Son dakika Burun kanaması haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Burun kanaması ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Burun kanaması haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan burun kanaması gelişmeleri de dahil olmak üzere 152 burun kanaması haberi bulunmuştur. Tüm burun kanaması haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sıcaklıkların artmasıyla vakalar görülmeye başlandı! Kırsal alanlarda yaşayanlara dikkatHavaların ısınmasıyla birçok ilde Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarında artış yaşandığını ifade eden Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Güler Delibalta, kırsal alanlarda dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Delibalta, “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ne neden olan keneler kırsal kesimlerde daha fazla risk oluşturuyor" dedi.
Soğuk havalarda kalbinizi korumanın 5 yoluKardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Onur Akpınar, kardiyovasküler hastalıkları olanların grip ve zatürre aşılarını zamanında yaptırmalarının önemli olduğunu söyledi.
Kan basıncını altüst ederek tansiyonu zıplatıyor, çok sinsi ilerliyor! İşte hayatı kabusa çeviren hastalıktan kurtulma yöntemiKan basıncını altüst ederek tansiyonu zıplatıyor. Baş ağrısı, nefes darlığı, burun kanaması, kızarma, sersemlik, göğüs ağrısı, görme ile ilgili problemler ve idrarda kan gibi sorunlar en büyük belirtileri olarak biliniyor. Kalp krizi, atriyal fibrilasyon gibi bazı ritim bozuklukları, kronik böbrek hastalığı gibi hastalıklara kapı açıyor. En riskli kişiler açıklandı, bu hastalıktan kurtulmanın reçetesi yazıldı. İşte hayatı kabusa çeviren hastalık ve şifası...
Sıcakta hipertansiyon hastalarının beyin kanaması riski 7 kat fazlaYaz sıcaklarında hipertansiyon hastalarına dikkatli olmaları çağrısında bulunan Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Memnune Sena Ulu, “Sıcak havalarda vücut ısısının yükselmesiyle birlikte kan basıncı da olumsuz etkilenebilir. Özellikle yaşlı yüksek tansiyon hastalarında, sıcak havalar beyin kanaması riskini de artırabilmektedir. Çünkü hipertansiyon hastalarının normal bireylere göre beyin kanaması geçirme riski 7 kat daha fazladır” dedi.
Gizemli hastalık kabusu! Vaka sayısı artıyor, 3 kişi hayatını kaybettiKoronavirüs ve Maymun Çiçeği hastalığı ile mücadele devam ederken Doğu Afrika ülkesi Tanzanya'dan gelen yeni hastalık haberi tüm dünyayı tedirgin etti. Tanzanya'nın Lindi bölgesinde gizemli bir hastalık nedeni ile 3 kişinin hayatını kaybettiği 13 kişininse karantina altında olduğu açıklandı.
Dünyada 13. vaka Ayşe oldu! Her şey burun kanamasıyla başladıElazığ'da 3 yıl önce burun kanaması ile hastaneye başvuran 17 yaşındaki Ayşe Tuncel, İmmünglobülin G4 (IgG4) hastalığı teşhisi ile Türkiye'de 2'nci, dünyada ise 13'üncü vaka olarak kayıtlara geçti. İlk ameliyatı sonrası ikinci bir ameliyat daha olması gereken Tuncel, "Ben artık geceleri rahat uyumak istiyorum. Uykuda nefesim kesilerek uyanıyorum" dedi.
Kahreden olay! Üç aylık bebek kurtarılamadı...Kocaeli'de annesi emzirdiği esnada fenalaşan 3 aylık Ömer Asaf bebeğin cenazesi, otopsi işleminin ardından defnedilmek üzere aileye teslim edildi. Ömer Asaf'a ilk müdahaleyi yapan komşu, "Burnundan kan ve köpük geldi. Temizleyip 112 gelene kadar müdahale ettim fakat kurtaramadık" dedi.
Çocuklarda hipertansiyon belirtilerine dikkat edilmeliHipertansiyon hastalığının çocukluk döneminde ortaya çıkabildiğini belirten Çocuk Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Duygu Övünç Hacıhamdioğlu, “Geceleri uyanıp idrara gitmek, uç organlarda (el, ayak gibi) soğukluk, yürüme sırasında kalça ya da bacaktaki bir ağrıdan dolayı aksama, çarpıntı, terleme, ateş basması hissi gibi belirtiler hipertansiyona bağlı yakınmalar olabilir. 3 yaşını doldurmuş tüm çocuklara sağlık kontrolleri sırasında tansiyon ölçümü de yapılması çok önemlidir” dedi.
