Bilimsel araştırmalar ortaya çıkardı: Bitkilerde iletişim kurabiliyor
Bilimsel araştırmalar ortaya çıkardı: Bitkilerde iletişim kurabiliyorKompleks sözlü iletişim insanların bir tür olarak bu kadar başarılı olmasının birçok nedeninden biri. Birbirimizi tehlikeler konusunda uyarmaktan karmaşık bilgiler iletmeye kadar konuşma yeteneğimiz hayati öneme sahip. Ancak kompleks, karmaşık iletişim geliştirenler sadece insanlar ve bazı hayvan türleri değil; birçok insan bitkileri bu noktada pasif canlılar olarak görse de bitkilerin de birbirleriyle iletişim kurmada kendilerine özgü yolları mevcut.
22.09.2024Dünya
'Sır yaşı' 3 bin... Antik zeytin ağacı tescillendi
'Sır yaşı' 3 bin... Antik zeytin ağacı tescillendiAnkara Üniversitesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi nükleer fizikçilerince Muğla'nın Milas ilçesinde "Ata Ağaç" olarak isimlendirilen bir zeytin ağacının ilk kez "lüminesans" tarihlendirme yöntemi kullanılarak daha önce sır olan yaşının 3 bin olarak hesaplandığı bilimsel çalışma, uluslararası literatüre kazandırılarak bilim dünyasına duyuruldu.
Dünyada dört tür insan var: Çekingen, ben merkezci, rol modeli ve vasat
Dünyada dört tür insan var: Çekingen, ben merkezci, rol modeli ve vasatBilimsel bir araştırma, insanların karakter özelliklerine göre dört farklı kategoriye ayrıldığını ortaya koydu.
18.09.2018Dünya
Microsoft destekli akademi
Microsoft destekli akademiBilişim akademisi kurulması konusunda anlaşıldı...
27.09.2012Yaşam