Son dakika araştırmacı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan araştırmacı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını araştırmacı haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan araştırmacı gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.083 araştırmacı haberi bulunmuştur. Tüm araştırmacı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Beşinci Teknoloji ve Etki Merkezi Kocaeli Üniversitesi’nde hizmete girdiTeknoloji ve Etki merkezlerinden beşincisi Kordsa tarafından Kocaeli Üniversitesi kampüsü içerisinde açıldı. Gençlerin ve akademisyenlerin malzeme teknolojileri alanındaki çalışmalarına ışık tutacak merkez ile online ve yüz yüze eğitimler sayesinde ilk yılda 1.500 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.
Sultan Abdülmecid’e sunulan Ayasofya albümünün tıpkıbasımı yapıldıSultan Abdülmecid tarafından Ayasofya Camii’nin restorasyonunda görevlendirilen Fossati kardeşlerin onarımlarını ve restorasyon öncesini gösteren gravürler kitaplaştırıldı. Fossati kardeşler, o dönem onardıkları Ayasofya’nın 25 adet gravürünü albüm halinde Abdülmecid’e hediye etmişti. Demirören Yayınları da Abdülmecid’e hediye edilen gravürlerin tıpkıbasımı olan 'Ayasofya' adlı kitabı özgün boyutlarında yeniden yayımladı. Araştırmacı-yazar Erhan Altunay ve Arkeolog Dr. Murat Sav, kitabın Ayasofya’nın tarihi açısından çok önemli belge olduğunu söylüyor.
Demirören Yayınları Sultan Abdülmecid’e sunulan Ayasofya albümünün tıpkıbasımını yaptıSultan Abdülmecid tarafından Ayasofya Camii’nin restorasyonunda görevlendirilen Fossati kardeşlerin onarımlarını ve restorasyon öncesini gösteren gravürler kitaplaştırıldı. Fossati kardeşler, o dönem onardıkları Ayasofya’nın 25 adet gravürünü albüm halinde Abdülmecid’e hediye etmişti. Demirören Yayınları da Abdülmecid’e hediye edilen gravürlerin tıpkıbasımı olan 'Ayasofya' adlı kitabı özgün boyutlarında yeniden yayımladı. Araştırmacı-yazar Erhan Altunay ve Arkeolog Dr. Murat Sav, kitabın Ayasofya’nın tarihi açısından çok önemli belge olduğunu söylüyor.
Milliyet Mimarlık Dergisi’nin 45. sayısı bu pazar bayilerde!Milliyet Mimarlık Dergisi’nin 27 Ekim Pazar günü Milliyet Gazetesi ile birlikte dağıtılacak yeni sayısında, Bodrum’da hayli dik bir yamacın mevcut doğal dokusu içerisinde eriyerek onunla hemhal olan, EAA-Emre Arolat Architecture tasarımı NEF Gölköy Evleri ele alınıyor.
Liderlikte Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Konferansı İstanbul’da yapıldıHollanda merkezli sivil toplum kuruluşu LEAD Network Türkiye, perakende ve tüketim ürünleri sektörlerinde kadın yönetici sayısını artırmak üzere sürdürdüğü çalışmalar kapsamında “Liderlikte Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Konferansı”nı, 17 Eylül 2024 Salı günü İstanbul’da gerçekleştirdi.
GAÜN'lü akademisyene FDI 2024 Dünya Diş Hekimliği Kongresi'nden ödül verildiGaziantep Üniversitesi (GAÜN) Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Derya Gürsel Sürmelioğlu, uluslararası diş hekimliği camiasının en prestijli etkinliklerinden biri olan FDI 2024 Dünya Diş Hekimliği Kongresi'nde önemli bir başarıya imza attı.
Dünyanın en iyi üniversiteleri Eyyüp Taşçı'nın peşindeBoğaziçi Üniversitesi’nden bölüm ikincisi olarak mezun olan Eyyüp Taşçı, Massachusetts Institute of Technology (MIT), University of California (UCLA) ve California Institute of Technology (CALTECH) gibi dünyanın önde gelen üniversitelerinden doktora eğitimi için tam burslu kabul aldı.
