80Ler

80Ler

Son dakika 80ler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 80ler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 80ler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

80Ler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 80ler gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.135 80ler haberi bulunmuştur. Tüm 80ler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mersin'de '80'ler Buluşması' yeniden başladı! "Her gün geliriz"
Mersin'de '80'ler Buluşması' yeniden başladı! "Her gün geliriz"Mersin'de yaşayan yaş almışların sosyal hayata katılmaları ve toplumdan izole olmamaları için etkinlikler gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, yaz döneminde sıcak hava dolayısıyla ara verdiği 80’ler Buluşması'na yeniden başladı.
17.09.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Irak sınırındaki terör bu yaz çözülecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Irak sınırındaki terör bu yaz çözülecekCumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Terörle mücadele sınırlarımızın içinde ve dışında engellere aldırmadan kararlıkla devam ettiriyoruz. Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi bu yaz çözüme kavuşturmuş olacağız" dedi.
4.03.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya'dan dünyaya seslendi: Doğru bildiğimizi söyleyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya'dan dünyaya seslendi: Doğru bildiğimizi söyleyeceğizCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözler eylemle desteklenmedikçe ne Filistin'deki zulmü durdurmanın, ne de uluslararası sisteme güveni yeniden inşa etmenin mümkün olmadığını belirterek, "Uluslararası toplum Filistin halkına borcunu ancak Filistin Devleti'nin kurulmasıyla ödeyebilir. Bunun için 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğü haiz Filistin Devleti'nin teşekkülü sağlanmalı. Bu maksatla garantörlüğü de içerecek şekilde sorumluluk almaya Türkiye olarak hazır olduğumuzu belirttik" dedi.
1.03.2024Gündem
AK Parti Denizli mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: KAAN 2028'de envantere katılacak
AK Parti Denizli mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: KAAN 2028'de envantere katılacakCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Denizli mitinginde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "5. Nesil Savaş uçağımız Kaan ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. 15 yıllık çalışmanın başarısı olan KAAN önemli bir testle kritik eşiği aştı. 2028'de hava envanterimize katılmasını bekliyoruz." dedi.
22.02.2024Gündem
Türkiye Kültür Yolu Festivalleri başlıyor
Türkiye Kültür Yolu Festivalleri başlıyorTürkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere iki yıl önce Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’yle başlayan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bu yıl Nevşehir, Trabzon, Erzurum, Çanakkale, Gaziantep, Ankara, Konya, Diyarbakır, İstanbul, İzmir ve Antalya olmak üzere 11 şehirde düzenlenecek. Festivallerin ilk durağı, Kapadokya olacak. Türkiye Kültür Yolu Festivalleri 5 Ağustos’ta “Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali” ile başlayacak.
Fatih Erbakan: Milli Görüş çizgisi gericilik değildir
Fatih Erbakan: Milli Görüş çizgisi gericilik değildirYeniden Refah Partisi lideri Erbakan, CNN Türk canlı yayınında 'milli görüş' ve 'laiklik' ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
17.06.2023Gündem
Bakan Dönmez: Hidrokarbon aramaları konusunda dünyanın dört bir tarafından teklifler alıyoruz
Bakan Dönmez: Hidrokarbon aramaları konusunda dünyanın dört bir tarafından teklifler alıyoruzEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, hidrokarbon arama ve araştırmaları konusunda dünyada bu kadar geniş filoya sahip nadir ülkelerden birinin Türkiye olduğunu belirterek, “Şimdi dünyanın dört bir tarafından ‘Bu sondajları gelin bizim burada da yapın’ diye teklifler alıyoruz. Asya’dan, Amerika’dan, Afrika’dan, Orta Doğu’dan. Tabii önceliğimizi Karadeniz gaz keşfine vermiştik. Şimdi iş programımız elverdikçe bu filomuzun bir kısmını belki yurt dışındaki işlere gönderebiliriz" dedi.
