Cazibe Merkezi

Cazibe Merkezi

Son dakika cazibe merkezi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan cazibe merkezi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını cazibe merkezi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Cazibe Merkezi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan cazibe merkezi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.134 cazibe merkezi haberi bulunmuştur. Tüm cazibe merkezi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye'yi bir cazibe merkezi yapma konusunda kararlıyız
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye'yi bir cazibe merkezi yapma konusunda kararlıyızCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Türkiye ekonomisi son 21 yılda 268 milyar dolar uluslararası doğrudan yatırım çekerek, bu alandaki küresel payını yüzde 0,2'lerden yüzde 1 düzeyine çıkarmayı başarmıştır. Bu dönemde ortaya koyduğumuz güçlü ekonomik program ile önümüzdeki 5 yılda bu oranı yüzde 1,5'e çıkarmayı ve daha nitelikli hale getirmeyi planlıyoruz." dedi.
28.09.2024Gündem
Bakan Kacır, ABD'de CNN Türk'e konuştu: Türkiye çip üretir hale gelecek
Bakan Kacır, ABD'de CNN Türk'e konuştu: Türkiye çip üretir hale gelecekSanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurul toplantısına katılmak için bulunduğu New York'ta CNN Türk'te açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır, 'Türkiye çip üretir hale gelecek. Ülke olarak teknolojide cazibe merkeziyiz' ifadelerini kullandı.
25.09.2024Ekonomi
Türkiye kruvaziyer turizminde canlanıyor: Bu yıl gemiyle 1 milyon 196 bin turist geldi
Türkiye kruvaziyer turizminde canlanıyor: Bu yıl gemiyle 1 milyon 196 bin turist geldiKruvaziyer turizminde 'cazibe merkezi' olarak gösterilen Türkiye'ye, ağustosta 176 gemiyle 306 bin 100, ocak-ağustos döneminde 749 gemiyle 1 milyon 196 bin 229 turist geldi.
19.09.2024Ekonomi
Bakan Kacır duyurdu! "Dünya çapında teknoloji merkezi olma yolunda ilerleyeceğiz"
Bakan Kacır duyurdu! "Dünya çapında teknoloji merkezi olma yolunda ilerleyeceğiz"Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Tech Visa Programı'nın, teknoloji alanında uzman bireyler ve yenilikçi girişimciler için Türkiye'de güçlü bir gelecek inşa etmeyi hedefleyen kapsamlı ve avantajlarla dolu bir program olduğunu belirterek, "Programın hayata geçirilmesi noktasında çok sayıda ulusal ve uluslararası paydaşımızla da işbirliği halindeyiz" dedi.
16.09.2024Gündem
Burcu Biricik ve Emre Yetkin Ayvalık'ta butik otel açtı!
Burcu Biricik ve Emre Yetkin Ayvalık'ta butik otel açtı!2024, Burcu Biricik ve eşi Emre Yetkin için tam bir yenilikler yılı oldu. Çift, önce kızları Luna’ya kavuştu, sonra da Ayvalık’ta butik otel açtı.
30.08.2024Magazin
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu toprakların asıl sahipleri bizleriz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu toprakların asıl sahipleri bizlerizCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahlat'ta Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü dolayısı ile katıldığı törende önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bin yıl önce gönüllerde edinilen yer bu vatanın çimentosu, kalesi ve sigortası oldu. Yıkılmaz gök kubbesi oldu. Bin yıldır bu kardeşlik hukukunun bozmaya ve yok etmeye kimsenin gücü yetmedi. Bizi bölmeye çalıştılar. Siyasi görüş farklılıkları üzerinden nifak çıkarmaya çalıştılar. Kalleş oyunlarla kardeşliğimizi dinamitlemek, bizi kolay lokma haline getirmek istediler. Aziz milletimizin desteğiyle hepsinin üstesinden geldik. 85 milyon olarak her zaman birbirimize daha sıkı kenetlendik. Vatanımıza yönelik senaryoları yırtıp atarak yola devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.
