bıçak gibi bir ürünle taşın kenarına sürterek anlayabilirsiniz. Eğer taşın yüzeyi yumuşak olursa ve damarları da kolaylıkla kazanırsa bu gerçek firuze taşı değiştir. Firuze taşı çeşitleri arasında haki, zerhum, sefidi zerdbam, süleymani ve keftari vardır. Firuze taşının başlıca çıkarıldığı yerler de İran, Afganistan, Şili, Tibet, Amerika, İsrail ve Avustralya'dır.
Firuze Taşı Hangi Burcun?
Firuze taşı daha çok yay, akrep ve balık burçları ile uyumlu olan bir taştır. Eğer burcunuz yay, balık ya da akrepse doğal taş tercihinizi firuze taşından yana kullanabilirsiniz. Bu sayede etkilerinden daha hızlı faydalanabilir ve kendinizi negatif enerjilerden daha kolay arındırabilirsiniz.