6 Şubat

6 Şubat

Son dakika 6 şubat haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 6 şubat ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 6 şubat haber sayfamızda bulabilirsiniz.

6 Şubat

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 6 şubat gelişmeleri de dahil olmak üzere 11.455 6 şubat haberi bulunmuştur. Tüm 6 şubat haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hatay'da mahalleli 3 katlı metruk binanın yıkılacağı günü bekliyor
Hatay'da mahalleli 3 katlı metruk binanın yıkılacağı günü bekliyorHatay'da vatandaşlar, bölgede yaşayanları tedirgin eden 3 katlı metruk binanın yıkılmasını istiyor.
4.10.2024Gündem
Marmara Bölgesi'nde deprem riski her geçen gün biraz daha artıyor: Her yıl 2.5 santimetre batıya doğru hareket ediyor
Marmara Bölgesi'nde deprem riski her geçen gün biraz daha artıyor: Her yıl 2.5 santimetre batıya doğru hareket ediyorBursa'da konuşan AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, Marmara fayının her yıl 2,5 santimetre batıya doğru hareket etiğini elastik payı tükendiğinde yaşanacak bir depremin şiddetinin 7,2 ile 7,8 arasında olacağını söyledi.
3.10.2024Gündem
Deprem davasında ceza yağdı! Hasan Alpargün 62 kez müebbet ve 865 yıl hapis cezasına çarptırıldı
Deprem davasında ceza yağdı! Hasan Alpargün 62 kez müebbet ve 865 yıl hapis cezasına çarptırıldı Adana'da 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremde 96 kişinin hayatını kaybettiği Alpargün Apartmanı'nın "mukadderat" diyen müteahhidi Hasan Alpargün, 62 kez müebbet ve 865 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
27.09.2024Gündem
Diyarbakır'da 60 kişinin öldüğü Yoldaş Apartmanı'nın müteahhidine 16 yıl 3 ay hapis
Diyarbakır'da 60 kişinin öldüğü Yoldaş Apartmanı'nın müteahhidine 16 yıl 3 ay hapisDiyarbakır'da 6 Şubat depremlerinde yıkılan, 60 kişinin öldüğü Yoldaş Apartmanı'nın müteahhidi tutuksuz sanık Sadullah Yoldaş, 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olma' suçundan 16 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.
26.09.2024Gündem
Diyarbakır'da depremde 60 kişinin öldüğü Yoldaş Apartmanı'nın müteahhidinin cezası belli oldu
Diyarbakır'da depremde 60 kişinin öldüğü Yoldaş Apartmanı'nın müteahhidinin cezası belli olduDiyarbakır'da 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan, 60 kişinin hayatını kaybettiği, 9 kişinin yaralandığı Yoldaş Apartmanı'na ilişkin davada tutuksuz sanık binanın müteahhidi 16 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.
26.09.2024Gündem
Bitlis'te 4.5 büyüklüğünde deprem!
Bitlis'te 4.5 büyüklüğünde deprem!Bitlis'in Tatvan ilçesinde 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
25.09.2024Gündem
Depremin merkezinde depreme dayanıklı konutlar yükseliyor
Depremin merkezinde depreme dayanıklı konutlar yükseliyorAdana'nın Kozan ilçesine bağlı Minnetli Mahallesi'nde depremlerde ağır hasar evler bir taraftan yıkılırken, diğer taraftan yeni evler yapılıyor.
25.09.2024Adana
Bakan Kurum, Kahramanmaraş’ın FAY ETÜT Raporu’nun sonuçlarını açıkladı
Bakan Kurum, Kahramanmaraş’ın FAY ETÜT Raporu’nun sonuçlarını açıkladıÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş’ın riskli bölgeleriyle ilgili yaklaşık 7 bin 854 hektar alanda yürütülen bilimsel saha çalışmalar ışığında hazırlanan etüt raporunun sonucunu açıkladı. Bilimsel tespitlerle deprem üretme potansiyeli bulunmayan bölgelerin “önlemli alan” ilan edildiğini belirten Bakan Kurum, bu bölgelerde belirlenen tedbirler alınarak yerleşimin oluşturulabileceğini duyurdu.
21.09.2024Gündem
Deprem uzmanları Adana'da risk taşıyan bölgelerde inceleme yaptı
Deprem uzmanları Adana'da risk taşıyan bölgelerde inceleme yaptıAdana'nın Saimbeyli Belediyesi, deprem önlemleri kapsamında akademisyenler ile birlikte ilçede inceleme çalışmaları başlattı.
14.09.2024Adana
Bakan Tunç'tan Ayşenur Ezgi Eygi açıklaması: Hakkını sonuna kadar koruyacağız