8.05.2023Ekonomi
Dünyanın ilk SİHA gemisi! Türkiye'den gövde gösterisi
Dünyanın ilk SİHA gemisi! Türkiye'den gövde gösterisiMilli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "dünyanın ilk SİHA gemisi" ve Türkiye'nin en büyük savaş gemisi olan Anadolu gemisinde incelemelerde bulundu.
2.01.2023Gündem
Bakan Akar: En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecektir
Bakan Akar: En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecektirPakistan MİLGEM Projesi kapsamında inşa edilen PNS Khaibar'ın denize iniş töreninde konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Pençe Kılıç Harekatı'nda toplam 326 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Operasyonlarımız artan bir şiddet ve tempoda en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecektir. Pençe Kılıç Harekatı da göstermiştir ki Türk Silahlı Kuvvetleri üstün operasyonel kapasiteye sahip dünyanın sayılı ordularından biridir" dedi.
25.11.2022Gündem
Bakan Akar'dan flaş Yunanistan açıklaması: Sorunların diyalogla çözüleceğine inanıyoruz
Bakan Akar'dan flaş Yunanistan açıklaması: Sorunların diyalogla çözüleceğine inanıyoruzMilli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan ile yaşanan sorunlara ilişkin, "Bu sorunların karşılıklı görüşmeler ve diyalogla çözülebileceğine inanıyoruz. Bu yaklaşımımızı ısrarla sürdürüyoruz" dedi.
18.10.2022Gündem
AK Partili Kurtulmuş: Dünyada rol belirleyen etkin bir Türkiye haline geleceğiz
AK Partili Kurtulmuş: Dünyada rol belirleyen etkin bir Türkiye haline geleceğizAK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ekonomide, teknolojide ve özellikle savunma sanayisinde Türkiye’nin çok daha ileriye gideceğini belirterek, "Güçlü Türkiye’nin olmazsa olmaz şartı teknolojide, üretimde, ihracatta güçlü bir Türkiye'dir. Dış politikada kendisine verilen rolleri oynayan bir Türkiye değil, bölgesinde ve dünyada rol belirleyen ve hatta dünyada küresel ölçekte dünya sistemini kurabilen etkin bir Türkiye haline geleceğiz" dedi.
8.10.2022Siyaset
Bakan Soylu: Bayram tatilinde kazada ölen sayısı 64
Bakan Soylu: Bayram tatilinde kazada ölen sayısı 64İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kurban Bayramı tatilinin son gününde İstanbul'a dönüşlerin yaşandığı Bolu geçişinde, trafik denetimine katıldı. Bakan Soylu, "2018 yılında 9-10 günlük bir bayram tatilinde trafik kazalarında ölen vatandaşlarımızın toplamı 148 idi, şu anda şu saate kadar aldığımız rakam 64. Bugün süreç bitecek, inşallah kazayla karşıya kalmayız" dedi.
17.07.2022Yaşam
Türkiye Çevre Haftası kutlamaları ücretsiz konserlerle devam ediyor
Türkiye Çevre Haftası kutlamaları ücretsiz konserlerle devam ediyorÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı; bu yılki temasını "Sıfır Atık" olarak belirlediği Türkiye Çevre Haftası’nı 81 ilde çeşitli etkinliklerle kutluyor. Kutlamalar kapsamında 4-5 Haziran tarihlerinde Başkent Millet Bahçesi’nde ücretsiz konserler ile Çevre ve Çocuk Şenlikleri düzenlenecek. Etkinliklere ilişkin detaylı bilgiler ortakevimiz.com adresinde yer alıyor.
Enflasyonla ilgili flaş açıklama! Bakan Nebati duyurdu
Enflasyonla ilgili flaş açıklama! Bakan Nebati duyurduHazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Fiyat istikrarına büyük önem veriyor ve enflasyonla mücadeleye yönelik canla başla çalışıyoruz. Nedensizce artan fiyatlara, stokçuluğa, fırsatçılığa izin vermeyeceğiz. Enflasyonla mücadele timlerimiz sahada, görevlerini yapıyor. Fiyatları suni olarak şişirenlere tolerans göstermeyeceğiz" dedi.
