Son dakika belirti haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan belirti ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını belirti haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan belirti gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.884 belirti haberi bulunmuştur. Tüm belirti haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yapay zeka ile kanser hücreleri saniyeler içinde tespit edilebiliyorTıbbın birçok alanında kullanılan yapay zeka teknolojisinin, kan kanserlerinin tanısında etkin rol almaya başladığı, bu sayede kanser hücrelerinin saniyeler içinde tespit edilebildiği ve kişiye özel tedavi planlamalarının çok daha kolay ve etkin yapılabildiği belirtildi.
Prof. Dr. Teker açıkladı: Meme kanseri her 5 hastadan 1'inde tekrar ediyorMeme kanserinin tedavi edildikten sonra tekrar nüksedebileceğine değinen Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Fatih Teker, “Erken evrede yüzde 80 hasta süreci sorunsuz atlatabiliyor. Buna rağmen, yüzde 20'lik bir grupta kanserli doku çıkarılmasından çok sonra bile vücudun farklı bölgelerinde yeniden oluşabiliyor” dedi.
İnmede erken tedavi iyileşme şansını artırıyor! Belirtileri görmezden gelmeyinErciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Recep Baydemir; "Ekim Ayı İnme Farkındalık Ayı" yaptığı açıklamada; "İnme tedavisine ne kadar erken başlanırsa, iyileşme şansı o kadar yüksek" dedi.
Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Köse: Mavi dil hastalığında Türkiye için telaşa gerek yokAdana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, bazı Avrupa ülkelerinde yayılan, koyun ve sığırlarda ölümle sonuçlanan mavi dil hastalığının Osmaniye’de de görüldüğünü ancak telaşa gerek olmadığını belirterek, “Avrupa'da görüldü bizde de görülüyor, diye bir korkuya da gerek yok. Bizim ülkemizde zaten görülen bir hastalıktır. Veteriner hekimler iş başındalar. Karantina, aşı ilaç, sinek temizliği gibi önlemlerle hastalığın önüne geçmek mümkün” dedi.
Obezite prostat kanserini tetikliyor! 'Erken teşhis hayat kurtarıyor'Üroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Erdal Kukul, prostat kanseriyle ilgili önemli bilgiler paylaştı. Kukul, babası veya erkek kardeşi prostat kanserine yakalanan erkeklerin daha fazla risk altında olduğunu belirterek, “Son araştırmalar ayrıca obezitenin prostat kanseri riskini artırdığını göstermektedir” dedi.
350 milyon kişinin sorunu! Astım hastaları için kritik uyarı geldiTekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü, astım hastalığı ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak, astımın kronik bir akciğer hastalığı olduğunu ve dünya genelinde 350 milyon kişinin astım hastası olduğunu belirtti. Müdürlük, astımın belirtileri, tedavi yöntemleri ve hastaların dikkat etmesi gereken hususlar konusunda önemli bilgiler paylaştı.
Yalova'da haber takibi yapan DHA muhabirine saldırı! 15 kişilik grup dehşeti yaşattıYalova'nın Armutlu ilçesinde dün kanoyla denize açılan Hüseyin P. (32) ve Yücel Ç.'yi (28) arama çalışmaları devam ederken, haber yapmak için olay yerine giden Demirören Haber Ajansı (DHA) Yalova Muhabiri Zehra Baykal, kayıp yakınları olduğunu öne süren bir grubun saldırısına uğradı. Darbedilerek yaralanan ve kulağına 7 dikiş atılan Baykal, hastaneye kaldırıldı. Baykal, "15 kişilik bir grup elimde mikrofonu görünce bana saldırmaya başladı. Amacım kamuoyunu bilgilendirmekti" dedi.
Her yıl 1 milyon kişiyi etkiliyor! Ölümcül tehdit kansızlıkla ortaya çıkıyor, uzman isim tek tek sıraladıDünya genelinde her yıl 1 milyon kişinin yaşamını yitirdiği kalın bağırsak kanseri en sık görülen kanser türleri arasında 3. Sırada yer alıyor. 1-31 Mart Kalın Bağırsak Kanseri Farkındalık Ayı! Uzmanlar erken teşhisin önemine vurgu yaparken işlenmiş gıdalardan ve tütsülenmiş veya yanmış et tüketilmesinden kaçınılmasını öneriyor. Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Alper Sözütek, Türkiye'de genellikle 50'li yaşlarda görülen kolon ve rektum kanserlerinin, Akdeniz Bölgesi'nde beslenme ve genetik faktörlerden kaynaklı olarak görülme yaşının 30'a indiğini, hastalığın belirti vermeden sinsice ilerlediğini söyledi.
Suçiçeği geçirenler maymun çiçeği olur mu? Suçiçeği aşısı maymun çiçeğinden korur mu?Dünya Sağlık Örgütü Afrika'da ölümlere neden olan bulaşıcı maymun çiçeği virüsü için acil durum ilan etti. Maymun çiçeği virüsü tüm dünyayı tehdit ederken vatandaşlar “Suçiçeği geçirenler maymun çiçeği olur mu? Suçiçeği aşısı maymun çiçeğinden korur mu?” sorularına yanıt aramaya başladı.