25.08.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizler bu toprakların emanetçisi değil, asıl sahipleriyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizler bu toprakların emanetçisi değil, asıl sahipleriyizCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahlat'ta Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü dolayısı ile katıldığı törende önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bin yıl önce gönüllerde edinilen yer bu vatanın çimentosu, kalesi ve sigortası oldu. Yıkılmaz gök kubbesi oldu. Bin yıldır bu kardeşlik hukukunun bozmaya ve yok etmeye kimsenin gücü yetmedi. Bizi bölmeye çalıştılar. Siyasi görüş farklılıkları üzerinden nifak çıkarmaya çalıştılar. Kalleş oyunlarla kardeşliğimizi dinamitlemek, bizi kolay lokma haline getirmek istediler. Aziz milletimizin desteğiyle hepsinin üstesinden geldik. 85 milyon olarak her zaman birbirimize daha sıkı kenetlendik. Vatanımıza yönelik senaryoları yırtıp atarak yola devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.
25.08.2024Gündem
Kedibatmaz, Karakuş, Karsambaç... Birçoğunuz belki duymadı bile, işte Adana'nın meşhur tatlıları
Kedibatmaz, Karakuş, Karsambaç... Birçoğunuz belki duymadı bile, işte Adana'nın meşhur tatlılarıTarihi ve kültürü kadar mutfağıyla da cazibe merkezi olan Adana, özellikle tatlılarıyla da dikkat çekiyor. Adana mutfağı birbirinden farklı yemekler, kebaplar, kahvaltılık ve hamur işleri ile Türkiye'nin en ünlü mutfaklarından biridir. Güney'in İncisi'nde kebap ve ciğerin yanısıra belki ismini ilk kez duyacağınız birbirinden lezzetli tatlı çeşitleri damakları adeta şenlendiriyor. İşte Adana'nın meşhur tatlıları
20.08.2024Adana
Bakan Kurum depremzedelerle bir araya geldi! 'Burası şehrin en değerli cazibe merkezi olacak'
Bakan Kurum depremzedelerle bir araya geldi! 'Burası şehrin en değerli cazibe merkezi olacak'Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya temasları kapsamında depremzede vatandaşlarla birlikte rezerv ve proje alanlarını inceledi. Vatandaşların taleplerini dinleyen Bakan Kurum, Niyazi Mısri Mahallesi’nde yapılacak projenin ilk etap ihalesinin 30 Ağustos’a kadar tamamlanacağını müjdeledi. Depremzede bir ailenin yeni evlerine misafir olan Bakan Kurum, “Bizlerin tek arzusu sizleri yeni yuvalarınızda görüp ziyaret etmek” dedi.
18.08.2024Gündem
Roma döneminde yapılan ve 1960'lı yıllara kadar kullanılan Akdeğirmen keşfedilmeyi bekliyor
Roma döneminde yapılan ve 1960'lı yıllara kadar kullanılan Akdeğirmen keşfedilmeyi bekliyorAdana'nın Karataş ilçesinde Roma döneminde inşa edilmiş 1700 yıllık Akdeğirmen ile değirmene bağlı köprü keşfedilmeyi bekliyor.
3.08.2024Adana
Bakan Kurum tarih verdi: Yuvasına kavuşmayan tek bir depremzede kardeşimiz kalmayacak
Bakan Kurum tarih verdi: Yuvasına kavuşmayan tek bir depremzede kardeşimiz kalmayacakÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "2025 yılı sonuna geldiğimizde 11 ilimizde teslim edilmeyen tek bir konut, kepengi açılmayan tek bir iş yeri, yuvasına kavuşmayan tek bir depremzede kardeşimiz kalmayacak." dedi.
27.07.2024Ekonomi
Adana sinema ve dizi sektörüne dev bir adım atmaya hazırlanıyor: Plato Adana için çalışmalar başladı
Adana sinema ve dizi sektörüne dev bir adım atmaya hazırlanıyor: Plato Adana için çalışmalar başladıAdana’da sinema sektörüne katkı sağlayacak ‘Plato Adana’nın kurulması için çalışmalar başladı.
