Alg

Alg

Son dakika alg haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan alg ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını alg haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Alg

haberleri sayfasında son dakika yaşanan alg gelişmeleri de dahil olmak üzere 98 alg haberi bulunmuştur. Tüm alg haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kars'ta görenler inanamadı! Resmen patlama yaşandı, rengi yeşile döndü
Kars'ta görenler inanamadı! Resmen patlama yaşandı, rengi yeşile döndüKars Çayı'nın beslediği Kars Baraj Gölü'nde alg patlaması nedeniyle gölün rengi yeşile büründü.
28.09.2024Gündem
KADEM İnovasyonda Kadın Programı 8. Girişimcilik Kampı Ödül Töreni İstanbul'da yapıldı
KADEM İnovasyonda Kadın Programı 8. Girişimcilik Kampı Ödül Töreni İstanbul'da yapıldıKadın ve Demokrasi Vakfı’nın girişimci kadınlara destek olmak ve rehberlik etmek amacıyla başlattığı “İnovasyonda Kadın Programı”nda bu yıl finale kalan iki ayrı kategorideki 6 kadın girişimci toplam 1 milyon TL ödüle layık görüldü. Girişimci kadınlar ödüllerini Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu, İstanbul Valisi Davut Gül ile KADEM Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın elinden aldı.
27.09.2024Gündem
Marmara Denizi'nde bu yaz müsilaj oranı çok düşük!
Marmara Denizi'nde bu yaz müsilaj oranı çok düşük!Marmara Belediyeler Birliği'nin '8 Haziran Marmara Denizi Günü' kapsamında hazırladığı programda bir araya gelen bilim insanları Marmara Denizi'nin mevcut durumunu ve deniz biyolojisi üzerindeki olası tehlikeleri tartıştı
11.06.2024Gündem
Ev yapımı yüz maskesinde altın değerinde toz; aktarlarda yok satıyor!
Ev yapımı yüz maskesinde altın değerinde toz; aktarlarda yok satıyor!Sağlık takviyeleri son zamanlarda sıkça tercih edilir. Spirulina da faydaları ve birçok yolla tüketilmesi nedeniyle bunlar arasında en önde yer alır. Doğal bir alg olan spirulinanın bilimsel adı siyanobakteridir. Ev yapımı yüz maskelerinde de giderek kullanımı yaygınlaşmıştır.
29.05.2024Yaşam
Marmara Denizi'nde su sıcaklığı 3 derece daha yüksek!
Marmara Denizi'nde su sıcaklığı 3 derece daha yüksek!Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi'nde su sıcaklığının uzun yıllar ortalamasına göre 3 derece daha yüksek olduğunu açıkladı.
16.03.2024Gündem
Arjinin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Arjinin Barındıran Gıdalar Listesi...
Arjinin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Arjinin Barındıran Gıdalar Listesi...Arjinin sağlık açısından oldukça faydalı olduğu bilinen bir aminoasit olarak ifade edilebilir. Ancak vücut açısından çeşitli zararlarının olduğu da söylenebilmektedir. Arijinin insan vücudunda doğal olarak üretilmemektedir. Bu nedenle de dışarıdan takviye edilmesi gerekmektedir. Vücuttaki bedensel işlevlerin yerine getirilmesinde arjinin büyük bir öneme sahiptir.
26.01.2024Yaşam
İsrail sazanları karaya vurdu! Nereden nasıl geldiği bilinmiyor
İsrail sazanları karaya vurdu! Nereden nasıl geldiği bilinmiyorElazığ'da Keban Baraj Gölü'nde artan balık ölümleriyle ilgili başlatılan incelemede, balık türlerinin diğer balık türlerinin yumurtalarını yiyerek çoğalan İsrail sazanı olduğu tespit edildi. Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Kılıç yaptığı açıklamada, kıyıya vuran balıkların kendileri için ortamda olmaması gereken bir balık türü olduğunun altını çizdi.
