Cilt Hastalığı

Cilt Hastalığı

Son dakika cilt hastalığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan cilt hastalığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını cilt hastalığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Cilt Hastalığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan cilt hastalığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.156 cilt hastalığı haberi bulunmuştur. Tüm cilt hastalığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tırnak Mantarı Nasıl Geçer? Tırnak Mantarı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Tırnak Mantarı Nasıl Geçer? Tırnak Mantarı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?Onikomikoz olarak bilinen halk arasında tırnak mantarı olarak geçen bu cilt hastalığı özellikle tedavi edilmezse yayılma, bulaşma ve çoğalma göstermektedir. Ancak bu rahatsızlık sadece oje ya da kremler ile geçmemektedir. Sürekli yayılma eğilimi olduğundan dolayı, sıklıkla bireyler doğal tedavi yöntemlerini uygulamaktadır.
17.01.2024Sağlık
4 kuaförden birinde alerjik cilt hastalıkları görülebiliyor
4 kuaförden birinde alerjik cilt hastalıkları görülebiliyorErciyes Üniversitesi (ERÜ) ile Ankara Üniversitesi İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Bilim Dalları ortak projesi olarak 2021 yılında başlayan, 'kuaförlerde mesleksel alerjik hastalıkların değerlendirilmesi' projesi tamamlandı. Proje araştırmacılarından ERÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İnsu Yılmaz, "Kuaförler, fırıncılar, boyacılar, mobilyacılar ve inşaat işçileri hem solunumsal hem de cilt hastalıkları açısından risk grubunda olan meslek gruplarıdır. Bunların başında da kuaförler geliyor. Kabaca, 4 kuaförden birinde alerjik cilt hastalıkları görülebiliyor" dedi.
11.01.2024Gündem
Doktorların teşhis koyamadığı hastalık hayatını kabusa çevirdi! Her şey bir sivilce ile başladı
Doktorların teşhis koyamadığı hastalık hayatını kabusa çevirdi! Her şey bir sivilce ile başladıİngiltere'nin Buckinghamshire bölgesinde yaşayan 18 yaşındaki sosyal medya fenomeni Nancy Morel doktorların bile ne olduğunu anlayamadığı bir cilt hastalığı ile mücadele ediyor.
6.04.2023Dünya
Otobüste rezalet anlar! 'Cilt hastalığım sebebiyle kaşınıyor' dedi ama kurtulamadı
Otobüste rezalet anlar! 'Cilt hastalığım sebebiyle kaşınıyor' dedi ama kurtulamadıİstanbul'da 2020 yılında İstinye Dereiçi-Kabataş arasında sefer yapan İETT otobüsünde, mastürbasyon yaptığı iddiasıyla yargılanan Mehmet Rahmi Ö.'ye mahkeme, 1 yıl hapis cezası verdi.
12.12.2022Yaşam
Ülkede önce sel felaketi şimdi de hastalık vakaları!
Ülkede önce sel felaketi şimdi de hastalık vakaları!Pakistan’da bin 265 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketi nedeniyle yüz binlerce insanın çeşitli hastalıklara yakalandığı açıklandı.
4.09.2022Dünya
Uzmanından “güneş kremi” uyarısı
Uzmanından “güneş kremi” uyarısıUzmanlar yaz mevsiminde zararlı güneş ışınlarından korunmanın daha da önemli hale geldiğini vurguladı. Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Sezin Ünlü Açıkel, güneş koruyucu krem seçerken cilt tipine uygun ürün tercih etmenin son derece önemli olduğunun altını çizdi.
4.07.2022Sağlık
Çiçek aşısı yapılıyor mu, maymun çiçeğinden korur mu? Çiçek aşısı Türkiye'de en son ne zaman yapıldı?
Çiçek aşısı yapılıyor mu, maymun çiçeğinden korur mu? Çiçek aşısı Türkiye'de en son ne zaman yapıldı?Çiçek aşısı yapılıyor mu, Çiçek aşısı Türkiye'de en son ne zaman yapıldı? İsrail, İsviçre ve Avusturya'da maymun çiçeği virüsüne bağlı yeni vakalar tespit edildi. Bu vakalarla birlikte dünya çapında vaka bildiren ülke sayısı 16'a yükseldi. Maymun çiçeği hastalığı İngiltere'de görüldükten sonra hızla yayıldı, şu an 150'de monkeypox virüsü tespit edildi. Peki, Çiçek aşısı maymun çiçeğinden korur mu, Çiçek aşısı nedir?
