Anız Yangını

Anız Yangını

Son dakika Anız yangını haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Anız yangını ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Anız yangını haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Anız Yangını

haberleri sayfasında son dakika yaşanan anız yangını gelişmeleri de dahil olmak üzere 84 anız yangını haberi bulunmuştur. Tüm anız yangını haberleri aşağıda listelenmiştir.
İstanbul'da korkutan yangın! Alevler evlere yaklaşıyor
İstanbul'da korkutan yangın! Alevler evlere yaklaşıyor Büyükçekmece'de anızda çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek geniş bir alana yayıldı. Yerleşim yerlerine yaklaşan alevler nedeniyle büyük panik yaşandı. Yangın karadan ve havadan yapılan müdahalelerle söndürüldü.
28.06.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ana muhalefet ile ittifak olmaz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ana muhalefet ile ittifak olmaz Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasette normalleşme tartışmalarına noktayı koydu. Erdoğan, Cumhur İttifakı için de net mesajlar verdi.
26.06.2024 Gündem
Orman yangınlarında artış: ‘Muğla, Aydın ve Antalya’daki maki bulunan ormanlara dikkat!’
Orman yangınlarında artış: ‘Muğla, Aydın ve Antalya’daki maki bulunan ormanlara dikkat!’ Diyarbakır ve Mardin’deki anız yangını felaketi sonrasında ülkenin çeşitli bölgelerinden de endişe verici yangın haberleri gelmeye devam ediyor. Orman Genel Müdürlüğü verilerine göre geçen yılın aynı döneminde 84 orman yangını kaydedilirken, bu yıl bu sayı yaklaşık beş kat artarak 399'a ulaştı.
25.06.2024 Gündem
Diyarbakır- Mardin sınırındaki yangında kahreden detaylar ortaya çıktı! Amca koyunlarını, yeğeni de amcasını kurtarmak isterken ölmüş
Diyarbakır- Mardin sınırındaki yangında kahreden detaylar ortaya çıktı! Amca koyunlarını, yeğeni de amcasını kurtarmak isterken ölmüş Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi arasındaki bölgede çıkan ve yerleşim yerlerine sıçrayan yangında ölen 14 kişiden Ubeydullah (30) ve yeğeni Abdurrahman Buğdaycı'nın (18) akrabaları Hatip Çelebioğlu, "Ubeydullah, alevlerin arasında kalan koyunları getirmeye çalıştı. Yeğeni Abdurrahman da amcasının tek başına olduğunu söyleyip, onu kurtarmaya gitti. Abdurrahman gitmeye çalışırken diğer kuzenleri onu zar zor tutmuş ve gitmesine engel olmaya çalışmış. Ama o kurtarmaya giderken amcasıyla birlikte yangın içerisinde kaldı ve vefat etti" dedi.
22.06.2024 Gündem
Anız yangınında sağ kurtulanlar anlattı: Alevler saniyede 200 metre ilerliyordu
Anız yangınında sağ kurtulanlar anlattı: Alevler saniyede 200 metre ilerliyordu Diyarbakır ve Mardin illeri arasında 12 kişinin öldüğü anız ile örtü yangınından yara almadan kurtulan Davut Demir ile Şemdin Demir isimli vatandaşlar dehşet anlarını anlattı. Şemdin Demir, “Hortum, alevleri arasına alıp öyle ilerliyordu. Çok şiddetliydi. Yangından kaçarken zaten artık olan oldu. Kimisi kurtuldu kimisi hayatını kaybetti” dedi.
22.06.2024 Gündem
Anız yangınında ölü sayısı 12 oldu! Mardin'de 5 noktada yangın çıktı
Anız yangınında ölü sayısı 12 oldu! Mardin'de 5 noktada yangın çıktı Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi arasındaki bölgede çıkan yangın yerleşim yerlerine sıçradı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yangın nedeniyle 12 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bakan Koca, "Diyarbakır ve Mardin’de, iki ilimizin yakın köy ve mahallelerinde meydana gelen yangın sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 12’ye yükseldi. Olaydan 78 kişi etkilendi. Hastalarımızdan 5’inin tedavi ve takiplerine devam ediyoruz. 5’i de Diyarbakır’da tedavi gören hastalarımızdan 3’ü entübe durumda. Bu vesile ile bir kez daha, olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, hastalarımıza acil şifalar diliyorum" dedi. Mardin'in Kızıltepe, Ömerli ve Yeşilli ilçesinde 5 ayrı noktada anız yangını çıktı. Yangınlara 11 araç ve 52 personelle müdahale ediliyor.
