Boyun Fıtığı

Boyun Fıtığı

Son dakika boyun fıtığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan boyun fıtığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını boyun fıtığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Boyun Fıtığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan boyun fıtığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 251 boyun fıtığı haberi bulunmuştur. Tüm boyun fıtığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'da boyun fıtığı canından ediyordu
Adana'da boyun fıtığı canından ediyorduOsmaniye'de yaşayan ve boyun fıtığı nedeniyle yürüme kabiliyetini kaybeden 4 çocuk babası inşaat işçisi Adana'da geçirdiği dar kanal ameliyatı sonucu yeniden sağlığına kavuştu.
30.08.2024Adana
Doğal antidepresan! Ağrı kesici özelliği dikkat çekiyor, uyku sorunları için çözüm...
Doğal antidepresan! Ağrı kesici özelliği dikkat çekiyor, uyku sorunları için çözüm...Kireçlenmelere karşı etkili, kronik yorgunluğu bitiriyor. Bel ve boyun fıtığı, romatizma, epilepsi, uyku sorununa iyi geliyor, antidepresan ve ağrı kesici özelliği bulunuyor. Karaciğerin bağışıklık sistemi, karaciğer yağlanması, hepatit B, sivilce gibi cilt sorunlarında etkili, kronik yorgunluk hissi, ciltte sivilce oluşumu, karaciğer yağlanması ve hepatit B için çok faydalı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, her derde deva kürün tarifini verdi...
10.09.2023Sağlık
Mesajlaşmalarda büyük tehlike: 'İnflamasyona bağlı gelişen hastalıklar görülebiliyor'
Mesajlaşmalarda büyük tehlike: 'İnflamasyona bağlı gelişen hastalıklar görülebiliyor'Cep telefonları hayatımızın merkezinde yer alırken, kullanım yaşı da bir hayli düştü. Gelişen teknoloji ile beraber çoğu kişide telefon bağımlılığı artarken, çocukları da bu teknolojiden uzak tutmak neredeyse imkansız hale geldi. Bir kere alındığı zaman ardı arkası kesilmeyecek olan telefonun çocuklar üzerinde büyük sorunlara yol açacağı da biliniyor. Özellikle dikkat eksikliği, beyne zarar verme, işitme kaybı, gözlerde bozukluk gibi durumlarla karşılaşılıyor. Son yıllarda Whatsappitis ve karpal tünel sendromundan muzdarip kişi sayısı ise hızla artıyor.
22.08.2023Sağlık
Yıllarca tedavisi yok sanılıyordu! Birkaç dakika içerisinde kurtulmak mümkün
Yıllarca tedavisi yok sanılıyordu! Birkaç dakika içerisinde kurtulmak mümkünAkciğer kanseri, guatr, şah damarı veya boyun fıtığı ameliyatları, grip, hatta Covid nedeniyle kalıcı ses kısıklığı yaşanabiliyor. Tek taraflı ses teli felci ile seyreden ses kısıklığının tedavisi ise ameliyata uygun olmayan bazı hasta gruplarında sakinleştirici bile verilmeden, muayene eder gibi yapılabilen ses teli dolgusu ile mümkün. Hastalar, ses teli dolgusu ile birkaç dakika içinde seslerine kavuşuyor. Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği'nden Doç. Dr. Necati Enver, son birkaç yıldır en çok Covid sonrası yaşanan ses kayıpları nedeniyle bu işlemi uyguladıklarını kaydetti.
14.08.2023Sağlık
Ses teli dolgusu nedir? Kalıcı ses kısıklığı nasıl tedavi ediliyor?
Ses teli dolgusu nedir? Kalıcı ses kısıklığı nasıl tedavi ediliyor?Akçiğer kanseri, guatr, şah damarı veya boyun fıtığı ameliyatları, grip, hatta Covid nedeniyle kalıcı ses kısıklığı yaşanabiliyor. Tek taraflı ses teli felci ile seyreden ses kısıklığının tedavisi ise ameliyata uygun olmayan bazı hasta gruplarında sakinleştirici bile verilmeden, muayene eder gibi yapılabilen ses teli dolgusu ile mümkün. Hastalar, ses teli dolgusu ile birkaç dakika içinde seslerine kavuşuyor. Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği'nden Doç. Dr. Necati Enver, son birkaç yıldır en çok Covid sonrası yaşanan ses kayıpları nedeniyle bu işlemi uyguladıklarını kaydetti.