Bakan Tunç'tan Ayşenur Ezgi Eygi açıklaması: Hakkını sonuna kadar koruyacağızDenizli'de AK Parti Türkiye Buluşmaları toplantısına katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye'nin AK Parti döneminde değişen adalet sistemi hakkında açıklamalarda bulundu. Batı Şeria'da İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi hakkında da konuşan Bakan Tunç, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız iç hukuktan kaynaklanan soruşturma yetkisini kullandı ve soruşturma başlattı. Elimizde deliller, görüntüler var. O saldırganların kendi ülkemizde de yargılanması ve uluslararası alanda yakalanması için soruşturmamızı başlattık” dedi.
13.09.2024Gündem
Gaziantep'te Araban tarihi İç Kale Cami onarılmayı bekliyor
Gaziantep'te Araban tarihi İç Kale Cami onarılmayı bekliyorKahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenerek ön cephesi çöken Gaziantep'in Araban ilçesindeki tarihi Raban Kalesi üzerinde bulunan İç Kale Cami onarılmayı bekliyor.
17.09.2024Gaziantep
Bakanlık açıkladı! 24 bin 812 konutun daha hak sahibi belli oldu
Bakanlık açıkladı! 24 bin 812 konutun daha hak sahibi belli olduKahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde yapımı tamamlanan 24 bin 812 konutun daha kura ile hak sahipleri belli oldu. Bu kura ile bugüne kadar teslim edilen konut sayısı 101 bin 254’e ulaşacak. 3 ay içinde de 99 bin konutun daha hak sahiplerinin belirlenmesiyle yıl sonunda teslim edilen konut sayısının 200 bine yükselmesi hedefleniyor.
12.09.2024Ekonomi
Kahramanmaraş'ta 5 büyüklüğünde deprem!
Kahramanmaraş'ta 5 büyüklüğünde deprem!AFAD'dan yapılan açıklamada Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi. Öte yandan Kahramanmaraş'ta 3.8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana gelmişti. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Şubat depremi Pazarcık'ta başladı. Bu depremin artçı olduğunu düşünüyorum. Hasarlı binalara zarar verebilecek deprem. Hasarlı binalara girilmemeli" diye konuştu.
7.09.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Oyun platformları gençleri zehirliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Oyun platformları gençleri zehirliyorCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Kongre Salonu'ndaki Eğitim Öğretim Yılı Açılışı, Eğitim Teknolojileri AR-GE ve Kalite Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu. Dijital oyunların gençler ve çocuklar üzerindeki etkisine değinen Erdoğan, "Teknoloji ile bağımlılık başta olmak üzere evlatlarımızın karşılaştığı riskler da artıyor. Oyun platformlarının evlatlarımızı nasıl zehirlediğine şahit oluyoruz. Bu oyunlarla sapkın akımların özendirilmesine de aracılık ediyorlar. Sadece sapkın akımlar değil ırkçılık da körükleniyor. Irkçılık tuzağının merkez üssü sanal alemdir. " dedi. Maarif modeline de vurgu yapan Erdoğan, "Maarif modeli ile çocuklarımızı zihni açık ufku geniş kişiler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz." ifadesini kullandı.
6.09.2024Gündem
OVP ile finansal istikrarın kalıcı hale getirilmesi amaçlanıyor
OVP ile finansal istikrarın kalıcı hale getirilmesi amaçlanıyorOrta Vadeli Program ile dezenflasyon sürecini destekleyecek şekilde finansal istikrarın güçlendirilerek kalıcı hale getirilmesi hedefleniyor.
5.09.2024Ekonomi
42 kişinin öldüğü apartmanın mühendisi belediyeyi suçlayıp tahliyesini istedi: Ben projeyi doğru yaptım
42 kişinin öldüğü apartmanın mühendisi belediyeyi suçlayıp tahliyesini istedi: Ben projeyi doğru yaptımAdana'da Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 42 kişinin yaşamını yitirdiği Ekim Apartmanı davasında tutuklu yargılanan mühendis Cüneyt A., projeyi doğru olarak yaptırdığını belirtip, “Belediye de iskan vermiştir. Yaptığım işlerde usulsüzlük yoktur. Belediyenin iskan verirken yaptığı kusurdan dolayı sorumlu tutulmamam gerekir” diyerek belediyeyi suçladı.
5.09.2024Adana
Altın Koza Film Festivali deprem bölgesinde film gösterimleri yapacak
Altın Koza Film Festivali deprem bölgesinde film gösterimleri yapacakAdana'da bu yıl 31'incisi düzenlenecek Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali kapsamında depremden etkilenen illerde film gösterimleri gerçekleştirilecek.
