Leziz bayram sofraları geride kaldı, rutine dönme vakti geldi! Uzmanından ödem atıcı çay tarifi
Leziz bayram sofraları geride kaldı, rutine dönme vakti geldi! Uzmanından ödem atıcı çay tarifiKurban Bayramı'nın bereketi sofralara yansırken, özellikle kırmızı et tüketiminin artması ve çeşitli lezzetli tatlıların sofralardan eksik olmaması, vücutta ödem oluşumunu tetikleyebiliyor. Diyetisyen Rıdvan Arslan, bayram döneminde sıkça karşılaşılan ödem sorununa dikkat çekerek, bu konuda alınabilecek önlemleri sıraladı ve bir de ödem atıcı çay tarifi verdi.
20.06.2024Yaşam
Bayram sofraları için kritik uyarı! Kör ediyor
Bayram sofraları için kritik uyarı! Kör ediyorOruç sonrası Ramazan Bayramı'yla birlikte yeme alışkanlıklarının yeniden değişmesi başta sindirim olmak üzere pek çok sorunu da beraberinde getirebiliyor. Bayram süresince kontrolsüzce tüketilen tatlı ve yemeklerin özellikle diyabet, hipertansiyon gibi rahatsızlıkları olanlar için büyük bir tehlike yarattığını söyleyen uzmanlara göre sonuç körlüğe kadar gidebilir!
2.05.2022Sağlık
Bayramda uzun süre sofrada kalmamaya çalışın
Bayramda uzun süre sofrada kalmamaya çalışınPandemi döneminde alınan kiloların bayram tatili döneminde doğru beslenmeyle verilebileceğini söyleyen Uzm. Diyetisyen ve Uzm. Klinik Psikolog Merve Öz, Kurban Bayramı’nda dikkat edilmesi gerekenlere dikkat çekti. Uzm. Dyt. Öz, uzun süren yemek sofralarının keyifli olduğu kadar kilo aldırma açısından tehlikeli olabileceği söyledi.
16.07.2021Sağlık