14.08.2023Haber
Her gün kullanıyoruz! Büyük risk taşıyor: Mutlaka doktora başvurun
Her gün kullanıyoruz! Büyük risk taşıyor: Mutlaka doktora başvurunGünümüzde cep telefonu kullanmayan kişi neredeyse kalmadı. Konuşmak, mesajlaşmak ve video izlemek için her an elimizin altında olan telefonlar, sağlık açısından ise; büyük risk oluşturuyor. Uzmanlar üç yaşından küçük çocukların ekrana maruz kalmaması gerektiğini söylerken, çocukluk yaşlarında başlayan telefon ve tablet kullanımı hem psikolojik hem de fiziki rahatsızlıklara yol açıyor. Son yıllarda Whatsappitis ve karpal tünel sendromundan muzdarip kişi sayısı ise hızla artıyor.
3.07.2023Sağlık
Şarkıcı Ege'den kötü haber geldi! Sesini kaybetti
Şarkıcı Ege'den kötü haber geldi! Sesini kaybettiÜnlü şarkıcı Ege, önceki gün Nişantaşı'nda bir alışveriş merkezinden çıkarken objektiflere takıldı. Basın mensuplarıyla ayaküstü sohbet eden şarkıcı, 6 Şubat depremlerinin ardından sesini kaybettiğini ve tedavi gördüğünü açıkladı.
24.05.2023Magazin
Cep telefonu kullananlar risk altında! Whatsappitis ve karpal tünel sendromu hızla yayılıyor
Cep telefonu kullananlar risk altında! Whatsappitis ve karpal tünel sendromu hızla yayılıyorGünümüzde cep telefonu kullanmayan kişi neredeyse kalmadı. Konuşmak, mesajlaşmak ve video izlemek için her an elimizin altında olan telefonlar, sağlık açısından ise; büyük risk oluşturuyor. Uzmanlar üç yaşından küçük çocukların ekrana maruz kalmaması gerektiğini söylerken, çocukluk yaşlarında başlayan telefon ve tablet kullanımı hem psikolojik hem de fiziki rahatsızlıklara yol açıyor. Son yıllarda Whatsappitis ve karpal tünel sendromundan muzdarip kişi sayısı ise hızla artıyor.
5.11.2022Sağlık
Demet Akalın'a nazar değdi! 'Boyun fıtığı oldum'
Demet Akalın'a nazar değdi! 'Boyun fıtığı oldum'Demet Akalın, önceki gün Fulya’da bulunan bir özel sağlık merkezinden çıkarken görüntülendi. Nazara gelen Akalın, “Sağa sola dönemiyorum. Boyun fıtığı oldum” açıklamasını yaptı.
7.01.2022Magazin
"Pandemi döneminde ortopedik problemler yüzde 70 arttı"
"Pandemi döneminde ortopedik problemler yüzde 70 arttı"Fizyoterapist Samet Şimşek, pandemi döneminde yüzde 70 artış gösterdiğini söylediği ortopedik problemlerle ilgili bilgilendirmede bulundu. Bu süreçte bel ve boyun fıtığı hastalıklarının öne çıktığını söyleyen Şimşek, “Bunun en büyük nedeni hareketsizlik” dedi.
20.09.2021Sağlık
Kasık fıtığı çeşitleri nelerdir? Kasık fıtığının tedavi yöntemleri nelerdir?
Kasık fıtığı çeşitleri nelerdir? Kasık fıtığının tedavi yöntemleri nelerdir?Herni, halk arasındaki bilinen adı ile de fıtık, organın yerinde durmasını sağlayan doku ya da kasların doğal boşluğundan dışa doğru kayması sonucunda, yerinden çıkması ve protrüze olması durumudur. Peki, Kasık fıtığı çeşitleri nelerdir? Kasık fıtığının tedavi yöntemleri nelerdir? İşte fıtık ile ilgili merak edilenler...
