Gazete Vatan Logo

120 kilometre hızla uçtuk

İstanbul genelinde öğle saatlerinde bir anda etkili olan şiddetli lodos fırtınası sonrasında 300 çatı uçtu, Boğaz’da gemiler ve tekneler zor anlar yaşadı. Boğaz köprüleri bir süreliğine kapatıldı. THY, şiddetli lodos nedeniyle bugünkü 42 iç ve dış hat seferini iptal etti. Bir uçak pistte yerinden oynadı

120 kilometre hızla uçtuk

İstanbul’da dün 13.15 sıralarında aniden etkili olan şiddetli fırtına yarım saatte kentin ültını üstüne getirdi. Çatıları uçurdu, ağaçları devirdi. Bu tür bir fırtınaya alışık olmayan İstanbullular heyecanla ne olup bittiğini anlamaya çalıştı. Bir anda oldukları yerde kalanlar fırtına ve toz bulutunun dinmesini bekledi.

120 kilometre hızla uçtukŞişli Osmanbey Halaskargazi Caddesi üzerinde yürüyen üniversite öğrencisi Figen Ay da fırtına nedeniyle uçan bir tabelanın kafasına düşmesi sonucu yaralandı. Olay nedeniyle şok yaşayan genç kız hastanede tedavi altına alındı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri de İstanbul’da etkili olan kuvvetli fırtınanın, bugün öğle saatlerine kadar devam edeceğini bildirdi.

Türkiye genelinde 5 kişi hayatını kaybetti



Konya’da ise saatteki hızı 75 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle Konya- Ankara ve Konya- Ereğli karayolunda kum fırtınası meydana geldi. Fırtına nedeniyle görüş mesafesinin yer yer sıfıra düştüğü karayolunda meydana gelen zincirleme trafik kazalarında çok sayıda araç birbirine girdi. Kazalarda 2 kişi öldü, 20 kişi yaralandı. Konya- Ankara karayoluda ulaşıma kapandı. Yaralılar, fırtına nedeniyle güçlükle ambulanslara alındı ve kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Konya- Ankara karayolu ulaşıma kapanırken, bekleyen araçlar nedeniyle uzun kuyruklar oluştu.

Türk Yıldızları’na fırtına engeli 120 kilometre hızla uçtuk

Bu yıl Konya’da düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve ocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Türk Yıldızları’nın yapacağı gösteri de fırtına nedeniyle iptal edildi.

Isparta’da minare yıkıldı, çatılar uçtu

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde sabah saatlerinde etkili olan fırtına nedeniyle bir caminin minaresi yıkıldı, pek çok ev ve işyerinin çatısı uçtu. Çatıdan uçan kiremitin başına isabet ettiği 41 yaşındaki Kezban Öztürk ağır yaralandı.

Çay bahçesindeki buzdolabı yaraladı

Eskişehir’de de fırtına bazı binaların çatılarını uçurdu, sokaktaki işyeri reklam tabelalarını yerinden söktü. Parkta otururken fırtınanın devirdiği bir ağacın altında kalan 26 yaşındaki Kerim Yıldırım da yaralandı. Eskişehir Devlet Hastanesi’nin bahçesinde bulunan çay bahçesindeki buzdolabı da fırtına nedeniyle Azize Oğuz adlı genç kızın üzerine devrildi. Acil serviste sözleşmeli personel olarak görev yaptığı öğrenilen Azize Oğuz olayda hafif şekilde yaralandı.

Fırtına ölüme götürdü

Denizli’nin Çal ilçesinde çiftçi İsmail Karagönlü (28) motosikletiyle seyir halindeyken şiddetli lodos nedeniyle dengesini kaybedince aracıyla savrularak şarampole uçtu. Genç adam olay yerinde can verdi.

Merkezde panik 120 kilometre hızla uçtuk

Şişli Teşvikiye Caddesi Karakol Sokağı girdişinde bulunan ve onarımı yapılan bir binanın çelik iskelesi, fırtına sırasında Harbiye Polis Karakolu’nun üstüne çöktü. Karakol önünde bulunan taksinin şoförü kolundan yaralandı. Sarıgül, “Bu fırtına gösterdi ki bundan sonra ruhsat verirken iskeleler için fırtına hesaplaması da yapılacak” dedi.