31.05.2022Ekonomi
Bakan Akar'dan terör örgütü PKK ile ilgili flaş açıklama: Konuşmalara yansıyor, çöküş başladı!
Bakan Akar'dan terör örgütü PKK ile ilgili flaş açıklama: Konuşmalara yansıyor, çöküş başladı!Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Pençe Kilit operasyonuna dair flaş açıklamalarda bulundu. Akar, "Operasyon sırasında da teröristlerin yaşadığı bu çaresizliğin, telsiz konuşmalarına yansıdığı görülmektedir. Tabii terörle mücadele harekâtındaki bu başarılara, her şeyden önce Mehmetçiğin emsalsiz kahramanlık ve fedakârlıkları ile ulaşıldığını özellikle ifade etmek isterim. Kahraman Mehmetçik, eksi 32 derecede, kar kalınlığı yer yer 8,5 metreyi bulan zorlu arazi ve iklim şartlarında; gece gündüz demeden vatan, millet ve bayrak uğruna gerçekten çok büyük bir mücadele ortaya koymaktadır." ifadelerini kullandı.
19.04.2022Gündem
Bakan Akar: 2015'ten bu yana 33 bin 259 terörist öldürüldü
Bakan Akar: 2015'ten bu yana 33 bin 259 terörist öldürüldüSon dakika haberi... Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar; yurt içinde, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde toplam 33 bin 259, bu yılın başından itibaren ise 2 bin 779 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakan Akar, "Kıbrıslı kardeşlerimizin yanındayız. Ege'de ve Doğu Akdeniz’de hem kendimizin hem de Kıbrıslı kardeşlerimizin hak, alaka ve menfaatlerini korumakta azimliyiz, kararlıyız ve buna muktediriz" dedi.
31.12.2021Gündem
'Uzay yatırımları Anadolu'ya yayılmalıdır'
'Uzay yatırımları Anadolu'ya yayılmalıdır'Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli, Türkiye'nin artık savunma havacılık ve uzay sanayisinde Amerika’nın, Fransa’nın, Rusya’nın, Çin’in oturduğu masada olduğunu belirterek, "Türkiye’nin savunma, havacılık ve uzay sanayi yatırımları Anadolu’ya yayılmalıdır" dedi.
Bakan Varank'tan muhalefete ekonomi tepkisi: 'Zaten başka bir tavır beklemiyorduk'
Bakan Varank'tan muhalefete ekonomi tepkisi: 'Zaten başka bir tavır beklemiyorduk'Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Genel iktisat bilimi kurallarına geri dönülsün diyerek, hükümetimizi, ekonomi politikamızı serbest piyasa koşullarının dışında göstermeye çalışanlar da oldu. Türkiye’nin geçtiği siyasi ve ekonomik sıkıntılı süreçlerin hiçbirinde elini milletten yana taşın altına koyamayanlardan zaten başka bir tavır beklemiyorduk" dedi.
22.12.2021Ekonomi
Rize-Artvin Havalimanı'nın 'çay bardağı' kulesi göründü
Rize-Artvin Havalimanı'nın 'çay bardağı' kulesi göründüUlaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca 1000 hektarlık alanda projelendirilen, tamamlandığında Türkiye'nin deniz dolgusuna inşa edilmiş 2'nci havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı'nın taş- ahşap karışımlı, yöresel mimarili terminal binaları, ilk kez DHA tarafından görüntülendi. 10 katlı bina yüksekliğine eş değer deniz dolgusu biten, üstyapısının da yüzde 80'i tamamlanan projede çay bardağı figürü taşıyan hava kontrol kulesi de ortaya çıktı. Rize Valisi Kemal Çeber, "Giriş takı çay yaprağı, kulesi çay bardağı olan havalimanında Karadeniz mimarisi net bir şekilde görünüyor" dedi.
15.12.2021Gündem
TSK tam isabet vurdu! Bakan Akar'dan dikkat çeken mesaj
TSK tam isabet vurdu! Bakan Akar'dan dikkat çeken mesajMilli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Terörist neredeyse hedefimiz orası. Teröristlerin peşinde olmaya devam edeceğiz" dedi. "Ateşin gücü" sloganıyla yapılan ve hedeflerin tam isabetle vurulduğu faaliyetin sonunda konuşan Akar, TSK'nın geldiği noktayı gösteren gurur verici bir faaliyeti daha başarıyla tamamladıklarını belirtti.
