Bpa

Bpa

Son dakika bpa haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bpa ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bpa haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bpa

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bpa gelişmeleri de dahil olmak üzere 55 bpa haberi bulunmuştur. Tüm bpa haberleri aşağıda listelenmiştir.
Konserve yiyecekler hormon dengesini alt üst ediyor: Çocuklar erken ergenlik yaşayabilir
Konserve yiyecekler hormon dengesini alt üst ediyor: Çocuklar erken ergenlik yaşayabilirGünlük hayatta yaygın olan konserve kutu gıdalar, plastik saklama kapları ve damacanalarla ilgili uyarıda bulunan Doç. Dr. Mustafa Temizel, bu maddelerin uzun vadeli kullanımında tehlikeli olabileceğine işaret etti. Bazılarının içinde bulunan BPA’nın östrojen hormonunu taklit ettiğini belirten Doç. Dr. Temizel, “Çocuğunuzun erken ergenliğe girmesine neden olabilir. Ayrıca erkeklerde kısırlık da yapabilir” dedi.
9.07.2024Gündem
Avcılar D-100'deki feci kaza kamerada: 4 yaralı
Avcılar D-100'deki feci kaza kamerada: 4 yaralıAvcılar'da sağ şeritten hızla giden sürücü, önüne geçen otomobile çarpmamak şerit değiştirence önce iki araca sonra aydınlatma direğine çarptı. Kameraya yansıyan kazada 4 kişi yaralandı.
26.12.2023Gündem
Pet şişede bekleyen su tehlike saçıyor
Pet şişede bekleyen su tehlike saçıyorBatman’da Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Özcan Deveci, pet ve cam şişe kullanımlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Dr. Deveci, pet şişelerde güneşe maruz bırakıldıktan sonra satılan içme sularının sağlık açısından büyük tehlike saçtığını dile getirdi.
28.07.2022Sağlık
Protein tozu ile ilgili flaş uyarı!
Protein tozu ile ilgili flaş uyarı!Günümüzde sporcuların ve bazı gençlerin, kas yapmak için sıkça başvurduğu protein tozlarına karşı uyaran Prof. Dr. Vedat Göral “Aşırı protein tozu tüketiminin bağırsaklarda ishal, kemiklerde erime, böbreklerde hasara yol açtığı biliniyor. Protein tozları, bazen sindirim sıkıntısına neden olabilir. Protein tozu yerine et, yumurta, süt, yoğurt, peynir, fasulye, nohut, badem gibi gıdalar, temel protein kaynakları olarak tüketilebilir” dedi.
17.09.2021Sağlık
Gizli tehlike; kanserden kısırlığa birçok hastalığın nedeni
Gizli tehlike; kanserden kısırlığa birçok hastalığın nedeniEndüstriyel ürünlerde bulunan kimyasal maddelerin insan sağlığını olumsuz etkilediğini kaydeden Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan, özellikle teflon tavalarda bulunan PTFE (Politetrafloroetilen Polimer) maddesine dikkat çekti. İlhan, bu maddenin insanlarda tiroid tembelliği ve üreme fonksiyonlarına zarar verebileceğini belirtti.
13.03.2021Sağlık
O madde erkeklerde kısırlığa neden oluyor
O madde erkeklerde kısırlığa neden oluyorDünya Doğayı Koruma Vakfı'nın yaptığı araştırma çarpıcı verileri ortaya koydu. Araştırmaya göre bir insan her hafta bir kredi kartı büyüklüğünde yaklaşık beş gram plastik tüketiyor. Bu kadar yüksek miktarda plastik tüketiminin sağlığa zararları hakkında bilgiler aktaran Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan, “Şu an dünyada her yıl 300 milyon ton plastik çevreye salınıyor. Maruz kaldığımız plastik tüketim miktarı arttıkça karaciğer kanseri, kısırlık, otizm, tiroit ve pankreas bozuklukları, metabolik sendrom ve obeziteye yol açıyor dedi.