Çatı minibüsün üstüne uçtu

Şiddetli lodos, Sultanbeyli’deki Fatih Bulvarı üzerinde üç binanın çatısını uçurdu. Çatılardan biri yolcu minibüsünün üstüne düştü, üç yolcu yaralandı. Yaralılar Sultanbeyli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Buraya yaklaşık 200 metre uzaklıktaki binadan uçan bir çatı da yoldan geçen 3 kişinin yaralanmasına yol açtı. Çekmeköy’de de bir kişi yaralandı.

300 çatı uçtu120 kilometre hızla uçtuk

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, kenti etkisi altına alan lodos nedeniyle itfaiyenin alarma geçtiği ve gelen ihbarlar doğrultusunda tüm ekiplerin saha çalışması yaptığı belirtildi. Kent genelinde 300 çatı uçması ve 100 ağaç devrilmesi ihbarı alan İstanbul İtfaiyesi’nin, bunlardan 200’üne müdahale ettiği vurgulanan açıklamada, ”Alarmda olan İstanbul İtfaiyesi, tüm gruplarıyla olaylara müdahale ediyor. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri ve hizmet veren müteahhit şirket personeli de ihbarlar doğrultusunda devrilen ağaçları kaldırıyor” denildi.


THY’den 42 sefer iptali 120 kilometre hızla uçtuk

Şiddetli lodos, hava ulaşımını da olumsuz etkiledi. THY şiddetli lodos nedeniyle yarınki 42 iç ve dış hat seferini iptal etti. THY’nin, bugün Atatürk Havalimanı’ndan yapılması planlanan Bologna, Nice, Moskova, Tel aviv, Lefkoşa, Sanaa ve Musul dış hat seferleri ile Ankara, Adana, Kayseri, Samsun, Gaziantep, Antalya, İzmir, Trabzon, Van ve Erzurum’a olan bazı iç hat seferleri iptal edildi. Duyuruda, yolcuların havalimanına gelmeden önce uçuşlarını (444 0 849) numaralı çağrı merkezi’nden veya THY’nin internet sitesi üzerinden kalkış-varış uygulaması ile kontrol etmeleri istendi.

Köprüler kapandı

Şiddetli lodos kentiçi trafiği de aksattı. Kentin iki yakasını birbirine bağlayan Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinde yaklaşık iki saat boyunca kontrollü geçiş yapıldı. Rüzgarın hızının saatte 90 kilometreyi geçmesi halinde ulaşımın kontrollü olarak sağlandığı Boğaziçi Köprüsü, anlık olarak saatte 117 kilometreye çıkan rüzgarın etkisinde kaldı. Bunun üzerine güvenlik kuvvetlerince Boğaziçi Köprüsü girişlerinde trafik durdurularak, araçların kontrollü olarak geçişine izin verildi. Rüzgarın hızının bir ara 120 kilometreyi geçmesi nedeniyle trafik tamamen durduruldu. Aynı uygulama, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde de gerçekleştirildi

“James Bond” çekimlerine bir günlük ara

Şiddetli lodos, ”James Bond” setindeki çekimleri de etkiledi. James Bond serisinin son filmi olan ”Skyfall”un bugünki çekimleri iptal edildi. Fırtına etkisiyle Eminönü’nde bulunan İş Bankası Müzesi önünde film için kurulan halk pazarı setinde dekorlar şiddetli lodos nedeniyle etrafa dağıldı. Bu sırada set ekibinden bir kişi hafif yaralandı.

Bodrum ve Marmaris’te lodos ve sağanak kabusu

Bodrum ve Marmaris’te de önceki akşam başlayan ve dün sabah saatlerinde etkisini arttıran şiddetli lodos nedeniyle balıkçı kayıkları battı, feribot seferlerini iptal edildi. Lodosun etkisini sürdüreceği belirtilirken, belediye zabıta ve itfaiye ekipleri alarma geçti. Bodrum’da etkili olan ve saatteki hızı 70 kilometreyi aşan şiddetli lodos, ilçede hayatı felç etti. Turizm sezonunun başında tatil için gelen Hollanda ve Danimarkalı turistler otellerinden çıkamazken; Bitez, Ortakent-Yahşi ve Turgutreis beldesi sahilindeki küçük balıkçı kayıkları battı, hasar gördü. Bodrum limanında da bazı kayıklar battı. Sahildeki bazı ahşap iskeleler de parçalanarak hasar gördü. Bugün yapılması gereken Bodrum-İstanköy (Kos)-Bodrum ve Bodrum-Datça feribot seferleri dalga yüksekliğinin açık denizde 5 metreyi aşması nedeniyle iptal edildi.

Haberin Devamı