Bina güçlendirmede 'yüzde 40' uyarısı! Uzman isim, 'çok yanlış biliniyor' deyip tek tek anlattıTürkiye'nin 11 ilini etkileyen felaket sonrası İstanbul’da deprem olacağına ilişkin öngörüler, vatandaşları harekete geçirdi. Fakat bu kez de binalarına güçlendirme çalışmaları yaptırmak isteyenler, fırsatçıların kurbanı olmaya başladı. Dolandırıcıların kullandığı yöntemleri anlatan YTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Koçak, olması gereken güçlendirme çalışması süreçlerini detayları ile anlattı. Koçak, 'karot alma' ile ilgili yanlış bilinen bir gerçeği de açıkladı.
Enkaz altında kalırsak ne yapmalıyız? Deprem anında ne yapmalıyız? Depremde hayat kurtaran bilgiler!Depremin ne zaman olacağını asla bilemezsiniz, ancak etkilerini azaltmak için adımlar atabilirsiniz. Alınabilecek önlemlerle ailenizin zarar görmesini, yaralanmasını önleyebilir ve can kayıplarının önüne geçebilirsiniz. Çocukları ve tüm ailenizin güvenliğini sağlamak ve korumak için ek planlama ve hazırlık yapmak önem taşıyor. Öncelikle binanızı depreme daha dayanıklı hale getirin. Acil durum planlarınızda depreme hazırlıklı olun, çocuklara, ailenize ve personelinize olası bir deprem durumunda ne yapacaklarını öğretin ve acil durum malzemelerini hazır bulundurun. Peki, Deprem anında ne yapmalıyız? Evde deprem anında ne yapılmalı? Depreme hazırlık nasıl yapılır? Deprem çantasında neler olmalı? Depremde enkaz altında kalırsak ne yapmalıyız? İşte Depremde hayat kurtaran bilgiler!
Önleminizi alın! Binanızı güçlendirinTürkiye’de 6.5 milyondan fazla konutun dönüşmesi gerekiyor. Bu konutları yıkıp yeniden inşa etmek için ciddi bir kaynak ve zaman lazım. Depreme karşı önlem almak isteyenler yıkım yerine güçlendirme ile hem süre hem de maliyet avantajı sağlayabilir. Güçlendirme süreci nasıl başlar, kimler yetkili, maliyeti nedir, kredi desteği var mı? İşte yanıtlar..