16.02.2022Sağlık
Gece ağrısı boyun fıtığı habercisi olabilir
Gece ağrısı boyun fıtığı habercisi olabilirHer boyun ağrısının boyun fıtığını işaret etmeyeceğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Şadiye Sarataş “Boyun fıtığında hasta hem başını öne eğdiğinde hem de yukarıya baktığında ağrının arttığını fark eder. Boyun ağrısı sırta, omuzlara, kollara yayılabilir. Elektrik çarpması şeklinde hissedilebilir. Hastalarda gece ağrısı olabilir. Kötü pozisyonda uzun süre oturmak, uzun süre araç kullanmak, sedanter yaşam, artan yaş, sık yapılan boyun öne eğik durmak, ani hareketler ve travma boyun fıtığına neden olabilir” dedi.
28.08.2021Sağlık
Denize atlarken riskli hareketlerden kaçının!
Denize atlarken riskli hareketlerden kaçının!Denize ya da havuza balıklama atlamanın çok ciddi yaralanmalara davetiye çıkardığını belirten uzmanlar, boyun, omurga ve omurilik yaralanmalarına dikkat çekiyor. Uzmanlar, omurganın her ne kadar esnek, güçlü bir yapısı olsa da ani, kontrolsüz, aşırı zorlayıcı böyle riskli hareketlerden uzak durulması gerektiğini vurguluyor.
18.08.2021Sağlık
15 dakikada birçok omurga problemi giderilebiliyor
15 dakikada birçok omurga problemi giderilebiliyorTeknik ve tecrübelerin ilerlemesiyle daha önceki yıllarda daha zor tedavi edilen, ameliyat gerektiren hastalıklar daha kolay, ameliyatsız tekniklerle tedavi edilebiliyor. Bel fıtığı, skolyoz, boyun fıtığı, kanal daralması, omurga kaymaları gibi problemlerin de bu şekilde ortadan kaldırılabildiğini söyleyen Beyin, Sinir ve Omurga Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Fatih Kırar konu hakkında bilgi verdi.
14.08.2021Sağlık
'2 saatlik sürüş için en az 15 dakikalık bir mola verilmeli'
'2 saatlik sürüş için en az 15 dakikalık bir mola verilmeli'Ankara’da Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Haydar Möhür, “Uzun yolda saatlerce sabit şekilde seyahat etmek bel ve boyun ağrılarına yol açıyor. İdeal olarak her 2 saatlik sürüş için en az 15 dakikalık bir mola verilmelidir. Sırt ağrısına yatkınsanız, her 30 ila 60 dakikada bir gibi daha sık ara vermek isteyebilirsiniz” dedi.
11.08.2021Sağlık
Bel ağrısı şikayetleri daha sık yaşanacak
Bel ağrısı şikayetleri daha sık yaşanacakKoronavirüsle eğitimin ve işin eve taşınması kas iskelet sisteminde de birçok hastalığı beraberinde getirdi. Fizyoterapist Ahmet Rasim Özdemir, “Evden çalışanların yüzde 40’ının sahada çalışanlara göre daha fazla bel ağrısı çektiğini görüyoruz. Boyun düzleşmeleri, skolyoz ve kifoz problemleri ileri vadede ise bel, boyun fıtığı gibi sorunlar daha sık görülebilir” dedi.
29.06.2021Sağlık
'Yaz sezonunda meme büyütme ameliyatı yüzde 50 arttı'
'Yaz sezonunda meme büyütme ameliyatı yüzde 50 arttı'Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Kesiktaş, yaz mevsimiyle meme büyütme ameliyatı başvurularının yüzde 50 arttığını söyledi. Bir dönem tabu olarak görülen ve gizli yapılan bu ameliyatlara artık kişilerin aileleriyle geldiğini vurgulayan Prof. Dr. Kesiktaş, randevuların şimdiden dolduğunu belirtti.
27.06.2021Sağlık
Otobüste şoke eden anlar! Hastaneye yetiştirdi
Otobüste şoke eden anlar! Hastaneye yetiştirdiGaziantep'te, otobüs şoförü Mehmet Yılmaz (39), yolculuk sırasında rahatsızlanıp fenalaşan Halise Kazıcı’yı ilk müdahaleyi yaparak hastaneye ulaştırdı. Yılmaz'ın fenalaşan kadını ambulansı beklemeden hastaneye ulaştırması otobüsün güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı.