13.12.2020Sağlık
BPA içeren plastik biberonlar tehlike saçıyor
BPA içeren plastik biberonlar tehlike saçıyorBebeklerin beslenmesinde kullanılan biberonlar, içerdiği bisfenol A (BPA) ve ftalat maddeleri nedeniyle tehlike saçıyor. Uzmanlar, bu maddelerin uzun süreli kullanımı sonrasında çocuklarda erken ergenlik, obezite, nörogelişimsel problemler, ilerleyen yaşlarda doğurganlığı azaltıcı etki ve bağışıklık sistem eksikliğine yol açabileceğini söylüyor. Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Görkem Astarcıoğlu, biberon kullanımını önermediğini fakat kullanım gerekliyse bazı noktalara dikkat edilmesi gerektiğini söyleyerek, "Plastik biberon seçerken güvenli kodlu olmasına ve 'BPA, ftalat içermez' yazısının bulunmasına dikkat edilmeli" dedi.
3.10.2020Sağlık
Plastik eşyalar kısırlık ve zeka geriliğine neden oluyor!
Plastik eşyalar kısırlık ve zeka geriliğine neden oluyor!Gündelik hayatta maruz kaldığımız birçok ürün kısırlığa hatta zeka geriliğine neden oluyor. Konu hakkında önemli açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Özlem Çakal Arslan, "Plastikteki bu kimyasallar, üreme başarısızlığı, kısırlık, zeka geriliği, doğan yavru sayısında azalma, tiroid gibi hormon bozuklukları, davranış bozuklukları, cinsiyet karakterlerinin değişimi, çift cinsiyetlilik, erkeklerde dişileşme gibi etkilere neden olabilir" dedi.
26.09.2020Sağlık
Veliler kırtasiye ürünlerine akın etti! Uyarı gecikmedi
Veliler kırtasiye ürünlerine akın etti! Uyarı gecikmediYeni eğitim öğretim yılının başlamasına günler kala öğrenci ve velileri okul alışverişi telaşı sardı. Türk Standardları Enstitüsü (TSE), aileleri kırtasiye malzemeleri satın alırken ürünlerin güvenilirliğine ve standartlara uygunluğuna dikkat etmeleri konusunda uyardı.
28.08.2020Yaşam
Plastikte kullanılan kimyasallara dikkat
Plastikte kullanılan kimyasallara dikkatGünlük hayatta kullanılan plastikteki kimyasallara dikkat çeken Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları bölümünden Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan, “Plastik ürünler mutfak malzemelerinden, tekstil ürünlerine, bebek bakım ürünlerinden, inşaat malzemelerine, oyuncaklardan pet şişelere kadar hayatımızda çok sık kullandığımız ürünlerin yapısına katılmaktadır. Bu kimyasallar hormonların yapısını, etkisini veya metabolizmasını bozarak başta üreme, tiroit, pankreas gibi birçok hormonal bezdeki hormonların hassas dengesini bozar” dedi.
24.07.2020Sağlık
Dışarıda yemek yiyenler tehlike altında!
Dışarıda yemek yiyenler tehlike altında!ABD'de yapılan araştırma, dışarıda yemek yiyenlerin zararlı kimyasal maddelere daha fazla maruz kaldığını ortaya koydu.
11.10.2019Sağlık
Kırtasiye ürünleri TSE merceğinde
Kırtasiye ürünleri TSE merceğindeYeni eğitim öğretim yılının başlamasına günler kala kırtasiye ürünlerinde denetimler yoğunlaştırılırken, şüpheli ürünler Türk Standardları Enstitüsünün (TSE) testine tabi tutuluyor.
3.09.2019Eğitim
Okul alışverişi internete taşındı!
Okul alışverişi internete taşındı!Okulların açılmasına az bir süre kala velileri okul alışverişi telaşı sardı. Kırtasiye malzemelerindeki fiyat artışı ve ürün çeşitliği aileleri internetten alışveriş yapmaya yönlendirdi. Yapılan araştırmaya göre bu talebin yüzde 70’i Anadolu’daki illerden geldi.
21.08.2019Eğitim
Bunlardan su içmeyin!
Bunlardan su içmeyin!Güneş ışığı altında beklemiş sular tehlike saçıyor. Sağlıklı Su Derneği (SASUDER) Başkanı Orhan Korkusuz, pet şişelerde uzun süre saklanan ya da direkt güneş ışığı altında bekleyen suların insan sağlığını tehdit ettiğini söyledi.