28.10.2021Gündem
Türkiye'ye gizli ambargo! Detayları ortaya çıktı
Türkiye'ye gizli ambargo! Detayları ortaya çıktıAlmanya'da geçtiğimiz haziran ayında Türkiye'ye silah ambargosu uygulanması konulu bir önerge verilmişti. Fakat bu önerge reddedilmişti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Almanya'nın Türkiye'ye adı konmamış bir ambargo uyguladığını açıkladı. Savunma Politikası Analisti Turan Oğuz da konuyla ilgili çarpıcı mesajlar vererek, "Bir proje için verecek misiniz vermeyecek misiniz kısmında bile 5 yıl bekleniyorsa biz buna "gizli ambargo" diyoruz. Resmi bir şey yok, sınırlama yok ama proje bekletiliyor. " dedi.
14.09.2021Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Dünyanın ilk 3-4 ülkesi arasındayız
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Dünyanın ilk 3-4 ülkesi arasındayızCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İDEF’21 15’inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.Erdoğan, "Kara hava denizde ulaştığımız seviyenin başında İHA'lar geliyor. Tasarımı üretimi satışında ilk 3-4 ülkesi arasında yer alıyoruz." dedi.
17.08.2021Siyaset
Akciğer kanserlerinin yaklaşık yüzde 20’sinde tedavi mümkün!
Akciğer kanserlerinin yaklaşık yüzde 20’sinde tedavi mümkün!Hemen her kanser türünde olduğu gibi akciğer kanserinde de erken tanı önem taşıyor. Uzmanlar akciğer kanserinin belirti vermemesi nedeniyle, sigara öyküsü olan 55 yaş üzerinde olan kişilerin tarama amaçlı bilgisayarlı tomografi ile takip edilmeleri gerektiğini dikkat çekiyor. Akciğer kanserinin erken evrede teşhisinde cerrahi tedavinin olumlu sonuç verebileceğini belirten Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Tuğba Coşgun akciğer kanserinde tedavi süreci hakkında bilgi verdi.
10.07.2021Sağlık
Türkiye merak ediyordu! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni müjdeyi duyurdu
Türkiye merak ediyordu! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni müjdeyi duyurduCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Filyos Limanı Açılışı ve Doğal gaz İşleme Tesisleri Temel Atma Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm Türkiye'nin beklediği müjdeyi açıklayarak, "Fatih sondaj gemimiz yine Sakarya Gaz Sahası'ndaki Amasra 1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğalgaz keşfi daha yaptı. Böylece Karadeniz'deki toplam gaz keşfimiz 540 milyar metreküpe ulaştı. Bu güzel haberin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi
4.06.2021Gündem
Salgında çoğu gitti azı kaldı
Salgında çoğu gitti azı kaldıTürk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap, koronavirüs salgınında sona yaklaşıldığını bildirerek, “Salgında çoğu gitti azı kaldı. Şimdiye kadarki salgınlara baktığımızda, ortalama 1,5 ila 3 yıl sürdüğünü görebiliyoruz. Kovid’de 14 ayda 140 bin bilimsel çalışma yayınlanmış, hızla aşı geliştirildi. 1,5 yılı tamamladık. Çok az bir zaman kaldı, diyebiliriz. Ancak aşılamaların tam anlamıyla yapılabilmesi gerekiyor. Aksi taktirde aşılanmayan kesimde yeni varyantlar çıkabilir ve bu da tüm emekleri boşa çıkarır” dedi. Prof. Dr. Azap, Hindistan’da kvid sonrası görülen kara mantar enfeksiyonu salgınında asıl nedenin tedavide yüksek doz kortizon kullanımı ve bölgesel farklılık olduğunu kaydederek,Türkiye’nin bu açıdan risk altında olmadığını söyledi.
27.05.2021Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

80Ler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 80ler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.