23.05.2022Sağlık
Cilt güzelliğini korumak için bunlara dikkat!
Cilt güzelliğini korumak için bunlara dikkat!Pek çok faktör cilt üzerinde olumsuz etkiliyor. Diğer organlara oranla çok daha hızlı yaşlanan cildin özellikle de yirmili yaşlardan itibaren daha fazla bakım ve desteğe ihtiyacı bulunuyor. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Doç. Dr. İbrahim Aşkar yaşlanma belirtilerini azaltmak, kırışıklık ve lekelerin oluşumu önlemek için dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
24.02.2022Sağlık
Kadıköy'deki bıçaklı saldırıda yeni görüntü! Metroya bıçakla nasıl girdiği belli oldu
Kadıköy'deki bıçaklı saldırıda yeni görüntü! Metroya bıçakla nasıl girdiği belli oldu18 yıl 3 aya kadar hapsi istenen saldırgan Emrah Yılmaz'ın metro istasyonuna giriş anına ait görüntüler ortaya çıktı. İşte 23 ayrı suç kaydı bulunan ve metroda bıçakla dehşet saçan saldırganın yeni görüntüleri...
14.01.2022Gündem
Cilt hastalıklarına iyi geliyor, romatizma, böbrek taşı, bel fıtığına şifa! Diyadin Kaplıcaları..
Cilt hastalıklarına iyi geliyor, romatizma, böbrek taşı, bel fıtığına şifa! Diyadin Kaplıcaları..Cilt hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa iyi geliyor, dondurucu soğuklarda sıcak suyuyla ziyaretçi akınına uğruyor. Yüzde 99 oranındaki kükürt oranı ile insan sağlığına çok yararlı oluyor; romatizma, böbrek taşı, bel fıtığına şifa oluyor. Uzak şehirlerden şifa için buraya gelen bir vatandaş, “Bel ağrılarına, eklem ağrılarına, romatizmaya birebirdir. Bu soğukta bu suya girdiğiniz zaman sudan çıktıktan sonra bile üşümüyorsunuz” dedi.          
13.01.2022Gündem
Her yaşta ortaya çıkabiliyor! Depresyona neden oluyor!
Her yaşta ortaya çıkabiliyor! Depresyona neden oluyor!Dünya genelinde yaklaşık 125 milyon civarında insanı etkileyen sedef hastalığı, her yaşta ortaya çıkabiliyor. Toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla 29 Ekim günü, Dünya Sedef Hastaları Günü olarak kabul ediliyor. Prof. Dr. Emel Bülbül Başkan, Dünya Sedef Hastaları Günü’nde sedef hastalığı ile ilgili merak edilenleri anlattı.
25.10.2021Sağlık
Burun estetiği ameliyatı sonrası cilt problemleri için öneriler
Burun estetiği ameliyatı sonrası cilt problemleri için önerilerPandemide burun estetiği ameliyatı sonrasında cilt problemlerinin arttığını söyleyen Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Mustafa Demir, “Ameliyat sonrası dönemde maske kullanımının da etkisi ile ‘Rosase’ denilen ve burun, çene ve yanak bölgesinde kızarıklık veya sivilce benzeri küçük kırmızı kabarcıklar da gelişebilir. Bu durumun önüne geçebilmek için burun ve beraberindeki burun derisinin temizliğini çok iyi bilmek ve cilt bakımını zamanında ve yeterli sıklıkta yapmak çok önemlidir. Hastanın cilt kalınlığı ve yapısına bağlı olarak cildin toparlanma süresi değişebilir. Genellikle kalın ve yağlı ciltlilerde bu süreç ince ve normal ciltlilere göre daha uzundur. Bu yüzden kalın ve yağlı cilde sahip hastalar sabırlı olmalı ve cilt bakımını ihmal etmemelidir” diyerek uyardı.
