Son dakika buzullar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan buzullar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını buzullar haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan buzullar gelişmeleri de dahil olmak üzere 155 buzullar haberi bulunmuştur. Tüm buzullar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dünya nehirleri 30 yılın en hızlı kuruma oranına ulaştıDünya Meteoroloji Örgütü (WMO), suyun iklim değişikliğinin habercisi olduğunu belirterek acil önlem çağrısında bulundu. 2023 yılında nehirler, son 30 yılın en hızlı kuruma oranına ulaştı ve küresel su kaynakları risk altına girdi.
Gaziantep'te Kentler Çocuklarındır Eğitim Programı sertifika töreni düzenlendiGaziantep Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ve Toplum Eğitim Derneği (TDER) iş birliğinde “Kentler Çocuklarındır Eğitim Programı” sertifika töreni düzenlendi. Program yeni dönemde gönüllü hocalarla sürdürülecek.
Erozyon Nedir, Neden Olur? Erzoyon Nasıl Önlenebilir?Doğal afetler arasında yer alan unsurlardan biriside erozyon olarak bilinir. Bazı bölgelerde sıkça erozyon görmek mümkündür. Tabi bunun nedeni bölgenin yapısı ve doğal etkenlerden kaynaklıdır. Özellikle bitki örtüsünün yetersiz olan yerlerde erozyon yaşanması yüksek ihtimaldir. Zaten burada insana oldukça büyük bir iş düşer. Alınacak tedbirler ile erozyonu önleme şansı her zaman için vardır.
BPeneplen Nedir Ve Nasıl Oluşur? Coğrafyada Peneplen Arazi Alan ÖzellikleriPeneplen coğrafyada ovaya benzeyen bir alanı ifade eder. Yüksek bölümlerin neredeyse tamamı aşınıncaya kadar devam eden nehir ve yağmur erozyonu ile oluşur. En dayanıklı kayalar genellikle arazinin genel seviyesinin üzerinde yükselir. Bir peneplen yükseltildiğinde, bir plato haline gelir ve bu daha sonra gençlik ve yaşlılık arasında geçiş yaparken nehir tarafından parçalara ayrılır.
Orojenez Nedir, Nasıl Oluşur? Türkiye'deki Orojenez Dağ Örnekleri Nelerdir?Dağ oluşumu yüz yılların neticesinde oluşan fay hareketlerinin bir tür sonucu olarak karşımıza çıkar. Genel olarak oldukça büyük çaplı olarak görülen bu doğa olayları pek çok canlının da yuva tespiti edilmesinde işe yarar. Aynı zamanda pek çok canlı varlık ve değerli kayalar da dağ oluşunu yani orojenez ile meydana gelir.
1986’da kaybolan dağcının cesedine ulaşıldıİsviçre’de polis, 1986’da ünlü Matterhorn Dağı’na yakın bir buzula tırmanırken kaybolan Alman dağcının cesedine ulaştıklarını duyurdu.
Cilo Buzulları kaç yıllık, eriyor mu? Cilo Buzulları nerede, Cilo Buzulları’nın tarihi ne?Cilo Buzulları bölgesinde kırılan buzulların oluşturduğu çukura düşen 4 kişiden 2’si ilk gün sağ kurtarılmış, kaybolan Hakime Koç (İstanbul) ve Mehmet Aydın’ın (Şırnak) bulunması için de arama kurtarma çalışmaları aralıksız sürdürülmüştü. Bugün de sabahın erken saatlerinde Şırnaklı coğrafya öğretmeni Mehmet Aydın ile Adalet Bakanlığında memur olarak çalışan Hakime Koç için yürütülen arama kurtarma çalışmaları sonuç verdi. İstanbul, Sakarya ve Bursa’dan gelen mağara, dağcı ve buzul tırmanışçı ekiplerin de katıldığı çalışmalar sonucunda Hakime Koç ve Mehmet Aydın’ın cansız bedenine ulaşıldı. Yaşanan elim olay sonrası Cilo Buzulları merak edilmeye başlandı. Peki, Cilo Buzulları kaç yıllık? Cilo Buzulları nerede, Cilo Buzulları’nın tarihi ne?
Hakkari'de buzul kabusu! 12 kişilik ekip bölgeye gönderildi: Kaybolan 2 kişiden birinin cansız bedenine ulaşıldıHakkari'de önceki gün, çıktıkları 4 bin 135 rakımlı Cilo-Sat Dağları'nda kırılan buzulların arasına düşüp kaybolan 2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Aramalara AFAD, Jandarma Arama Kurtarma Timleri, UMKE, Polis Özel Harekat, dağcılar ve derneklerin yanı sıra, İstanbul, Bursa, Sakarya ve Antalya'dan buzul ve mağaralarda tecrübesi olan 12 kişilik ekip de katıldı. Kırılan buzulların arasına düşüp kaybolan 2 kişiden Hakime Koç’un cansız bedenine ulaşıldı. Adalet Bakanlığı’nda memur olarak görev yapan Koç’un cenazesi ekipler tarafından düştüğü yerden çıkarıldı.