5.09.2024Adana
65 yaşında depremzede çocuklar için koşacak
65 yaşında depremzede çocuklar için koşacakTürkiye'nin ilk kadın ultra maraton koşucusu olan 65 yaşındaki Bakiye Duran, Kalyon Vakfı desteğiyle 12-22 Eylül tarihleri arasında Güney Afrika’da düzenlenecek olan 250 kilometrelik “Kalahari Augrabies Ekstrem Maratonu”nda depremzede çocukların eğitimine destek için koşacak.
"Vergi yüzsüzleri"nin açıklanmasına ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de! İnternet sitesinde açıklanacak
"Vergi yüzsüzleri"nin açıklanmasına ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de! İnternet sitesinde açıklanacakKamuoyunda "vergi yüzsüzleri" olarak bilinen, devlete 5 milyon lira ve üzerinde vergi borcu ve cezası bulunan mükelleflerin isimlerinin yer alacağı listeler, vergi dairelerinde ve Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinde açıklanacak.
3.09.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye yeni bir anayasaya hazırdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye yeni bir anayasaya hazırdırCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Başkanlığında 2024-2025 Adli Yıl Açılış Töreni'ne konuştu. Erdoğan, "Türkiye yeni bir anayasaya hazırdır. Yeni anayasa meselesinin önündeki en büyük engel ise önyargılardır." ifadelerini kullandı.
2.09.2024Gündem
Bakan Tekin açıkladı! Yeni müfredat nasıl olacak? Devamsızlık ve sınıf tekrarına af gelecek mi?
Bakan Tekin açıkladı! Yeni müfredat nasıl olacak? Devamsızlık ve sınıf tekrarına af gelecek mi?Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredata ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, "Bilgiyi beceriye dönüştürecek sistemi getirmemiz gerekiyordu. Bu çalışmalarla Mayıs ayı itibariyle onay süreci tamamlanan müfredatımız var. Bu müfredat her kademenin ilk sınıfında bu yıl uygulanmaya başlanacak. Türkiye Yüzyılı Maarif Modelimiz beceri temelli bir model olarak kurgulanmış model." ifadelerini kullandı. Bakan Tekin, 'af' beklentisiyle ilgili de "Devamsızlık ve sınıf tekrarıyla ilgili bir af gündemimizde yok" dedi.
2.09.2024Gündem
Malatya'da rezerv alanlarında çalışmalar hız kazandı
Malatya'da rezerv alanlarında çalışmalar hız kazandıAsrın felaketinin ağır hasara yol açtığı Malatya'da depremin izleri silinmeye devam ediyor. Kent merkezinde rezerv alanı ilan edilen mahallerde hummalı çalışma sürerken, Zaviye Mahallesi'nde de ihaleyi alan firma çalışmalar başladı.
1.09.2024Gündem
İki bakanlıktan ilkokula başlayacak öğrenciler ve aileleri için işbirliği
İki bakanlıktan ilkokula başlayacak öğrenciler ve aileleri için işbirliğiAile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında imzalanan işbirliği protokolüyle ilkokula başlayacak öğrenciler ile velilerinin okula daha hızlı uyum sağlamaları için ortak çalışmalar yürütülecek.
31.08.2024Gündem
Bakan Kurum paylaştı: Depremzedeler yeni yuvalarına kavuşuyor
Bakan Kurum paylaştı: Depremzedeler yeni yuvalarına kavuşuyorÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Diyarbakır’da yapımı tamamlanan konutların görüntülerini paylaşıp, “Vatandaşlarımız sağlam binalarda güven içinde oturmaya başladı. Her bir depremzede kardeşimiz geceleri rahat uyuyana, hayal ettiklerinden daha iyisine ulaşana kadar durmayacağız” dedi.
31.08.2024Ekonomi
Gaziantep'te afetlerde hayatta tutan 'süper tarhana' üretildi! AFAD depolarda tutacak
Gaziantep'te afetlerde hayatta tutan 'süper tarhana' üretildi! AFAD depolarda tutacakGaziantep Üniversitesi (GAÜN) akademisyenleri, deprem ve sel gibi afetlerde göçük altında uzun süre kalanların sindirim sistemlerini düzenleyen ve besleyici özelliğiyle hayatta kalmalarına yardımcı olacak olan uzun raf ömrüne sahip “süper tarhana” üretti.
29.08.2024Gaziantep

Benzer Haber Etiketleri

6 Şubat ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 6 şubat haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.