11.10.2021Sağlık
Hepatit beklemez! Risk altındaki kişiler hekime başvurmalı!
Hepatit beklemez! Risk altındaki kişiler hekime başvurmalı!Viral hepatitlere dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak amacı ile Dünya Sağlık Örgütü ve Dünya Hepatit Birliği tarafından 28 Temmuz günü, Dünya Hepatit Günü olarak kabul ediliyor. Dünya Hepatit Günü’ne özel açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Hüsnü Pullukçu, hepatit B enfeksiyonundan aşı ile korunmanın mümkün olduğunu belirterek çoğunlukla sinsi ilerleyen hepatit C enfeksiyonuna dikkat çekti.
27.07.2021Sağlık
Glütensiz beslenme trendindeki tehlikeye dikkat!
Glütensiz beslenme trendindeki tehlikeye dikkat!Son zamanlarda trend haline gelen glütensiz beslenmeye karşı uyaran Doç. Dr. Bülent Yaşar, “Glütensiz beslenme herkes için uygun değildir. 2017 ve 2018’de yayınlanan 2 geniş katılımlı çalışmada glütensiz beslenen kişilerde koroner arter hastalığı ve tip 2 diyabet görülme sıklığında artış saptandı. Unutmamak gerekir ki glütensiz beslenme bir zayıflama diyeti değildir, tedavi amaçlı kullanılmalıdır” dedi.
25.07.2021Sağlık
MIS-C sendromu nedir, MIS-C enfeksiyonu belirtileri nelerdir? Çocuklarda görülen MIS-C hastalığı hakkında merak edilenler…
MIS-C sendromu nedir, MIS-C enfeksiyonu belirtileri nelerdir? Çocuklarda görülen MIS-C hastalığı hakkında merak edilenler…Koronavirüs (Kovid19) salgınının dünyadaki etkisi devam ederken, koronavirüs sonrası ortaya çıkan a MIS-C hastalığı hızla yayılıyor. Uzmanlar bu hastalıktaki yoğun bakıma kaldırılma oranının yüzde 70 bandında olduğunu belirtirken, sadece Hindistan'da 2 bin kişide görülen bu hastalığın daha çok 5 ila 15 yaş arasındaki çocuklarda görüldüğü ifade edildi. Peki, MIS-C sendromu nedir, MIS-C enfeksiyonu belirtileri nelerdir?
7.06.2021Gündem
'Aşı bizim için en güvenli ilaç'
'Aşı bizim için en güvenli ilaç'Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Ahmet İnal, insanlarda aşı konusunda tereddüt olduğunu belirterek, "İnsanlarımızın 'Aşının içine farklı maddeler mi konuluyor ya da başka ilaçlar mı konuluyor?' gibi düşünmemesi lazım. Böyle bir ihtimal yok. Aşılar bizim için en güvenli ilaç" dedi.
5.05.2021Sağlık
İhmal etmeyin! Yemek borusu varisi için risk oluşturuyor!
İhmal etmeyin! Yemek borusu varisi için risk oluşturuyor!Birçoğumuz varisleri daha çok bacaklardaki oluşumlar olarak bilsek de çoğunlukla karaciğerden kaynaklı nedenlerden dolayı yemek borusunda da varisler ortaya çıkabiliyor. Karaciğeri sağlıklı olan insanlarda özofagus varislerinin görülmeyeceğine dikkat çeken Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Meltem Ergün, hastalığı oluşturan risk faktörleriyle ilgili uyarılarda bulundu. Ergün, siroz hastalarının yemek borusu varisleri için riski grup olduğunu belirtti.
23.03.2021Sağlık
Pandemi döneminde MASKAKNE ve egzamaya dikkat!
Pandemi döneminde MASKAKNE ve egzamaya dikkat!Koronavirüs pandemisiyle beraber maskeler son 1 yıldır hayatın bir parçası haline geldi. Covid-19 enfeksiyonuna yakalanmamak için maske kullanımı büyük önem taşıyor. Bazen gün boyunca takılması gereken maskelerin sentetik metaryelden yapılması ve yanlış kullanımı ise ciltte egzama veya akne gibi problemlere neden olabiliyor. Memorial Şişli ve Ataşehir Hastaneleri Dermatoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Necmettin Akdeniz, yanlış maske kullanımının tetiklediği cilt hastalıkları hakkında bilgi verdi.
