Son dakika bitkiler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bitkiler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bitkiler haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan bitkiler gelişmeleri de dahil olmak üzere 850 bitkiler haberi bulunmuştur. Tüm bitkiler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Elazığ'da bir ilk! Kentin tarihi gelecek nesillere aktarılacakElazığ Kent Müzesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Müzede, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi kent belleği, Atatürk ve Elazığ temaları, Elazığ'a ait dokuma kültürü, kentin yöresel yemekleri, musikisi, giyimi, kunduracılık, ahşap, taş işlemeciliği, şifa ve eczacılık, kalaycılık, bakırcılık, madencilik, endemik bitkiler ve kök boyama, tarım kültürü, bakkal kültürüne ilişkin minyatürler ve çeşitli modellemeler sergileniyor.
Sahra Çölü'nde 80 yılın en kurak yılının ardından sağanak şaşkınlığı!Fas'ın güneydoğusunda nadir görülen sağanak yağışlar gölleri ve göletleri yeniden canlandırdı. Yerel halk ve turistler, bunu adeta gökten gelen bir hediye olarak selamlıyor. Başkent Rabat'ın yaklaşık 600 kilometre güneydoğusunda bulunan çekici bir turizm kasabası olan Merzouga'da, bir zamanlar kurak olan Sahra Çölü'nün altın rengi kumulları, artık su dolu göletler ve göllerle dolu.
İklim krizine bağlı gıda krizine bir çözüm de Aydın'dan geldi: Düşük kalorili tahıl alerjisi olanlara güvenli bir alternatifDünyanın en önemli gündem maddelerinden biri olan küresel iklim krizine bağlı olarak yaşanması muhtemel kıtlığa karşı çalışma başlatan Karya Farma HBX Ar-Ge firması kabaktan un üretti. Çalışmayı tamamlayan Karya Farma HBX-Ar-Ge Bilim Kurulu üyesi Kimyager Aslı Aktaş “Kabak unu, lif açısından oldukça zengin bir besindir. Yüksek oranda vitamin, mineral ve antioksidan içerir. Ayrıca, düşük kaloriye sahip olması, buğday gibi tahıllara alerjisi olanlar için güvenli bir alternatiftir” diye konuştu.
Düzce'de iklim değişikliğine bağlı risk altındaki endemik bitkiler botanik bahçede korunuyorBatı Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere Türkiye'nin farklı yerlerinde küresel iklim değişikliğinden olumsuz etkilendiği tespit edilen bitki türleri, Düzce Üniversitesi (DÜ) kampüsü içerisinde 60 dönüm alana kurulu botanik bahçede koruma altında tutularak nesillerinin devamlılığı için çoğaltılıyor.
Bilimsel araştırmalar ortaya çıkardı: Bitkilerde iletişim kurabiliyorKompleks sözlü iletişim insanların bir tür olarak bu kadar başarılı olmasının birçok nedeninden biri. Birbirimizi tehlikeler konusunda uyarmaktan karmaşık bilgiler iletmeye kadar konuşma yeteneğimiz hayati öneme sahip. Ancak kompleks, karmaşık iletişim geliştirenler sadece insanlar ve bazı hayvan türleri değil; birçok insan bitkileri bu noktada pasif canlılar olarak görse de bitkilerin de birbirleriyle iletişim kurmada kendilerine özgü yolları mevcut.
Burun Akıntısı Nasıl Geçer? Burun Akıntısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?Burun akıntısı, aşırı şekilde burun boşalmasına denir. Akışkan, yoğun bir mukus, berrak bir sıvı ya da bunların arasında bir kıvama da sahip olabilir. Akıntı boğazın arkasından aşağıya ya da burun deliklerinden dışarıya geniz akıntısı şeklinde ya da her iki şekilde de olabilir. Bazen bu burun akıntısına da burun tıkanıklığı eşlik edebilir.
Adana'da bir yeşil vadi: BelemedikBelemedik Adana’nın Pozantı İlçesinde, Çakıt Çayı boyunca yeşil doğası, yaban hayatı, demiryolu ve tünelleri, Alman kalıntıları ile dikkat çeken etkileyici bir turistik değerdir...