Anne ve bebeğine saldırdı, görenler küreklerle koştu! Dehşet böyle bittiABD'de bebeği ile birlikte okuldan çıkıp bir kliniğe doğru giden genç anne, yolda korkunç bir saldırıya uğradı. Kar fırtınası nedeniyle görüşün de azalmasıyla karşısındaki 'iri kişi'nin ne olduğunu fark edemeyen kadının yapabileceği hiçbir şey yoktu. Çevredekiler ellerinde kürekle koştu, dehşetin sonu böyle bitti...
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan The Economist'e tepkiCumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "The Economist dergisinin kapağında görüyorsunuz. Batı basınında seçimlere giderken Türk milletinin hür iradesini vesayet altına almaya çalışan bir bakış açısının yaygınlaştırılmaya başladığını görüyoruz. Tabii bu yeni değil biz alıştık. Her seçim döneminde bunu yaptılar. Bundan sonra da yapmaya devam edecekler. Yine yanılacaklar, geçmişte yanıldıkları gibi" dedi.
Evlerdeki gizli tehlike için kritik uyarı! Binalarda bodrum ve zemin katlarda...Dünya koronavirüsten sonra yeni bir salgınla karşı karşıya gelebilir mi? Yapılan son araştırmalara göre, artan sıcaklıkların etkisiyle radyoaktif olan ve akciğer kanserine yol açan radon gazına maruz kalma riskimiz oldukça yüksek. "Tıpkı Kovid gibi bir riskin olduğunu tabii ki söyleyebiliriz" diyen uzmanlar, binaların bodrum ve zemin katlarına dikkat çekti.
Hava kirliliğiyle ilgili şok gerçek ortaya çıktı! O ülke ilk sıradaHava kirliliği ile ilgili korkutan veriler açıklandı. Dünyada endüstri devriminden bu yana, çoğunlukla insan kaynaklı faaliyetlerden ötürü, atmosfere en az 2 bin 500 milyar ton karbondioksit salımı olduğu ortaya çıktı. Buna en fazla neden olan ülke ise belli oldu.
İklim değişikliği beyin damar hastalıklarını da artırıyorDünya Nöroloji Federasyonu Çevresel Nöroloji Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şerefnur Öztürk, çevresel faktörlerin yanı sıra iklim değişikliğinin beyin damar hastalıklarını artırdığını söyledi.
2100 yılında Türkiye kıyıları tamamen değişecek! İşte o haritalar...ABD'li bilim insanı Wallace Broecker, 1975 yılında "küresel ısınma" terimini bir bilimsel makalede ilk kez kullandığında çok kısa bir süre içinde dünyanın bu noktaya geleceğini kimse tahmin etmiyordu. Sadece 45 yılda işler "küresel ısınma" noktasından "küresel iklim krizi" aşamasına ulaştı. Son bir ayda ülkemizde yaşanan seller, yangınlar ve ardından bir kez daha gelen seller bile krizin büyüklüğünü anlayabilmek için yeterli.
Dünya büyük bir felaketin eşiğinde! Kırılma noktası çok yakın! Eğer durursa...Dünyayı orman yangınları, deprem ve sellerden sonra yeni felaketler bekliyor. İnsan kaynaklı küresel ısınmanın yol açtığı iklim krizine adım adım daha da yaklaşılıyor. Bilim insanlarının dikkat çektiği son eşik ise Asya, Avrupa ve Amerika kıtalarında milyarlarca insanın hayatını etkileyecek. Uzmanlar, bu felaketin ise düşünülenden çok daha yakın olduğunu duyurdu.
Buzullar her zamankinden daha hızlı eriyorUydu verileri, buzulların daha hızlı eridiğini, 15 yıl öncesine göre yılda yüzde 31 daha fazla kar ve buz kaybettiğini ortaya koydu.
Rusya'dan kıyamet silahı! Kuzey Kutbu'nda test etmeye başladı...Rusya’nın Kuzey Kutbu bölgesinde gizli bir şekilde yürüttüğü askeri faaliyetlerle ilgili Pentagon tarafından yapılan tespitler, geçtiğimiz günlerde Amerikan CNN televizyonu tarafından gündeme getirildi.
Dikkat çeken açıklama! Zaman yaklaştı, İstanbul Boğazı donacak...İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, küresel soğumanın yaklaştığını belirtip, "2022, 2023 veya 2024 olur. Bu dönemlerde biz, mini soğumaya gireceğiz. Sıcaklık mola verecek. Bu molada, İstanbul Boğazı'nın donduğunu göreceğiz. İstanbul Boğazı'ndan karşıdan karşıya yürüyerek geçilecektir. En son 1929 yılında geçildi. İki, üç yıla kadar tekrar bekliyorum" dedi.
Buzullar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki buzullar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.