11.10.2023Gündem
Küçükçekmece gölü'nde tehlike: Balıkçılık yasaklanmalı
Küçükçekmece gölü'nde tehlike: Balıkçılık yasaklanmalıKüçükçekmece Gölü'nde araştırma çalışmaları yürüten İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Meriç Albay, "Girilmemesi lazım çünkü mikrobik olarak, mikrobiyolojik parametreler bakımından oldukça sıkıntılı. Oradan birçok hastalığı kapmaları söz konusu. Girilmesine izin vermemek lazım, hatta orada balıkçılığın da yasaklanması lazım. Çünkü ağır metal kirliliği bakımından, mikro kirleticiler bakımından oldukça sıkıntılı bir alan. Çocukları kontrol edemezsiniz. Oraya giriyorlar, ellerini yıkıyorlar, ağızlarına sürüyorlar, mikrop kapmaları olası" dedi.
11.08.2023Yaşam
Marmara’da büyük tehlike: Pusula denizanası
Marmara’da büyük tehlike: Pusula denizanasıYaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte Marmara Denizi’nde pusula denizanası olarak adlandırılan büyük denizanaları da artmaya başladı.
25.05.2023Gündem
Marmara Denizi'nde müsilaj alarmı! Başlangıç seviyesinde
Marmara Denizi'nde müsilaj alarmı! Başlangıç seviyesindeMarmara Denizi'nde müsilaj endişesine neden olan kütlelerle ilgili Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı dalış yaparak incelemelerde bulundu. Prof. Dr. Mustafa Sarı, "Tekirdağ, İstanbul  Fenerbahçe, Mudanya, Gemlik Körfezi ve Erdek'te benzer görüntüyü görmeye başladık. Şu an kremsi müsilajı görüyoruz" dedi.
20.04.2023Gündem
Müsilaj tehlikesi geri mi geliyor? Kadıköy'de endişelendiren görüntü
Müsilaj tehlikesi geri mi geliyor? Kadıköy'de endişelendiren görüntüKadıköy sahilinde bu sabah denizde görülen kütleler müsilaj şüphesi yarattı. İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Cem Gazioğlu, "Bu mevsimde biz müsilajın olmasını bekliyoruz. Geçen seneler kadar masif bit kütle oluşturmayabilir" dedi.
15.04.2023Gündem
Türkiye'nin Beyaz Kıta'daki bilim diplomasisi
Türkiye'nin Beyaz Kıta'daki bilim diplomasisiTürkiye, Beyaz Kıta'da bilim diplomasisi başlattı. 7. Ulusal Antarktika Bilim Seferi kapsamında Horseshoe Adası'nda 18 proje yürüten Türk araştırmacılar, yer kürenin geçmişi ve geleceğine dair önemli ipuçları barındıran kıtada 8 farklı ülkeye ait bilim üssünü ziyaret etti. Şili, Rusya, Brezilya, Polonya, Arjantin, Uruguay, Bulgaristan ve Ekvator’un bilim istasyonlarında meslektaşlarıyla bir araya gelen Türk bilim heyeti, bir taraftan ortak bilimsel çalışma imkanlarını değerlendirirken Türkiye’nin kıtada kalıcı hale gelmesi amacını da güçlendirdi.
18.03.2023Gündem
Türkiye Ürdün maçı hangi kanalda, saat kaçta, şifresiz mi? Türkiye Ürdün kadınlar maçı ne zaman?
Türkiye Ürdün maçı hangi kanalda, saat kaçta, şifresiz mi? Türkiye Ürdün kadınlar maçı ne zaman?Türkiye - Ürdün maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kadın A Milli Futbol Takımımız Ürdün ile mücadeleye hazırlanıyor. Türkiye- Ürdün hazırlık maçının ne zaman olduğu, hangi kanalda ve kaç saatte olacağı merak ediyor.