27.06.2019Sağlık
Zararlı etkileri anne sütünde de tespit edildi!
Zararlı etkileri anne sütünde de tespit edildi!Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ulusal Hastalık Kontrol Önleme Merkezince yapılan araştırmayla, plastik ürünlere maruziyet sonucu, anne sütünde, plastik maddeye sertlik ve saydamlık katan, özellikle plastik su şişelerinde kullanılan Bisfenol A (BPA) isimli kimyasal bulunduğu belirtildi.
15.04.2019Sağlık
Plastik damacanalarla ilgili korkutan uyarı!
Plastik damacanalarla ilgili korkutan uyarı!Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ayşe Solaroğlu plastik damacanaların yapımında kullanılan Bisphenol A'nın (BPA) anne adayları ve bebek için tehlikeli sonuçları olabileceğini söyledi.
26.11.2018Sağlık
Son dakika! TSE’den okul alışverişi yapacak velilere uyarı
Son dakika! TSE’den okul alışverişi yapacak velilere uyarıTSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, “Çocuklarımızı kalitesiz ya da standart dışı ithal kırtasiye malzemelerindeki olası risklerden korumanın en güvenilir yolu, alışverişlerde TSE markalı ürünleri tercih etmektir” dedi.
5.09.2018Gündem
Çocuğunuz zehir yiyor olabilir
Çocuğunuz zehir yiyor olabilirProf. Dr. Selim Kurtoğlu, ebeveynlere hazır gıda ve paketli ürün alırken içerik etiketlerini okuma çağrısında bulundu
30.04.2018Sağlık
Bebek mamalarında arsenik ve kurşun çıktı
Bebek mamalarında arsenik ve kurşun çıktıABD'de bebek mamaları, bebek formülleri ve erken gelişim evresindeki çocuklara yönelik gıda ürünlerinde yapılan testlerde, arsenik, kurşun ve benzeri zehirli metal kalıntılarına rastlandı.
25.10.2017Sağlık
"BPA'lı plastik şişelerde kanser ve kısırlık satın alıyoruz"
"BPA'lı plastik şişelerde kanser ve kısırlık satın alıyoruz"Dr. Hüseyin Kâmi Büyüközer, "BPA'lı plastik şişelerde kanser ve kısırlık satın alıyoruz" açıklamasında bulundu. BPA'ya maruz kalmış anne karnındaki ceninlerde, yeni doğmuş bebeklerde ve çocuklarda büyüme ve davranış bozuklukları ortaya çıkıyor.
14.07.2017Ekonomi
Başkent'te zincirleme trafik kazası: 3 ölü, 4 yaralı
Başkent'te zincirleme trafik kazası: 3 ölü, 4 yaralıAnkara Çevre Yolu Çubuk 1 Barajı viyadüğünde 3 otomobilin karıştığı kazada 3 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi yaralandı
28.06.2017Yaşam
Bilim insanları, Trump yüzünden 'Kıyamet Saati'ni değiştirdi
Bilim insanları, Trump yüzünden 'Kıyamet Saati'ni değiştirdiDonald Trump'ın ABD Başkanı olarak göreve başlamasıyla birlikte, sembolik bir anlam taşıyan 'Kıyamet Saati' 30 saniye ileri alındı.
17.06.2021Dünya
Kozmetik ürünler gebelikte zararlı!
Kozmetik ürünler gebelikte zararlı!Deney, deodorant, parfüm ve ruj gibi ürünlerde bulunan ve karşı cinsin rollerinin benimsenmesine neden olan Bisfenol S kimyasalının annelik içgüdüsünü olumsuz yönde etkilediğini ortaya koydu
27.12.2016Sağlık
Cam şişe su neden tercih edilmeli?
Cam şişe su neden tercih edilmeli?Cam sağlıktır, cam doğallıktır, cam saflıktır, cam lezzettir… Plastik şişelerin zararları ile ilgili olarak yazılıp söylenebilecek pek çok şey vardır...
4.03.2016Sağlık
Pet şişeler yasaklanıyor!
Pet şişeler yasaklanıyor!Prof. Dr. Temel’in araştırmalarının ardından Amerika’nın San Francisco eyaletinde, plastik pet şişe satışlarını yasakladı.
29.12.2015Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Bpa ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bpa haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.