6.06.2021 Gündem
"Fıtık iş kaybına neden olan ikinci hastalık"
"Fıtık iş kaybına neden olan ikinci hastalık"Kovid- 19 pandemi sürecinde hareketsizlik, kilo alımı, sigara, stres ve evde artan iş yükü gibi faktörler başta bel boyun fıtığı olmak üzere omurgaya bağlı hastalıkların gelişme riskini artırdığını söyleyen Prof. Dr. Cem Dinç, "Bel boyun ağrılarının, üst solunum yolu enfeksiyonlarından sonra dünyada en yaygın iş ve güç kaybına neden olan ikinci hastalık" dedi.
16.04.2021Sağlık
Boyun ağrıları ve dikkat edilmesi gerekenler
Boyun ağrıları ve dikkat edilmesi gerekenlerTelefon, tablet ve TV gibi teknolojik ürünlerin uzun süre sabit pozisyonda kalarak kullanılmasının boyun ağrılarında artışa neden olduğu kaydedildi.
25.03.2021Sağlık
Ev işlerinde bu kurallara dikkat!
Ev işlerinde bu kurallara dikkat!Ev işleri kimilerine göre kolay gibi görünse de ütü yapmak, bulaşık makinesi doldurup boşaltmak, yer silmek, perde asmak, evi süpürmek, yemek yaparken saatlerce ayakta durmak omurgayı ve boyun kaslarını ciddi şekilde etkiliyor. Her 10 ev kadınından 6’sının kas-iskelet istemi sorunları yüzünden ağrı yaşadığına dikkat çeken Fizyoterapist Bünyamin Aydın, bu problemlere sahip kişilerin ev işleri sırasında dikkat etmesi gerekenleri anlattı.
2.03.2021Sağlık
Uzun süre masa başında çalışanlar risk altında!
Uzun süre masa başında çalışanlar risk altında!Ani, kontrolsüz, kişinin gücünü aşan zorlanmalar, rutinin dışına çıkan aşırı hareketler, aynı veya yanlış pozisyonda uzun süre durma ve oturma, boyun ağrısına neden oluyor. Uzmanlar uzun süre masa başında çalışanların boyun düzleşmesi, spazm ve boyun fıtıklarına varana kadar pek çok sorunla karşılaşabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.
17.02.2021Sağlık
Bu ağrılar boyun fıtığının habercisi olabilir
Bu ağrılar boyun fıtığının habercisi olabilirGünümüzde boyun fıtığı görülme sıklığı, yaşam tarzında yaşanan değişimlere bağlı olarak her geçen gün artıyor. Özellikle telefon ve tablet gibi teknoloji ürünlerinin kullanımındaki artış, yanlış duruş ve hareketsizlik gibi nedenler boyun fıtığını yaygınlaştırıyor. Pandemi döneminde evde geçirilen sürenin artması da beraberinde getirdiği teknoloji kullanımı ve hareketsizliği artırdığı için boyun fıtıklarının artmasına neden oluyor.
2.01.2021Sağlık
Boyun ağrılarınızı 8 basit hareketle azaltabilirsiniz
Boyun ağrılarınızı 8 basit hareketle azaltabilirsinizÖzellikle pandemi döneminde cep telefonu kullanım süresinin ve masa başı bilgisayar kullanımının artmasıyla bir sağlık sorunu haline gelen boyun ağrılarını 8 basit egzersizle azaltılabileceğini söyleyen Uzm. Dr. Çağlayan Aslanbaş, “Ağır yük kaldırmak, uzun süre aynı pozisyonda kalmak, yoğun ve uzun süreli fiziksel aktiviteler, ağır spor yapmak, konforsuz uzun seyahatler, yanlış pozisyonda uyuyakalmak, yüksek yastık kullanımı boyun kaslarının spazmına yol açarak boyun ağrısına ve boyun eklemlerinde hareket kısıtlılığına neden olur” dedi.
25.12.2020Sağlık
Göz yorgunluğunu azaltmak için basit ipuçları!
Göz yorgunluğunu azaltmak için basit ipuçları!Hem yaşadığımız pandemi nedeniyle hem de çağımızın gereği olarak günümüzün önemli bir zamanını ekranların karşısında geçiriyoruz. Bilgisayarlara, akıllı telefonlara veya başka dijital ekranlara uzun süre bakmanın gözlerde rahatsız edici etkiler yaratabileceğini belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Enver Attila Bakan, göz yorgunluğu ile ilgili alınması gereken önlemleri anlattı.
15.12.2020Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Boyun Fıtığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki boyun fıtığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.