13.07.2024Adana
İmzalar atıldı! Otomobil devinden Türkiye'ye yatırım kararı
İmzalar atıldı! Otomobil devinden Türkiye'ye yatırım kararıDünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi Çinli BYD firması, Türkiye'de yaklaşık 1 milyar dolar yatırımla, yıllık 150 bin araç kapasiteli elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi ile Ar-Ge merkezi kuracak. Tesiste 5 bin kişiye kadar doğrudan istihdam sağlanması planlanıyor.
8.07.2024Gündem
Birçok Adanalı ismini bile duymadı! Sadece kebap değil, bu lezzetler de damak çatlatıyor
Birçok Adanalı ismini bile duymadı! Sadece kebap değil, bu lezzetler de damak çatlatıyorTarihi ve kültürü kadar mutfağıyla da cazibe merkezi olan Adana, özellikle tatlılarıyla da dikkat çekiyor. Adana mutfağı birbirinden farklı yemekler, kebaplar, kahvaltılık ve hamur işleri ile Türkiye'nin en ünlü mutfaklarından biridir. Güney'in İncisi'nde kebap ve ciğerin yanısıra belki ismini ilk kez duyacağınız birbirinden lezzetli tatlı çeşitleri damakları adeta şenlendiriyor. İşte Adana'nın meşhur tatlıları
6.07.2024Adana
AOSB’de ilk 500’de 17 firma yer aldı! Rakamlar ortaya çıktı
AOSB’de ilk 500’de 17 firma yer aldı! Rakamlar ortaya çıktıİstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl gerçekleştirilen “Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2023” araştırmasının sonuçlarına göre, listede Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren 17 firma yer aldı.
1.07.2024Adana
Roma döneminde yapılan ve 1960'lı yıllara kadar kullanılan Akdeğirmen keşfedilmeyi bekliyor
Roma döneminde yapılan ve 1960'lı yıllara kadar kullanılan Akdeğirmen keşfedilmeyi bekliyorAdana'nın Karataş ilçesinde Roma döneminde inşa edilmiş 1700 yıllık Akdeğirmen ile değirmene bağlı köprü keşfedilmeyi bekliyor.
21.06.2024Adana
Lokman Hekimin ölümsüz ismini verdiği antik kent: Misis
Lokman Hekimin ölümsüz ismini verdiği antik kent: MisisAdana'da tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan ve Roma döneminin önemli şehirleri arasında yer alan 7 bin yıllık geçmişe sahip Misis Antik Kenti'nin kazı çalışmaları devam ediyor. Bölge çalışmalar tamamlandığında cazibe merkezi haline getirilmesi amaçlanıyor.
24.05.2024Adana
THY'den dev iş birliği! Uçak bileşenlerinin yerli üretimi için imzalar atıldı
THY'den dev iş birliği! Uçak bileşenlerinin yerli üretimi için imzalar atıldıSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat, uçak bileşenlerinin yerli üretimi için Türk Hava Yolları, Airbus ve Rolls-Royce firmalarının gerçekleştirdiği iş birliği protokolünün imza törenine katıldı. Sivil havacılık sektörünün; özellikle son yıllarda gerçekleştirilen yatırım ve projelerle kalite odaklı hizmet anlayışını tüm dünya ile buluşturduğunu belirten Bakan Kacır, “Havacılık sanayimizi, ana ve alt yükleniciler, KOBİ’ler, araştırma kuruluşları ve üniversitelerle Türkiye’nin yüksek teknolojide öncü sektörü hâline getiriyoruz.” dedi.