21.06.2024 Gündem
Anız ne demek, anız yakmak nedir? Anız neden yakılır, anız yakmak yasak mı?
Anız ne demek, anız yakmak nedir? Anız neden yakılır, anız yakmak yasak mı? Anız, hasat sonrasında tarlada kalan bitki sapları ve kökleridir. Buğday, arpa, mısır gibi tahıl tarlalarında, bitkilerin hasadı yapıldıktan sonra geriye kalan bu kısımlar anız olarak bilinir. Anız, genellikle toprak yüzeyinde kalan bitki kalıntılarından oluşur ve çiftçiler genellikle bunları temizlemek zorundadır. Anız yakma işlemi de bu süreçte sıkça görülen bir uygulamadır. Peki, Anız ne demek, anız yakmak nedir? Anız neden yakılır, anız yakmak yasak mı?
21.06.2024 Gündem
Diyarbakır ve Mardin'de anız yangını: Can kaybı 11'e yükseldi
Diyarbakır ve Mardin'de anız yangını: Can kaybı 11'e yükseldi Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi arasındaki bölgede çıkan yangın yerleşim yerlerine sıçradı. İçişleri Bakanı Yerlikaya ve Sağlık Bakanı Koca yangına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Koca, yangın nedeniyle 11 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
21.06.2024 Gündem
Diyarbakır ve Mardin'de anız yangını: 5 ölü, 10'u ağır 44 yaralı
Diyarbakır ve Mardin'de anız yangını: 5 ölü, 10'u ağır 44 yaralı Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi arasındaki bölgede çıkan yangın yerleşim yerlerine sıçradı. İçişleri Bakanı Yerlikaya ve Sağlık Bakanı Koca yangına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Koca, yangın nedeniyle 5 kişinin hayatını kaybettiğini 10’u ağır 44 kişinin ise yangından etkilendiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya ise yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Öte yandan İzmir'in Bergama ve Çanakkale'nin Ayvacık ilçesindeki yangını kontrol altına çalışmaları devam ederken, Çanakkale'nin Ezine, İzmir'in Gaziemir ve Elazığ’ın Maden ilçesinde çıkan yangınlar ise kontrol altına alındı. İşte il il yangınlardaki son durum...
21.06.2024 Gündem
Adana'da anız yangını ormana sıçradı! Yangına müdahale ediliyor
Adana'da anız yangını ormana sıçradı! Yangına müdahale ediliyor Adana'nın Aladağ ilçesinde anız yakımı sonrası alevlerin sıçradığı ormanda yangın çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, havadan ve karadan yangına müdahale ediyor.
20.06.2024 Adana
Gaziantep'teki mera ve anız yangını kısmen kontrol altına alındı
Gaziantep'teki mera ve anız yangını kısmen kontrol altına alındı Gaziantep'te anız yangını olarak başlayan ve mera bölgelerine yayılan yangına 200 araç ile 400 personelle müdahale edilerek kısmen kontrol altına alındı.
8.06.2024 Gaziantep
Siirt’te anız yangınında 500 dönüm alan zarar gördü! Soruşturma başlatıldı
Siirt’te anız yangınında 500 dönüm alan zarar gördü! Soruşturma başlatıldı Siirt’te çıkan, 12 saatte söndürülen anız yangınında 500 dönüm alan zarar gördü.
1.10.2023 Yaşam
Adana'da, anız yangınında alevler ormana sıçradı
Adana'da, anız yangınında alevler ormana sıçradı Adana'nın Sarıçam ilçesinde tarlada başlayan anız yangınında alevler ormana sıçradı. Bölgeye sevk edilen ekipler, karadan ve havadan yangına müdahale ediyor.
4.06.2023 Gündem
Bakan Kirişci: Yangınlara karşı hava ve kara gücümüzü daha da güçlendiriyoruz
Bakan Kirişci: Yangınlara karşı hava ve kara gücümüzü daha da güçlendiriyoruz Orman Yangını Hazırlıkları Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, "Bu yıl orman yangınlarıyla mücadelede özellikle teknoloji yoğunluklu bir strateji izleyeceğimizin altını çizmek istiyorum. Yangınlara karşı hava ve kara gücümüzü daha da güçlendiriyoruz. 39 olan helikopter sayımızı 55'e, uçak sayımızı 3'ten 20'ye, İHA sayımızı 4'ten 8'e yükselttik" dedi.  