Lösemide tedavi oranı yüzde 85’e yükseldiÇocukluk çağı kanserleri içinde löseminin en sık görülen kanser türü olduğunu söyleyen Prof. Dr. Tunç Fışgın, lösemide tedavi oranlarının yüzde 85’lere kadar yükseldiğini söyledi.
Nefes alma problemi ile ilgili açıklamaİyi bir yaşam ile uyku, kaliteli nefes alma sayesinde olur. Burunda var olan herhangi bir problem nefes almanızı etkileyerek yaşam kalitenizi düşürecektir. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı Doç. Dr. Serdar Altun nefes alma problemlerine yönelik sıklıkla tercih edilen burun ameliyatını sizler için anlattı.
Dang humması nedir, Türkiye'de var mı? Dang humması ölümcül ve bulaşıcı mıdır?Hindistan'ın Uttar Pradesh eyaletinin bazı bölgelerinde yaygınlaşan "yoğun" viral ateş nedeniyle yaşanan can kayıplarının arttığı bildirildi. The Times of India'nın haberine göre, geçen hafta 40'ı çocuk olmak üzere 68 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Prayagraj şehrindeki Sarojini Naidu Çocuk Hastanesi'nde de dang humması nedeniyle çok sayıda hasta tedavi alıyor. Peki, Dang humması nedir, Türkiye'de var mı? Dang humması ölümcül ve bulaşıcı mıdır?
Dang humması nedir? Dang humması belirtileri neler?Koronavirüsten en çok etkilenen ülkeler arasındaki Hindistan kara mantar hastağının ardından yeni bir hastalıkla mücadele ediyor. Hindistan'da dang humması adı verilen gribe benzer hastalık şimdiye kadar 50 kişinin ölümüne neden oldu. Dang hummasından çocuklar da etkilendi. Peki, Dang humması nedir? Dang humması belirtileri neler? Dang humması nasıl bulaşıyor? Dang humması sevrisinekten mi bulaşıyor? İşte Dang Humması ile ilgili bilgiler...
Burun kanaması ne zaman ciddiye alınmalı?Burun kanaması pek çok kişinin sık yaşadığı bir sağlık sorunudur. Özellikle havanun kuru olduğu yaz mevsiminde sık sık burun kanaması yaşanabiliyor. Burun kanamasının nedenlerinin ortadan kaldırılması ve doğru müdahalenin yapılmasının önemli olduğunu söyleyen Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Serdar Karahatay burun kanamasında dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
Her 3 yetişkinden 1’inde var; organlarda hasar oluşturuyorUzun yıllar hiçbir belirti vermeden ilerleyebilen ve yüksek tansiyon olarak da bilinen hipertansiyonun her 3 yetişkinden 1’inde görüldüğüne dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Naser Can, “Hipertansiyon başta damarlar ve kalp olmak üzere böbrek, göz, beyin gibi organlara zarar veriyor” dedi.
Başınız ağrıyor ve dönüyorsa dikkat! Her 3 kişiden birinde var!Kalp krizini tetikliyor, beyin damarlarında anevrizmaya (baloncuk) yol açtığı için inmeye neden oluyor, böbrek fonksiyonlarını ve görmeyi bozuyor... Hayati risk taşıyan bu sağlık sorunlarına yol açan bu faktör, yüksek tansiyon! Ülkemizde her üç kişiden biri yüksek tansiyon hastası. Üstelik sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam tarzı giderek daha fazla kişinin tansiyon sorunu yaşaması anlamına geliyor. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Aslıhan Eran Ergöknil, hiçbir belirti olmasa bile tedavi edilmeyen yüksek tansiyonun vücuda hasar verdiğine dikkat çekerek “Yüksek tansiyon özellikle kalp, damar sistemi, göz, beyin ve böbrekler üzerinde olumsuz etkilere sahip. Beyin damarlarında anevrizmaya, kalp yetersizliği ve kalp krizi riskinde artışa yol açabiliyor. Bu nedenle yüksek tansiyon yaşayan herkesi, yaşam tarzını mümkün olan en kısa sürede değiştirmek zorundadır. Doğru beslenme ve egzersiz ile stresten uzak kalmak her şeyden önce gelir.” diye konuşuyor.
Çocuğunuzun cildinde kolay oluşan morluklara dikkatİç Hastalıkları Uzmanı Dr. Kerem Kırna, hemofilinin genellikle anne ve babalardan çocuklara geçtiğini hatırlatarak çocukların cildinde kolay oluşan morlukların, hemofili habercisi olabildiğini söyledi.
