Ara tatil etkinlikleri! Ara tatilde ne yapsak diyorsanız işte İBB’den ara tatil etkinlikleri!
Ara tatil etkinlikleri! Ara tatilde ne yapsak diyorsanız işte İBB’den ara tatil etkinlikleri!18 milyon öğrenci ikinci yarıyıl ara tatiline başladı. Öğrenciler 11-15 Nisan'ı kapsayan ara tatilde hafta sonu ile birlikte 9 günlük tatil yapacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de (İBB), ara tatilde birbirinden keyifli ve ücretsiz etkinlikleri çocuklarla buluşturuyor. Mini konser, havuz keyfi, kukla gösterimi ve daha çok fazlası İstanbul’daki tüm çocukları bekliyor. Peki, Ara tatilde hangi etkinlikler var? Ara tatil çocuk etkinlikleri nerede var? Ara tatilde ne yapsak diyorsanız işte İBB’den ara tatil etkinlikleri!
11.04.2022Eğitim
Yarıyıl tatili bitmeden yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Özer duyurdu... Tatil uzayacak mı?
Yarıyıl tatili bitmeden yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Özer duyurdu... Tatil uzayacak mı?Milli Eğitim Bakanlığı son dakika olarak duyurdu. Yüz yüze eğitime ara mı verilecek? Yarıyıl tatili uzatılacak mı? Milyonlarca öğrenci merakla bekliyordu. MEB resmen duyurdu. Milli Eğitim Bakanı Özer yarıyıl tatili sürerken yüz yüze eğitim ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Okullar koronavirüs nedeniyle yeniden kapanacak mı? Milli Eğitim Bakanlığı son noktayı koydu Bakan Özer yaptığı açıklamada, "İnşallah bu iki haftalık yarı yıl tatilinden sonra da aynı kararlılıkla yüz yüze eğitime devam edeceğiz. En sık sorulan sorular, hep acaba tatil uzayacak mı? Ben de o soruyu soranlara şöyle cevap vermek istiyorum. Neden herhangi bir kapanma olacağı zaman ilk başlanacak yerler okullardır? Neden kafeler, restoranlar, AVM'ler değildir?" diye konuştu.
27.01.2022Eğitim
Yarıyıl tatili başlıyor! Milyonlarca öğrenci karne alacak, saatler erkene çekildi
Yarıyıl tatili başlıyor! Milyonlarca öğrenci karne alacak, saatler erkene çekildiTürkiye'de milyonlarca öğrenci bugün karne alacak. 2021-2022 eğitim öğretim yılı birinci dönemi bugün sona erecek. Yarıyıl tatili başlıyor. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 18 milyon öğrenci, bugün yarıyıl tatiline çıkacak. İstanbul Valiliği ise, öğrencilerin olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için karnelerin dağıtım saatlerinin erkene çekildiğini duyurdu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yarıyıl tatilinin uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin son dakika açıklaması yaptı. Öte yandan notları iyi olanlar tatile keyifli girecek ancak içlerinde düşük notları olduğu için mutsuz olanlar da bulunacak. Peki, dersleri iyi olanlar tüm tatili dinlenerek mi geçirecekler ya da kötü olanlar sadece ders mi çalışacaklar? İyi karnenin ödülü ne olmalı, karnesi kötü olana nasıl yaklaşmalı? İşte Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamalar ve uzmanlardan karnelerle çocuk-ebeveyn iletişimi uyarıları...
22.01.2022Eğitim
MEB yarıyıl tatiline günler kala resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması, iki hafta...
MEB yarıyıl tatiline günler kala resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması, iki hafta...Yarıyıl tatili için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı günler kala resmen duyurdu. MEB milyonlarca öğrenci için harekete geçti. Yüz yüze eğitim süreci ve yarıyıl tatili ile ilgili flaş karar! Sömestr tatiline günler kala Milli Eğitim Bakanı Mahmur Özer, öğrenci, öğretmen ve velileri çok yakından ilgilendiren bir açıklama yaptı. İki haftalık yarıyıl tatili ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Özer, "İnanıyorum ki öğretmenlerimiz öğrencilerimize ödev vermeyecekler, 2 hafta hem öğrencilerimiz hem öğretmenlerimiz dinlenecekler" diye konuştu. Uzmanlardan da Bakan Özer'in açıklamalarını destekleyen uyarılar geldi. Öğrencilerin tatil sürecini dinlenerek ve eğlenerek geçirmelerinin önemi vurgulandı. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uzaktan eğitim sürecinde ortaya çıkan öğrenme kaybının telafisi için başlatılan çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ücretsiz destekleme ve yetiştirme kurs hizmeti sunan MEB, 81 ilde ilk kez bu kursların verimliliğine yönelik izleme ve değerlendirme sınavı uyguladı.
18.01.2022Eğitim
Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan açıklama: Doğa Koleji'nde maaş...
Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan açıklama: Doğa Koleji'nde maaş...Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Doğa Koleji'nde öğretmenlere maaş ödenmediği iddiasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
17.01.2020Gündem
6 Ekim'de okullar tatil edilecek mi?
6 Ekim'de okullar tatil edilecek mi?6 Ekim salı günü okullar tatil mi İstanbul Valiliği ne karar verecek? İstanbul Valisi Vasip Şahin 'in kararı beklenirken yarın okulların tatil olacağına dair ilk haber farklı bir kaynaktan geldi.
29.09.2021Gündem
120 kilometre hızla uçtuk
120 kilometre hızla uçtukİstanbul genelinde öğle saatlerinde bir anda etkili olan şiddetli lodos fırtınası sonrasında 300 çatı uçtu, Boğaz’da gemiler ve tekneler zor anlar yaşadı. Boğaz köprüleri bir süreliğine kapatıldı. THY, şiddetli lodos nedeniyle bugünkü 42 iç ve dış hat seferini iptal etti. Bir uçak pistte yerinden oynadı
18.04.2012Yaşam
TRT'den yeni kanal
TRT'den yeni kanalTRT'nin “turizm ve belgesel” kanalı çok yakında izleyicilerle buluşacak...
12.10.2009Televizyon