2.03.2021Sağlık
Koronavirüs geçiren çocuklarda ölümcül MIS-C tehlikesi
Koronavirüs geçiren çocuklarda ölümcül MIS-C tehlikesiKoronavirüs geçiren çocuklarda görülen ölümcül MIS-C hastalığının (Çocuklarda çoklu sistem inflamatuarı) ülke genelinde 100'ün üzerinde çocukta tespit edildiği, bunlardan 3'ünün hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, sadece kendi hastanelerinde bu hastalıktan 62 çocuğun tedavi görüp, kurtulduğunu söyledi. Ceyhan, "Çocukta 5 günden uzun süren ateş, deride morarma, döküntü, organlarda fonksiyon bozukluğu, göğüs ağrısı, karın ağrısı varsa acil hastaneye müracaat edilmesi lazım" dedi.
25.02.2021Sağlık
Maskede alerjik reaksiyona dikkat!
Maskede alerjik reaksiyona dikkat!Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Dermatoloji Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Doç. Dr. Selda Pelin Kartal, koronavirüs önlemleri kapsamında kullanılan maskelerin yapımında kullanılan bazı maddelerin alerjik reaksiyonlara sebep olabileceğini söyledi. Kartal, "O yüzden vatandaşlarımız bakanlık onaylı maskeleri tercih etsinler" dedi.
16.02.2021Sağlık
"Cüzzam hastalığı hasarlarıyla tıp tarihine damgasını vurdu"
"Cüzzam hastalığı hasarlarıyla tıp tarihine damgasını vurdu"Yüzyıllar boyu insanlığın korkulu rüyası olan cüzzam hastalığı “lepra” için açıklamalarda bulunan Dr. Öğr. Üyesi A. Nilhan Atsü, Cüzzam hastalığının düşük hijyen koşullarında, kalabalık ve fiziki yaşam şartları iyi olmayan mekanlarda hayatını sürdüren ve bağışıklık sisteminin yetersiz olduğu kişilerde görülme olasılığının daha fazla olduğunu belirtti.
28.01.2021Sağlık
Sedef romatizmasına dikkat!
Sedef romatizmasına dikkat!Romatoloji Uzmanı Dr. Yeliz Zahiroğlu, sedef romatizmasında erken tanı ve tedavi ile hastalarda oluşabilecek eklem deformitelerinin ve cilt lezyonlarının önüne geçilebildiğini söyledi.
16.12.2020Sağlık
Maske kullanırken cilt sorunları nasıl önlenir?
Maske kullanırken cilt sorunları nasıl önlenir?Maske takmak rutin hale geldi. Ancak, maskeyi sık kullananlarda da cilt promlemleri ortaya çıkıyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Oğuz Küçükçakır, maske kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktanın sık aralıklarla cildi havalandırmak olduğunu söyledi.
29.11.2020Sağlık
Tırnak mantarı, en dirençli cilt hastalıklarından biri
Tırnak mantarı, en dirençli cilt hastalıklarından biriTıpta ‘onikomikoz’ olarak adlandırılan ve en dirençli cilt hastalıklarından biri olan ‘tırnak mantarı’, sadece sıkı ayakkabı giyen, ayakları çok terleyen, diabet ve dolaşım sorunu olan kişilerde değil, ayaklarına fazla yüklenen atletler, dansçılar ve iş yerinde çizme giymek zorunda kalan işçilerin de sıkça karşılaştığı bir cilt hastalığı olarak dikkat çekiyor.
25.11.2020Sağlık
Kış aylarında 7 cilt hastalığına dikkat
Kış aylarında 7 cilt hastalığına dikkatMevsimin değişmesiyle birlikte güneşin etkisinin azalması, havanın soğuması, rüzgar, kapalı ortamlarda daha çok zaman geçirme ve uzun sıcak banyonun cildin kurumasına neden olduğunu vurgulayan uzmanlar, bu olumsuz faktörlerin 7 cilt hastalığına neden olduğuna dikkati çekti.
20.10.2020Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Cilt Hastalığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki cilt hastalığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.