Vücuttan kan akması orucu bozar mı? Kan akması, burun-diş-dil kanaması, el kesmesi orucu bozar mı?Burun kanaması orucu bozar mı? Diş-dil kanaması orucu bozar mı? El kesilmesi orucu bozar mı? soruları Ramazan ayının ilk gününde en çok sorulan sorular arasına girdi. Oruç tutan vatandaşlar oruçlarının hangi durumlarda bozulup bozulmayacağını merak edip, arama motorlarına ve Diyanet’in sık sorulan sorular sayfasına yöneldi. Peki, vücuttan kan akması orucu bozar mı?
İnsandan insana virüs bulaştırıyor, ölüme sebep oluyor! Korona değil...Dicle Üniversitesi Zooloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar, Diyarbakır başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki bazı şehirlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle sivrisinek sayılarındaki artışa dikkat çekti. Satar, "Sivrisinekler kanımızı emerler ve insandan insana virüs bulaştırırlar. Sivrisinekler koronavirüs bulaştırmaz, sarı humma, Batı Nil, dang gibi ölüme sebep olan virüsleri bulaştırır. Ancak Ayrıca hayvan kaynaklı ölümlerde de ilk sırayı alırlar. Kış aylarında metruk evleri, kanalizasyonları, foseptikleri, sivrisineklerin larvalarını bırakmamaları için ilaçlamak önemlidir. Bu mücadele ile sivrisineklerin 4'te 3'ünü yok etmiş oluruz" dedi.
Aman dikkat! Çocuklarda 5 haftadan fazla devam ediyorİngiltere'de yapılan araştırma, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan çocukların yaklaşık yüzde 15'inde semptomların 5 haftadan fazla devam ettiğini gösterdi. "Uzun Kovid-19" geçiren çocuklarda görülen semptomlar arasında baş ağrısı, yorgunluk, beyin sisi, kas ağrısı, havale ve felç yer alırken, uzmanlar okullar açıldığında daha fazla önlem alınmasını istedi
“Hipertansiyon, çocuklarda büyüme geriliğine yol açabilir”Primer hipertansiyonun yetişkinlerde olduğu gibi çocukluk çağında da hiçbir belirti göstermeden gelişebildiğini ve özellikle aşırı kilolu ve obez çocukların hipertansiyon yönünden yüksek riskli olduğunu Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Prof. Dr. Ruhan Düşünsel, “Buna karşın, semptomatik hipertansiyonlu çocuklarda baş ağrısı, görme bozukluğu, okul başarısında düşüklük gibi genel belirtilerin görülmesinin yanı sıra ikincil hipertansiyonun büyüme geriliğine de yol açabilir” dedi.
Öğretmen, Belaruslu dansçıyı döverek öldürmüşAntalya'da Belaruslu dansçı Anastasiya Yazerskaya'yı (23) öldürüp cesedini Isparta yoluna gömdüğü belirlenince tutuklanan öğretmen Ahmet Oğuz Özgür (54) hakkında 'kasten öldürme' suçundan dava açıldı. Genç kadının annesi Tanenıa Lıudmıla Petrovna'nın şikayetçi olduğu Özgür'ün, Anastasiya Yazerskaya'yı döverek öldürdüğü ortaya çıktı.
'Cildiniz için balık kaynaklı kolajen seçin'Yaş ilerlemesiyle azalan kolajenin cilt sağlığının yanı sıra kemikleri de koruduğunu belirten Doç. Dr. Ali Balevi, “Yapılan çalışmalarda balık kaynaklı kolajenlerin cilt için en etkili kolajen kaynağı olduğu ve diğer kolajenlere kıyasla vücut tarafından 1.5 kat daha fazla biyoyararlanım sağladığı belirtilmiştir. Ayrıca balık kolajeni sığır kolajenine kıyasla daha küçük peptit moleküllerinden oluşmaktadır. Bu da vücutta kolay emilim ve daha hızlı etki manasına gelmektedir” dedi.
'Tedavi altına alınmazsa ölüme kadar götürüyor'Dahiliye Uzmanı Dr. Dündar Güngör, vücudun tüm organlarını etkileyen ve ciddi zararlara neden olan hipertansiyon rahatsızlığı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Güngör, “Hipertansiyon tedavi altına alınmazsa ölüme kadar götürebilir” dedi.
Burun Kanaması ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki burun kanaması haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.