Bakan Memişoğlu: Maymun çiçeği için ekstra bir tedbire ihtiyaç yokSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, maymun çiçeği virüsüne ilişkin, "Bunun Covid gibi salgına sebebiyet vermeyeceği konusunda kanaat var. Tek tük görülebilir ama salgın olmaz. Ekstra bir tedbire ihtiyaç olmadığını belirtmen isterim." dedi.
Maymun çiçeği virüsü pandemi yapar mı, maymun çiçeği virüsü nedeniyle kapanma olur mu? Tekrar pandemi olacak mı 2024?Dünya Sağlık Örgütü (WHO), maymun çiçeği olarak da bilinen Mpox virüsü nedeniyle küresel halk sağlığı acil durumu ilan etti. Maymun çiçeği virüsü ilk olarak 1958 yılında araştırma için tutulan maymun kolonilerinde çiçek benzeri bir hastalığın görülmesiyle keşfedildi ve insanlardaki ilk maymun çiçeği vakası 1970 yılında Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde (DRC) kaydedildi. Dünya alarma geçerken vatandaşlar maymun çiçeği virüsünün tekrar bir kapanmaya neden olup olmayacağını sorgulamaya başladı. İşte uzman yorumlarına göre “Tekrar pandemi olacak mı 2024, maymun çiçeği pandemi olur mu? Eylülde kapanma olur mu maymun çiçeği virüsü terar pandemi yapar mı?” sorularının yanıtı…
HPV nedir, belirtileri ne? Kimler HPV aşısı yaptırmalı? HPV aşısı nerede yaptırılır? Dünyada her gün 7 kadından biri rahim ağzı kanserine yakalanıyor, her gün 3 kadın ise hayatını kaybediyor. Türkiye’de ise her yıl yaklaşık 2 bin kadın bu kanser türüyle tanışıyor. Oysa rahim ağzı kanseri, aşı ile önlenebilir tek kanser türü. Cinsel yolla bulaşan Human Papiloma Virüsün (HPV) neden olduğu rahim ağzı kanserinden korunmak için HPV aşısı yapılması gerekiyor. Pek çok kişinin sağlık hizmetlerine, taramalara ve maliyeti yüksek olan HPV aşılarına ulaşımı oldukça zordu. HPV aşısının ücretsiz olması yönünde yapılan çağrılar sonuç verdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlık bütçesinin görüşmelerinde HPV aşısının bakanlık tarafından karşılanıp karşılanmayacağına ilişkin soruya yanıt verdi. Yerli HPV testlerinin kullanılacağını belirten Koca, TÜSEB'i görevlendirlerini duyurdu. HPV aşısı ile ilgili gelimeler de pek çok kişi tarafından merak edilirken, belirtileri ve aşı ile ilgili detaylar da araştırılıyor. Peki, HPV nedir, belirtileri ne? HPV aşısı nedir? Kimler HPV aşısı yaptırmalı? HPV aşısı nerede yaptırılır? HPV aşısı ücretsiz mi? İşte detaylar…
3 yıl boyunca denemediği tedavi kalmamıştı, nefes borusundan çıktı! Doktorları bile şaşırtan vakaİstanbul'da yaşayan 4 yaşındaki Abdullah Majzoub, bir yaşından beri, tekrar eden öksürük, ateş ve nefes darlığı şikayeti ile sürekli hastanelik oluyordu. Çocuk defalarca zatürree tedavisi gördü, durumu düzelmedi. Bir süre sonra şikayetleri için alerjik astım tedavisi görmeye başladı. 3 yıl boyunca torba torba ilaç kullanmak zorunda kalan Abdullah'ın nefes darlığı ve öksürük şikayeti nüksedince ailesi Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Çocuk Acil Servisi’ne götürdü. Burada çekilen röntgen ve tomografi ile gerçek ortaya çıktı.
En düşük emekli aylığının artırılmasını içeren vergi paketi komisyondaEn düşük emekli aylığının 10 bin liradan 12 bin 500 liraya çıkarılmasını öngören 'Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı.
Uzmanlardan gri listeden çıkış için önemli değerlendirme!Türkiye, Mali Eylem Görev Gücü tarafından gri listeden çıkarıldı. Uzmanlar ekonomiye olan güvenin daha da artacağını, fon girişlerinin olacağını, yabancı yatırımcının kalıcı yatırım yapacağını belirtti. Kısa vadede sonuçlarının net olarak görülmese de orta ve uzun vadede ülke ekonomisi için algısal anlamda gri listeden çıkmanın başarı olduğunu uzmanlar açıkladı.
Göz altı morluğu en yaygın belirti, eksikliği hayati önem yaşıyor! Uzmanı belirtilerini ve hayati önemini anlattıKaraciğerdeki bir dizi pıhtılaşma faktörünün aktive edilmesinde rol oynayan K vitamini eksikliğinde kişi ciddi sağlık problemleriyle karşılaşabilir. Ciltte kolay çürümeler, diş etki kanamaları ya da koyu renkte dışkı gibi belirtilerle ortaya çıkan K vitamini eksikliği yaraların iyileşmesini de geciktirir. Uzman Diyetisyen Rıdvan Arslan K vitamini eksikliğine dair olası tehlikeleri gözler önüne sererken, K vitamini için tüketilmesi gereken besinleri sıraladı.
Belirti ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki belirti haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.