29.04.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Çalıştayı'na katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Çalıştayı'na katıldıDünya Sağlık Örgütü'nün 15'incisini düzenlediği Bitkisel İlaçlar İçin Düzenleyici İşbirliği Toplantısı ile Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Kılavuz ve Strateji Geliştirme Çalıştayı'na katılan Emine Erdoğan, "Artan kronik hastalıklar ve aşırı ilaç kullanımı tüm dünyada sağlık politikalarını yeniden gözden geçirmenin zorunlu olduğu kanısını güçlendirmiştir. Bu noktada Dünya Sağlık Örgütü, geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemlerinin ülkelerin sağlık sistemlerine dahil edilmesini teşvik etmektedir. Tarihi öğretilerin gün yüzüne çıkarılarak, modern uygulamalara entegrasyonunda üzerimize düşeni yerine getirmek için 2012 yılında Sağlık Bakanlığımız bünyesinde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Daire Başkanlığı kuruldu" dedi.
19.04.2024Gündem
“Çukurova, Adana’nın Manhattın’ı olacak”
“Çukurova, Adana’nın Manhattın’ı olacak”Adana’nın Çukurova İlçesi’nde yapımı süren binaların tamamlanmasıyla bölge Adana’nın Manhattın’ı haline gelecek.
17.04.2024Adana
AOSB'de 5 sanayi parseli açık artırma ile satışa sunulacak! 10 Mayıs'ta başlıyor
AOSB'de 5 sanayi parseli açık artırma ile satışa sunulacak! 10 Mayıs'ta başlıyorAdana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, sınırları dahilinde bulunan 5 sanayi parselini tahsis/satış ihalesini açık artırma usulü ile yapılacak.
4.04.2024Adana
Kedibatmaz, Karakuş, Karsambaç... Herkesin unuttuğu tatlar sofraları şenlendirdi
Kedibatmaz, Karakuş, Karsambaç... Herkesin unuttuğu tatlar sofraları şenlendirdiTarihi ve kültürü kadar mutfağıyla da cazibe merkezi olan Adana, özellikle tatlılarıyla da dikkat çekiyor. Adana mutfağı birbirinden farklı yemekler, kebaplar, kahvaltılık ve hamur işleri ile Türkiye'nin en ünlü mutfaklarından biridir. Güney'in İncisi'nde kebap ve ciğerin yanı sıra belki ismini ilk kez duyacağınız birbirinden lezzetli tatlı çeşitleri damakları adeta şenlendiriyor. İşte Adana'nın meşhur tatlıları
1.04.2024Adana
İthalat ve ihracat rakamları açıklandı
İthalat ve ihracat rakamları açıklandıTicaret Bakanlığı Şubat ayı ithalat ve ihracat rakamlarını açıkladı. Dış ticaret açığı 29,2 milyar dolar azalışla, 93 milyar dolara geriledi.
22.03.2024Ekonomi
AK Parti Yüreğir Belediye Başkan adayı Dr. Halil Nacar projelerini açıkladı
AK Parti Yüreğir Belediye Başkan adayı Dr. Halil Nacar projelerini açıkladıAK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Adana Milletvekili Ömer Çelik ile AK Parti ve MHP Milletvekillerinin de katıldığı lansman ile Cumhur İttifakı AK Parti Yüreğir Belediye Başkan adayı Dr. Halil Nacar, projelerini ‘Yüreğir’e Yakışacak” başlığı altında açıkladı.
11.03.2024Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye tepki: Hayalleri sadece kendi siyasi çıkarlarıyla sınırlı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye tepki: Hayalleri sadece kendi siyasi çıkarlarıyla sınırlıCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Mersin mitinginde konuştu. Muhalefete sert sözlerle yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlarda vizyon, program, proje, müktesebat zaten yok. Hayalleri sadece kendi siyasi çıkarlarıyla sınırlı. Bunların genel merkezleri, genel başkanları ne ki Mersin’deki adayları teşkilatları ne olsun" ifadelerini kullandı. Ayrıca Erdoğan "Mersin, bu zübük siyasetçileri sırtında taşımak zorunda değil. Gelin 31 Mart'ta bu kıyafetsiz muhterislerin devrini kapatalım" dedi.
7.03.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Cazibe Merkezi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki cazibe merkezi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.