16.05.2022 Siyaset
Yangın Yediemin otoparkına sıçradı! 28 hurda araç zarar gördü
Yangın Yediemin otoparkına sıçradı! 28 hurda araç zarar gördü Sakarya’nın Serdivan ilçesi Beşköprü Mahallesi’nde bulunan bir bisküvi fabrikasının arkasındaki boş arazide anız yangını çıktı. Alevler arazi yakınında bulunan Yediemin otoparkına sıçrayınca 28 hurda araç zarar gördü. .
8.02.2021 Gündem
Vali 'buraya gelirken gördük' dedi ve ekledi: Bu vicdana sığar mı?
Vali 'buraya gelirken gördük' dedi ve ekledi: Bu vicdana sığar mı? Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde anız yangını nedeniyle Batman'da kirli hava oluşması Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin'in tepkisine neden oldu. Silvan ilçesindeki çiftçilerle bir araya gelen Vali Şahin, "Onlarca hastamız var, pandemi süreci var. Allah'tan reva mı bu yaptıklarınız? Bu insanlığa sığar mı, vicdana sığar mı?" diyerek tepki gösterdi.
25.09.2020 Gündem
Anız yangını ormana sıçramadan söndürüldü
Anız yangını ormana sıçramadan söndürüldü Kütahya’nın Emet ilçesinde anız yangını erken müdahale edilerek ormana sıçramadan söndürüldü.
26.08.2020 Yaşam
Emekli savcı ölü bulundu
Emekli savcı ölü bulundu Muğla'nın Menteşe ilçesi kırsal Salihpaşalar Mahallesi Merdivenli mevkiinde çıkan ot yangınına giden Muğla Büyükşehir Belediyesi Menteşe İtfaiye Grup Amirliği ekipleri, tarlanın ortasında bir erkek cesediyle karşılaştı.
19.05.2020 Yaşam
Dün Denizli, bugün İzmir! Yangında 20 araç kül oldu
Dün Denizli, bugün İzmir! Yangında 20 araç kül oldu İzmir’in Bornova ilçesinde yediemin deposu olduğu öğrenilen otluk alanda çıkan yangında birçok araç kullanılamaz hale geldi. Dün de Denizli'de arazide başlayan anız yangını yediemin deposunu sıçramış ve 6 araç yanmıştı.
31.07.2019 Gündem
Yangın yediemin deposuna sıçradı, hurda araçlar yandı
Yangın yediemin deposuna sıçradı, hurda araçlar yandı Denizli’de arazide başlayan anız yangını yediemin deposunu sıçradı. Yangında 5’i hurda 6 araç yandı.
30.07.2019 Gündem
Bartın'da 10 hektar orman yandı
Bartın'da 10 hektar orman yandı Bartın'da çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle söndürüldü. Yangında 10 hektarlık alan zarar gördü.
23.08.2018 Yaşam
İtfaiyecinin dikkati yanmaktan kurtardı!
İtfaiyecinin dikkati yanmaktan kurtardı! Adıyaman'da itfaiye ekipleri, anız yangınını söndürürken fark ederek bir torbada bulduğu kekliği yanmaktan son anda kurtardı.
8.07.2018 Yaşam
Denizli’de orman yangını kontrol altına alındı
Denizli’de orman yangını kontrol altına alındı Denizli’de yaklaşık 15 kilometrekarelik bir alanda etkili olan orman yangını havadan ve karadan yapılan yaklaşık 3 saatlik müdahalenin ardından kontrol altına alındı.
22.05.2018 Gündem
Anız yangını nedeniyle 14 araç birbirine girdi
Anız yangını nedeniyle 14 araç birbirine girdi ESKİŞEHİR'de tarlalardaki anız yangını nedeniyle dumanın kapladığı yolda görüş mesafesi düşünce, 14 araç birbirine girdi. Zincirleme kazada 12 kişi yaralandı.
12.09.2017 Yaşam
Tokat'ta orman yangını!
Tokat'ta orman yangını! Tokat'ın Almus ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Anız Yangını ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki anız yangını haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.