15.11.2022Şampiy10
İBB Meclisi'nde Haliç tartışması
İBB Meclisi'nde Haliç tartışmasıİBB Meclisi Haziran ayı ilk toplantısı yapıldı. Toplantıda 'Altın Boynuz' olarak bilinen Haliç'in mavi sularının kahverengi renge bürünmesi gündem oldu. AK Parti Meclis Üyesi Sadullah Hasanoğlu "Ehil ellerde Haliç masmavi, ehil olmayan ellerde Haliç simsiyah. Haliç'te patlayan algler değil, Cumhuriyet Halk Partili İBB yönetimi oldu. Haliç'te patlayan altılı masanın İstanbul şubesi oldu. Lütfen gidin Haliç'i görün" dedi.
13.06.2022Siyaset
İznik Gölü, alg patlaması nedeniyle yeşile büründü
İznik Gölü, alg patlaması nedeniyle yeşile büründüTürkiye’nin 5’inci, Marmara Bölgesi’nin en büyük gölü olan İznik Gölü, alg patlamasıyla yeşile döndü. 'Siyanobakteri' adı da verilen alg patlamasının göl yüzeyini ve sahil şeridini kaplaması nedeniyle göle girmek geçici süre ile yasaklandı. Göl kıyısının köpükle kaplandığı anlar, çevredekiler tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
7.06.2022Yaşam
Karadeniz'deki renk değişiminin sırrı çözüldü
Karadeniz'deki renk değişiminin sırrı çözüldüArnavutköy Karaburun Sahili'nde denizin, rengi turuncuya dönen noktalarından alınan numunelerin laboratuvar sonuçları açıklandı. Renk değişiminin sebebi "alg patlaması" çıktı. Araştırmayı değerlendiren İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yelda Aktan, "İlkbahar aylarında fitoplankton dediğimiz canlıların aşırı artışıyla bu durum görülebiliyor. Bu maddeler suda renk değişikliğine sebep olabiliyorlar. Müsilaja sebep olan türlerden bu örnek içerisinde göremedik" dedi.
27.05.2022Yaşam
Karadeniz'de korkutan renk değişimi
Karadeniz'de korkutan renk değişimiArnavutköy Karaburun Sahili'nde, deniz suyunun rengi bölüm bölüm turuncu ve kızıla döndü. Çevredekiler denize boya döküldüğünü sanarak durumu yetkililere bildirdi. İhbar üzerine sahile gelen ekipleri denizden numuneler aldı. Alınan numuneler Gebze'de bulunan TÜBİTAK MAM gemisine gönderildi. Denizdeki renk değişimin "alg patlaması" olduğu tahmin edilirken kesin neden incelemenin ardından netleşecek.
14.05.2022Yaşam
İstanbul Boğazı mercek altında! Şaşırtan detay ortaya çıktı
İstanbul Boğazı mercek altında! Şaşırtan detay ortaya çıktıAlmanya Uzay Ajansı DLR’nin 1 Nisan’da uzaya fırlattığı çevre uydusu EnMAP, ilk görevinde İstanbul Boğazı’nı görüntüledi. Görsellerden biri, İstanbul Boğazı’ndaki ‘klorofil yoğunluğunu’ yansıttı. Alman bilim insanları, İstanbul Boğazı’nı kapsayan ilk görevin sadece cihazları kalibre etme ve hassas ayar amaçlı olduğunu ifade etti.
5.05.2022Gündem
Müsilajdan sonra Marmara Denizi için korkutan uyarı! Toksik tehlikesi...
Müsilajdan sonra Marmara Denizi için korkutan uyarı! Toksik tehlikesi...Balıkesir'in Bandırma ve Erdek ilçelerinde dört ayrı üniversiteden bilim insanlarının oluşturduğu araştırma ekibinin müsilaj çalışmasının sonuçları açıklandı. Geçen yıl haziran ayında deniz tabanından alınan örneklere göre, Marmara Denizi'nde tek tehlikenin müsilaj olmadığı, toksik tehlikesi ile de karşı karşıya kalındığı kaydedildi.
13.04.2022Gündem
THY'den flaş proje! Yosundan jet yakıtı
THY'den flaş proje! Yosundan jet yakıtıINDEPENDENT Projesi kapsamında hayata geçirilen karbon negatif biyorafineri tesisi açıldı. Yosundan üretilen biyoyakıtla ilk uçuşun THY ile bu yıl yapılması planlanıyor.
Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde ‘4 Büyükler’ şampiyonluk için yarışacak
Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde ‘4 Büyükler’ şampiyonluk için yarışacakTurkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde 2021-2022 sezonu fikstür çekimi Riva’da gerçekleştirildi. Türk futbolunun köklü kulüplerinden Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor, tarihlerinde ilk kez Turkcell Kadın Ligi’nde şampiyonluk için mücadele ederken ezeli rekabet bu sefer kadın futbolunda yaşanacak.
9.12.2021Süper Lig
Lodos kıyıya servet getirdi! Kırmızı algler ilaç ve kimya sanayinde kullanılıyor...
Lodos kıyıya servet getirdi! Kırmızı algler ilaç ve kimya sanayinde kullanılıyor...Lodos Fırtınası pek çok bölgede etkili olurken Marmara'da fırtınaya sebep oldu. Marmara Denizi'nde genellikle Aralık ayı ortasından sonra görülen kırmızı alg artışı, İstanbul'u etkisi altına alan lodosla birlikte kendini erken gösterdi.
1.12.2021Gündem
Uçak yakıtlarında devrim! 2022'de ilk kez kullanılacak
Uçak yakıtlarında devrim! 2022'de ilk kez kullanılacakUçak yakıtları için devrim! Türk bilim insanları üretti, fosil kaynaklı yakıt dönemi resmen kapanıyor. Boğaziçi Üniversitesi'nin yosundan ürettiği biyoyakıt 2022'de jet uçuşunda kullanılacak. Entegre Biyorafineri Konsepti Projesi Koordinatörü Dr. Haznedaroğlu, "Jet yakıtı projesinin 3'te birini tamamlamış durumdayız. Şu anda yosunlardan elde edilen yağ optimizasyonunu gerçekleştirdik. 2022'nin ikinci çeyreğinde bütün testleri ve sertifikasyon işlemleri tamamlandıktan sonra bir Türk Hava Yolları iç hat uçuşunda bir demo uçuşunu gerçekleştireceğiz" dedi.
17.11.2021Ekonomi
Yeşılırmak’ta büyük tehlike! 'Zehir saçan yeşillik'
Yeşılırmak’ta büyük tehlike! 'Zehir saçan yeşillik'Türkiye Marmara Denizi’ndeki müsilaj felaketini yeni atlatırken, tatlı su kaynaklarından üzen bir haber geldi. TTKD bilim danışmanı Dr. Erol Kesici, Yeşilırmak'ta aşırı kirlilik ve su seviyesindeki ciddi düşüşle birlikte zehir etkili mavi-yeşil alglerde de ciddi artış olduğunu belirterek, “Bir zamanlar toprak rengi akan Yeşilırmak, şimdi yeşil akıyor. Ama bu yemyeşil görüntü çok tehlikeli" dedi.
28.10.2021Gündem
Müsilajdaki faydalı organizmalar kozmetikte kullanılacak!
Müsilajdaki faydalı organizmalar kozmetikte kullanılacak!Son dönemlerde, Marmara Denizi’nde görülen ve deniz salyası olarak da bilinen müsilajdan kozmetik jel ve krem yapılması konusu gündeme geldi. Müsilajın yapısının incelenmesi için yapılan araştırmalar, içerisinde yüzde 60 oranında fayda sağlayan mikroalglerin florası ile kozmetik ürün elde edilebileceğini ortaya koyuyor. Elde edilen bulgular ise, deniz salyasından üretilen merhemin eldeki yara izi ve nasırda 3 gün içerisinde olumlu sonuç verdiğini gösteriyor. Bu kapsamda, Kimyager Levent Kahrıman, müsilajın farklı prosedürlerden geçtikten sonra kozmetik sektöründe hammadde olarak kullanılabileceğine dikkat çekti.

Benzer Haber Etiketleri

Alg ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki alg haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.