Japonlar insan dışkısından 2 kilo altın çıkardı! Kanalizasyonda bir servet yatıyor, artıma tesisini maden ocağına çevirdilerAltın, kurşun, bakır ya da diğer değerli metallerin insan dışkısından elde edilebileceği fikri Amerikan Kimya Derneği'nde sunulan bir araştırmayla başladı. Araştırmacı Smith ve arkadaşlarının amacı kurşun gibi zararlı metallerin çevreye salınmasını önlemenin bir yolunun da atıklardan bu metalleri ayırmak olduğunu ileri sürdü. Uzun yıllar sonra ise Japonya'da bir arıtma tesisinde her bir ton dışkıya yaklaşık 2 kilo altınla geri dönüşü sağlandı.
TÜBİTAK Fen Lisesi geleceğin yıldızlarını bekliyor!Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın geleceğin bilim insanlarının yetiştirilmesi için TÜBİTAK'ın bilim ve teknolojideki bilgi ve birikimi ile ortak protokol yaparak hayata geçirdiği 'TÜBİTAK Fen Lisesi' 2024-2025 eğitim öğretim yılı için öğrencilerini bekliyor.
Assange ABD ile anlaşmaya vardı! Serbest bırakıldıABD tarihindeki en büyük gizli bilgi ifşalarından birine imza atan İngiltere'de tutuklu bulunan WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange serbest bırakıldı. Assange ABD ile vardığı anlaşma sonrası hakkındaki tek bir suçlamayı kabul etti, 26 Haziran Çarşamba günü ABD'ye bağlı Kuzey Mariana Adaları'ndaki bir mahkemede hakim karşısına çıkacak. Assange'nin serbest kalması bugün tüm dünyada yankı uyandırdı, gazeteler haberi manşetlerinden duyururken, ailesi oğullarının destekçilerine teşekkürlerini sundu.
Adana Çukurova'da ilk kez ekilen karabuğdayın hasadı yapıldıAdana Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Çukurova'da ilk defa ekimi gerçekleştirilen karabuğdayda dekardan alınan ortalama üzerindeki verim, bölgeye yeni bir ürünün kazandırılmasına yönelik çiftçiye umut oldu.
Avataria oyunu nedir, ne zaman çıktı?Sosyal medya platformu X üzerinden biri kişi Avataria adlı oyuna 15 yaşında bir kız çocuğu olarak giriş yaptığını ve nelerle karşılaştığını anlattı. Söz konusu olayın ardından ebeveynler Avataria adlı oyunla ilgili araştırmalarını hızlandırdı.
Dev iş birliği! Hava savunma sistemleri Manisa'da geliştirilecekManisa Celal Bayar Üniversitesi, Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) ve sanayi partnerlerinin iş birliğinde hayata geçen Hava Platformları ve Savunma Sistemleri Araştırma ve Tasarım Laboratuvarının açılışı gerçekleştirildi. Türkiye'de ilk defa faaliyet geçecek olan araştırma laboratuvarına sanayiciler de destek vererek hem öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine hem de havacılık ve savunma sanayisine önemli katkılar sunması bekleniyor.
Türk bilim insanlarından dikkat çeken araştırma! Yapay zeka birçok mesleği elimizden alacak!Geçmişte, birçok işlem için saatler harcanırken, günümüzde yapay zeka tabanlı sistemler sayesinde aynı işlemler çok daha kısa sürede tamamlanabiliyor. Otomasyon sistemleri, insan hatalarını azaltırken, şirketlerin maliyetlerini de düşürmeye yardımcı oluyor. Yapay zekanın kullanımı ve çalışma yaşamında ne gibi etkileri olduğunu irdeleyen Öğretim Görevlisi Evin Miser ve ABD’de bulunan araştırmacı Orçun Sarıoğuz, yaptıkları araştırmada şirketlerden çalışanlara, ekonomiden sosyo-kültürel dönüşüme kadar dikkat çeken pek çok noktayı açıkladı.
Dilara Gülatan kimdir, kaç yaşında? Uğur Dündar Dava Açan Dilara Gülatan’ın babası kim?Ünlü oyuncu Metin Akpınar’ın kızı Duygu Nebioğlu ardından bu kez ablası Dilara Gülatan ile Uğur Dündar davası başladı. Annesi Suphiye Orancı’yı bulmak için Müge Anlı İle Tatlı Sert programına çıkan Duygu Nebioğlu’nun açıklamaları gündemi meşgul ederken, Duygu Nebioğlu ablası Dilara Gülatan’ın babasının kim olduğu merak edilmeye başlandı.
Araştırmacı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki araştırmacı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.