Susuz yetişiyor, litresi 1500 lira! Vatandaşlar büyük ilgi gösteriyorDoğal şifa kaynaklarından biri olan ve ilk baharın gelmesiyle birlikte şahlanan adaçayları çiçek açmaya başladı. Burdur’da Lavanta Deresi’ne dikilen adaçaylarının çiçek açmasıyla birlikte tarlalar mora büründü. Litresi 1000 ile 1500 TL arasında satışa sürülen adaçaylarına ise ilgi büyük.
Gramı 10 bin dolar! Türkiye'de birçok türü varABD’li profesörün havalimanında endemik türdeki akrep gibi hayvan türleriyle yakalanması Türkiye’nin biyolojik zenginliğini bir kez daha gündeme taşıdı. Zehrinin gramı 10 bin liraya satılan akrepleri çiftliğinde besleyen Ali Yılmaz, çiftliğindeki 10 bin akrebin zehrinden yılda 300 milyon TL ihracat yapıyor
Hayvan sağlığına dikkat çeken dijital sergi2021 yılında Siemens Healthineers Türkiye tarafından hayata geçirilen, ‘Algoritmalar ve Bitkiler’ adlı serginin ardından bu kez de ‘Algoritmalar ve Hayvanlar’ adlı sergi çevrimiçi ziyarete açıldı. Sergide hayvan sağlığında tıbbi görüntülemenin önemine dikkat çekmek için farklı türde hayvanların tanı amacıyla çekilmiş MR ve bilgisayarlı tomografi görüntüleri sanatsal bir yorumla yer alıyor.
Evde besleyene para ve şans getiriyor; Bakımı kolay bu bitki güneş ışığını sevmiyorGüney Amerika'ya özgü olan tropik bitkiler tüm dünyada ilgi çekiyor. Şöhreti Asya'ya kadar uzanabiliyor. Özellikle evde besleyene şans ve para getirdiğine inanılan para ağaçları şu sıralara oldukça ilgi görüyor. Bakımı kolay olan ve güneş ışığından nefret eden para ağaçlarının bakımı nasıl yapılır?
Türkiye'de ortaya çıktı! Kilosu 5 bin liraya satılıyor, şifası say say bitmiyor!Türkiye'de görülen nadir bitkiler önemli bir geçim kaynağı sağlıyor. Batman'da ortaya çıkan ve bölge ekonomisinin canlanmasında etkili olan zuzubak otu da bunlardan birisi. Kilosunun 5 bin liraya satıldığı bu zuzubak otunun insan sağlığına olan faydaları da saymakla bitmiyor.
Küresel ısınmayla iklim değişti! Kahve bitkisi meyve vermeye hazırlanıyor2 yaşındaki fidanların 1 yıl sonra meyve vermesi ve üretici için muz bitkisine alternatif olması hedefleniyor. Batı Akdeniz Tarımsal Araştırmalar Merkezi (BATEM) Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. Dilek Güven, "Ürün almaya başladığımızda 5 kilo yaş meyveden 1 kilo kuru kahve elde edilecek" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Çalıştayı'na katıldıDünya Sağlık Örgütü'nün 15'incisini düzenlediği Bitkisel İlaçlar İçin Düzenleyici İşbirliği Toplantısı ile Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Kılavuz ve Strateji Geliştirme Çalıştayı'na katılan Emine Erdoğan, "Artan kronik hastalıklar ve aşırı ilaç kullanımı tüm dünyada sağlık politikalarını yeniden gözden geçirmenin zorunlu olduğu kanısını güçlendirmiştir. Bu noktada Dünya Sağlık Örgütü, geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemlerinin ülkelerin sağlık sistemlerine dahil edilmesini teşvik etmektedir. Tarihi öğretilerin gün yüzüne çıkarılarak, modern uygulamalara entegrasyonunda üzerimize düşeni yerine getirmek için 2012 yılında Sağlık Bakanlığımız bünyesinde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Daire Başkanlığı kuruldu" dedi.
Bitkiler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bitkiler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.